Hienoa kyllä, että Linux pääsee kouluihinkin nykyään, olen siitä erittäin iloinen. Kuitenkin mielestäni näissä keskusteluissa unohtuu usein se, ettei välttämättä ajatus "Mihinkäs sitä Windowsia edes siellä koulussa tarvii, suoraan vaan Linuxit tilalle, kun se on niin pop" ole kovin kauaskatseinen. Ainakin minulle Linux ja muu avoin koodi edustaa kaikista eniten sitä, että on VAIHTOEHTOJA ja VAPAUS valita, mitä toteutusta haluaa käyttää tarpeen mukaan. Ok, toteutuksesta vaihtaminen voi olla työlästä myös avoimella pohjalla, mutta avoimuuden ansiosta mahdolliset formaattikääntötyökälut ja muut on mahdollista toteuttaa. Jo pelkkä avoimen koodin/ajattelun toteutustapa estää tehokkaasti minkäänlaista keinotekoista lukitsemista. Kuitenkin myös Windows (Kuten myös Applen MacOSX) on vaihtoehto, vaikkei olekkaan avointa koodia.
Eli tarkoitan, että mielestäni kouluissa tulisi oppilailla olla mahdollisuus saada opetusta molempien järjestelmien käytöstä ja ohjelmista tasapuolisesti, mikäli siis useampia järjestelmiä on koululla tai hankinnassa. Linux-käyttäjä, joka tuputtaa Linuxia väkisiin Linux-lasit silmillä, ei ole yhtään sen parempi, kuin se Windows-mies, joka yrittää estää Linuxin tulemisen reviirilleen kaikilla keinoilla. Mikään järjestelmä ei yksinään ratkaise kaikkia ongelmia, muistakaa se. Siksi on TÄRKEÄÄ, että käyttäjällä on MAHDOLLISUUS ja OIKEUS saada tasapuolista opetusta/koulutusta eri järjestelmien käytöstä ilman ääripäiden häirintää.
Tulipa vähän sekavaa tekstiä, mutta mutta...
Terveisin käyttäjä, jolla on kokemusta Windows-, Linux-, MacOSX- & BSD-maailmoista, tosin vaihtelevalla määrällä.
PS. Tarvitsee kehua vielä entistä koulua, KSAO Liiketaloutta, jossa kävin datanomi-koulutuksen. Meillä oli siellä ihan erillinen Ubuntuilla varustettu luokka, jossa hyrräsi 8.04, ja koulusta lähtiessäni (viime keväänä) oli tarkoitus vaihtaa järjestelmät 10.04:een.