Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - asuspoju

Sivuja: 1 ... 30 31 [32]
621
Kaipa sieltä löytyy Vistan asennuslevy jolla voi bootata käyntiin ja sitten ajaa Vistan chkdisk:in, eli tarkistaa ja korjaa levyn tai peräti asennuksen.
Sanoisin vain ettei levy siitä sekoa jos Vistan sammuttaa vaikka töpselin irti vetämällä, eli on ilmeisesti muutakin hauskaa harrastettu...
Läppärin mukana tulevilla vista levyillä ei oo mitään muuta käyttöö kuin asentaa vista uusiksi. Se ei kysele muuta kun mihin osioon asennetaan.

Noh, tuo ntfsfix onnistui joten sain muutettua koon, mutta sama ei pätenyt osioon mihin vista on asennettu. Pukkaa jotain input/output erroria. En jaksa siihen keskittyä koska siinä osiossa ei oo mitään tärkeetä enkä tarvitse tilaa pitkiin aikoihin.

622
Gpartedilla olen yrittänyt 138gigan ntfs osiota muuttaa ~89 gigan osioon ja tyhjäksi jäävän tilan (~50gigaa) ext3 muotoon. Yritys kaatu siihen että ohjelma pukkaa errorin ja logi filu näyttää: ERROR(95): Opening '/dev/sda5' as NTFS failed: Toiminto ei ole tuettu
The NTFS journal file is unclean. Please shutdown Windows properly before
using this software! Note, if you have run chkdsk previously then boot
Windows again which will automatically initialize the journal correctly.  Kolmessa eri kohdassa oli errori. tuo vain esimerkkinä
Vistaa yritin kerran saada päälle (Silloin kun eka kertaa ubuntun laitoin) mutta tuli jokin hauska errori jonka takia koko roska ei toiminut. Sen jälkeen sain grub 22 erroria jolloin laitoin ubuntun uusiksi. Tämän jälkeen en vistaan ole koskenut ja ntfs osioita ei ole pystynyt lukemaan. Tällöin tulee "taltiota ei voida liittää"-virhe ja yksityiskohdissa samainen väärin sammutettu windowsi. Kaikki johtuu siis täysin tuosta visvan sammutuksesta käyttäen virtanappia.   Miten tämä nyt ratkaistaisiin?   Vista ei toimi joten en voi sammuttaa oikein.

623
Pelit / Vs: XreaL - Paras avoin FPS engine?
« : 12.04.09 - klo:19.02 »
Jotenkin kuitenkin raskas? Koneellani pyörittää nätimmän näköisiä pelejä kyllä sulavasti mutta tuohon kun vetäisee samalle tasolle graffat niin hyytyy.
Joo mulki crysis menee high asetuksilla ilman antiallya pelattavasti. Jos nexuizista laittaa kaikki höysteet päälle niin fps:t on jotain 40 kun on paikallaan. sit jos ampuu vaikka rocketilla niin tipahtaa heti 4:ään. Siitä vedän johtopäätöksen että nexuizin pelimoottori on raskas.

624
Kotikansioon asensin. Laitoin konffin /home/minä/enemy-territory/etmain/autoexec.cfg  ja /home/minä/.etwolf/etmain/autoexec.cfg ja noiden lisäksi viiteen muuhun paikkaan. Ruutu välkähtelee käynnistäessä niinkuin ennen autoexec filujen tunkemista ja resoluutiot ovat valikossa samat.

625
Yleistä keskustelua / Vs: Tietokoneesi merkki?
« : 09.04.09 - klo:21.57 »
Asus g50v läpyskä. Sitten tosa vieressä on vanhempi pöytäkone. Sillä nyt ei oo mitään eritystä merkkiä.

626
Enpä saanut korkeampaa resoa. Tein 3 eri paikkaan tiedoston ja saman pukkasin sinne. Sitten etsin piilotiedostot ja laitoin .etwolf - etmain - autoexec.cfg tiedostoonkin samat rivit.

