Kuten edellä on sanottu F-Securen mukaan kyseessä on vain Windows-maailman ilmiö. Tuntematta enempää on mahdotonta väittää vastaan.
Toisaalta, uutisointi on monesti, noin lievästi sanottuna epätarkkaa. Muualla eilisen uutisissa puhutaan myös Mac troijalaisesta - arvattavasti kuitenkin eri yhteydessä. Uutisessa puhutaan troijalaisesta joka on naamioitunut Adoben ohjelman asennukseksi.
Tuosta säikeestä kannattaisi lukea, jos asia kiinnostaa, minkälaisia riskejä Ubuntu-maailmassa vastaavasti on:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=38259.0Jos oletetaan, että tuo Mac-uutinen pitää sellaisenaan paikkansa - mikä on aika paljon oletettu nykymedian uutisista, mutta saahan sitä hetken leikkiä ajatuksella - niin Ubuntu-maailmassa tästä tulee mieleen seuraavassa esitettyjä asioita. Siihen missä Macin tietoturva on, oletuksen mukaan, pettänyt, en voi ottaa kantaa, mutta sitä voi jokainen miettiä seuraavia kohtia lukiessaan:
- turvapäivitykset pitää olla aina kunnossa verkossa liikkuessa (ja miksei muutenkin)
- troijalaista ei koneelle niin vain tule, se pitää itse asentaa, eli antaa luvan sen tekemiseen
- tuntemattomista lähteistä ei ohjelmia tarvitse Ubuntulle asentaa milloinkaan. Keskitetystä varastosta löytyvät kaikki mitä normaalisti tarvitsee ja loput voi ottaa tunnetuista lähteistä. (Harrastelijat toki tekevät paljon muutakin).
- yksittäisiin ohjelmien asennuspyyntöihin, Ubuntu-maailmassa vastataan aina: EI (tosin ne ovat lähes aina Windows-juttuja muutenkin)
- Ubuntu-järjestelmä ei ole lähtökohtaisesti koskaan epämääräisestä paikasta peräisin (piraatti tms), koska tällaiseen toimintaan ei ole mitään syytä
- Ubuntu-järjestelmässä ei ole koskaan mukana epämääräisiä, esim. piraattiohjelmia, koska sellaisia ei tarvita
- virukset eivät tartu Ubuntuun, joten sinänsä salakavalien virusten tuomia troijalaisia ei koneelle tule (muunlaisia tartuntamekanismeja tietysti on)
Toimimalla Ubuntussa varomattomasti tai väärin, saa Ubuntu-järjestelmän turvankin pettämään. Oikein toimittaessa tai voisi sanoa normaalilla tavalla toimittaessa, edellisissä kohdissa on varsin monta eroa siihen miten tyypillisesti Windows-maailmassa toimitaan tai miten siellä edes voidaan toimia.