Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tamrock

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Viiveily johtui VDSL-modeemista. Kokeilin modeemia eri ohjelmistopäivityksillä. Vanhemmilla ohjelmistoilla viivettä ei ilmennyt mutta uusimmilla ilmeni.
Ratkasin ongelman ja hommasin Planet VDLS-purkin ja sen perään kaapin perältä vanha Intel Nuc, johon asensin Openwrt ohjelmiston. Erillinen kytkin jakaa yhteyden langallisesti ja vanha modeemi hoitaa nyt enää wifi puolta.
Viiveet netistä --> modeemiin tipahtivat keksimäärin 40-60 ms. --> 5-10 ms, pitkiä viiveitä ei enää ilmene eli asia on kunnossa.

Kiitos kaikille avustaneillle!

22
Kannattaa avata se purkki ja putsata pölyt, jos vaikka käy liian kuumana. Jos ongelma on yllättäen alkanut, niin eipä siinä muuta oi, kuin päivittää ja resetoida purkki, ja jos ei auta, niin hommata uusi.

Pölyä ei oikeastaan ollut. Turhan kuumana on käynyt uudesta asti, mutta olen jo aiemmin viritellyt laitteen päälle pikku puhaltimen eli sekin on kunnossa.

Veikkaan, että syy saattaa olla ohjelmistossa ja tuntuukin, että ongelma saattoi alkaa samoihin aikoihin kun päivitin laitteen. Pitää jatkaa tutkimuksia...

23
Hei,

Käytän kotikonettani usein etänä ssh:n kautta päätteellä. Välillä käytöstä tulee jökkivää eli jos esimerkiksi kirjoitan päätteeseen jotain, saattaa tulla sekunnin katko, jolloin ei tapahdu mitään ja sitten näytölle tulostuu useampi merkki kerralla.
Aloin tutkimaan mistä tuo voisi johtua. Tein ping-testin kotikoneelle ulkoverkosta päin ja siinä esiintyy noin 5 sekunnin välein paljon normaalista poikkeava, pidempi aika. Ongelman ollessa päällä, myös kotikoneelta internetiin tapahtuu sama ilmiö ping-testissä. Olen tutkimuksissani tullut siihen tulokseen, että syyllinen on käytössäni oleva VDSL-modeemi. Uudelleenkäynnistämällä modeemin, ongelma poistuu joksikin aikaa (12 h), jonka jälkeen pätkiminen palautuu. Muuten yhteydet toimii eikä ongelma häiritse tavallista netin käyttöä.
Onko kukaan törmännyt samanlaiseen ongelmaan tai osaako joku sanoa onkohan ongelmalle jokin syy modeemin asetuksissa vai onkohan laitteessa mahdollisesti jokin vika vai modeemin ominaisuus?

Liitteenä kuvankaappaukset. Toisessa kuvassa näkyy säännöllisesti toistuva pitkä viive. Toisessa kuvassa tilanne modeemin uudelleenkäynnistyksen jälkeen

24
Multimedia ja grafiikka / Vs: Zoomin asennus ei onnistu
« : 11.12.21 - klo:15.34 »
Koodia: [Valitse]
sudo apt full-upgrade
Tämäkään ei auttanut.

Koodia: [Valitse]
sudo snap install zoom-client
Tällä komennolla sen sijaan asennus onnistui ilman virheitä ja nyt Zoomi toimii.

Kiitos avusta!

25
Multimedia ja grafiikka / Vs: Zoomin asennus ei onnistu
« : 11.12.21 - klo:13.11 »
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libgl1-mesa-glx
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
libgl1-mesa-glx on jo uusimmassa versiossa (20.0.8-0ubuntu1~18.04.1).
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 11 päivittämätöntä.



26
Multimedia ja grafiikka / Vs: Zoomin asennus ei onnistu
« : 11.12.21 - klo:12.49 »
Komentoa
Koodia: [Valitse]
sudo apt --fix-broken install olen kokeillut useammankin kerran. Se ei tee muuta kun poistaa epäonnistuneen zoom-asennuksen.
Ensimmäisen zoom-asennuksen jälkeen tuli ilmoitus kahdesta puuttuvasta palikasta:
libxcb-xtest0 (tämän sain asennettua käsipelissä)
libegl1-mesa, joka ei suostu asentumaan millään.

