Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - E_LE

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
Ja taas tökkii oracle-java-7, ei onnistu laskujen maksaminen firefoxilla (turvaluvun kysyminen ei onnistu) eikä enää edes operalla (hyväksy ikkunan avautuminen kaataa selaimen). Nyt palataan takaisin 6_32:seen.
En halua käyttää mitään ppa-virityksiä pankkiasoitteni kanssa, joten käsin asentaminen on sitten ainoa konsti. Noudatin vähän soveltaen tätä ohjetta https://help.ubuntu.com/community/Java#Manual_method. Laitan koodin tähänkin, siitä voi olla apua

Hae ensin oraclelta sopiva jre, minulle 64-bittinen: jre-6u32-linux-x64.bin
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jre-6u32-downloads-1594646.html

Koodia: [Valitse]
#paketin purku
cd /usr/lib/jvm
sudo sh jre-6u32-linux-x64.bin  

#asennus vaihtoehtoihin
sudo update-alternatives  --install "/usr/bin/java" "java" "/usr/lib/jvm/jre1.6.0_32/bin/java" 1
sudo update-alternatives  --install "/usr/lib/mozilla/plugins/libjavaplugin.so" "mozilla-javaplugin.so" "/usr/lib/jvm/jre1.6.0_32/lib/amd64/libnpjp2.so" 1

#valinta
sudo update-alternatives --config java
sudo update-alternatives --config mozilla-javaplugin.so

Ainakin toistaiseksi on toiminut. Jos sinulla on vanhoja asennuksia, varmista ettei /usr/lib/mozilla/plugins-hakemistossa ole linkkiä libnpjp2.so tiedostoon /tai vastaavaa. Kannattaa myös siivota kotihakemistosta .java-hakemisto sisältö.

42
Mythtv:n pitäisi kyllä löytää kanavat omalla haullaan, mutta kannattaa ensin skannata kanavat suoraan ja kokeilla vlc:llä tai muulla soittimella. Jos ei toimi noilla, ei toimi mythtv:lläkään. Kohtuullinen  suomenkielinen ohje löytyy täältä http://linux.fi/wiki/Linux_ja_digi-tv

Tuon scan-ohjelman tarvitseman tiedoston paikka ei välttämättä ole juuri tuo, sitä saapi hakea. Itse kaivelin TTV:n A ja B-taajuudet suoraan (http://www.ttv.fi/verkkoparametrit.htm) ja kirjoitin tiedostoon fi-TTV
Koodia: [Valitse]
# TTV
# freq sr fec mod
C 418000000 6900000 NONE QAM128
C 410000000 6900000 NONE QAM128
Ja sitten : scan fi-TTV > channels.conf

Tuloksena saatua tiedostoa voi käyttää vlc:n tai mplayerin avulla.  (toimivan tiedoston voi siirtää sitten mythtv:n hakemistoon)

43
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 12.04 LTS ja Rootin salasana
« : 15.05.12 - klo:20.33 »
Spotifyn ubuntu 12.04 versio on toimii ihna hyvin nykyään

44
Kokeile: hiiren oikea painike + ALT(+WIN) ja "Lisää paneeliin"  valikosta "Ikkunavalikko". Samaan tyyliin asennat muutakin tarvittavaa, terveisin Timo

Kiitoksia,  se se oli (window list in english)

Tämä panel crash antaa hyvä kuvan  Classicin kehitettämisestä, perusjuttuja.
Olisikohan  meitä montakin kiinnostunutta?

45
Siirsin kokeeksi alapanelin vasemmalla sivulla. Siitä ei tykätty yhtään, koko panel-systeemi kaatui välittömästi. En saanut edes siirrettyä sitä takaisin, tuhoaminen sentään onnistui.

Tein uuden alapanelin, mutta siinä ei nyt enää näy avoimia sovelluksia. Jotain pitäisi säätää, mutta mitä?