627
Pelit / Vs: Wolfenstein ET, resoluutio ongelma [ratkastu]
« : 08.04.09 - klo:14.42 »
Kumma juttu.  Gpu scaling method oli streched,  mutta jätti silti palkit reunoille. Kokeilin jokaista vaihtoehtoa ja palasin takas alkuperäseen niin homma oli selvä. Enään tuon 1440x900 resoluution saamiseksi kaipailen vinkkejä. jos se nyt on mahollista.

628
Pelit / Vs: Wolfenstein ET, resoluutio ongelma
« : 08.04.09 - klo:14.34 »
Ainut widescreen säätö on niin alhanen ettei saa selvää ees. Näyttis nvidian 9700m gt. Hallintapaneeli vaan on hiukka sekava. Täytyy katella.

629
Wolfenstein ET:ssä resoluutio oli 1152x864 (kai se toi oli) ja kuva venyi koko näytön alueelle kuten on windowsissa tehnyt. Nyt kummiskin peli on alkanut jättää mustat palkit ja käyttää vain tuon resoluution aluetta näytöstä. Miten kuvan saisi takaisin venytetyksi? Asetuksissa ei ole mielestäni mitään skaalaukseen liittyvää.
Toinen kysymys kuulu, että onko mitään konstia jolla saada ET toimimaan 1440x900 resoluutioilla joka on samalla näytön natiivi. Täältä en löytänyt vastausta enkä myöskään englanninkielisiltä foorumeilta. Selailin nettiä noin 30min eikä mitää vastaavaa tullut ilmi.

630
Pelit / Vs: .run tiedosto
« : 05.04.09 - klo:18.25 »
Kiitoksia paljon! Nyt lähti toimimaan  :)

631
Pelit / Vs: .run tiedosto
« : 05.04.09 - klo:15.22 »
Mitä on pielessä kun .run tiedostoa en ole saanut millään ilveellä auki. Oon tehnyt noiden linkkien neuvojen mukaan mut aina tulee että ei voi avata tai että tiedostoa/hakemistoa ei löydy.   Ja paketti on: et-linux-2.60.x86.run

632
Pulseaudion suljin joka paikasta, sitten laitoin ääniasetuksista tunnistamaan automaattisesti ja äänet kuuluivat. Yläpalkki kyllä näyttää että äänet olisi mykistetty. On se niin jännä...  :D Tutkin vielä tilannetta ja raportoin lisää jos on tarvis.

633
Visva söi bootin jälkeen heti 1,2 gigaa. Nyt kun siirryin Ubuntu 8.10:een niin muistia menee vain 400 megaa. Visvasta luovuin siksi että päivitykset eivät toimineet. Error 80700424 paholainen jyräs. Nyt mulla on kaikki paitsi äänet hyvin. Täytyy kai asentaa uudelleen. Mitä lie oon sekoillut tän kansa. Ensikertalainen kun olen ubuntun kanssa. Koulussa tekivät järkevästi kun tilasivat uudet koneet ja pistivät xp:t niihin. Ois voinut lagittaa visvat niillä kivasti kun niin halpaa rautaa kuin mahollista sisällä.

634
Murobbs
Vietän siellä joskus monta tuntia putkeen. Laittakaa Googleen : kirby 
Sitten murobbs:n jorinat aiheesta. Mukavaa lukemista.

635
Jakelu on 8.10. itse poltin joulun aikaan levylle.   Mitä nyt kerneli päivitty ja jotain paketteja hain ja javaa sekä flashiä värkäsin. mtv3:n katsomon halusin saada toimiin joten hain mediaplayerconnectivityn sekä vlc playerin sitten poistin totemin kun en hoksannut heti mistä valita millä playerillä avataan videot. Ääntä ei kuulunut silloin. Jos muistan oikein niin käynnistyksen yhteydessä kuului "alkumusat"
päätteeseen kun laittaa alsamixer niin näky vain yksi säätö, master. ja lukee:
card: pulseaudio
chip: pulseaudio
view: [playback] capture all
item: master

linja on auki ja täysillä.
vanhojen konffien poistaminen ei onnistunut. Tiedostoa tai hakemistoa ei ole.

