Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ipia

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Kiitos UUNOX. Tuo media player connectivity lisä osa auttoi ainakin tuon subin netti tv:n kanssa.

Tiedä sitten mistä johtuu, mutta OPERA:lla kokeillessani näkyi myös,(ainakin sub) mutta ei vaan saanut koko ruudun kokoiseksi videota.

Juu tiedän kyllä k3b:n ja olenpa koittanut myös braseron video projekti kohdalla, tehdä kyseistä asiaa, mutta ainakaan brasero ei hyväksy .jpg kuvia videoprojektiin. ööö.... siis suomeksi en ole polttamassa DATAlevyä vaan tarvin ohjelman joka koostaa HELPOSTI VIDEO-DVD:n valokuvista ja videopätkistä. Juuri kuten nero vision express, mandvd:tä olen tainnut joskus koittaa mutta se taisi kaatuilla ja olla todella hidas, sekä ranskankielinen.....

42
Elikkäs tilanne on tämä yle areena toimi hyvin ennen kuin asentelin kaikenlaisia paketteja ubuntun repoista. Asentelin paketteja ihan vain siksi että saisin subtv:n netti tv:n näkymään. Asentamiani paketteja olivat mm. xine-totem (ehkä), vlc(jota käytän muuhunkin), kaffeine (muista syistä), mplayer-plugin-mozilla, xine-mozilla, w32codecs tms. anteeksi jos pakettien nimet eivät ole ihan oikein. No nyky tilanne on se että enää ei näy kunnolla edes yle areena, mutta nelosen netti-tv taisi toimia. Subin netti-tv ei toimi vieläkään, eikä MTV:n netti-tv.

Oletuksena ja alunperin olleilla koodekeilla jne. Subin netti-tv ei toiminut, miten sen saisi toimimaan?

Myöskin yle areena olisi kiva saada takaisin ruotuun, riittääkö jos vain poistan asentamani paketit?

Maikkarin netti-tv:llä ei ole niin väliä vaikka kivahan se olisi jos kaikki toimisivat.

Olisinko välttämättä edes tarvinnut tuota medibuntu repoa? Siis erikseen asennettuna vai osaako 8.10 ottaa sen automaagisesti käyttöön? Entäs w32codecs aiemmissa versioisssa muistelisin sitä tarvinneeni, vaikka turhahan se enää on itkee ku on jo *** housussa....  :-X

Sitten vielä sellainen kymysys että onko Ubuntulle saavasissa mistään ohjelmaa jolla saisi HELPOSTI valokuvat ja videopätkät samalle cd:lle/dvd:lle, tyyliin kuten NERO Vision express tai Vistan dvd maker?

ps. tietysti ohjelma saisi löytyä ubuntun repoista tai olla muuten toiminta varma....

43
Ubuntu tietokoneissa / Live levyn tekeminen itse?
« : 25.11.08 - klo:23.57 »
Tulipas tuossa tämmöinen asia äkkiseltään mieleen että mahtaisiko olla mahdollista (tietystihän kaikki on mahdollista linuxilla  ;) ) tehdä LIVE-levy omasta asennetusta järjestelmästä (esim. Ubuntu 8.10) asennus mahdollisuudella ja levyn osioinnilla varustettuna, kuten "oikeakin" LIVE-levy on. Kumpikin kävisi sekä dvd että cd sekä mahdollisesti myös USB... eli ihan oma järjestelmäni asentamillani ohjelmilla ja päivityksillä jota voisin käyttää LIVEnä sekä tarvittaessa asentaa johonkin muuhun koneeseen...

44
Multimedia ja grafiikka / Vs: DVD ohjelma hakusessa
« : 08.11.08 - klo:23.59 »
Valitettavasti entiedä tuota mihin se pitäisi kopioida.
Itse en ole saanut tehtyä yhtään mitään tuolla QDVDAUTHORilla välillä video ei kelpaa tai sitten jotain muuta vikaa on ilmennyt kaatumisia yms. Liekö vika koneessa vai käyttäjässä  ;D Onkos tuohon qdvdauthoriin suomen kielistä ohjetta missään?

45
Synapticissa on juuri tähän sopiva toiminto. Mene Tiedosto --> Luo komentosarja pakettien noutamiseksi. Sen suoritat sitten jossain nettikoneessa, ja siirrät paketit ulkoiselle medialle. Sitten asennat kaikki paketit dpkg:llä.
Tuostapas minun juuri pitikin kysellä. Eli toimiikos tuo homma ihan vaan niin yksinkertaisesti, että kun klikkailen tuo "Luo komentosarja pakettien noutamiseksi" niin kone luo jonkin komentosarjan jonka sitten tallennan johonkin paikkaan x, nimellä x.

