Myötäillen tuota Postimiehen ohjetta, kun kysyit "mikä menee väärin", käytä tällaista työnkulkua (yksityiskohdat on kerrottu yllä, en kertaa niitä tässä):
0.
Katso ISO-imagen koko. Onko sama kuin jakelussa, esim. 698 GB tms (en muista ulkoa, riippuu jakelusta)? Jollei, käytä Ubuntulla altenate hakupaikkaa, löytyy ubuntu.com :stä, ja Bit Torrenttia. Se lataa 100% varmuudella oikein. Tämän varmistuksen voisi tehdä joka tapauksessa jos et halua ajaa tarkistussummia nykyiselle.
Tässähän ei ole mitenkään toistaiseksi varmennettu, että ISO-image on kunnollinen (paitsi annoit ymmärtää, että se on joskus ollut kunnollinen). Kannattaisi joka tapauksessa ottaa uudempi, 12.04.1 image torrentilla jotta voi olla varma.
1.
Boottaa kone. Katso että siellä ei ole mitään pyörimässä joka veisi kaikki resurssit (bit torrent, 100 cpu:ta käytössä muualla tms).
2.
Irrota kaikki turhat USB-laitteet (näppis ja hiiri eivät ole turhia, kaikki muu on)
3.
Laita tikku 2 GB kiinni
4.
Tee umount. Onnistuuko?
5.
Käytä dd:tä kirjoittamiseen. Varmista että laite on todella sdg nytkin.
6.
Onnistuuko? Kestikö normaalin ajan, minuutteja?
7.
Irrota tikku ja laita takaisin. Näkyykö tiedostot tikulta?
8.
Jollei näy, toista 4 GB:n tikulla tai korjaa virheet yltä.
Jos näkyy kokeile bootata läppärillä.
Jos ei toimi, niin mitä tapahtui? Kokeile bootata pyötäkoneella.
9.
Toista sama toisella tikulla, 4 GB.
10.
Jos ei vieläkään onnistu, ota käyttöön kolmas tikku, tikut eivät ole virheettömiä eivätkä ikuisia.
11.
Jos ei vieläkään onnistu toista samat jollakin toisella koneella. Unetbootin - ohjelma löytyy myös Windowsille ja olen saanut toimimaan sielläkin. Tee tikun formatointi, hävittämällä nykyiset osiot ensin, esim. Gparted-ohjelmalla Ubuntussa (ei välttämättä vakio, mutta löytyy Software Centeristä). fdisk komentoriviohjelma olisi vielä parempi, koska se on aina valmiina ja toimii jokaisessa live-bootissakin ja tekee varmasti oikein ... mutta sen osaaminen on oma juttunsa, vaikka ei se sinänsä ole vaikea.
Toisaalta, jos tämä "toinen kone" on Linux, niin voit käyttää täälläkin dd -tapaa - eikä siis tuolla osioinnilla/formatoinnilla ole merkitystä.
Ehkä tässä olisi ne tärkeimmät vaiheet?
EDIT:
Ei ole välttämättä tässä säikeessä tullut esille, mutta kyse ei ole välttämättä siitä "mitä teet väärin". Nämä USB vehkeet eivät ole ollenkaan luotettavia booteissa, vaikka tietyssä ympäristössä ne saakin pelaamaan hyvin. Edellisillä kohdilla on pyritty elimoimaan, myös USB:n, mahdollisesti piileviä, ongelmia, jollakin tietyllä rautakonfiguraatiolla. Esim. kommenttini siitä, että "ohjelma xyz toimii jos sitä käyttää näin" - tarkoittaa vain sitä, että ohjelma ja sen käyttötapa ei ole lähtökohtaisesti väärä juuri Ubuntu-jakelun ollessa kyseessä - voi se silti olla toimimatta juuri tässä tapauksessa, esim. kyseisellä tikulla.