Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - E_LE

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21


Tässäpä se todennäköinen syyllinen onkin. Varmaankin Nvidian ajurit ovat jääneet päivittymättä eli ydintä vasten automaattisesti käännettävä osa ei ole kääntynyt.
Muokkaus: https://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Kernel_Module_Support
[/quote]

Näin varmaan on:

--  Xorg.0.log
[    29.042] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[    29.042] (EE) NVIDIA(0):     system's kernel log for additional error messages and
[    29.042] (EE) NVIDIA(0):     consult the NVIDIA README for details.
[    29.042] (EE) NVIDIA(0):  *** Aborting ***
[    29.042] (EE) NVIDIA(0): Failing initialization of X screen 0
[    29.042] (II) UnloadModule: "nvidia"

-- ja dmesg
[   29.042626] NVRM: API mismatch: the client has the version 331.113, but
[   29.042627] NVRM: this kernel module has the version 340.93.  Please
[   29.042628] NVRM: make sure that this kernel module and all NVIDIA driver
[   29.042629] NVRM: components have the same version.

 Liitteenä Xorg.0.log ja dmesg.log. Miten tällainen korjataan?

22
Kyseessä ubuntu 12.04 ja Gnone2 fallback työpöytä. Kernel päivitys 3.2.0-91 sekoitti koneen. Työpöytä ei käynnisty, vain peruspromt. Edellinen  3.2.0-90 toimii samoin mutta  3.2.0-89 käynnistyi oikein. joku meni rikki

Onko käytössä AMD:n tai Nvidian suljettuja ajureita? Mikä näytönohjain koneessa on?

AMD 960T ja NVIDIA gtx 550Ti. Asennuksessa roikkuikin ei-valittuna joku NVIDIA-331 security update. Ei siis asennettu.

Kirjoittelen tätä nyt 3.2.0-89:llä ja mietin mitä nyt pitäisi tehdä?

- yrittää asentaa kernel päivitykset uudestaan?

On mahdollista, että kernelin asennuksessa on mennyt jotain pieleen, jolloin uusi yritys voi auttaa. Ei siitä haittaakaan ole.


eikä dist-upgrade kiinnosta jos ei ole pakko.

apt-get dist-upgrade ei tee päivitystä seuraavaan jakeluversioon vaan sallii uusien pakettien asentamisen päivitysten ohella. Eli jos jossain paketissa on päivityksen myötä uusi riippuvuus pakettiin xyz, jota ei vielä ole asennettu järjestelmään, pelkkä apt-get upgrade jättää paketin päivittämättä, mutta dist-upgrade päivittää ja asentaa tarvittavan paketin xyz.

Jos siis käytät apt-getiä päivityksiin komentorivillä, olisi hyvä tehdä dist-upgrade ainakin silloin tällöin.

Muokkaus (Tomin): Korjattu lainaus.

23
Kyseessä ubuntu 12.04 ja Gnone2 fallback työpöytä. Kernel päivitys 3.2.0-91 sekoitti koneen. Työpöytä ei käynnisty, vain peruspromt. Edellinen  3.2.0-90 toimii samoin mutta  3.2.0-89 käynnistyi oikein. joku meni rikki

Kirjoittelen tätä nyt 3.2.0-89:llä ja mietin mitä nyt pitäisi tehdä?

- yrittää asentaa kernel päivitykset uudestaan?
- asenna muut päivitykset, älä koske kerneliin?
- joku muu keino löytää vika

(Älkää ehdottako 14.04.sta, olen ajatellut sinnitellä tällä 16.04 LTS:ään eikä dist-upgrade kiinnosta jos ei ole pakko.)

24
Multimedia ja grafiikka / Vs: spotify ja udev.s.1
« : 29.03.15 - klo:23.17 »
Tarkemmin katsoen, olihan siellä spotify.repository.com: eli ei tule suoraan.

25
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Ubuntu Mate
« : 29.03.15 - klo:16.07 »
LTS henkinen kysymys olisi mielessä. Olen ollut MATEn tyytyväinen työpöytäkäyttäjä, mutta nyt pitäisi päivittää kotona oleva levypalvelimen hardista, samalla vaihtaisin ubuntu 12.04:sen 14.04:seksi. Työpöytänä on ollut startx:llä tarvittaessa käynnistettävä  Openbox  ja sittemmin LXDE.

Ubuntun nykyinen LTS versio on 14.04.2, myös serveri http://www.ubuntu.com/download/server. Nämä käyttävät Linux kernel 3.16:sta. Tähän voi sitten asentaa työpöytiä, mm MATEn. Ubuntu MATE 14.0.2 https://ubuntu-mate.org/blog/ubuntu-mate-trusty-14.04.2-release/ perustuu sekin kerneliin 3.16, mutta ei ole mitenkään "virallinen" tai "LTS" jakelu.