27
Hei,

olen yrittänyt asentaa kouluhommia varten Ubuntu 18.04.5 Zoomia mutta asennus keskeytyy virheilmoitukseen.

Osaisiko joku avittaa miten zoomin saisi toimimaan, kiitos!


28
Kiitos taas kerran avusta. Lisäsin fmask=0000 ja umask=0000 fstab tiedostoon ja nyt kirjoitusoikeudet on käytössä heti uudelleen käynnistyksen jälkeen. Nyt tämä toimii omassa käytössäni riittävän hyvin.

29
Pääkäyttäjänä on: pi eli tällä tunnuksella kirjauduin OMV:iin, jossa loin pari uutta käyttäjää ja nämä ruksin muutamiin ryhmiin (users, sambashare ja ssh).

Ylin kuva on otettu heti käynnistyksen jälkeen ja alempi kuva sen jälkeen kun olen liittänyt tikun uudelleen OMV kautta.

https://aijaa.com/dirJRS

30
Käyttäjätunnukset loin siis sen Openmediavaultin avulla.

fstab näyttää tälle:
https://aijaa.com/xOmZlT

31
Terve!

Asentelin Raspberryyn Raspbianin ja sitten siihen Openmediavaultin, ajatuksena jakaa tiedostoja Samban avulla. Muuten kaikki toimii niin kuin pitääkin mutta raspberryn uudelleen käynnistyksen jälkeen tiedostojen lisääminen jaossa oleviin kansioihin ei onnistu --> lupa evätty. Lukeminen onnistuu. Ongelma liittyy varmaan kansion oikeuksiin mutta en ole keksinyt siihen muuta ratkaisua kuin irroittamalla ensin (umount) usb-tikku ja sen jälkeen liittämällä se uudestaan (mount) OMV-hallinnasta. Tämän jälkeen tiedostojen kopiointikin tikulle toimii taas niin kuin pitääkin.

Osasiko joku neuvoa konstia millä tiedostojen jako toimisi automaattisesti uudelleen käynnistyksen jälkeen?

32
Nyt on Bioskin päivitetty uusimpaan versioon, ei apua. Asensin kokeilu mielessä Win8.1, sen asennus onnistui toisin kuin Win10. Firefox kaatuu aivan samaten kuin Ubuntussakin. Explorer 11 toimii mutta Edge taas ei. Tämän jälkeen asensin vielä kerran Ubuntu 18.04 ja Firefox 68.0.1 toimii mutta päivityksen jälkeen kaatuilu alkaa jälleen. Kylläpä tämän koneen tutkiminen alkaa olla tässä...

Kiitos kaikille auttaneille!


33
Palautin Bios-asetukset oletusasetuksille, ei vaikutusta.

Osaako joku sanoa mikähän tämä Intel management engine bios on?



Kysyy salasanaa ja sitä ei ole tiedossa vai onkohan siihen joku oletus salasana?


34
Olinkin kokonaan unohtanut testata sen epiphanyn. No nyt on sekin testattu. Hetken luulin että tämähän toimii, koska googlen etusivu latautui. Se luulo osoittautui kuitenkin vääräksi koska samalla tämäkin selain kaatui  :-\



35
Kokeilin vielä uudestaan lynxiä  ja sehän toimiikin. Luulin aluksi, että siinäkin on jokin samaan ongelmaan liittyvä virheilmoitus (etäkoneeseen yhdistäminen epäonnistui), enkä kokeillut sitä viimeksi sen enempää . Eli uusi tieto: Lynx siis pelaa muut selaimet ei.


36
Lainaus
https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-crashes-troubleshoot-prevent-and-get-help#w_check-your-hardware

Tuolla sivulla vähän alempana on miten käynnistää safe moodissa ... Taipuuhan sinulla englanti ?

Ei suostu käynnistymään safe moodissakaan, seuraa sama Mozilla Crash Reporter



tuossa vielä raportti avattuna:



Lainaus
Mielestäni BIOS asetus on todennäköisin. Pitäisi vain tietää mikä tuo heinäkuun 2019 jälkeen tullut muutos on, niin tietäisi paremmin mitä pitäisi muuttaa. Samanlaisen toimivan koneen asetuksiin vertaaminen olisi helpointa. Ellei muu auta niin BIOS-päivitystä kannattaa kokeilla.

