60
« Uusin viesti kirjoittanut Hajakenttä 27.08.26 - klo:12.14 »
Ettei vaan olisi kyse Googlen tavasta ilmoittaa käyttäjälle, jos tiliä käytetään epätavallisesta paikasta? En ole vuosiin käyttänyt Windowsia, mutta ehkä senkin käyttö vuororellen Ubuntun kanssa johtaa reittimuutoksiin signaalitiellä palvelimelta toiselle. Google ystävällisesti informoi käyttäjää, että tiliäsi on käyttänyt joku toinen ja kannattaa vaihtaa salasana turvallisuusyistä. On siinä kyllä huomautus, että jos se olit sinä itse niin kaikki on hyvin, mutta saattaa mennä hätiköidessä ohi. En tiedä, mutta arvaan, että Google "haistaa" käytön tulevan eri palvelimen kautta kuin tavallisesti sillä käyttäjällä.
Kun olin Euroopan kiertueella moottoripyörällä ja ajelin viikon Toskanassa ja ajoin Itävallan ja Slovenian kautta alas ja Alppien yli ylös, siinä tuli kaikkiaan 22 eri hotellia ja -paikkakuntaa. Koska käytin miniläppäriä ja sen Linuxia (koska se oli tarpeeksi pieni laite sivulaukkuun) ja aina hotellissa suunnittelin, että mihinkäs sitä seuraavaksi ja varasin uuden hotellin, tuli tuo Googlen kysymys/huomautus joka kerta. En minä siitä mitään välittänyt, koska tiesin olleeni itse se "vierailija". Jos pysyn kotona vaan niin kysymys tulee vain ekalla kerralla kun avaan Googlen tilin matkan jälkeen. Siitä asti jokapäiväisessä käytössä ei huomautuksia tule.
Sama huomautus tulee silloinkin kun vaihdan taloyhtiömme valokuituyhteydeltä (Mikkeli) 4G modemin ilmatielle (Jyväskylä), vaikka istun silti samalla sohvalla.
Voihan olla, että jostain Googlen tilin/Gmailin asetuksista voisi säätää, että tuleeko näitä turvallisuusilmoituksia ja millä tavalla, mutta olen liian yksinkertainen ja vanhuudenhöperö niitä penkomaan. Varsinkin kun pärjään näilläkin (enkä enää lähde Toskanaan).
Google varmaankin uskoo, että mobiililaitteet, kuten puhelimet, liikkuvat luonnostaan niin vilkkaasti, että Androidilla ei tuota ilmiötä ole ollut. Muuten olisikin koko radioaaltojen valtameri täynnä näitä turvakyselyitä.