Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Tha-Fox

Sivuja: 1 [2]
21
Ajattelin kokeilla Kubuntua ja VirtualBoxia. Asensin VirtualBoxin koneelle ja siihen sitten Kubuntun virtuaalikoneeksi. Nyt on kuitenkin sellainen KDE:n harjoittelua vaikeuttava ongelma, että vaikka VirtualBoxin ikkunan suurentaisi, pysyy Kubuntun "ikkuna" pienenä. Käytännössä jos siis laitan VirtualBoxin kokoruututilaan, käyttää Kubuntu ehkä puolet näytön pinta-alasta. Laitan kuvan, joka toivottavasti selkeyttää tilannetta. Yritin muuttaa resoluutiota Kubuntusta, mutta vaihtoehdot olivat vain 640x480 ja 800x600. Näiden vaihdolla ei ollut havaittavaa merkitystä.

Milläs tuon nyt saisi rävähtämään kokoruudulle, jotta voisin ihastella KDE:tä?

22
Ongelma on etäyhteyden katkeamisen yhteydessä katkeava tiedonsiirto. Olen siis koneella A, josta otan ssh-yhteyden koneelle B. Sieltä otan sftp-yhteyden koneelle C ja siirrän dataa koneelle B. Ongelma on, että dataa on niin paljon, ettei se ennätä työpäivän aikana liikahtamaan vaan siirto jää kesken, kun sammutan koneen A ja etäyhteys koneelle B katkeaa. Miten nuo yhteydet pitäisi ottaa, että siirron kannalta turhan koneen A voi sammuttaa huoletta välistä? Pitäisikö yrittää hyödyntää jotenkin screeniä? Tiedoksi vielä, että koneet B ja C ovat Ubuntuja, kone A Windows. Ja yhteydet täytyy palomuurien takia ottaa tuossa järjestyksessä.

23
Laitealue / Asus EEE 901
« : 17.09.08 - klo:22.21 »
Tein oman ketjun tälle laitteelle. Yleistä EEE-keskustelua löytyy tästä ketjusta.

Nyt on päivä yritetty saada 901 boottaamaan usb-tikulta, mutta ei vaan onnistu  :'( Olen seurannut näitä ohjeita. Unetbootin-ohjelmalla loin tikun useamman kerran ja BIOSista laitoin Kingstonin tikun ekaksi. Xandros kuitenkin käynnistyy joka kerta. Kokeilin myös niin, että pistin live-levyn sisään ja sieltä laitoin Gpartedilla "boot-lipun" usb-tikulle päälle, mutta eipä sekään auttanut.

Kokeilin myös Live USB:ta. Tässä tuli kuitenkin käytännön ongelma. Buuttasin live-levyltä, asensin tuon paketin ja laitoin tikun valmistumaan. Odottelin pari tuntia, mutta vieläkään ei ole juurikaan edennyt. Pistään siis koneen umpeen ja kokeilen huomenna uudelleen paremmalla ajalla. Pitäisikö tuon normaalisti kestää useamman tunnin?

24
Toisessa ketjussa oli tällainen viesti:

[offtopic]Saako mistää näppikseltä (QWERTY, Suomalainen) asteenmerkkiä Ubuntussa?[/offtopic]

Saa, "AltGr+Shift+0=°"

Koetin saada astemerkkiä Win-koneella kirjoitettua tuosta numeronäppäimistöltä, mutta mitään ei ilmestynyt näkyviin. Eroaako nuo kirjoitustavat näissä järjestelmissä? Vai johtuuko tuo jostain utf8:n ja Latin-1:n eroista?

Ja jos Windowsilla nettiin kirjoittaessa tekee Copyright-merkin ©, niin näkyykö tuo oikein Linux-koneilla? Vai riippuuko se vain käytettävän ohjelman merkistötuista (selain, OO jne.)?

Paljon epätietoisuutta! Koetin J. Korpelan sivuilta opiskella noiden merkistöjen eroavaisuuksista, mutta tuntuu, että menin vain entistä enemmän sekaisin.

