Kirjoittaja Aihe: Keskustelualueen selityksen vaihto  (Luettu 13165 kertaa)

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #40 : 12.02.10 - klo:21.18 »
Vaikka KDE-yhteisön toive on, että kirjainyhdistelmää KDE ei enää yksinään käytettäisi viitattaessa työpöytäympäristöön, niin suomen kielessä voidaan kyllä käyttää "KDE-työpöytäympäristö" termiä silloin kun puhutaan KDE-yhteisön tekemistä työpöytäympäristöistä (se on ihan hyvä suomennos "KDE Workspace" termistä). Suomenkielisellä foorumilla (varsinkaan alueiden kuvauksissa) on ihan turhaa viljellä englanninkielisiä termejä.

Viralline lyhenne on KDE SC eikä KDE. Vai pitääkö meidä muuttaa GNOME tarkottamaa jotai muuta kuin "GNU Network Object Model Environment" ?
KDE onpi edelleenki yhteisö eikä työpöytäympäristö. On vääri sanoa KDE-työpöytäympäristö kun se menee enemmä oikein suomenkielessä "KDE:n luoma työpöytäympäristö". Ja juuri selkeämmi ja tarkemmi totuudenmukaa se olisi KDE ohjelmistokokoelma.

Pelkäksi KDE-työpöytäympäristöksi sitä ei voi kutsua koska KDE ei ole työpöytäympäristö ja Plasma Desktop ja Plasma Netbook ovat työpöytiä mutta eivät työpöytäympäristöjä (joho kuuluu työpöytien lisäksi muut ohjelmat).

KDE = Tietty avoime lähekoodin yhteisö
KDE SC = Työpöytäympäristö jota KDE kehittää
(KDE) Plasma-Desktop = tavallisille tietokoneille tarkotettu työpöytä
(KDE) Plasma-Netbook = miniläppäreihin tarkotettu työpöytä
KDE ohjelmat = KDE Platformia eli KDE ohjelmistoalustaa käyttävät ohjelmat


Lainaus
Nykyinen kuvaus vastaa kyllä varsin hyvin uuttakin KDE brandia, alueella keskustellaan mielestäni kuvauksen mukaan KDE-työpöytäympäristöistä (KDE Workspaces) ja niiden mukana toimitettavista kirjastoista/ohjelmista (KDE Platform ja KDE Applications). Yhdessähän nuo kolme muodostavat KDE-sovelluskokoelman (KDE Software Compilation).

KDE Workspace tarkottaa edellee vain työpöytieä muttei työpöytäympäristöä. Ja niissä ei tarjota mitää sovelluksia vaa vasta kun on kyseessä KDE SC jossa tulee KDE Workspacen mukana KDE apps ja KDE Platform. Ja KDE Software Compilation on ohjelmistokokoelma eikä sovelluskokoelma. Sovellus ja ohjelmisto on eri asia.

[/quote]
Ja uusi termistö vakiintuu yleiseen käyttöön varmasti paremmin ilman yletöntä asiasta meuhkaamista.
[/quote]

No ei näytä siltä kun edellee yritetää väittää KDE oleva ohjelmisto kun se on ihmisistä koostuva yhteisö!
Sen takia täytyy kertoa tarkemmi että mikä tarkottaa mitäki että sitte ku ubuntulaiset opettaa uusia käyttäjiä nii heillä on tarkkaa oikeet termit käytössä että kun ne käyttäjät lukee KDE tekemisiä nii ne ei ole sekaisi että kumpaa luottaa, Ubuntulaisia vai KDEta.

Selitys pitäisi vaihtaa KDE > KDE SC nimeksi nii kaikki olisi oikein. Jo nyt o nähty että jotkut sekottaa tuon selityksen takia distron ja työpöytäympäristön keskenää. Ja mitä enemmä jätetää olettamuksen varaa ja valheellista tietoa (KDE = työpöytäympäristö) nii sen vaikeemmaksi tehdää uusie käyttäjie oppimine ja tehdää KDE tekemät ohjeet vaikeaksi seurata. Katsokaa vaikka nyt KDE omaa sivustoa että mitä termejä käytetää. Ne kun ei vastaa mitää mitä ubuntulaiset käyttää ja tällä pyritää näköjää saamaa ubuntulaiset omaa norsunluu torniin ja eroteltua muista yhteisöstä joiden koodia käyttävät ja onko se vapautta? No ei ole vaan se onpi orjuuttamista väärällä harhaanjohtavalla tiedolla.