46
Tämä on kyllä ihan uusi vika. Asensin oracle-java pari päivää sitten tämän ohjeen mukaisesti
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=42521.0
ja hyvin toimi. Tänään yritin maksaa laskuja, mutta tuli juuri tuollaisia ongelmia. Ubuntu 120.04 + Firefox 12.0

EDIT: asensin hätäisesti operan, käytän sitä muutenkin, mutta ei ole vielä ehtinyt. Selaimen plugin hakemistoon tein linkin mozillan käyttämästä java-kilkkeestä
Koodia: [Valitse]
sudo ln -s /etc/alternatives/libnpjp2.so /usr/lib/opera/plugins/libnpjp2.so

Ja, de fungerar mycke bra :). Taitaa olla firefoxin ongelma, jos Cromellakin pelaa

47
Multimedia ja grafiikka / Vs: 12.04 HDMI-ääni ei toimi
« : 08.05.12 - klo:23.53 »
Minulla on 12.04:sta + äänistä hyviä kokemuksia (AMD 960T emo + GTX550Ti näytönohjain). Kerrankin meni säätämättä. Tarve on toisinpäin: ei ääntä HDMI:stä vaan intregoidun äänikortin SPDIF-liittimestä. Aiemmin 10.04 LTS:n kanssa piti aina sorkkia tuota alsa-base.conf-tiedostoa. Toimiva rivi minulla oli : options snd-hda-intel model=3stack-digout

Uudella ubuntulla tuota ei tarvinnut, pulse audio volume control-> configuration välilehdeltä voi valita käytetäänkö näytönohjaimen HDMI:tä vai integroitua. Jopa Monitor toimii, voin nauhoittaa audacityllä sitä mitä optisesta lähtee ulos. Tämän kanssa sai aiemmin tapella.

Asennettuna (osa noista saattoi olla jo defaultina.):
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install pavucontrol pulseaudio pulse-audio-gconf


48
Tuo ehdotus päivittää 12.04:ään on varmasti ihan paikallaan, mutta kun siinä on sitten se, että saan Unityn ja HUD:in, joita kumpaakaan en halua, eikä käsittääkseni 12.04:ssa ole enää edes mahdollisuutta käyttää "wanhaa" työpöytänäkymää. Siksipä 10.04:lla tässä mennään niin kauan kuin voidaan ja sitten varmaan edessä on Linux Mintiin siirtyminen.

Vanhan 10.04:n näköinen Gnome Classic toimii ainakin minulla, ja aivan hyvin.

49
Jos sinulla on puhdas asennus, et varmaan ehtinyt ottaa niitä nvidia:n omia drivereita edes käyttöön, vai meneekö nykyään automaagisesti?  Tarkista System settings - Additional drivers.

Poista ne käytöstä, avoimet nvidia-ajurit ovat nekin ihan hyviä. Joitakin ominaisuuksia puuttuu, esim vdpau, mutta kone käyttökunnossa uusia "suljettuja" odotellessa.50
Huomasin sellaisen jännän jutun asennellessa 12.04 LTS versiota vanhempaan HP:n läppäriin (ZE4407ea) että se ei boottaa uudelleen käynnistäessä/sammuttaessa vaan jämähtää Ubuntu -logo lataus kohtaan.

Mistähän tuota vikaa voisi alkaa selvittämään??

Koneessa ollut ennestään 11.10 ja se boottas ihan normaalisti.
En saanut minäkään asennettua vanhaan Fujitsu P7010-läppäriin. Itse asiassa jo Live USB:n käynnistäminen tökkäsi virheilmoitukseen: not a pae CPU. Kaivelun jälkeen osoittautui että prosarini on liian vanha, ei enää tukea Ubuntun kernelissä. Kai joku optio, jolla kernel käännetään. Voisiko olla sinullakin sama vika?

xubuntu 12.04 LTS beta meni heittämällä, ja on ihan mukava vaihtoehto

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Samban konfigurointi
« : 26.04.12 - klo:13.19 »

Tuo asia voi tietysti vaikuttaa koneiden näkyvyyteen tai siihen miten nopeasti ne näkyvät aina bootin jälkeen, hetihän ne eivät näy. Tosin en oikein usko tuohonkaan, paremminkin uskoisin, että ensisijainen kokeilu on konfiguroida Windows "varmasti oikein", laittamalla Netbios over tcp/ip päälle, ainaiseksi.

NetBios-nimien kaiutusväli on muistaakseni 30 sek. Windows 7:ssa tuo päällepistäminen tunnetaan termillä "network discovery (on/off). Sitä ei yleensä käsitellä suoraan, vaan verkkoyhteyttä ekan kerran tehtäessä valitaan Home/Work/Public valikosta ja windows sitten säätää network discoveryn, palomuurin ja muitakin asetuksia vastaamaan valintaa. Kustomoida voi. Asetukset löytyvät "Network and Sharing Center-> Advanced sharing settings"

Nämä valinnat vaikuttavat myös siihen näkevätkö edes windows-koneet toisiaan, esim valinta "Public" estää network dicoveryn.

