41
Multimedia ja grafiikka / Vs: Pikkukakkonen ei toimi
« : 26.03.10 - klo:11.37 »
Mikä tuossa pikkukakkosessa sitten tökkii? Asensin tuon VLC-pluginin vasta eilen, eikä se voi näin ollen olla syynä pikkukakkosen toimimattomuuteen.



Ubuntu 24.04.2 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelut
Liity Ubuntu Suomen seuraan muualla: Discourse, Facebook, Mastodon, Matrix, Telegram, X
Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Kerropa nyt alkajaisiksi mikä Ubuntun versio ja työpöytäympäristö on kyseessä ja mitä kertoo Firefox tai muu käyttämäsi selain Flashiin liittyvistä liitännäisistä ? Niistä tai paremminkin niiden puutteesta tässä nyt on luultavasti kyse.
Tietoturvayhtiö Isec Partners varoittaa, että virusten torjunnasta on tullut yrityksille miltei mahdoton tehtävä.http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/03/31556&ext=rss
Isec Partnersin asiantuntija Alex Stamos toteaa Computerworld-lehden verkkosivuilla, että perinteiset tietoturvatuotteet eivät yksinkertaisesti enää riitä yhä kehittyneempien haittaohjelmien torjumiseen. Vaikka yhtiö olisikin pitänyt virustorjuntansa mallikelpoisessa kunnossa, verkkorikolliset pääsevät suojausten lävitse.
- Kaikilla uhreilla, joiden kanssa olemme työskennelleet, oli täydellisesti asennettu virustorjunta, kuvaa Stamos.
Computerworld-lehti muistuttaa muun muassa hakukoneyhtiö Googlen taannoisista tietoturvaongelmista ja toteaa, että miljardien dollarien tietoturvapanostuksista huolimatta verkkorikolliset ovat onnistuneet tunkeutumaan toistuvasti yritysten tietoverkkoihin.
Yritysten kannalta ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että verkkorikollisten täytyy löytää ainoastaan yksi heikkous järjestelmästä pystyäkseen ujuttamaan haittaohjelman virustorjunnan lävitse. Hakkereilla on etulyöntiasema, koska heillä on nykyisiin käytössään sama virustorjuntateknologia kuin yrityksillä itsellään. Siksi he voivat testata etukäteen hyökkäystään, kunnes löytävät järjestelmästä hyökkäyksen mahdollistavan haavoittuvuuden.
- Kuka tahansa voi ladata ja testata joka ikistä antivirus-ohjelmaa haittaohjelmaansa vastaan, muistuttaa Stamos.
Asiasta Suomessa uutisoi ensimmäisenä Tietokone-lehti.
Kauppalehti
Asiaa toki auttoi ettei anoppi ollut aikaisemmin käyttänyt mitään tietokonettaEEeeeeikai nyt herranen aika noin nopeaa heitetä toimivien ilmaisdistrojen ja internetin maailmaan?
Toinen inhottavuus taas kotikäyttöön on se että puhaltimet ja kovalevyt huutaa 24/7.
Windowsin haittakkeet, kuten Nokia puhelimien palvelut, Applen palvelut, Winzip palvelut ja 10 muuta, jotka ladataan joka kerta ovat sitten oma lukunsa ja ovat varsin ikäviä boottihetkellä - tosin pääseehän näistä eroon, ainakin suurimmaksi osaksi. Niitäkään ei Ubuntussa ole näkynyt häiriöksi asti.
Eräs kaveri argumentoi, että kaiken seurannan voi välttää, jos niin haluaa. Teoriassa tämä varmaan pitääkin paikkaansa, jos ei käytä kännykkää tai internettiä. Olisi kuitenkin kivaa, jos tietotekniikkaa voisi käyttää tietäen, että yksityisyydensuoja on voimissaan.