Jokaisen pitäis tajuta mitä vahinkoa tapahtuu jos vaikka googlee kutsutaa internet selaimeksi eikä internet hakukoneeksi. Samoi jos väitetää ubuntua työpöytäympäristöksi ettei sen nimi olisi GNOME. Virheet ja väärinkäsitykset syntyy välinpitämättömyydestä ja etenki opetella uusia tarkkoja teknisiä muutoksia. KDE teki mittavat tekniset muutokset 3.y ja 4.y sarjojen välillä.

Asiasta oli eri distrojen parissa äänestykset ja keskustelut ja yhdessä avoime lähdekoodi yhteisö päätti että KDE tarkottaa yhteisöä ja KDE SC työpöytäympäristöä. Ja nyt suomalaine ubuntu foorumi taistelee tuulimyllyjä vastaa koska ei halua hyväksyä teknisiä muutoksia vaa laiskuuttaan pitäytyä vanhasa.

KDE SC = työpöytäympäristö == KDE Workspace (työpöydät) + KDE Platform (ohjelmistoalusta) + KDE apps (sovellukset). KDE sovellukset voidaa asentaa windowsille jos on KDE ohjelmistoalusta asennettuna mutta Plasma-Desktop nimistä työpöytää ei tarvitse asentaa jolloi Windowsilla ei ole KDE tekemää työpöytäympäristöä vaa ainoostaa sovellukset.

Ilma KDE sovelluksia itse plasma-desktop ja plasma-netbook ovat ikkunamanageri + työpöytä. Vasta kun tulee mukaa KDE sovellukset saadaa työpöytäympäristö kun ne vaatii vielä KDE ohjelmistoalustan toimiaksee.

Työpöytäympäristö on ikkunamanagerin lisäksi työpöytä ja sovellukset oleva kokonaisuus.

Workspace = Työpöytä (+ ikkunamanageri)
Platform = ohjelmistoalusta
Applications = sovellukset

Desktop environment == Workspace + Platform + Apps

« Viimeksi muokattu: 12.02.10 - klo:21.29 kirjoittanut Fri13 »

Storck

  • Vieras
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #41 : 12.02.10 - klo:21.25 »
Gnome on ykkönen kotikäytössä, läppärissä on KDE     ;)

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #42 : 12.02.10 - klo:21.30 »
Gnome on ykkönen kotikäytössä, läppärissä on KDE     ;)

GNOME on mahtava tosiaa mutta GNOME-Shell tulee olee vielä parempi kuin GNOME tai UNR!

kuutio

  • Vieras
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #43 : 14.02.10 - klo:09.55 »
KDE onpi edelleenki yhteisö eikä työpöytäympäristö. On vääri sanoa KDE-työpöytäympäristö kun se menee enemmä oikein suomenkielessä "KDE:n luoma työpöytäympäristö".
Tällä (epä)logiikalla ei voitaisi puhua myöskään "KDE Software Compilationista" (koska KDE on vain yhteisö), vaan pitäisi käyttää ilmaisua "Software Compilation created by KDE".

Lainaus
Pelkäksi KDE-työpöytäympäristöksi sitä ei voi kutsua koska KDE ei ole työpöytäympäristö ja Plasma Desktop ja Plasma Netbook ovat työpöytiä mutta eivät työpöytäympäristöjä (joho kuuluu työpöytien lisäksi muut ohjelmat).
Tämä riippuu paljon siitä, mitä kukin "työpöytäympäristöllä" tarkoittaa. Toisille työpöytäympäristö tarkoittaa vain työpöytää, ikkunointiohjelmaa ja muita "välttämättömiä" sovelluksia, toiset (kuten ilmeisesti sinä) laskevat työpöytäympäristöön mukaan kaikki ohjelmat.