25
Tarkoitus olisi kerätä tähän eri IM-ohjelmien käyttökokemuksia ja vertailuja, jotta uuden käyttäjän olisi helpompi päättää, mikä ohjelma juuri hänen kannattaisi valita. Foorumilla on paljon juttuja eri ohjelmista, mutta mielestäni "kaikkien" ohjelmien vertailuketju uupuu. Pistäkää siis arvioita siitä omasta suosikistanne (ja toki muistakin saa laittaa).

Lisäys: Myös irc-clientit mukaan.

Itse olen käyttänyt Pidginiä/GAIMia, Kopetea ja aMSN:ää. Alla omia (Pidgin ja aMSN) sekä muiden arvioita koottuna ketjusta.

Pikaviestiohjelmat

Pidgin (tulee oletusohjelmana Ubuntussa)

+ Helppokäyttöinen ja selkeä.
+ Tukee useita protokollia.
+ Uusimmassa versiossa näkyy mese-protokollan henkilökohtaiset  viestit.

- p2p-tuki mese-protokollassa uupuu, joten tiedostot liikkuvat käyttäjältä toiselle noin 5-10 kb/s.

aMSN

+ Jos tullut Windows-maailmasta, erittäin helppo omaksua, "mese-klooni".
+ Tiedostonsiirto toimii.

- Tukee vain mese-protokollaa.
- Vanhemmalla versiolla en saanut ääniä muokattua niin, että vain keskustelun aloittava viesti kilauttaa äänen ja muuten ääni tulee vain, jos viestin tullessa keskusteluikkuna ei ole aktiivinen. Tilanne voinut toki muuttua tämän jälkeen. Kokemuksia?

Bitlbee
 + Tukee useampaa eri protokollaa
 + Ei tarvitse erillistä ohjelmaa, voi käyttää yhtä palvelimella screenin alla pyörivää Irssiä kaikkeen viestintään

 - Ei tue mitään erikoisempia ominaisuuksia (onneksi?)

emesene
+ Yksinkertanen, helppo käyttää.
+ Kivan näkönen eikä mikään bloattiamsn.
+ Python -> "helppo" korjailla ja mukauttaa tai tehdä omia plugareita.
+ Henkkoht. viestit.
+ Helppo omaksua, muistuttaa ulkonäöltään suuresti meseä(tm).

- Tiedostojen siirto 2kt/s johtuen microsoftista :<
- Repoista löytyvä versio vähän huono, svn:stä trunk on parempi, joskin kuulemma epävakaampi.

mercury

+ Erittäin monipuolinen messenger vaihtoehto kaikille säätämisen ystäville.
- Ainakaan itse en saanut web-kameraa toimimaan oikein.

Kopete

+Tukee montaa protokollaa
+Selkeämpi kuin Pidgin (ainakin minun mielestäni)
+ Näkee mesessä henkilökohtaiset viestit

-ei winkku versiota (vai onko?)
- jos käyttää Gnomea, joutuu lataamaan KDE-kirjastot


Irc-clientit

irssi

+ Hämmästyttävä määrä asetuksia muokattavaksi.
+ Kevyt.
+ Kattava dokumentaatio.
+ Helppo pyörittää palvelimella.

- Aloittelijalle ehkä liian "ei-graafinen".
- Kattavasta dokumentaatiosta huolimatta en löydä, miten highlightit saa osumaan vain kokonaisiin sanoihin. Ikävää, kun laittaa "fox" highlighteihin ja ohjelma poimii kaikki "firefox"-sanat. Tämä voi olla käyttäjän kädettömyyttäkin  :D
- Nimiä ei saa koko ajan näkyviin ikkunan reunalle (/names näyttää nimet).

XChat

+ Aloittelijalle helppo omaksua.
+ Graafinen, selkeä käyttöliittymä.
+ Helppo säätää mieleisekseen.
+ Helposti usealla servulla eri nickillä.

WeeChat
http://weechat.flashtux.org/screenshot.php?photo=weechat_kolter_2006-07-06.png

+ Ruutuja voi jakaa myös pystysuunnassa, ei vain vaakasuunnassa kuten "siinä toisessa"  :)
+ Käyttökelpoiset asetukset suoraan asennuksesta, ilman suurempia kikkailuita (värilliset nickit, nicklist jne. ilman scriptejä).
+ Hyvä dokumentaatio.
+ Plugineja voi kirjoittaa lähes millä vain (Python, Perl, Ruby, Lua..)
+ Valmiita plugineja kiitettävä määrä.