Ja nyt minulla on ilmeisesti ikään kuin kone kohtainen komentosarja joka on ottanut huomioon koneen tarvitsemat päivitykset ja niiden riippuvuudet. Seuraavaksi kopioin tai leikkaan ja liitän kyseisen tiedoston esim. USB-muistille ja kuskaan koneeseen jossa on nettiyhteys.

Mitäs sitten? Luulisin, että seuraavaksi tuplaklikkaan em. tiedostoa ja valitsen "suorita" ja sen jälkeen kone hakee tarvittavat paketit ja tallentaa ne jonnekkin, minne? Sitten siirrän paketit esim. samaiselle USB-muistille ja vien takaisin koneeseen jossa loin komentosarjan.

Mitenkäs asennan noudetut paketit?
dpkg:llä tarkalleen miten?
Synapticissa näyttäisi olevan myös kohta "Lisää noudetut paketit" olisiko pakettien asennus sillä helpompaa? Kuinkas se sitten tapahtuu?

Niin ja tämä toimintohan ei käsittääkseni toimi jos koneessa ei ole ollenkaan nettiyhteyttä vai kuinka?
En viitsisi alkaa yrityksen ja erehdyksen kautta kokeilemaan kun tarvittavat päivitykset pitäisi saada koneeseen jossa on vain GPRS yhteys (joka ei muuten tunnu nyt toimivan ihan kunnolla kun ei Firefox löydä mitään nettisivuja  ??? aiemmin on toiminut todella hyvin missähän lienee vika?) ja kun kone on yli 300km:n päässä.

ps.koneessa on Ubuntu 8.04 ja soneran mokkula joka sekin pitäisi saada toimimaan mahdollisimman hyvin onko kellään tietoa kuinka asennetaan 8.10:n tulevat ajurit tai vastaavat tuohon 8.04:n tai 8.04.1:n jos saan sen siihen päivitettyä esim. alternate DVD:n avulla. Netin vakaa toiminta mokkulalla (tietysti muutenkin mahdollisimman vakaa toiminta) olisi ensiarvoisen tärkeää kyseisessä koneessa.

pps.Tuossa kyseisessä koneessa on muuten toiminutkin tuo 8.04 erittäin hyvin, (toisin kuin omassa koneessani...) lukuunottamatta tuota yhtäkkistä firefox ongelmaa ja firefoxin menemistä offline tilaan joka on kyllä jo korjattu jossain päivityksessä....

46
Laitanpas tännekkin viestiä nyt samalla. Omia hienoja kokemuksiani kartutin viimeksi eilen kun olin muutamia päiviä jo mietiskellyt ja tutkinut asiaa jotta kuinkapas saisin muuteltua PDF tiedoston  sivuja JPG kuviksi. Olin jopa asennellut muutaman pdf:n muokkaus ohjelman ja kokeillut niitä huonoin tuloksin, joko ei onnistunut ollenkaan tai sitten oli liian vaivalloista taikka huonolaatuista... Jostain kumman syystä sitten päätin koittaa viimeistä oljenkortta (kaverille kilautuksenkin olin jo käyttänyt...) kun olin jo lähes luopunut toivosta. Eipäs muuta kuin tuumasta toimeen ja GIMP käyntiin. Ja kuinkas ollakkaan hommahan onnistui GIMP:illä helposti ja nopeasti, sekä laatukin oli ihan hyvää tasoa!!! Ja taas sain huomata että miksipäs lähteä merta edemmäs kalaan kun "hätä on suurin niin silloin on GIMPpikin lähellä!!!"

Ja näinhän se tapahtuu jos joku on miettinyt samaa asiaa...
- GIMP käyntiin, -> tiedosto -> avaa -> muuta tyypiksi kaikki tiedostot jos ei ole jo valittuna -> valitse haluamasi PDF -> avaa -> valitse  haluamasi sivu(t) (ctrl+hiiren vasen nappi voit valita useampia sivuja) -> muuta "avaa sivut muodossa:" kohdan valinnaksi "kuvat" -> tuo -> kuvat aukeavat...
ja nyt tallennat haluamasi sivut valitsemalla:
tiedosto -> tallenna nimellä -> anna tiedostolle haluamasi nimi ja valitse tallennus hakemisto -> valitse  "Valitse tiedoston tyyppi" kohdasta avautuvasta valikosta "JPEG-kuva" -> tallenna -> valitse avautuvasta ikkunasta laaduksi esim. 100 ja paina tallenna.