Lainaus
Desktop environment == Workspace + Platform + Apps
Jos olet tätä mieltä, ja kun "Workspace + Platform + Apps == Software Compilation", niin tästä seuraa, että "Desktop Environment == Software Compilation", jolloin voidaan ihan hyvin käyttää termiä KDE Desktop Environment (KDE-työpöytäympäristö). Itse käytän termiä "Desktop Environment" paljon suppeammin, eli käsittämään vain työpöydät ja tietyt niiden toiminnan kannalta välttämättömät ohjelmat (eli lähin vastine on tuo KDE Workspace).

Lainaus
No ei näytä siltä kun edellee yritetää väittää KDE oleva ohjelmisto kun se on ihmisistä koostuva yhteisö!
En minä ole tuollaisia väitteitä juuri nähnyt. Jotkut toki voivat käyttää (mitä tahansa) termejä väärin, mihin heillä on täysi oikeus ja (sanan)vapaus, mutta en ole huomannut kenenkään sanovan, että KDE ei nykyään tarkoittaisi yhteisöä.

Ja toisaalta, miten olet tähän onnistunut vaikuttamaan viesteilläsi? Et mielestäni kovinkaan tehokkaasti.

Lainaus
Jokaisen pitäis tajuta mitä vahinkoa tapahtuu jos vaikka googlee kutsutaa internet selaimeksi eikä internet hakukoneeksi.
Mitähän "oikeaa vahinkoa" tuollaisesta voisi seurata. Ihmiset käyttävät pääsääntöisesti sellaista termistöä, jolla he kokevat tulevansa ymmärretyiksi, riippumatta siitä onko termit enemmistön mukaan oikein tai väärin.

Vertaus on myös varsin ontuva, koska googlea ei ole ensin sanottu "internet-selaimeksi", ja sitten myöhemmin brändätty uudelleen "internet-hakukoneeksi".

Lainaus
KDE teki mittavat tekniset muutokset 3.y ja 4.y sarjojen välillä.
Niin teki, mutta uudelleenbrändäystä ei tehty näiden sarjojen välissä, vaan vasta paljon nelossarjan julkaisun jälkeen, joten en näe miten tämä olisi erityisen relevanttia.

Lainaus
Ne kun ei vastaa mitää mitä ubuntulaiset käyttää ja tällä pyritää näköjää saamaa ubuntulaiset omaa norsunluu torniin ja eroteltua muista yhteisöstä joiden koodia käyttävät ja onko se vapautta? No ei ole vaan se onpi orjuuttamista väärällä harhaanjohtavalla tiedolla.
Tämä on taas ihan puhdasta "hölynpölyä".

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5777
    • Profiili
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #44 : 14.02.10 - klo:11.45 »
^Varsin hyviä pointteja. Varsinkin ensimmäinen KDE SC ajatus.

Fri13

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 465
    • Profiili
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #45 : 14.02.10 - klo:16.11 »
Tällä (epä)logiikalla ei voitaisi puhua myöskään "KDE Software Compilationista" (koska KDE on vain yhteisö), vaan pitäisi käyttää ilmaisua "Software Compilation created by KDE".

KDE on yhteisö joka kehittää KDE Software Compilation nimistä työpöytäympäristöä. Kuinka vaikeaa voi olla tajuta että KDE on yhteisön nimi joka kehittää työpöytäympäristöä nimeltä KDE Software Compilation? Kaikki on selitetty iha loogisesti KDE sivuilla ja koko keskustelussa kun tuota äänestettii. Te ette voi enää asialle mitää kun ette tekniikkaa tajua ja kuvittelette että suomalaisilla ubuntulaisilla onpi oikeus määrätä mite KDE kehittää softiaa ja mite ne myydää brändillä. Ainoostaa pitäytymällä vanhassa KDE-työpöytäympäristö termissä hankaloittaa uusien käyttäjie tiedon saamista kun itse tekijät puhuu aiva toista kute muuki yhteisö ja pieni yhteisö kutsuu asioita vanhoilla termeillä.

KDE is no longer software created by people, but people who create software.