Unohdetaan sovellukset (LibreOffice jne,...) ja muu sälä, niitä voi lisätä tarpeen mukaan. Asensin MATE 14.0.2:sen virtuaalikoneeseen ja katselin synaptic:lla pakettivarastoja yms. Itse työpöytää ja gtk2 lukuunottamatta samat pakettivarastot ovat käytössä: fi.archive.ubuntu.com ja security.ubuntu.com. Olenko oikeassa jos vedän tästä sen johtopäätöksen että palvelinnäkökulmasta tämä on yhtä  "LTS" kuin virallinenkin?

Vai pitäisikö varmuuden vuoksi mennä Ubuntu server 14.02.2 LTS asennuksen kautta?


26
Multimedia ja grafiikka / spotify ja udev.s.1
« : 29.03.15 - klo:14.41 »
käyttis on ubuntu 12.04 (kernel 3.2.0.79 ). Suoraan pakettivarastosta asennettu spotify lakkasi tällä viikolla toimimasta, varmaankin kernel-päivityksen jälkeen. Virheilmoitus
Koodia: [Valitse]
error while loading shared libraries: libudev.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
Webistä löytyneet ohjeet ehdottivat samantyyppiseen ongelmaan symbolista linkkiä tyylin
Koodia: [Valitse]
sudo ln -s /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1.3.5 /usr/lib/libudev.so.0
Minulla on /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0.13.0, linkitänkö sen so.1:ksi?

27
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: Ubuntu Mate
« : 24.03.15 - klo:23.14 »
Olen käyttänyt jo pidempään tätä itsetehtävää ppa-pohjaista versiota
Make your own Ubuntu 14.04 LTS MATE Edition
https://alfonsojon.wordpress.com/2014/08/22/make-your-own-ubuntu-14-04-lts-mate-edition/

Onko tämä nyt esillä oleva jotenkin paremmin ylläpidetty, pitäisikö siirtyä?

28
Ubuntu tietokoneissa / Levyosion pelastamistoimia
« : 16.11.14 - klo:17.55 »
Hei
Minulla on ubuntu 12.04 pohjainen levypalvelin, ollut käytössä jotain kolme vuotta. Noin viikko sitten tehdyn tavanomaisen päivyksen (apt-get update ja upgrade) seuraukset olivat omituisia
- bootauksen jälkeen yksi levyosio ei mountaa (/dev/sdb1 xfs 1TB, GPT), muuten ok
- kun pakotan : mount -a , mounttaus onnistuu, mutta sisältö on muuttunut, tilalla root käyttäjän tyhjä perushakemisto: Desktop, Documents, jne ....

Vähän kummallista, joku kirjoittanut tiedostotaulun uusiksi. Levystä on kahden kuukauden vanha varmuuskopio, mutta voisin kokeilla myös palautustemppuja. Sisältö varmaankin tallessa. Mistä lähtisin liikkeelle?


29
Milläköhän ohjelmalla tai loitsulla saisin kasan .vob tiedostoja muutetuksi mpeg tai avi muotoiseksi.



Avidemux:illa pitäisi onnistua, olen joskus noita muunnellut. Jos kyseessä on dvd, niin sen voi sellaisenaan konvertoida mkv:ksi tai mp4:ksi Handbrakella.

Handbrake lukee kyllä myös .vob tiedoston. Sillä konversion teko on ehkä helpointa. xvid koodekkia ja .avi kääreitä ei nykyään enää kannata käyttää.

30
Kokeilin virtuaalikoneessa tämän ohjeen http://www.ubuntukiller.com/2013/03/how-to-installupgrade-gnome-38-in.html avulla. Pohjana oli 12.04. Lopputulos oli kuitenkin vain gnome 3.6 ja voi olla ettei 3.8:a LTS:ään saa.

31
Jotain tällaista komentotulkissa. Ota ensin varmuuskopio kuvistasi

Koodia: [Valitse]
for i in kuvat/*
do
   mv $i $i.jpg
done

32
Näyttää myös Gnome windows8:n ohella oppia kantapään kautta ottamaan työpöytäkäyttäjien toiveet huomioon. Gnome 3.8 http://www.omgubuntu.co.uk/2013/03/10-best-features-in-gnome-3-8 sisältää myös "Classic" moodin, ei mikään fallback. Täytyypi testata.

Varsinainen kysymys liittyy tähän ubuntu 12.04 LTS:ään. Koska asensin vain ei-graafiset osat (ei gnomea, ei unityä), mitä tuo 5v. LTS enää tarkoittaakaan.? Näettekö että siitä on enää paljoakaan hyötyä? Perusohje tietysti on : älä suotta päivitä toimivaa.

