Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Crisa

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Joo, siis kyllä kirjojen kuuntelu onnistuu hyvin käyttäen pelkkiä mp3:sia, vaikkapa mp3-soittimella tai cd-soittimella, mutta jos haluaisi esim. että ohjelma muistaa mihin viimeksi on jääty niin juttu onkin toinen ja tietenkin nuo sisällysluettelot yms. olisi hyvä saada käyttöön pikanäppäimillä.

Pitänee testata tuota uusinta versiota ja perehtyä tarkemmin.

Tälläkin alueella keskustelevien kannattaa muistaa, että myös näkövammaiset ovat Linuxin/Ubuntun käyttäjiä ja luonnollisesti toivovat saavansa avun ja oikeat softat tarpeisiinsa.

Se kumpi on mukavampaa, kuunnella vai lukea kirjoja, on tässä keskustelussa nyt epäolennaista, mutta mainittakoon nyt sitten että äänikirjat ovat käteviä esim. autoa ajaessa, julkisilla liikkuessa tai muutoin kun tekee jotain käsillään tai ei voi tekstiin keskittyä. "Näkeville" kuluttajalle äänikirjat ovat kuitenkin suhteettoman kalliita.

Kyseiset Celian kirjat ovat tosiaan vain näkövammaisten tai muiden lukemisesteisten käyttöön tarkoitettuja. Celian kokoelmistaan löytyy todella kattavasti kirjoja eri genreistä.

2
Hei, itse olen myös asian kanssa painiskellut, enkä ole löytänyt järkevää ja käyttökelpoista toimivaa ohjelmaa Daisy-kirjojen kuunteluun. Ongelma ei siis johdu tuosta ainokaisesta cd:stäsi, sillä mulla on tuossa pino niitä ja sama homma.

Myös omassa pari vuotta vanhassa pöytäkoneessani ohjelma heittää samaa virhettä ja kaikki tarvittavat paketit asennettu, en tiedä voiko johtua siitä, että osa paketeista oli uudempia:
Koodia: [Valitse]
(C)2003-2011 J. Lemmens
Daisy-player - Version 7.0.4
A parser to play Daisy CD's with Linux
Corrupt daisy structure!

3
Piti kirjoittaa jo itse asiassa kaksi viikkoa sitten, että nyt omakin scx-3205w alkoi syytämään muutaman kunnollisen tulosteen jälkeen jotain symboleita. Tämä tosin korjaantuu sillä, kun käyttää tulostimesta virrat pois, mutta harmillinen ongelma silti.

4
Hyvin toimii abcde myös 12.04 64bit Ubuntulla.

5
Jeps, Ubuntu 12.04 ja 64 bit ja hyvin tulostaa, paitsi että alkaa olla jauheet lopussa, mutta siihen ei ajurit auta. :)

6
Itellä ihan sama tulostin, mutta ongelmitta onnistuu tulostaminen, kun asensin Samsungin sivuilta nuo ajurit.

7
Vanha, jopa puolitoista vuotta, Verbatimin Store 'n' Go 320 gb (jo toinen, en suosittele!) ulkoinen kovalevy hajosi, joten ajattelin testata, lähtisikö se sisällä oleva Samsungin levy vielä pyörimään uudessa kotelossa.

Ebaystä tilasin B-move kotelon: http://viewitem.eim.ebay.fi/BMOVE-GREEN-SHELTER-COLORS-25-INCH-ALUMINIUM-EXTERNAL-SATA-HDD-ENCLOSURE-CASE/130672988348/item ja hyvin pyörii! :)

Eli järkiostos!

8
Jeps, koitin tuota jo eilen ja tuntui toimivan eli jokin oli mennyt ilmeisesti solmuun ohjelman asetuksissa... No nyt toimii taas.

9
Editoin tuossa aamusella muutaman videopätkän ja tallensin aina projektit. Jatkoin noiden projektien työstämistä lisäten muutaman alkutekstin sinne ja pidin pienen tauon. No nyt aloin iltapäivällä sitten avaamaan noita projekteja ja mikään niistä jälkimmäisistä muokkauksista (=alkutekstit) ei ole tallentunut, vaikka varmasti tallensin joka kerta ko. projektin kun lopetin.

Testasin vielä nyt sitten, niin yksikään projekti ei ota uusia muutoksia vastaan, vaikka kuinka tallentelisi sen. Tallenna nimellä voisi ehkä auttaa...

