Mitä julkaisulla halutaan saavuttaa?
Tavoittaa nykyisiä ja tulevia Linux-jakeluiden käyttäjiä, tarjota heille mielenkiintoista sisältöä.
Kenelle julkaisu on suunnattu?
Ikään katsomatta kaikille Ubuntusta, Linuxista ja vapaista ohjelmistoista kiinnostuneille.
Mitä julkaisu pitäisi sisällään?
Yksittäisiä artikkeleita (vältettävä juttusarjoja joihin ei tulekaan jatkoa), kolumneja, mielipiteitä, ideaalisti myös haastatteluja, ohjelmien esittelyjä, perusniksejä, asennusohjeita, distrojulkistus- ja ohjelmistoversiouutisia uusien ominaisuuksien esittelyineen, toimiviksi todettujen härpäkkeiden esittely (ei tarvitse olla uusia laitteita, vanhat joita saa edelleen kaupasta on ok), käyttäjien tapoja hyödyntää Linux-jakelua, distrosodat-palsta (aina yhtä viihteellistä ja provosoivaa), linkkejä maailmalle (hyvien tietolähteiden päivittyvä luettelo), tekijänoikeusasiaa... Jos vain saadaan näitä tuotettua. Pikkuuutisia vältettävä jos julkaisutahti on 4krt/v.
Kuinka varmistetaan säännöllinen aikataulu?
Rikkaan hyväntekijän rahakannustimilla, joten lotot vetämään. Turha rassata mieltä julkaisutahdin tahdittomuudella jos ensimmäistäkään läpyskää ei saada uunista ulos. Pyritään kuuteen, tyydytään neljään (lehteen per vuosi). Vaatii hervottomasti työtä ja aktiivista ydinporukkaa. Ilman raakaa työtä ei synny kuin foorumikeskusteluja.
Kuinka paljon halutaan tuottaa itse / kääntää jostain suoraan?
Itse tuotettu ja käännetty vaativat työtä. Kuinka paljon pystytään lainaamaan suoraan? Ottamaan materiaalia juttujen tueksi vaikkapa Wikipediasta? Mikä on lehden lisenssi?
Kuinka tuotanto organisoidaan?
Lehdelle oma wiki ja julkaisusivusto. Lukijoiden foorumikeskustelut Ubuntu Suomen alle. Ydin/tekijäporukalle oma irc-kanava (ilmeisesti jo pystyssä) ja sähköpostilista. Yksi aktiivi toimii päätoimittaja/projektipäällikkönä ja houkuttelee kaikin käytössäolevin keinoin orjat kirjoittamaan, kuvittamaan ja taittamaan. Työ tehdään wikissä, keskustelut työstä käydään sähköpostilistalla ja tarvittaessa IRCissä. Materiaalien / tekstien korjaukset yms. keskustelu wikissä.
Tarvitseeko julkaisu rahoitusta?
Saako julkaisu rahoitusta kun ei ole ensimmäistäkään tuotetta tai suunnitelmaa joka poikisi tuloksia. Kuka tukisi? TEKES? Unohdetaan rahoitus, keskitytään kustannuksiin.
Miten jakelu suunnitellaan tapahtuvan?
Netissä sähköisenä, avoin kaikille.
Ketkä ovat sitoutuneita?
Vain aika näyttää.
Saadaanko julkaisuus kumppaneita (flug, coss?)
Vain aika näyttää. Hyvä pitää mielessä ja tuputtaa materiaalia mm. COSSin järjestämiin tilaisuuksiin.
Ennenkaikkea: Ketkä ovat sitoutuneita lehden julkaisukelpoisuuden takaamiseksi?
Uudelleen muotoituna: Ketkä ottavat vastuun organisoimattoman ja rahoittamattoman toiminnan määrittelemättömien tavoitteiden saavuttamisesta? Kädet ylös NYT.
Saa laskea.
;-)