Lainaus
Tämä riippuu paljon siitä, mitä kukin "työpöytäympäristöllä" tarkoittaa.

Jotkut puhuu että ubuntu on työpöytäympäristö ja joku sanoo et google on selai ja jotkut että internet on iso sinine IE. Työpöytäypäristö on ohjelmistokokonaisuus jossa onpi ikkunamanageri, työpöytä sekä sovelluksia. Se ei ole pelkkä työpöytä tai ikkunamanageri tai pelkät sovellukset vaa se onpi kokonaisuus monesta erilaisesta ohjelmistosta koostuva. Sitte onpi pelkästää ikkunamanagerit kute blackbox. Xfce oli enne 4 versiotaanki ikkunamanageri eikä työpöytäympäristö vaikka sillä oli omat sovellukset ja paneelit mutta siinä ei ollut mahollista saada tiedostoja työpöydälle. Jos onpi neljä työpöytäympäristöö tällä hetkellä linuxille ja loput onpi ikkunamanagereja joita on yli tusina nii tietämätö voi kutsua kaikkia työpöytäympäristöiksi.

Lainaus
Jos olet tätä mieltä, ja kun "Workspace + Platform + Apps == Software Compilation", niin tästä seuraa, että "Desktop Environment == Software Compilation", jolloin voidaan ihan hyvin käyttää termiä KDE Desktop Environment (KDE-työpöytäympäristö). Itse käytän termiä "Desktop Environment" paljon suppeammin, eli käsittämään vain työpöydät ja tietyt niiden toiminnan kannalta välttämättömät ohjelmat (eli lähin vastine on tuo KDE Workspace).

Kauankos kestää tajuta ettei se ole mun mielipide vaa se on tekniikkaa ja KDE on muide yhteisöjen kanssa päättäny miten tekniikkaa kuuluu kutsua jotta se menee oikein? Menee vain muualle mielipiteide kanssa jos ei haluta tajuta että tekniikka onpi muuttunut. Työpöytäympäristö ei ole synonyymi software compilationille tai toisinpäin. KDE Software Compilation on brandi joka koostuu useista eri tekniikoista ja ne tekniikat yhdessä muodostaa työpöytäympäristön. Älä sekota brandia ja tekniikkaa. Ja ei voida käyttää termiä KDE-työpöytäympäristö vaikka kuinka haluat tyrkyttää sitä. Lue KDE tekemät dokumentaatiot ja keskustelut ja äänestykset koko jutusta ja yritä' jo tajuta että koko muu yhteisö on jo omaksunut brändin teknisille muutoksille ja että KDE ei ole työpöytäympäristö vaa yhteisö. Turha mun kanssa inttää vaa mene inttämää KDE foorumille siitä ja sut ammutaa alas heti.

KDE workspace ei sisällä sovelluksia. Se onpi vain ja ainoostaa kaksi eri työpöytää jotka koostuvat Plasmasta ja jotka tarvii muita ohjelmistoja KDE SC että muodostuu työpöytäympäristö. Kaksi erilaista työpöytää ilman sovelluksia ja ilman ohjelmistoalustaa ja toolkittei. Kun edes tajuattaisii tekniikkaa muute menee kaikki olettamukseksi ja kaikki menee heti vikaan.

Lainaus
Jotkut toki voivat käyttää (mitä tahansa) termejä väärin, mihin heillä on täysi oikeus ja (sanan)vapaus, mutta en ole huomannut kenenkään sanovan, että KDE ei nykyään tarkoittaisi yhteisöä.

Joo onpi sananvapaus valehdella ja huijata ja vääristää mite haluaa mutta onko se oikein muita kohtaa? No eipä ole. Välinpitämätönkin saa kyllä keksiä iha mitä haluaa perustellaakseen että ei tarvitse oppia tekniikkaa mutta se vain vaikeuttaa uusien käyttäjie tietojen omaksumista kun käyttää termejä aivan vääri mitä itse KDE käyttää virallisissa ohjeissaa, koulutuksissaa ja tapahtumissa. On se hauskaa kun välinpitämättömät alkaa rakentaa suojamuuria itsensä ympärille että kun tekniikka muuttuu nii pitää väkisin pysyy vanhoissa termeissä joide termit ei enää päde tekniikkaan.