Lähinnä kysyisin onko muilla ollut samoja ongelmia?

Ubuntu 11.10 ja Openshot 1.4.0-1

10
Paha mennä sanomaan, kun olen koittanut suorittaa niitä niin käsin kuin copy&pastellakin, jotta virheiltä vältyttäisiin... Tuo ko. läppäri aiheutti aikoinaan itsessään jo ongelmia asennuksen suhteen, joten voipi jothua myös siitä. No skannata voi onneksi muistikortillekkin :)

11
Innolla odotan tuota 12.04, kun en ite saanu skanneria toimimaan, vaikka kaikki loitsut käsittääkseni oikein teinkin.

12
Mulla se jostain syystä kaatuu joka kerta ja sitten loggaa ulos. Tiedä sitten mistä johtuu.

13
Lisätääs nyt vielä ohjeet tuolle scannerille, mihin uhappo viittaskin, muutoin ainakin itellä tulostin toimii usb-johdon nokassa out of the box. :)

Eli vähän saa 11.10 kans taistella mutta näin sen onnistuin itse saamaan toimimaan:
Päätteeseen
Koodia: [Valitse]
sane-find-scannerTämä antaa lopputulokseksi USB:n kohdalle jotain tähän tyyliin:
Koodia: [Valitse]
found USB scanner (vendor=0x04e8 [Samsung Electronics Co., Ltd.], product=0x3441 [SCX-3200 Series]) at libusb:002:003
  # Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be supported by
  # SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.

Sitten  räpelöimään tiedostoja
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/sane.d/xerox_mfp.confJonne lisäsin rivit:
Koodia: [Valitse]
#Samsung SCX-32000
usb 0x04e8 0x3441

Sitten räpellettiin lisää:
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /lib/udev/rules.d/40-libsane.rulesJonne lisäsin rivit (voi ehkä  toimia ilman noita "0x-alkujakin", en tiedä kun en enää jaksa kokeilla):
Koodia: [Valitse]
# Samsung SCX-32000
ATTRS{idVendor}=="0x04e8", ATTRS{idProduct}=="0x3441", ENV{libsane_matched}="yes"

Tämän komennon jälkeen scannerin pitäisi löytyä kuvanluvulla tai xsanella:
Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/udev restart

ps. itellä tuo Samsungin ajuri kaatuilee vaan kun yrittää sitä asentaa.

14
Joo, itellä kans tuo gmail-osoite pisti vähän hörähtämään...

Toivottavasti ihmiset alkaa olla jo oppineet siihen, ettei tunnuksia lähetellä yhtään kellekkään! :)

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice Base kaatuu
« : 30.10.11 - klo:11.38 »
Toki on, mutta jostain syystä se nyt tukkää vaan kaatua joka kerta. Kait sen nyt pitäis jotain ilmoittaa joka tapauksessa vaikka tietokantaa ei olisikaan eikä kaatua?

Ubuntu 11.04 alla, joten pitäisiköhän testata vaikka 11.10:llä?


16
Ubuntu tietokoneissa / Libreoffice Base kaatuu
« : 29.10.11 - klo:15.11 »
Mikähän tuota nyt riivaa, kun yrittää lomaketta tehdä tuolla ohjatulla toiminnolla. Kun lomake on valmis ja siihen klikkaa, niin ohjelma kaatuu. Päätteessä ilmoittaa seuraavaa:
Koodia: [Valitse]
terminate called after throwing an instance of 'com::sun::star::beans::UnknownPropertyException'Yritin asentaa uudestaankin, mutta jatkaa vain kaatumistaan...

17
Jos tuo alla oleva ei kerro mitään, niin sitten epäilen, ettei tikku toimi tai Ubuntu ei sitä tunnista.
Koodia: [Valitse]
lsusb

18
Yleistä keskustelua / Vs: Seminaari Kemissä
« : 06.10.11 - klo:12.00 »
Onko tuota mahdollisuus katsoa myös jälkikäteen?

19
Toimii ainakin, jos on USB-johdolla kiinni koneessa, vielä en ole noita langattomia tekniikoita ehtinyt testata.

20
Koittakaas lisäosat pois päältä kytkettynä käyttää, niin ei kaatuile... Itellä näky kaatuminen liittyvän siihen, että yritin kirjottaa englanninkielisiä sanoja tekstikenttiin esim usb-port--->tämän jälkeen kaatuu takuuvarmasti :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 19