- Ei tue valmiita teemoja, joten ulkoasun värien muuttaminen työlästä.
- Ei aivan aloittelijoille.

TinyIRC
http://simple.wikipedia.org/wiki/TinyIRC

+ Kevyt, ellei peräti kevyin IRC-clientti.
+ Toimii.

- Vain aivan pelkät perustoiminnot omaava.

Konversation (Tulee KDE:n mukana.)

+ Käyttökelpoinen, kehittyy nopeasti.

26
Laitealue / Nokia 6280:aan tiedon siirto USB:llä
« : 20.08.08 - klo:13.54 »
Ongelmana on, etten saa siirrettyä kuvia puhelimen muistikortilta koneelle.

Puhelimessa (Nokian 6280) on sisällä 1 gigan mini-SD -kortti, jolla kuvat piileskelevät. Kun laitan USB-kaapelin kiinni ja valitsen "tiedonsiirto" tilaksi, kortti mounttautuu nätisti työpöydälle. Muita vaihtoehtoja kiinnitettäessä olivat "tulostus" ja joku, jota en nyt muista. Nämä on kokeiltu, mutta ei apua.

Kun yritän kopioida graafisesti esim. 500 kt:n kuvan, lähtee kopiointi kauniisti käyntiin, muttei etene koskaan 64 kt pidemmälle. Se jää tähän arviolta viideksi minuutiksi, jonka jälkeen ilmoittaa virheestä. Tarkka viesti on "input/output error".

Jos yritän kopioida komentoriviltä sudo cp:llä, tulee välittömästi ilmoitus "hypätään kansion x yli" ja se on siinä. Eipähän tule ainakaa virheitä  :D

Oudoksi asian tekee se, että data liikkuu koneelta puhelimeen moitteetta. Kyseessä on siis s40-sarjan puhelin, en ole asentanut mitään erikoisohjelmia, winukan puolella toimii oikein pc suitella ja ilman. Koneesta ei löydy bluetoothia tai muistikortinlukijaa, joilla siirrellä.

Ajattelin testata tuota ObexFS:ää, jos helpompia/parempia ei löydy. Tähän mennessä olen siirtänyt tavarat winukan puolella, mutta olisihan se mukava taas yksi side katkaista  ;D

27
Pari vuotta oon vaihtelevalla mielenkiinnolla lueskellu noita etäkäyttöohjeita läpi ja nyt alkais viimeinkin olla todellinen tarve sen toteuttamiseen. Ensi kuussa alan tätä "mittavaa projektia" toteuttamaan, mutta ajattelin jo nyt kysyä neuvoa, jotta voin valmistautua ja itse toteutus menisi suht nopeasti.

Aiemmin käytössä on ollut Hamachi, mutta se katkeili satunnaisesti ja olen ajatellut nyt käyttää ssh:ta yhteyden muodostamiseen. Verkko on seuraavanlainen:

Acer-läppäri Ubuntulla, joka on aina kotosalla. Tähän pitäisi saada yhteys. Koneeseen on asennettu ssh-serveri.

WinXP-kone, jolla yhteyttä otetaan. Täältä päästä palomuuri ei ole ongelma. Voin asentaa tähän koneeseen ohjelmia, mutta lopullisena tavoitteena olisi USB-tikku, jolla olisi kaikille alustoille (Win ja Linux, eli melkein kaikki :D) sopivat työkalut yhteyden ottamiseen. Varmaankin pelkkä Putty riittäisi, kun kerran Linuxeissa ssh:n voi ottaa komentoriviltä?

Toinen Ubuntu-läppäri (jota vasta odotellaan) yhteyden ottamiseen. Tähän ei tarvinne mitään asennella?

Kotona reitittimestä on avattu portille 22 tcp- ja udp-liikenne. Reitittimessä on siis NAT päällä.