Lainaus
Ja toisaalta, miten olet tähän onnistunut vaikuttamaan viesteilläsi? Et mielestäni kovinkaan tehokkaasti.

Aika tehokkaasti mutta sä jätit jo lukematta aloitusviestissä linkit koko juttuun ja rupeet kinastelee kuinka nyt on KDE väärässä ja sä tiedät asiat miten ne on ja termit on kuten sä haluat eikä miten KDE niitä on muun yhteisön kanssa äänestänyt ja käynyt läpi ja päättänyt miten ne on tehty. Olet myöhässä ja turha mua yrittää kumota vaan mene kumoamaa KDE. http://kde.org/community/whatiskde/softwarecompilation.php

Lainaus
Mitähän "oikeaa vahinkoa" tuollaisesta voisi seurata. Ihmiset käyttävät pääsääntöisesti sellaista termistöä, jolla he kokevat tulevansa ymmärretyiksi, riippumatta siitä onko termit enemmistön mukaan oikein tai väärin.

Mitä vahinkoo voi tulla? Mitä kuvittelet tuleva jos tekniikasta puhutaa väärillä termeillä? Internet on rikki kuuluu puhelimessa. Teet olettamukse että tyyppi puhuu selaimesta. No menipä vääri kun taas kuuluu vaa että internet on rikki. No luulet että ei yhteys toimi. No ei vieläkää auta ja kuuluu että internet on rikki ja sitte lopulta tajuut että tyyppi tarkottaa hotmailin sähköpostia kun ei viestit lähe.
Oikeet tekniset termit on olemassa sitä varte että oikeita asioita kutsutaa niiden oikeilla nimillä ja tekniikkaa voidaa kehittää. Jos sanoo hotmail niin et tarkota gmailia. Jos sanot google nii et tarkoita microsoftia ja jos sanot ubuntu nii et tarkoita Gnomea.

Lainaus
Vertaus on myös varsin ontuva, koska googlea ei ole ensin sanottu "internet-selaimeksi", ja sitten myöhemmin brändätty uudelleen "internet-hakukoneeksi".

No onpas ontuva vertaus. Kauanko kestää että tajuut että tekniikka muuttui 3.y ja 4.y versioide välillä ja että KDE tekee ohjelmistoja eri alustoille ja eri tekniikoilla että ei ole kyse vain aina työpöytäympäristöstä jota kehitetää ja jota aina tarjotaa? Kyse on tekniikasta missä työpöytäympäristön eri tekniikoita voidaa ottaa käyttöö muualle ilma että joudutaa koko työpöytäympäristöä ottamaa.

Lainaus
Niin teki, mutta uudelleenbrändäystä ei tehty näiden sarjojen välissä, vaan vasta paljon nelossarjan julkaisun jälkeen, joten en näe miten tämä olisi erityisen relevanttia.

Uudelleebrändäystä käytii läpi kyllä iha sukupolvie vaihtamise jälkee. Siitä keskustelitii pitkää ja tekniikkaa paranneltii ja sitte saatii viraliset äänestykset ja muut läpi ja se otettii käyttöö vasta 4.4 julkaisun yhteydessä kun sivustokin saatii valmiiksi. Tästä lähtie KDE kutsuu työpöytäympäristöä KDE SC nimellä ja kehittäjiään ja koko yhteisöään KDE nimellä. Mitää työpöytäympäristöä nimeltä KDE ei löydy vaa ainoastaa yhteisö joka kehittää ohjelmistoja, taidetta, lokalisoi ja muuta.

Lainaus
Tämä on taas ihan puhdasta "hölynpölyä".

