Kirjoittaja Aihe: Mitä sellaista olet tehnyt Linuxilla, johon Windows ei pysty?  (Luettu 27321 kertaa)

audi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1124
    • Profiili
Osx-ikonit ja teema käytössä, pari läpinäkyvää gdesklettiä työpöydällä, niistä huolimatta kone toimii hidastelematta. Nämä ovat todella yksinkertaisia asioita tehdä, mutta toisin on windowsin puolella. On olemassa viritysohjelmia, jotka ovat vaikeampia käyttää eikä toimivuus ole varmaa. Luultavasti koneeni hidastuisi entisestään.

Uusi rauta kuluttaisi vieläkin vähemmän sähköä, jos OS:n tehovaatimukset olisivat suhteessa samat mitä esim. muuan vuosi sitten. Eli tämä tahtoo sanoa että kaikki on suhteellista...
Pari kertaa olen kokeillut eräässä kannettavassa vistaa, core 2 duo tms prosessori, läpinäkyvyystehosteet päällä + ym koristeet, ei kovin nopea.
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

jake

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1262
    • Profiili

Eli, mitä sellaista olet pystynyt tekemään Linux-pohjaisella käyttöjärjestelmällä, johon et ole Windowsilla pystynyt sen tarjoamilla natiivityökaluilla tai ladatuilla/ostetuilla ohjelmilla? Huom. Cygwin-pohjaisia tms. ratkaisuja ei hyväksytä  ;).

Kirjoitin ISO-standardin (26300) mukaisen liitetidoston ja lähetin sähköpostin liitteenä ministeriöön
EIVÄT SAANEET SITÄ AUKI!!! ;-)
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

sukke

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 76
    • Profiili
Liekö tämä varsinaisesti oikea ketju, mutta lisätään tähän perään onnistunut kokemus Live-CD:n monikäyttöisyydestä.

Skenaario: Ylläpidettävä Windows XP -kone (siskon) toisessa kaupungissa. Eräänä kauniina päivänä XP ei suostukaan enää käynnistymään.  ???

Ratkaisu: Lähetetään Ubuntu Feisty Fawn -media seuraavaksi päiväksi toiseen kaupunkiin ohjeiden kera. Kone käynnistyy kiltisti CD:ltä ja tarvittavat (kriittiset) palvelut (internet, msn) ovat käytössä, kunnes joku osaaja pääsee käymään fyysisesti paikalla.  8)

Muuta: Ei pitkän aikavälin ratkaisu. Feisty Fawn tiedettiin toimivaksi ko. koneella, ja kone oli valmiiksi asetettu käynnistymään ensisijaisesti CD:ltä. Loppukäyttäjällä oli myös vähäistä kokemusta Ubuntun käytöstä.  :P

Myös toinen vastaava tapaus edellisen kuukauden aikana. XP ei ollut enää suostunut käynnistymään, eikä uudelleen asennuspalvelua ollut juuri saatavilla. Oli kuitenkin tarve päästä internetiin. Annoin ongelmasta kärsineen matkaan Kubuntun levyn, jonka avulla tarvittavat työt oli saatu hoidettua. Lisäksi tuli positiivista palautetta toimivuudesta. "Negatiivista" palautetta tuli siitä, ettei käyttäjä (ei aikaisempaa kokemusta linuxista) ollut päässyt ntfs-osioihin käsiksi.

Off-topic: Hämmästyttävää, että kaksi toimivaksi havaittua XP-konetta sanoo ilman minkäänlaisia ennakko varoituksia sopimuksensa irti. Jälkimmäisessä tapauksessa ei ollut auttanut korjaavakaan asennus. Ensimmäistä tapausta ei ole vielä selvitetty. Pitkän aikavälin ratkaisu kumpaankin tapaukseen olisi tietenkin asentaa Ubuntu (tai vast.), mutta mm. Canonin monitoimilaite vaatii XP:n.