636
Tuon linkin takaa en onnistunut korjaamaan ongelmaa. Äänikortti mahtaa olla 82801i (ich9 family) hd audio controller.

637
Äänet hävisivät muutaman boottikerran jälkeen. Päivittelin ubuntua (8.10) ja ääntä saa kuulumaan vain kun menee Asetukset -Ääni, ja laittaa toistoksi HDA intel alc663 analog (oss) ja painaa testaa. Muuten hiljasta. Mitään ajuria ei ole asennettu koska sysinfo ei näytä äänikorttia taikka emolevyä. Kannettavani on Asus g50v-as019k tarkalleen. Mikään ei näytäisi olevan mykkänä ja säätimet puolessavälissä.

638
Yleensä taitavat tosi nörtit sanoa, että 2xRAM muttei yli 512mb toi swap.
Jos reilusti muistia (esim. yli 2gigaa), niin ei tarvitse välttämättä swappia ollenkaan.
Väittävät että kone olisi nopeampi jos ei käytä swappia, koska muistikammat toimivat nopeammin kuin levylle kirjoitettu swap hässäkkä.... mene ja tiedä normi käytössä :)

Itsellä pöytäkoneella ei ollu Swappia ollenkaan (4GB muistia)ja kone  kehräsi kuin unelma
Nyt kannettavassa 3 gigaa muistia ja swap 512mbJos käyttis alkaa käyttämään kovalevyä ns.muistikampana niin järjestelmä takkuaa taatusti. btw, Windows ei kysele mitään osioita vaan se kirjottaa mitään kyselemättä jonnekin päin kovoa. Linux (ainakin 8.10 ubuntu) näköjään vaatii oman erillisen osionsa. Kaikkee sitä oppii kun ubuntuun yrittää siirtyä.

639
Laitanpa tällähetkellä vistan viereen ubuntu 8.10. Tein 30 gigan osion ubuntua varten ja laitoin sen asentuun siihen mitään muita osioita en tehnyt. Osio on jotain etc3 muoto vai mikä se nyt olikaan. Olisiko tuo SWAP osio ollut välttämätön? Asennusohjelma sanoi siitä ja oletin sen olevan vain asennusta varten. Koneessani on 4 gigaa keskusmuistia joten en tehnyt mitään muita osioita. Tunnin kohta porskutellut asennusta. Jossain 7000.69... kohdassa menossa.

Ei välttämätön tuolle muistille - ota huomioon että "keskeytys/lepotilat" ei toimi ilman swappia. Eli kone on käynnissä tai sammutettuna.

Läppäri tää on mut en tarvitse lepotiloja, pöytäkoneen korvikkeena kun on. Voi kai sen myöhemmin laittaa jos on tarvis. Tuli mieleen että taitaa kone alustella osiota kun kerta 14 tuntia tossa pörrännyt. Katsotaan jos menis läpi. Tällä hetkel jossain 70000 menossa. En tiedä ollenkaan onko normaalia, mutta oppiipahan taas asioita vaikka kantapään kautta. Mulle yleistä että teen eka ja sit ihmetellään.

640
Laitanpa tällähetkellä vistan viereen ubuntu 8.10. Tein 30 gigan osion ubuntua varten ja laitoin sen asentuun siihen mitään muita osioita en tehnyt. Osio on jotain etc3 muoto vai mikä se nyt olikaan. Olisiko tuo SWAP osio ollut välttämätön? Asennusohjelma sanoi siitä ja oletin sen olevan vain asennusta varten. Koneessani on 4 gigaa keskusmuistia joten en tehnyt mitään muita osioita. Tunnin kohta porskutellut asennusta. Jossain 7000.69... kohdassa menossa.

Sivuja: 1 ... 30 31 [32]