Ongelmia/kysymyksiä:

1)  Tällä hetkellä Acer-koneessa, johon yhteys otetaan, on vain yksi käyttäjä (vaikkapa "user" omaperäisesti). Kone on kuitenkin myös aktiivisessa kotikäytössä samalla kun siihen pitäisi ottaa etäyhteys. Jos otan graafisen etäyhteyden käyttäjällä "user" ja samalla joku on paikallisesti kirjautuneena käyttäjänä "user", tuleeko tästä ongelmaa? Vai olisiko vain helpointa luoda uusi käyttäjätili pelkästään etäyhteyksiä varten?

2) Jos ssh-serverin konfiguroinnissa laitan sallituksi käyttäjäksi vaikkapa käyttäjän "timo", pitääkö tällainen tili olla luotuna myös koneella? Eli ovatko ssh-serverin ja koneen käyttäjätilit yksi yhteen?

3) Tiedostoja pitäisi myös pystyä liikuttelemaan koneiden välillä. Pitäisikö Aceriin asentaa jotain tuon serverin lisäksi? Ja tarvitseeko USB-tikulle / yhteyden ottavalle koneelle laittaa jotain muutakin kuin Putty?

Kunhan saan homman jollain tasolla toimimaan, ajattelin siirtää portin pois tuosta oletuksesta. Tällöin kai pitää myöskin reitittimestä avata vastaava portti? Ja käyttäjätunnistuksen ajattelin vaihtaa avainpariin ja estää salasanalla kirjautumisen, mutta ne ovat sitten myöhemmän sorvaamisen kohteita.

28
Jäänyt hieman auki, että jos teen F-Spotissa muutoksia kuvaan, tulevatko ne muutokset näkyviin myös "itse kuvaan"? Eli jos käännän kuvaa F-Spotissa 90 astetta, näkyykö se käännettynä myös nautiluksesta tuplaklikattuna? Ja jos liitän määreitä, vaikka ottopaikan, kuvaan, jääkö se kuvan tietoihin niin, että myöhemmin toisella softalla avattuna tämä ottopaikka edelleen tiedoista löytyy? Kuvat on siis tuotu ilman sitä "kopio"-täppää F-Spotiin, jottei pieneltä kovolta menisi "turhaa" tilaa.

Kyselen näitä sen takia, että on tullut käytettyä useampia softia kuvien siirtelyyn ja muokkailuun ja haluaisin, että tehdyt muutokset säilyvät, jos/kun kyllästyn F-Spotiin.

29
Lisäilin eilen musiikkia Ipodiin Rytmilaatikolla. Jokin meni ilmeisesti kuitenkin pieleen, koska tänä aamuna, kun käynnistin laitteen, se ei reagoinut hetken päästä enää mihinkään. Teinköhän siis jotain väärin?

Pistin piuhalla laitteen kiinni koneeseen. Avasin Rytmilootan ja Ipod näkyi siellä vasemmalla kuvakkeena. Otin sieltä ylempää vasemmalta "Musiikki" ja availin sieltä albumeja. Niistä valkkasin sitten kaikki kappaleet kerralla ja vedin ne Ipod-kuvakkeen päälle, jolloin oikeaan alakulmaan tuli siirtopalkki ja näytti kappaleiden siirron.

Kun kappaleet oli siirretty Ipodille, päätin vielä laittaa kappaleet omalle soittolistalleni. Valitsin Ipodin ja oikealle tulleesta listasta valitsin sopivat kappaleet controlin ja shiftin suosiollisella avustuksella. Sen jälkeen raahasin ne hiirellä soittolistan päälle. En tähän hätään muista varmasti, näkyikö tässä vaiheessa alakulman siirtopalkkia, mutta muistaakseni ei.

Lopuksi suljin Rytmilaatikon ja irrotin Ipodin klikkaamalla työpöydällä oikeaa ja "irrota laite". Tuli ilmoitus, että kirjoitetaan vielä laitteelle ja melkein heti perään, että laitteen voi irroittaa. Irroitin ja sammutin laitteen. Tänä aamuna sitten laitoin Ipodin päälle, jolloin se näytti toimivan ihan normaalisti. Pyöräytin rullasta kappaleen kohdalle ja painoin rullan keskeltä, jotta kappale alkaisi soimaan. Näin ei kuitenkaan käynyt, eikä laite enää reagoi mihinkään. Jos laitan esim. hold-napin päälle, ei ilmesty lukon kuvaa. En pysty sammuttamaan laitetta. Rullan pyöritys ei vaikuta mitenkään jne. Pitäisikö nyt vain odottaa, että akku loppuu?