No todista että ubuntulaisilla ei ole vaikeuksia hyväksyä että KDE onpi yhteisö ja ettei kuvittele KDE-työpöytäympäristön olevan olemassakaa?
Jos canonical vaihtaa ubuntun nimen linputuksi nii kutsutko sitä vielä ubuntuksi vai linputuksi? Canonical muutti ubuntu linux nimen ubuntuksi ja sitä kuuluu kutsua ubuntuna eikä ubuntu linuxina. GNOME nimesi uude kolmanne sukupolven GNOME-Shell nimiseksi ja siksi sitä kuuluu kutsua eikä GNOMEksi.
Kyllä ubuntulaiset osaa erotella ubuntun ja kubuntun ja pitää jopa ubuntua sellasenaa eikä ubuntu linuxina mutta heti kun KDE tekee saman omille ohjelmistoillee nii ubuntulaiset käy kimppuu että eivätpä suostu käyttämää oikeita termejä vaa ihan tahallaa käyttää vääriä tietentahtoen! Olis helppo tajuta jos olisi kyse vahingosta mutta kun se on väkisin vastaan panemista laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä johtuen.
« Viimeksi muokattu: 14.02.10 - klo:16.14 kirjoittanut Fri13 »

SuperOscar

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4062
  • Ocatarinetabellatsumtsum!
    • Profiili
    • Legisign.org
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #46 : 14.02.10 - klo:18.01 »
Fri13:n suupielistä tulevasta vaahdosta viis, myönnettäköön, että hänellä on pointti, vaikka se ei olekaan läheskään niin suuri ja tärkeä kuin hän antaa ymmärtää.

Vasta ajan myötä nähdään, mitä KDE:n nimistömyllerryksestä oikeasti seuraa. Ainakin on varsin ilmeistä, ettei nimistöä muutettaessa ajateltu lainkaan lokalisointia. Ei ole nimittäin ollenkaan selvää, mitkä uusista ilmauksista ovat nimiä, joita ei tulisi kääntää, mitkä nimiä + kuvauksia sisällytetyistä osista, joista kuvausosa tulisi kääntää.

Epäselvää on jo se, onko ”KDE Software Compilation” nimi vai kääntyykö se suomeksi ”KDE-ohjelmistokokoelmaksi” (tjsp.). Lyhennettä käytettäessä ongelmaa ei ole: ”KDE SC 4.4.0 on julkaistu” on käypä. ”KDE SC” on kömpelö ja hankalampi käyttää kuin ”KDE”, mutta ohjelmistojen historiassa se ei suinkaan ole ensimmäinen hankala nimi – aloittelijan kannalta tosin tekninen ja luotaantyöntävä.

Mutta kun puhutaan työpöytäympäristöistä, ”KDE SC” (tai sen käännös) ei ole oikea termi. Se viittaa kokonaiseen paketoituun ohjelmistokokonaisuuteen, ei nimenomaisesti sen työpöytäympäristöosaan. Tällöin uuden termistön mukaan vaihtoehtoja on kaksi, ”KDE Plasma Desktop” ja ”KDE Plasma Netbook”, mikä on ainakin nykytilanteessa naurettavaa, koska noiden ainoa ero taitaa olla työpöydän oletussisällytys (edellisessä Työpöytä tai Kansionäkymä, jälkimmäisessä Etsi ja käynnistä tai mikä-se-nyt-olikaan ”sanomalehti”). Lisäksi nousee kysymys, ovatko ”Desktop” ja ”Netbook” nimen osia vai pitäisikö ne lokalisoida.

Tällä hetkellä sanoisin, että haluttaessa tarkkuutta olisi järkevintä puhua

a) KDE SC:stä (lokalisoinnista riippumatonta lyhennettä käyttäen) silloin, kun viitataan tiettyyn paketointiin ja sen julkistuksiin

b) KDE Plasma -työpöytäympäristöstä silloin, kun viitataan työpöytäympäristöön yleisellä tasolla ja

c) KDE Plasma Desktopista ja KDE Plasma Netbookista (kääntämättä näitä osinkaan suomeksi) silloin, kun halutaan tehdä ero noiden kahden välille.

