Tuossa kirjoituksessa puolestaan käytetään tyypillisiä äärikonservatiivien sanontoja "get a job".
Tuo oli vain esimerkkinä lukuisista negatiivisista jutuista mitä hänestä on kirjoitettu, eikä kyllä laadullisesti juttu ole yhtään kummempaa, oikeastaan vielä huonompaa.
Kieltämättä tuolta boycottnovellista pisti kyllä silmään sellaisia uutisia mistä ei ole kuullutkaan ja joista on kuitenkin lähde mainittu.
Luultavasti Microsoft noudattaa tyypillistä liikemiesmoraalia: se mikä on hyväksi Microsoftin businekselle siihen mennään riippumatta siitä onko se hyväksi vai ei Linuxille. Ja jos Microsoftin ensisijainen tavoite olisi Linuxin ja avoimen softan tuhoaminen se käyttäisi huomattavasti suurempia resursseja operaatioihin. Share-holder-value näyttelee pääosaa Microsoftin yritysstrategiassa.
Boycott-Novell-sivustoon suhtautumisessa kulminoituu hyvin pitkälle se mikä on kunkin tapa suhtautua mm. Microsoftiin. Oma linjani on se ettei Microsoftiin kannata suhtautua liian naiivisti mutta toisaalta ei se myöskään ole mikään "Ilmestyskirjan Peto".
Erittäin hyvin sanottu. Ei MS mielestäni mitään sotaa Linuxia kohtaan käy ja jos kävisi niin luulisi heidän tekevän todella radikaaleja Linux yrityksiin liittyviä kauppoja, patenttisotia yms. Jos he ovat pistäneet pelikonsolien kehitykseenkin miljardeja rahaa kiinni, niin kyllä sitä tuollekin leikkikentälle riittäisi ja paljon. Tosiaan jos MS taasen esim. julkaisee omaa koodiaan yhtäkkiä avoimena, niin on sillekin jokin syy, mutta syyn ei tarvitse olla kummoinen jos halutaan saada yritykselle positiivista näkyvyyttä ja kiillottaa imagoa tai ihan vain hyötyä asiasta jotenkin mutkan kautta myöhemmin. Sekä ihan varmasti joku tekee jonkinlaista riskianalyysiä ennen tapahtumaa, voiko tapauksella joku kilpailija saada jotain merkittävää hyötyä. Toisaalta taas siellä ihan varmasti useampikin henkilö selailee Linux-sivustoja, tutkii koodia ja tarkkailee uusia ominaisuuksia ja omalla tavallaan kopioi idean omaan järjestelmään, mutta tuohan on ihan normaalia yrityksille.
Itse en myöskään usko MS:n kuitenkaan koskaan käyvän aggressiivisesti Linuxia päin, vaan veikkaan heidän panostavan vaan enemmän nykyisiin muihin tuotteisiin pelikonsoleihin, multimediasoittimiin, surface tyyppisiin uusiin alustoihin, tabletkoneisiin, näppämistöihin/hiiriin, windows mobile yms. jos he kokevat Windowsin olevan tarunsa lopussa, eikä sitä enää saada tuottamaan. Mielestäni monet keskittyvät liikaa ajatukseen MS = Windows ja Windows = MS, vaan kyseinen yrityshän on paljon paljon enemmän. Maineesta vielä sen verran, että yrityksillä kuitenkin pitää olla jonkinlainen tasapaino maineen ja voiton tavoittelun kanssa. Millään äärimmäisyydellä mielestäni ei voi oikein hirveästi saavuttaa.
Noh, takaisin itse aiheeseen niin itsekin kyllä pidän tuota Yahoo ratkaisua vähän erikoisena varsinkin imagollisesti. Onhan nyt varmaa että tuolla saa Linux-yhteisöissä keskustelua aikaiseksi ja samalla Ubuntua yritetään kuitenkin suositummaksi distroksi. Varmaankin perusajatus on kääräistä vaan lisää nappulaa käytettäväksi, mutta onhan tuo aika yllättävä veto ja herättää pientä kysymystä, että mitkä on tulevaisuuden suuntaukset jos hommia aletaan enemmänkin katseleen rahankiiltosilmissä.