En nyt suoraan tähän kysymykseen ota kantaa, koska en tiedä vastausta siihen, mutta yleinen mielipiteeni näistä virtuaalitodellisuus-maailmoista verkossa.
Second Life oli ensimmäinen virtuaalimaailma netissä, mitä joskus kuulin siitä, näköjään perustettu 2003, mutta en ole itse ollut osallisena missään netin virtuaalitodellisuudessa. Toivon mukaan selviän loppuelämäni myös olla ottamatta osaa niihin tai jakamatta niihin mitään tietoa itsestäni.
Olen päättänyt pysyä Sonynkin noista VR-laseista erossa täysin, vaikka Doom-pelistä pidänkin, olen kuullut peliä niillä laseilla pelanneiden osalta siis näistä uudemmista Doomeista, että ei välttämättä sovi psyykkeelleni, joten parempi pysytellä näissä perinteisissä maailmoissa, roikkua vanhaan malliin netissä ja somen käyttöä pitää minimissään, ja sitten perinteiset PC-tietokone ja konsolipelit, ne nyt riittää itselleni.
Katsoin kerran Facebookin sieltä asetussivulta, että siellä mahdollisuus jakaa itsestä dataa tuonne, mutta en ole valinnut sitä.
Itseäni ei kiinnosta tuo virtuaalitodellisuus-puoli tai nk.. augement reality, mikä tuossa Nintendon käsikonsolissa 3ds -konsolissa ja jo oli, ja se on toista kymmentä vuotta vanha julkaisu.
Vaikea ainakaan äkkiseltään uskoa, että siinä kohtaa, kun tarpeeksi laajat ihmisjoukot ovat tuon virtuaalimaailmojen äärellä, jossain kohtaa sitten kauaplliset toimijat ne mitä jo nykyisin toimialoja on, jokseenkin samoja ilmentymiä niiden julkistusten ja sisältöjen osalta siellä sitten on, sama mitä lopulta Internet nykyisellään tämä perinteinen malli vuodesta 1995 jo pitkään ollut liian kauapllista, vaikka siihenkin nyt voi vaikuttaa, mitä sisältöjä selaa.
Mitä katsoin jonkinlaista aikajanaa, mitä ensimmäinen noista VR -laitteista Sensorama on patentoitu joskus 1960-luvun alussa, niin
https://www.futurebusinesstech.com/blog/virtual-reality-2030-10000-timelapse-of-future-technologiestuolla nyt jonkinlainen aikajana päättyen vuosiluku 10 000. Tuossakin esityksessä on jonkinlaiset nuo aikaleimat 2030 ja 2050 -vuosikymmenet, niin voihan se olla, että me 1990-luvun lopun nettiaddiktit 40-iässä, jotka näimme sen ensimmäisen nousukauden silloin vuosituhanteen vaihteen molemin puolin, tänäpäivänä olemme 40-vuotiaita, niin voi olla, että selvitään sekaantumatta tai ottamatta osaa ainkin enimmiltä osin noihin virtuaalimaailmoihin, mikäli minun kaltaisia on muitakin, ketä haluaa pysytellä niistä erossa.
Varmaan tälläkin palstalla joku on jossain noissa, tai juuri tässä Metan omistamassa, josta povaavat Internetin laajentumista oleellisesti, niin kertokaa, onko siellä esimerkiksi tällä hetkellä mitä siellä on sellaista, mikä tuo jotain lisäarvoa johonkin ihan asiasisältöön, mitä tämä nykyinen perinteinen netti ei pidä sisällään? Jos jollakulla jotain käsitystä, mikä se kehityslinja lähivuosikymmenen aikana esimerkiksi tulee olemaan, niin siitäkin olisi kivaa kuulla.
On se melkein selvä, että verkkoasiointi eri virastoissa yms. ei nyt einaikanani täysin virtuaalitodellisuuteen varmaankaan tule siirtymään, mitä tällä hetkellä erityisesti senioriikäiset on jo syrjäytynyt tästäkin digitaalisaatiokehityksen varjopuolen, mitä nyt me meidän sukupolvi on kasvanut tähän verkkomaailmaan pysyvissä väreissä kuitenkin.