Mutta kun tarkkuus ei ole tarpeen, kuten esim. tämän alueen kuvauksessa, KDE on minusta edelleen täysin käypä nimitys, koska se erottaa ja yhdistää juuri oikeassa määrin ja on täysin ymmärrettävä.
pöytäkone 1, NUC: openSUSE Leap 15.6, kannettavat 1–3: Debian GNU/Linux 12; pöytäkone 2: openSUSE Tumbleweed; RPi 1: FreeBSD 14-RELEASE; RPi 2: LibreELEC 11

kuutio

  • Vieras
Vs: Keskustelualueen selityksen vaihto
« Vastaus #47 : 16.02.10 - klo:08.33 »
@Fri13:
Ettet vaan ottaisi asiaa vähän turhan vakavasti ja henkilökohtaisesti. Eriävät mielipiteet eivät ole verinen loukkaus sinua vastaan.

Lainaus
Aika tehokkaasti mutta sä jätit jo lukematta aloitusviestissä linkit koko juttuun
Luin tekstin jo silloin kun se julkaistiin:

"Summary
We will use simply "KDE" and retire the expansion "K Desktop Environment"
   We will use "KDE" exclusively in two meanings:
        KDE, the community, which creates free software for end users
        As an umbrella brand for the technology created by the KDE community
We will use distinct brands for the software that was previously referred to generically as “KDE”:
        The KDE Workspaces will be separately referred to as "KDE Plasma Desktop" and "KDE Plasma Netbook"
        The KDE technologies used for building applications will be referred to as the "KDE Platform"
        The KDE Applications will stay as they are: "the KDE Applications""

Itse käytän, ja aion jatkossakin käyttää, KDE Workspaces termin suomennoksena KDE-työpöytäympäristöt termiä (koska KDE Työtilat on kömpelö käännös)

Lainaus
KDE on yhteisö joka kehittää KDE Software Compilation nimistä työpöytäympäristöä.
Se, että KDE Sofware Compilation == työpöytäympäristö, on puhtaasti sinun oma mielipiteesi, missään viittaamassasi dokumentissa ei näin sanota. Itse asiassa yksi syy uuden termistön käyttöönottoon on se, että termi Desktop Environment ei ole yksiselitteinen: "The confusion about what a desktop environment is and implies can be avoided by using clearer terms in this manner.
"

Jos luet tuon KDE Workspaces termin selityksen:

"KDE Workspace

KDE provides workspaces. These provide the environment for running and managing applications and integrate interaction of applications. The workspaces are designed as generic environment for all kinds of desktop applications, not only applications built on the KDE Platform. They integrate best with applications following the standards used by the KDE Platform. There are different flavors of the workspace to address the needs of specific groups of users or adapt to specific hardware platforms:
Plasma Desktop or KDE Plasma Desktop. This is the workspace for desktop computers. It's built on the classical paradigm of a desktop environment.
Plasma Netbook or KDE Plasma Netbook. This is the workspace for computers with a small display, e.g. Netbooks.
Future KDE workspaces tailored to specific devices will follow a similar naming scheme

The workspaces include many key components such as KWin, KDM, Plasma library, KSysguard and System Settings. Generally we market the specific workspaces (like Plasma Desktop), explaining they are part of the KDE Workspaces."

Niin siitä saa vahvaa tukea käsitykselle, että KDE Workspaces == KDE Työpöytäympäristöt, joita ovat (tällä hetkellä) Plasma Desktop ja Plasma Netbook.

Lainaus
ja rupeet kinastelee kuinka nyt on KDE väärässä
Älä laita sanoja suuhuni. Minä en ole missään vaiheessa sanonut, että KDE olisi väärässä, vaan ainoastaan, että mielestäni olet ymmärtänyt väärin sen mitä KDE:n termistö pitää sisällään (eli että KDE SC olisi yhtä kuin työpöytäympäristö).

Lainaus
vaa mene inttämää KDE foorumille siitä ja sut ammutaa alas heti.
Eiköhän vapaa mielipiteenilmaisu ole sielläkin ihan sallittua.

Lainaus
No todista että ubuntulaisilla ei ole vaikeuksia hyväksyä että KDE onpi yhteisö ja ettei kuvittele KDE-työpöytäympäristön olevan olemassakaa?
Yleensä homma menee kuitenkin niin, että väitteiden esittäjä todistaa väitteensä. Ei niin, että muiden pitää todistaa ne vääriksi.

« Viimeksi muokattu: 16.02.10 - klo:08.35 kirjoittanut kuutio »