Nyt vain tallennat jokaisen avoinna olevan sivun erikseen JPEG kuvaksi. Helpompaa kuin mille tässä selostuksessa näyttää, kokeile itse!  ;)


47
Koitinpas asennella tuossa Ubuntua vaimokkeen "uuteen" (käytettyyn) koneeseen. Ja kappas kummaa kun eipäs saakkaan resoluutioita kohdilleen ei sitten millään....  >:( xorg.confin käsin muokkaaminen ei ota onnistuakseen, se lienee omaa osaamattomuuttani, :( mutta mikä asiasta tekee mielenkiintoisen on se että kun sain työpöydän resot kohilleen niin kirjautumisikkuna oli päin sitä itseään... taas kerran vaikka on päivityksiäkin tulllut jo hurjia määriä.  :'( Omassa koneessani on sama vika enkä edes uskalla yrittää korjata ettei häviä taas kaikki työpöydän resot ja näytön asetukset... ???   Sinänsä hauskaa kun on tuo 8.10 tulossa kun ainakin live levyltä omassa koneessa kokeillessani heti kerralla ainaskin resoluutiot meni kohdilleen.  :D  :) Mutta odottavan aikahan on tunnetusti pitkä... Muutoin on kyllä nyt tuntunut 8.04:kin toimivan mukisematta, joitakin kertoja (lue KOLME - NELJÄ) sattuneita käsittämättömiä koneen uudelleen käynnistymisiä lukuun ottamatta.

48
Ubuntun kehitysversio / Vs: NetworkManager0.70 & Mokkula
« : 27.09.08 - klo:10.53 »
Hienoa, ei auta ku odotella vakaata versiota, että pääsee äiteelle asentelemaan. Ite taidan ottaa täyspäiväseen käyttöön heti kun beta tulee...

49
Ubuntun kehitysversio / Soneran mokkula ja 8.10
« : 25.09.08 - klo:23.52 »
Elikkäs tuleeko vaiko eikö tule suoraa tukea 8.10:iin soneran "mokkulalle" eli taitaapi olla mallia Huawei E220 valkea kikkare joka tapauksessa jossa  taitaa lukea sonera ja joka tulee lyhyellä usb piuahalla koneeseen kiinni...

50
Tiedän, olisi varmaan pitänyt kuukkeloida ja lukea foorumia ennen tämän viestin kirjoitusta... Onkos tämä netbook remix vai mikä se oli, virallinen Ubuntu jakelu ja kuinkas mahtaa olla:
- Miten se asennetaan oikeaoppisesti?
- Toimiiko Acer Aspire Onen kanssa?
- Voisiko sitä asentaa pöytäkoneeseen? Saisiko silloin esim. lisää nopeutta?
- Mitä eroja on netbook Ubuntussa verrattuna oikeaan Ubuntuun???
- Voiko netbook version asentaa mihin tahansa läppäriin?

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Bluetooth tiedostonsiirto
« : 09.09.08 - klo:22.56 »
Lisäksi vaikuttaisi olevan mielenkiintoinen juttu, kun välillä bluetooth tikkuni toimii ihan ok ja nyt taas bluetooth (bluez???) ei anna muuttaa asetuksia sen vertaa että sen saisi näkyväksi muille laitteille.... Onkohan kiinni tikusta nämä ongelmat vai mistä???

52
Ubuntu tietokoneissa / Bluetooth tiedostonsiirto
« : 08.09.08 - klo:02.40 »
Kuinkas saisin tuota Ubuntun bluetooth ohjelmaa säädettyä niin että kun siirrän bluetoothilla ubuntuun tiedostoja niin kaikki menevät työpöydälle, ja haluaisin niiden menevän esim. /home/käyttäjä/bluetooth tiedostonsiirrot ?

53
Ubuntu tietokoneissa / USB:n irroitus?
« : 08.09.08 - klo:02.35 »
Bropleema on nyt seuraavanlainen eli kun siirrän esim. kuvia puhelimestani Ubuntuun usb kaapelin avulla niin kaikki sujuu muutoin hyvin, mutta kun valitsen "irroita taltio" niin kuvake kyllä häviää työpöydältä, mutta puhelin luulee yhä olevansa piuhalla kiinni.(myös usb muisteihin jää valot päälle)
Kokeilin samaa juttua winkkarissa ja kun valitsin poista niin puhelimenikin ilmoitti että voin poistaa usb kaapelin.
Missähän lienee vika, olisi kiva jos myöskin irroitettava laite tietäisi olevansa irroitettu esim. usb muistista sammuisi se valo.