33
Kiitoksia, tämä muuttaa näkökulmani täysin, Mate voikin siirtyä hyötykäyttöön pikapuoliin. Erityisesti ppa-asia on tärkeä ja muuttuu vielä tärkeämmäksi tulevaisuudessa, jos 12.04:ssa pysyy. Tätä (ubuntun paketit ja ppa toimivat täysin) voisi nostaa näkyviin vaikka stickyn kautta, ei se tuolta http://mate-desktop.org/:sta tullut esiin lainkaan. Lista siitä miten asensin :

1. asenna mini-installaatio ubuntusta. mini.iso täältä http://cdimages.ubuntu.com/netboot/precise/. Asenna vain komentorivipohjaisena, jos et halua muita työpöytäympäristöjä (näin tein).

2. Jatka ohjeen http://blog.lifebloodnetworks.com/?p=1280 mukaisesti ja asenna mate-desktop-environment ja muuta ohjeessa mainittua.

3. asenna myös mate-desktop-environment-extra, siellä on kaikenlaista tarpeellista, esim Filemanagerin network:/// osat kuten samba ja ssh.

4. Thats it. Voi olla vähän tylyn näköinen ja kaivata koristeita, mutta täysin käytettävä.

EDIT: Tämä ulkonäköongelma oli omaa kädettömyyttä. Harmittelin kun toisessa virtuaalikoneessa oleva Lubuntun ruudulla olevat tekstit näyttivät niin paljon paremmilta. Fonteista ja teemoista ei tuntunut olevan apua. Mutta sitten löytyi ...->Fonts->Details->Hinting: Slight ja johan näyttää paremmalta.

34
Päätin kokeilla tätä yhdistelmää minäkin. Asensin virtuaalikoneeseen ubuntu 12.04 mini-installaation tämän ohjeen pohjalta (netboot) http://blog.lifebloodnetworks.com/?p=1280 ja sitten mate-desktopin.

Olo on kuin olisi tullut takaisin kotiin epämiellyttävän unity-->gnome3--> gnomefallback kierroksen kautta. No myönnetään, fallback'illa olen pitkään tehnyt hommia, ihan jees.  Toistaiseksi tämä MATE on toiminut kuin unelma, nopea ja tehokas. Silmäkarkit jätetty väliin. Filemanagerikin on yhtä hyvä kuin nautilus: extra pane, smb/cifs/sftp toimii jne... Tästä voisi leikkikalun kautta tulla ihan oikean työkoneen käyttis, jos ohjelmistoporttaus pysyy kyydissä.

Sen tilanne onkin vähän epäselvä. Kun etsin uusia ohjelmistoversioita (Libreoffiice 4, xbmc 12,1,...) googlella, törmään monasti Mintin ohjeisiin, eikä minulle ole selvää, käyvätkö ne sellaisenaan. Haluaisin mieluiten asentaa ohjelmat reposta, mutta .deb yms tietysti käy. Mitään ubuntun ppa-systeemin tapaista ei ilmeisesti ole käytössä?




35
Tarkentava kysymys: tuo linkin ohje koski OpenJDK:n käyttöä. Saitko siis Sampopankin toimimaan OpenJDK:lla  :). Olisi mainiota, jos sun/oraclesta päästäisiin lopultkin eroon.

vai olisi sittenkin kyseessä edelleen oracle?

Vastaan itselleni. Asensin Openjdk-6-jre:n ja sen webpluginin (icedtea-6-plugin) suoraan pakettivarastosta ja tein ohjeenmukaiset loitsut

Lainaus
- Type about:config in the adressline
- Say yes to being cautious
- Type dom.ipc.plugins.java.enabled into the filterline
- Change the value to true, by doubleclicking the line
- Close the tab
- Restart firefox

Ja katso: sampopankin appletti käynnistyi. Turvaluvun kyselyluukkukin tuli näkyviin. Lupaavaa, jatketaan harjoitusta.