Joskus aiemmin, kun kokeilin windowsin puolella Itunesilla siirrellä kappaleita, kävi niin, että jotkin kappaleet jäivät näkymään listaan, vaikkei niitä ollut laitteella. Kun tällainen kappale tuli vuoroon, meni muutama sekunti ja laite valitsi seuraavan kappaleen. Omalla soittolistallani suurin osa kappaleista on noita eilen lisättyjä, mutta siellä on myös joitakin vanhempia. Voisiko olla, että  laite löytää vain "olemattomia" kappaleita ja siirtyy sen jälkeen seuraavaan? Tosin se ei selittäisi sitä, ettei mikään nappi reagoi mitenkään.

Apuja siis kaivataan! Voin testata laitteen toimintaa Windowsin puolella ja esim. gtkpodilla, jos siitä on apua.

Edit: Eilen illalla Ipod oli sammunut omia aikojaan. Laitoin sen päälle, jolloin omena-logo tuli ruutuun. Mielestäni kun tuon normaalisti sammuttaa ja käynnistää, se hyppää suoraan valikkoihin, eikä tuota omenaa tule. Voin tosin olla väärässäkin. Akku oli liki tyhjä (oli siis ladattu edeltävänä iltana), joten aika kauan se on ilmeisesti vaihtoehtojaan miettinyt. Joka tapauksessa sain sitten selailtua rullalla valikkoa ja kappale lähti soimaan.

Tänä aamuna kävi sitten taas sama. Laitoin virrat ja valitsin "musiikki" ja sitten soittolistani. Pääsin rullailemaan vielä sitä pitkin, mutta kun valitsin kappaleen, iski taas jumi. Rulla ei toiminut, hold ei saanut mitään aikaan jne. Painoin sitten sitä pause/play-nappia puolisen minuuttia ja sen jälkeen vielä sitä menu-nappia jonkin aikaa, ehkä kymmenisen sekuntia. Sen jälkeen vain odottelin ja laite sammuikin ehkä minuutin päästä. Uhmasin kohtaloa ja pistin taas päälle. Nyt en mennyt soittolistaani vaan valitsin suoraan jonkin kappaleen siitä "kaikkien kappaleista". Nämä kappaleet toimivat sitten taas ihan normaalisti.

Eli jotenkin tuo vika nyt liittyy soittolistoihin. En ole aiemmin juurikaan noita soittolistoja käyttänyt, joskus vain sellaiset tuonne tehnyt. Onko mahdollista, että vaikka Rytmilaatikko näytti soittolistat ja antoi siirtää niihin musiikkia, niitä ei kuitenkaan ollut olemassa? Että olisin joskus aiemmin poistanut nuo, mutta ne ovat syystä tai toisesta jääneet kuitenkin näkyviin?

30
Edit: Hardya ei 17.12.2008 mennessä ole saatu toimimaan tällä koneella. Gutsy toimii, samoin Ibex.


Edit: Tähänkin ongelmaan ratkaisun tarjosi päivitys. Kernel päivitetty proposed-ohjelmalähteestä versioon 2.6.24-20 ja kaatuilu loppui.

Eli otsikon mukaisesti kone hyytyy täysin vaihtelevin ajoin, yleensä kuitenkin noin tunnin sisällä käynnistyksestä. Kone on Acer 5024 -läppäri. Feistyssä ja Gutsyssa en muista tällaista koskaan tapahtuneen. Kone siis yksinkertaisesti menee jumiin omia aikojaan. Yleensä huomaan sen kellon pysähtymisestä, josta on samalla mukava  ??? tarkistaa jumituksen ajankohta. Kone siis näyttää päällisin puolin toimivan ihan hyvin, prosessorin kellotaajuuden ilmaisimessa rasitus rullailee jne. Mutta jos yrittää esim. avata alapalkista ikkunan, mitään ei tapahdu. Yläpalkki ei myöskään reagoi mihinkään. Ctrl-alt-backspace vie ikkunaan, jossa on vain taustakuva, eikä mitään muuta. Olen sammutellut konetta sitten reisubilla. Olen kokeillut myös ottaa tehosteet pois ja yhtä tyylikkäästi on kaatunut kuutioiden kanssa ja ilman.