54
Nyt menee jo hieman off-topiciin, mutta joko en huomannut, tai en ole lukenut ketjua/wikiä riittävän tarkasti... Mutta kun kerta näinkin mielenkiintoinen projekti on olemassa ja voisin ehkä itsekkin tehdä jonkin videon (esim. "Näin asennan skypen") mutta en löytänyt oikein selkokielistä ohjetta asiaan. Toki keskustelussa opastettiin päätteeltä videon tekoa, joka ei nyt itseäni kummemmin kiinnosta. Eli meneeköhän videon teko nyt jotakuinkin jotenkin näin: Tallennetaan työpöytää, jollain työpöydän nauhoitus ohjelmalla, sitten leikataan ja editoidaan video sopivaksi esim. open movie editorilla, sen jälkeen kikkaillaan päätteellä video oikeaan formaattiin fpssineen ja kokoineen???

Itse toivoisin kyllä jonkin selkeän rautalanka ohjeen yksityiskohtaisesti videon tekemisestä, monilla varmaan aihe kiinnostaa ja työhön käytettävät graafiset ohjelmat, joilla voinee sitten myöskin tehdä vaikka omista kotivideoista/valokuvista videon tms.

valtsu68:n idea videon tekemisestä aiheesta "kuinka teen videon?" on mielestäni erittäin hyvä ja toivottavasti joku sen toteuttaa.

Virtualboxin käyttö videoiden tekemisessä ja videon tekemisen kannalta ei nyt kyllä ihan auennut, mutta jos virtualboxin käyttö on tarpeellista niin olisiko aiheellista tehdä myös siitä video "kuinka asennan vboxin ja kuinka asennan vboxiin Ubuntun"????

Luulisin että jos olisi videohjeet videoiden tekemisestä niin monikin lähtisi innolla mukaan projektiin.

Vielä tuosta videon muuntamisesta itsekkin olen painiskellut saman asian kanssa kuin valtsu68 eli kuin muutan helposti esim. video.ogg:n johonkin sellaiseen muotoon mitä windowskin ymmärtää ilman koodekkien asentelua esim. wmv ja onnistuuko lie Ubuntulla samanlainen muunnos 3gp videoksi jotenkin, jotta saisin sirrettyä videon vaikka puhelimeeni ja voisin toistaa sen siinä tarvittaessa. Kuinkas muuten muutetaa 3gp ja mp4 video vaikka ogg, mpg, avi tai wmv muotoon? (Ja toisinpäin)

Aihealueista vielä pieni kommentti, olisiko muiden mielestä myöskin järkevää laittaa Ubuntun esittely videot (kuten työpöytätehoste hifistelyt) ja ohjevideot eri aiheikseen?

ps. Anteeksi jos on kijotusvilheitä tai muita epäselkeyksiä hieman meinaan olla nyt väsynyt kun useamman yön olen ollut töissä....

55
Yleistä keskustelua / Vs: "Pirkka"-niksit
« : 07.09.08 - klo:23.58 »
Pistä vanha Ubuntu-live cd roikkumaan takin hihaan, näin Ubuntu saa ilmaista mainosta, etkä jää auton alle... Lisäksi on aina levy mukana jolla voi esitellä Ubuntua....
Mitenkäs tähän lisättäis vielä ne sukkahousut....  ;D

56
Jospa ketjun aloittaja nyt kuitenkin perehtyisi Linuxin historiaankin hieman (suunniteltu tietoverkkoja ja verkon käyttöä vahvasti silmälläpitäen), sekä vaikka distrojen määriin ja ohjeisiin ROOT:in tunnusten käytöstä, voisi olla hyvä mietiskellä siinä samalla vaikka muutaman vuoden takaista jupakkaa kun ie:stä löytyi vakava tietoturva aukko jonka paikkaamiseen meni ms:llä vain n.2 kuukautta. Taisipas olla sitten ihan samana vuonna kun myös ff:stä löytyi erittäin vakava aukko (medioiden mukaan huomattavasti pahempi kuin ie:ssä ja näin yritettiin siinä samalla julkisesti mustamaalata muidenkin vapaan koodin ohjelmistojen turvallisuutta) nooh, ff:n aukko onnistuttiin paikkaamaan n.48:ssa TUNNISSA...

Eli eiköhän tuo tietoturva ole ainakin vielä ihan kohdillaan ja aukot paikataan yhä huomattavasti nopeammin kuin kilpailevissa suljetun koodin järjestelmissä. Itsellänikin on kyllä virus Linux koneessa se on ihan tässä näppäimistön ja penkin välissä, tarkemmin asiaa ajattelematta ja siihen perehtymättä sudoa kehiin ja muutaman paketin poisto, niin nyt on tulos kuin viruksen saastuttamassa w..............a, eipä aukea enää edes kotikansio... Tässä vaiheessa onkin hyvä todeta, että olis pitäny kysyä ensin, ennen kuin tein mitään... 

