Käämit paloivat Ubuntu Brainstormia lukiessa.
http://brainstorm.ubuntu.com/idea/29596/Miksi naiivin hyvää tarkoittavat ihmiset aina ehdottavat lisää toimintoja yhteen ohjelmaan. Seurauksena on vain se, että kymmenen suosituinta eri genren ohjelmaa paisuvat ja hoitavat keskenään samoja tehtäviä, jotka niille ei edes kuuluisi. Esim. LifeRea RSS-lukuohjelma, joka sisältää selaimen. Mitääh!
Linuxissa homma pitää hoitaa esim. video, musiikki ja streamien yms. kohdalta näin:
-Kaikki Automaattiset toiminnot ja taustahaut ovat oletuksena pois käytöstä. Eritoten ulkoisten asemien osalta. (200Gt usb2:n takana hidastaa ohjelman käyttöönottoa huomattavasti = 5-10 min.)
-Media tiedostojen hallintaan luodaan GUI, jolla hallitaan kaikkia toistettavissa olevia mediamuotoja.
-Kehittyneet toiminnot ovat tätä kautta myös luotavissa ja hallittavissa eri tiedostomuotojen parhaan käytännön mukaan.
-Mikäli soittolista sisältää seuraavana videotidoston avataan taustalla ennakkoon mplayer ilman gui'ta. Musiikin ja streamien jne. osalta ohjelman valinta on vaikea, jolleivat ohjelmien tekijät suostu jakamaan hedelmiään tähän koostettuun yhteiskäyttöön.
-Tämä ohjelma on käynnistyksen jälkeen käytettävissä mediaohjauksen osalta 'indicator' nappuloiden kautta.
Media Center ajatushan on jo vanha, mutta linux twistinä tähän voisi tuoda selkeämmän manuaalisen toiston aloitus- ja hallintakeskuksen. Käytännössä se on mediakirjaston hallintaohjelma, joka ohjaa oletusohjelmien käyttöä ilman gui'ta.
Paras mahdollinen lopputulema: Miljoonan kaatumisilmoituksen jälkeen on, että linux hoitaa homman! Millä ohjelmillako? Ei hajuakaan. Lisäilen vain haluamani lähteet "tiedostojenhallintaan" ja järjestelen ne siellä haluamallani tavalla.
Tavallaan taisin hieman epäreilusti valita esim. aiheeksi sektorin jossa teoreettisen puusilmäilyn lisäksi tarvitaan myös insinöörien käytännöllistä mittaustaitoa, joka pitää vielä erikseen alistaa aistihavaintojen normatiivisille fysiologisille rajoitteille, joiden ylittäminen laskennalliseti on hyödytöntä.
Mutta, loppujen lopuksi hakusessa on vain uusi käyttöliittymä (tapa), suhteessa olemassa oleviin.