52
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Samban konfigurointi
« : 26.04.12 - klo:01.08 »
Aika loputon savotta tuntuu olevan tuo Samba, kun ei oikein edes tiedä mitä lähtisi muuttamaan asetuksista. Koko päivän olen tuon smb.conffin kanssa säätänyt ilman tulosta.

Onkohan kukaan yrittänytkään rakentaa työkalua, jolla smb.conf:n saisi puukotettua. Enkä tarkoita sitä webbiselaimella käytettävää, jonka nimenkin olen unohtanut. Minusta se on sekava eikä tuota haluttua tulosta.
Tarvitset työkaluja vain jos haluat jakaa omia hakemistojasi ja ottaa käyttöön samba-käyttäjätunnuksia & salasanoja. GUI-kilkkeitä löytyy kyllä pakettivarastosta (gnome-system-tools tai system-config-samba). samba.conf:in sorkkiminen ei auta tähän, teet se sitten GUI:lla tai ilman.

Jos haluat vain mountata muulta jaon tarvitsen ko koneen osoitteen (+ tunnukset, jos tarpeen). Osoite on sisäverkoissa yleensä NetBios-tyyppinen (esim "TimonPC") tai IP-osoite (192.168.1.23), harvemmin DNS-nimi (forum.ubuntu.fi). Esimerkkiverkkosi on noin iso ja voipi olla että DNS on käytössä.

Esim Windows-koneet eivät enää nykyään välttämättä kaiuta nimeään (edes omalle workgroupille?). Sen voi valita jostain, ainakin windows 7:ssa.  Ei ole ubuntu versiosta riippuva asia. Minulla näkyy "Selaa verkkoa"-menussa kaksi saman workgroupin konetta suoraan + Windows Network, jossa kai sitten olisi lisää.

Jos nimeä/osoitetta ei löydy "Selaa verkkoa" kohdasta, olet vaikeuksissa etkä pysty siihen itse vaikuttamaan oikein mitenkään. Tarvitset kohdekoneen nimen tai IP-osoitteen: käy kysymässä. Vaihtoehtona tuo nmap-listaus kertoo koneista aika paljon, myös nimet, IP-osoiteet & avoimet portit. nmap:in kaltaisen porttiskannerin käyttö voi kilisyttää hälytyskelloja jossain, jos järjestelmä on valvottu/monitoroitu

Kun nimi/osoite on tiedossa: Menu: Places->Connect to Server->Windows share ja sinne niitä tietoja.
Myös suoraan Nautiluksessa: hiiri osoite-kenttään, paina crtl-L ja kirjoita osoite tyyliin
Koodia: [Valitse]
smb://TimonPC/  tai smb://192.168.1.23/ tai smb://pc103.meidantalo.fi/
Jos jaot ovat julkisia, niiden pitäisi tulla nyt näkyviin. Voi olla että kysytään käyttäjätunnusta & salasanaa. Jos jaot eivät ole julkisia, niihin pääsee silti käsiksi, kunhan tietää jaon nimen.
Koodia: [Valitse]
smb://TimonPC/elokuvat
smb://192.168.1.23/Valokuvat

Näistä kannattaa sitten laittaa bookmark nautilukseen, ei tarvitse tehdä kahta kertaa. Jos kyseessä on suoraan IP-osoite, voi lisäksi esittää hiljaa mielessään toiveen, että se pysyy samana serverin boottaamisen jälkeen..

53
Mites saisin helpoiten asennettua nvidian 295.33 ajurit. Kävin hakemassa nvidian sivuilta kyseisen ajurin, suljin x-serverin ja aloin asentaa. Alkoi herjaamaan että kernelin (ajurit) päällä ei pysty alkaa asentamaan nvidian ajureita.

