Se, ettei Nokialla ole tarjota mitään tajuntaa räjäyttävää, on vain osoitus kilpailun tasaisuudesta. Nokian valikoimassa on todellisia helmiä, mutta ne tahtovat hukkua runsauden pulaan. Applen ratkaisu tarjota harvakseltaan ja vähän laatutavaraa on toinen vaihtoehto, jolla on pärjätty hämmästyttävän pitkään.
Tällä hetkellä itse odotan innolla ja paljon räätälöitäviltä käyttöliittymiltä. Ongelmana vain on se, että valikoima noiden "gadgettien", "widgettin", "applettien" sun muiden osalta on edelleen turhauttavan niukka. Eniten käyttökelpoista kamaa löytyy ainoastaan iGooglen käyttäjille. Mitä hittoa normaalikäyttäjä tekee esimerkiksi sillä tiedolla, että prosessori käy puolikierroksilla tai muistia on 80% prosenttia jäljellä. Tärkeämpää olisi nähdä heti aloitusnäytöllä, mitä postia tullut, mitä kaverit sanoo blogeissa, mitä maailmalla tapahtuu, ja mieluusti saisi olla myös nopea tapa kuittailla takaisin.
Mielestäni alan tulevaisuus on siis aikalailla käyttöliittymäpuolella. Asus Eee ja Acer Aspire One miniläppäreiden helppokäyttöliittymät olivat toki kelpo harppaus parempaa käytettävyyttä kohti, mutta kyllä Androidin, N97:n, Maemon ja muutamien muidenkin käyttöliittymien mahdollistama räätälöitävyys on merkittävä askel oikeaan suuntaan. Lisäksi tähän pitää liittää lähdekoodin avoimmuus (nykyisin mukaan lukien Symbian), jonka ansiosta ainakin teoriassa on mahdollista kehittää työpöytäpalikoita esimerkiksi sosiaalista mediaa ajatellen.