Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelutLiity Ubuntu Suomen seuraan muualla: Discourse, Facebook, Mastodon, Matrix, Telegram, X
Jos ei muuta niin ainakin avainrenkaan salasanan vaihtamisen tyhjäksi pitäisi toimia: Applications/Accessories/Passwords and Encryptiion Keys, sitten Edit/Preferences ja Password Keyrings-välilehdellä klikkaat "login"-avainrengasta ja sitten Change Unlock Password-nappia. Anna nykyinen salasana mutta jätä uusi tyhjäksi.
Juu ei tuota siis sieltä asetukset-valikosta löydykkään, vaan ihan ohjelmavalikosta. (onko tuo nyt suomeksi sitten Ohjelmat/Apuohjelmat-valikko.Jos ei valikoista löydy niin terminaalista käskyllä "seahorse" aiankin pitäisi käynnistyä..
Sen verran vielä tästä, että mihin kaikkeen tuo edellämainittu salasananvaihto -homma vaikuttaa? Siis se, että jätti tyhjäksi kohdan, johon olisi tullut uusi salasana. EDIT: Siis se mcduckin ohje. Ainakin järjestelmä kysyi iltapäivällä vielä salasanaa, kun tuli uusi päivitys.
Lainaus käyttäjältä: Eesaurus - 08.01.09 - klo:19.25Sen verran vielä tästä, että mihin kaikkeen tuo edellämainittu salasananvaihto -homma vaikuttaa? Siis se, että jätti tyhjäksi kohdan, johon olisi tullut uusi salasana. EDIT: Siis se mcduckin ohje. Ainakin järjestelmä kysyi iltapäivällä vielä salasanaa, kun tuli uusi päivitys. Vaikuttaa siis tosiaan vaan ja ainoastaan Gnomen avainrenkaaseen, joka säilyttää salausavaimia ja erilaisia salasanoja. Esimerkiksi Network manager ja Mail Notification tallentavat tietoja avainrenkaaseen. Itseasiassa kun avaat sen "passwords and encryption keus"-ohjelman niin voit suoraan sen välilehdiltä katsoa mitä tietoja avainrenkaaseen on tallennettu. Melko varmasti sielä ei muta olekkaan kuin "passwords"-välilehdellä noiden kahden edellämainitun ohjelman tietoja.Ei tuolla mitään tekemistä ole koneen käyttöoikeuksien kanssa, ei hätää. Tuo salasanakysely on lähinnä ylimääräinen varmistus ja olennainen lähinnä erialisia salauksia ja varmenteita paljon käyttäville. Normaalistihan tuo varmistus tehdän tosiaan sisäänkirjautumisen yhteydessä mutta automaattisen kirjautumisen kanssa on ilmeisesti katsottu aiheelliseksi vaatia jonkinlainen varmistus ennenkuin salusavaimiin ja salasanoihin pääsee käsiksi. Kotikäytössä pöytäkoneella tuolla tuskin on suurempaa merkitystä.