Tuki löytyy koska pukkasi muutaman rivin tekstiä. En niistä mitään ymmärtänyt, mutta se ei kai ole tarkoituskaan.
Vielä tuosta alkuperäisestä aiheesta. Kokeilen aivan ensimmäiseksi tuota Clonezillaa. Levykuvan voi sillä palauttaa vaikka minkä merkkiselle levylle ja mikä tärkeintä, löytyi opinnäytetyö ”Linux-pohjainen asiakaskoneiden tallennus- ja palautusratkaisu lähiverkossa” vuodelta 2012. Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Tekijöinä Pavel Ivanov ja Tuomas Mikkola. Alla sivu mistä sen voi katsoa.
http://www.theseus.fi/handle/10024/45711Clonezilla on siinä keskeisessä osassa ja ohjelman toimintoja on käsitelty aika kattavasti, esimerkiksi tiedoston pakkauksen osalta.
Lisäksi tuosta eniten keskustelua aiheuttaneesta ohjelmasta. Jos kirjoittaa hakukenttään ”Neko Acronis True Image” saa useita tuloksia. Neko on tehnyt hyviä suomenkielisiä ohjeita 2011 ja joihinkin vanhempiin versioihin. Sieltä selviää myös miksi uudempiin ei ole ohjeita. Lisäksi löytyy vinkki mistä voi saada tuon 2011 version (joka ei ole sidottu aseman merkkiin) ”ilmaiseksi”. Oikean lehden löytyminen on kuitenkin tuurista kiinni.
On hyvä, että joku tekee tällaisia ohjeita. Täydellisessä maailmassa ei suomenkielisiä ohjeita tarvitsisi etsiä netistä, koska lain mukaan kuluttajatuotteessa pitää olla suomenkieliset käyttöohjeet. Tältäkään osin ei maailma ole täydellinen ja onhan siten vielä netin kautta ostavat, kansi CD:t ja merkkikohtaisten ohjelmien käyttäjät. Lisäksi Verkkokaupan sivulla kyllä selvästi kerrottiin, että ohjelma on englanninkielinen ja ohjekirjan sai ennakkoon, eli asia ei olisi tullut yllätyksenä.
Työkiireet ”leipätyössä” ja puutarhassa painavat päälle. Sen takia nämä vastausajat hiukan venähtävät. Lisäksi tässä on nyt tullut jo niin monta eri ratkaisua, että on perusteltua lisätä otsikkoon [RATKAISTU].