Eli eiköhän se nyt kuitenkin ole niin, että se pahin ja ainoa aktiivisesti leviävä Linux on tässä penkin ja näppiksen välissä.

ps. Ei vissiin kannattais tehdä mitään jos ei osaa... Jopa Ubuntukin voi mennä rikki...

pps. Kukapa suojaisi viatonta Hardy Heronia käyttäjältä, joka jakelee ROOT:in oikeuksia ja tunnuksia pitkin verkkoa, ja availee kaikki palomuurin portit, sekä asentelee mistä sattuu ja miten sattuu ohjelmia....  ;)

57
Ubuntu tietokoneissa / Alien: rpm -> deb
« : 10.08.08 - klo:01.22 »
Enpä tiedä tuleeko tämä viesti nyt oikealle alueelle, mutta modet varmaan siirtää jos ei tänne sovi  ;)

Kuinkas tuo Alien oikeastaan toimii olen ymmärtänyt, että sillä voisi "konvertoida" RPM paketteja DEB paketeiksi. Mahtaako missään olla ihan suomenkielistä opasta tai graafista vastaavaa ohjelmaa ubuntuun?
Mistä löytää hyvin RPM paketteja vrt. http://www.getdeb.net/ ? Olen jossain vaiheessa löytänyt mielenkiintoisi ohjelmia, mutta ovat olleet saatavilla vain joko lähdekoodina tai rpm paketteina ja deb paketteina en ole näitä löytänyt, joten tästä syystä nyt apuja kyselen.

58
Multimedia ja grafiikka / Dvd teko ohjelmia?
« : 10.08.08 - klo:01.14 »
Kuinkas on löytyykös Ubuntuun muita helppoja ja hyviä ohjelmia dvd levyn tekemiseen kuin:

dvdstyler (digi tv tallenteet projectx:llä leikattuna)
devede (erilaisten video muotojen konvertointi dvd:ksi) "ikkuna" puolella esim. convertxtodvd
k9copy (dvd9:n pakkaaminen dvd5:ksi) "ikkuna" puolella esim. dvdshrink

Listailkaahan tänne nyt kaikenlaisia dvd:n tekemiseen/pakkaamiseen liittyviä graafisia helppoja ohjelmia.

59
Laitealue / Vs: pinnacle PCTV DVB-T Stick solo toimaan
« : 10.08.08 - klo:00.24 »
Ai joo tässäpä vielä aiheeseen liittyvä linkki http://martinpitt.wordpress.com/2008/06/10/packaged-dvb-t-drivers-for-ubuntu-804/

Jos nyt huonolla lontoon taidollani oikein ymmärrän niin sama (ylläoleva) juttu voisi siis toimia muidenki dvb laitteiden kanssa...

60
Laitealue / Vs: pinnacle PCTV DVB-T Stick solo toimaan
« : 10.08.08 - klo:00.13 »
ID 2304:0236 Pinnacle Systems, Inc. itse sain tämän tikun (pinnacle 72e) toimimaan näin, ;) kun olin ensin kokeillut suunnilleen kaikkia muita ohjeita... >:(

Eli aloitetaanpas, ensiksi lisäsin ja otin käyttöön nämä pakettivarastot/ohjelmalähteet: (HOX! Apua tähän: http://wiki.ubuntu-fi.org/UKK)

deb http://ppa.launchpad.net/pitti/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/pitti/ubuntu hardy main

sitten asensin tämän päätteessä käskyllä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install v4l-dvb-dkms
sitten parin "yes" vastauksen jälkeen käynnistin koneen uudelleen ja jippii tuo mokoman tikku toimi viimeinkin me-tv:llä!!!!!  :D

omaa kernelin versiota en nyt muista (ehkä 2.6.24-20), mutta itselläni on nyt taas vaihteeksi Ubuntu 8.04... taas vaihteeksi...

Kokeilen tämän vielä jossain vaiheessa ihan puhtaallakin asennuksella, että toimiiko.
Nyt jos jollain on DIGIO2 dvb-t usb tikku niin olisin kiitollinen jos kokeilisitte tätä ohjetta tai jos joku asiasta hyvin perillä oleva kertoisi onko mitään mahdollisuuksia saada kyseistä tikkua toimimaan ubuntussa??? Kiitos.

Sivuja: 1 2 [3] 4