Helpoiten saat kun  odotat että ne tulee normaalipäivityksen kautta, ei varmaan mene kauaa. Jos asennat nyt omat. joudut tekemään saman jokaisen merkittävän kernel-päivtyksen jälkeen. En suosittele

Tätä ohjetta käytin jokin aikaa sitten 10.04:n kanssa http://www.ubuntugeek.com/howto-install-nvidia-drivers-manually-on-ubuntu-10-04-lucid-lynx.html

Tämä toimi:
- komentotilaan (Ctrl-Alt F1)
- pysäytä gdm tai lightdm: sudo service lightdm stop
- siivoa vanhat & purge & blacklist
- asenna uusi, esim sudo sh NVIDIA-Linux-x86_64-195.36.24-pkg2.run
- sudo service lightdm start (tai restart)


54
Miten pitkälle pääset frontendissä, kohdassa Watch TV? Näkyykö Program Guide

Hakemistossa /var/log/mythtv löytyy front- ja backendin logitiedostot. Niitä lukien voisi löytyä virhetoimintoja tai vihjeitä miksei homma toimi. Ikävää hommaa, mutta muuta ei nyt tule mieleen.
 

55
Ovatko kanavat ja signaalivoimakkuudet ylipäätään kunnossa? Miten testasit?

Muistaakseni käytin vlc:tä, ohjekin jostain löytyi. jotenkin näin:

scan   fi-tampere > channels.conf
vlc --playlist channels.conf


56
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 12.04 beta2:n käyttö
« : 23.04.12 - klo:17.42 »
Gnome2:sta käyttävät muutkin kuin "mummot" tai muutoin tietoteknisesti osaamattomat/vanhanaikaiset henkilöt. Monet jopa perustellusti ja muita kokeilleena.

Vanha käpy taidan olla, mutta tehokäyttäjänä kaipaan tehokkuutta ja työppöydän muokattavuutta:  omia menuja, pikakuvakkeita, indikaattoreita yläpalkkiin yms. Ja erityisesti haluan NÄHDÄ mitä sovelluksia ja tiedostoja kahdella näytölläni on auki painamatta mitään Super-w:tä (=alapalkki). 

Omal kannaltani Unityn ongelmat liittyvät puutteellisiin räätälöintimahdollisuuksiin, niitä ei vielä ole. Samat sanat Gnome 3.4:lle. Lisää on tulossa, varmaan nopeastikin. Odotellessa onnittelen Canonicalia Gnome Classicin mukana pitämisestä, ei tarvitse vaihtaakaan muuhun distroon.


57
Sama oli ongelma minullakin. Laitoin symbolisen linkin tähän tyyliin
Koodia: [Valitse]
sudo ln -s /home/oma/.mythtv/eka.xmltv /home/mythtv/.mythtv/eka.xmltv

58
http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTA4ODc

Ainakin 295.40 ajureita ei kannata asentaa, .33 käsittääkseni pitäisi toimia.

Ehdin asentaa, mutta tuo bugi ei onneksi näytä vaikuttavan: GTX 550 Ti. Siis toiim ihna hyvin


59
Sarjassamme "tee se itse":  Laitoin Ubuntu 12.04 palvelinversion betan koneeseen ja siihen perään:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install gnome
Ja asennuksen valmistuttua:

Koodia: [Valitse]
sudo service gdm start
Kirjautumisessa valitsin "Gnome" ja ja tuli aika siisti työpöytä ilman liikoja lisukkeita.  

Kyseessä on Gnome 3.4.1 mutta tuo näyttää aivan erilaiselta kuin Gnome 3 joka on nähty muissa kuvissa, aika paljon muistuttaa vakio Debiania ja  Debianin taustakuvakin löytyi tuolta hauskana yksityiskohtana:

Huomasin vasta nyt tuon kuvasi, sehän näyttää aivan samalta kuin oma Gnome Glassic (taustakuvaa myöten).

Kun valitsen sisäänkirjautuessa "Gnome", saa aivan erilaisen työpöydän ts sellainen vakio Gnome 3.4.1:n näköinen. Ainoa ero on, että en ole asentanut koko gnome:a vaan vain sudo apt-get install gnome-panel.

Tämä nyt vähän ihmetyttää, kaksi samanlaista työpöytää? Onkohan tuo Gnome Classic sittenkään 3 version pohjalta. Pistää ehkä työpydän uusiksi minullakin.

60
gconf-editorin voi käynnistää myös suoraan menuista, oli muistaakseni nimeltään "Configuration Editor".
Jos se tuntuu hankalalta, voit tehdä vaihdon suoraan komentotulkista. Kopioi seuraava rivi sellaisenaan
Koodia: [Valitse]
gconftool-2 --set "/apps/metacity/general/button_layout" --type string ":minimize,maximize,close"

Avot: buttonit siirtyivät oikealle

Sivuja: 1 2 [3] 4 5