Kyseessa siis: ubuntu 12.04 64bit + Firefox 15.0 + openjdk-6-jre + icedtea-6-plugin


EDIT: ja sitten se plugin kaatui. Sama juttu joka kerta.  :(




36
Multimedia ja grafiikka / Mythtv tuplatallennuksia
« : 30.08.12 - klo:00.02 »
Minulla on jo jonkin aikaa tullut usein tuplanauhoituksia. Mythtv 0.25 ja kaksi korttia. Kummallakin kortilla 3 slotia.  Ohjelmalistaus XMLTV. Valitsen tallennettavan ohjelman useimmiten selaimella Mythweb:in avulla,

Esimerkkinä tänään valittu Mythweb-listing sivulta "Elokuva: Hurjapäät: Tokio Drift".
Tarkemmin ohjelman yksityiskohtia katsottaessa huomasin että ohjelman Title-kenttä oli kuitenkin eri: "Hurjapäät: Tokio Drift"

Tuloksena olikikaksi eri tallennusta: "Elokuva: Hurjapäät: Tokio Drift" (2GB) ja "Hurjapäät: Tokio Drift" (2.1GB).
Samoin ilmestyy päivittäin MTV3:n 2 kpl "Rillit huurussa" ja "Rillit huurussa (S)" . Nämä tuplat eivät näy tulevien nauhoitusten listassa. Jotain tapahtuu juuri nauhoituksen käynnistyttyä.

En oikein osaa lähteä etsimään ongelman aiheuttajaa. xmltv-info ristiriitaista? mythweb bugi?
Kuulisin kuitenkin mielelläni, onko jollakin muulla samankaltaisia ongelmia

37
Tarkentava kysymys: tuo linkin ohje koski OpenJDK:n käyttöä. Saitko siis Sampopankin toimimaan OpenJDK:lla  :). Olisi mainiota, jos sun/oraclesta päästäisiin lopultkin eroon.

vai olisi sittenkin kyseessä edelleen oracle?

38
Minulla on myös Ubuntu 12.04 ja 64-bittinen kone. Sain javan ja sampopankin toimimaan monen vaiheen jälkeen näillä ohjeilla: http://forums.team-nocturnal.com/showthread.php/772
T: Kubu

Älkää kiltit ihmiset laittako enää mitään tuollaisia ohjeita tai edes linkkejä ohjeisiin, joissa neuvotaan miten pitää asentaa koneelle jokin epämääräinen pakettilähde. Yksikään käyttäjä ei ole siirtynyt Ubuntuun huonontaakseen tietoturvaansa, joten sellaista aikaansaavia ohjeitakaan ei pitäisi antaa.

Jos ei luota tuntemattoman maan tuntemattomaan kansalaiseen, joka mahdollisesti työskentelee jossakin tuntemattomassa organisaatiossa ja käytä tämän tarjoamia palveluita hoitaakseen pankkiasioitansa, ei myöskään pidä asentaa epämääräisistä lähteistä koneelle yhtään mitään.

Ei se javan virallinen sivu ole mikään tuntematon organisaatio. Oracle sivuilta se java on joka tapauksessa.




javan virallinen sivu on tietysti tunnettu organisaatio, mutta  "nilarimogard/webupd8" on sitten vähän tuntemattomampi. Todennäköisesti ok, mutta mistä tiedät? Ohjehan sanoi
Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt-get update
sudo apt-get install update-java
sudo update-java

Ennen viimeistä riviä on mielenrauhansa takia syytä katsella skritpiä "update-java" vähän tarkemmin. Itse en pankkiasoissa tällaiseen ryhtyisi.

39
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sun Java lakkasi toimimasta
« : 12.06.12 - klo:15.13 »
Ubuntu 10.04 ylöspäin pitäis kyllä java7 pelittää Sampopankissa, 12.04 se toimi ainakin äsken.
Asentelin sen laiskuuttani näin.

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/java
sudo apt-get update
sudo apt-get install oracle-jdk7-installer

Eikä ainakaan vielä ollut kukaan käyny tyhjäämässä tiliäni

Pitäisi toimia, mutta kun ei toimi enää. Juuri näin asennetusta javasta luovuin. ks toinen ketju samasta aiheesta

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=post;quote=329173;topic=42744.0;num_replies=10;sesc=d80a075774303775c36bd2050ed7d2c4

40
Olen jo pidempään leikkinyt&horjunut vanhan kunnon gnome2:n korvaajan suhteen: Gnome Classic, Linux Mint, Cinnamon, Mate ... Ainoa selvä asia on ollut se ettei Unity miellytä. Cinnamon'in ja Gnome:n "hot corner" tuntuu sensijaan oikein mukavalta. Viime aikoina on uusi Gnome ruvennut kummasti miellyttämään.

Gnome:n tuunaus- ja lisävarustekokoelma https://extensions.gnome.org/ kasvaa nopeasti . Kaikenlaista tuunauskamaa löytyy ja niitä voi asentaa myös suoraan www-sivulta.  Näitä on käytetty ubuntu 12.04:ssa ja Linux Mint Dedian'issa. Toimivat hyvin, näillä mennään toistaiseksi.

Vyö+henskelit: työpöydän alareunassa toistaiseksi  awn, mutta jäänee tarpeettomaksi

Sivuja: 1 [2] 3 4 5