Aiemmissa viesteissä juyli kirjoitti:
Lainaus
Laitteita on käytetty useammallakin Linux-jakelulla: Ubuntu (ainakin versiot 19.10 ja 20.04, Fedora (31, 32) ja Debian (Buster ja Buster Bullseye).
(Bios-versioita ovat esim. a21 ja a27 - Biossia en päivitä, jos kone toimii.)

Tässä koneessa on tuo sama BIOS versio : A27, kumma sekin jos toisella kaikki pelaa ja tällä koneella taas ei... oisko vielä sitten jokin bios-asetus pielessä  ???

Alla Lynxin virheilmoitus:



Tuossa taas heti perään pingaus
Koodia: [Valitse]
ping google.fi


eli yhteydet on kuitenkin kunnossa.

37
Lainaus
Kun tuossa eo. tulosteessa kummittelee Haswell Mobile verkkolaitteena se hiukan epäilyttää. En tuosta paljoakaan ymmärrä, mutta se Haswell Mobile taitaa olla juurikin tuo WWAN. Onko ollut varmaa, että LAN tai WLAN yhteys on ollut juuri se mitä on käytetty kun niitä ei näy tuossa tulosteessa?

WWAN moduli on mahdollista poistaa käytöstä, jos siinä ei SIM-korttia käytetä. Se tehdään UEFI:ssa poistamalla ruksi kohdasta WWAN. Sitten koko laite ei näy viestiyhteys luettelossa. Sen saa tietysti takaisin heti kun tarvitsee.

WWAN ruksi poistettu mutta yhä Firefox kaatuu...  :-\

38
Memtesti pyöri melkein 12 tuntia, ei virheitä:



Firefoxin kaatumisilmoitus:



Firefoxin kaatumisilmoituksen tarkemmat tiedot:



Pääte kaatumisilmoituksen sulkemisen jälkeen:


39
Taas on jatkettu testaamista.

Lainaus
google-chrome --disable-gpu --disable-software-rasterizer

ei auttanut

Poistin kaikki mikä liittyy Firefoxiin, jonka jälkeen:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
mitään uutta ei löytynyt. Tämän jälkeen asensin Ubuntun sovellusvalikoimasta uudestaan Firefoxin (76.0). Selain kaatui samantien.

Koodia: [Valitse]
ping google.fi
Pingaus toimii normaalisti.

Lainaus
Oletko huomannut, että ko. laitteissa on pienen pieni nipsukka, jolla langattoman verkon voi poistaa käytöstä?
Ehkä nipsukan kääntäminen kaakkoon tai sopiville GPS-pisteille, ratkaisisi lopultakin WiFi-ongelman?

Nipsukkan asennon muutos ei tuonut apua eikä myöskään vaikka koneen kytkee suoraan verkkokaapelilla modeemiin.

Lainaus
Jos buuttaat live Ubuntu normi moodissa (ei efi:ä) valikosta pitäisi löytyä muistin testaus ohjelmisto jonka ajaaminen ainakin pitäisi sulkea tai vahvistaa muisti ongelman.

Tämä on vielä kokeilematta...Testaan kun ehdin.

Kiitos kaikille avusta. Näyttää pahasti siltä, että koneessa on jokin pahempi vika.

40
Selvä, kokeilen tuota kun ehdin. Kokeilin muuten Lynx-selaintakin mutta eipä sekään lataa sivuja?
Lisätietona: Koneen omistaja kertoi koneen olevan vanha työkoneensa ja on ollut alunperin valtion omistuksessa (maanmittauslaitos) ja sitä on omistajan mukaan käytetty "kortin" kanssa mutta ei kait tällä voi olla mitään tekemistä asian kanssa, kaikkihan on asennettu sen jälkeen uudestaan jo monta kertaa?

Joskus kun jonkun selaimen käynnistää, niin välillä vilahtaa esim. googlen aloitus sivu ja samantien tulee kaatumisilmoitus tai googlessa: harmi, jotain meni pieleen. Aivan niin kuin jokin esto olisi päällä.

Lisäys: Lynxillä sivujen lataus toimii.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8