Tätä on siis tapahtunut Hardyn asentamisen jälkeen vaihtelevan usein, mutta viime päivinä erittäin tiuhaan. Tällä hetkellä kone pysyy päällä useamman tunnin vain tuurilla. Eilen jätin koneen yöksi päälle ja se oli sammunut yhden aikoihin. Aamulla jätin koneen kotiin päälle ja tullessani takaisin neljältä huomasin kellon näyttävän 11.32 ja mikään ei toiminut.

Koneessa oli aiemmin Win XP ja Ubuntu dual-boottina. Kun sitten kerran puhaltelin pölyjä pois koneesta, XP halusi buutissa tarkistaa levyt. Se löysi 40kt bad sectoreita. Tarkistuksen jälkeen kone ei enää lähtenyt lainkaan XP:n puolella käyntiin, mutta Ubuntu toimi nätisti. Poistin sitten XP:n ja laitoin sen tähän Ubuntun rinnalle ext3-muotoiseksi medialevyksi. Deluge latailee nimenomaan tuolle osiolle tavaroitaan. Epäilen, josko tuossa olisi syytä. Toisaalta kone on jämähtänyt ilman Delugeakin vastaavasti useamman kerran.

Käynnistin tänään koneen testimielessä työpöydälle ja laitoin pelkän top-komennon rullaamaan päätteeseen. Ehkä noin vartin kuluttua, kun mitään ei ollut tapahtunut, laitoin Delugen päälle. Tällöin huomasin, että muistin kulutus alkoi hiipiä ylöspäin. Alussa muistin kulutus oli ~500 megaa, delugen käynnistyksen jälkeen se alkoi nousta ja kaatuessa lukema oli noin 740 megaa. Kone oli päällä noin vartin verran. Tässä topin ulosanti hyytymishetkeltä:
Koodia: [Valitse]
load average 0.13, 0.23, 0.22
Tasks: 117 total, 2 running, 115 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
CPU(s): 2.3% us, 1.0% sy, 0.0% ni, 94.6% id, 0.0% wa, 1.3% hi, 0.7% si, 0.0% st
Mem: 1034040k total, 741396k used, 292644k free, 52696k buffers
Swaps: 538136k total, 0k used, 538136k free, 401684k cached

PID USER PR NI VIRT RES SHR    %CPU  %MEM TIME  COMMAND
6360 xxx 20 0      101m  46m    16m    S      2.0    4.6    0:07.53    deluge
5466 root 20 0      197m  42m    14m    S      0.7    4.2    0:15.28    Xorg
5993 xxx 20 0      65016 18m    10m    S      0.7    1.9    0:02.96    gnome-terminal
5789 xxx 20 0      47892 31m    6544    R      0.3    3.2    0:16.66      wish8.5
1 root 20 0      2844  1692    544     S      0.0    0.2    0:01.18      init
.
.
.
173 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
174 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.10 pdflush
En tiedä, onko noilla kahdella viimeisellä mitään merkitystä, mutta kun ne erosivat muista tuossa välissä olleista tuon PR-arvon osalta, niin laitoin ne tuohon. Välissä olleet olivat nollaa arvoiltaan, joten en kokenut niitä tärkeiksi.

Hyvistä ideoista ongelman selvittämiseksi ollaan enemmän kuin kiitollisia, sillä tällainen on erittäin ikävää. Voisiko jostain logeista hakea syytä?

31
Pelit / Howto Football Manager 2008 ja resoluutio-ongelma
« : 02.05.08 - klo:17.53 »
Tässä pieni howto Football Manager 2008:n asentamiseen. Tapoja on muitakin, mutta näin sain itse toimimaan:

1) Asenna peli Windows-koneella (Vistalla ja XP:llä itse kokeillut).
2) Kopioi Program Files -kansiosta tiedostot vaikkapa usb-tikulle.
3) Asenna wine (1.0 ja sitä edellisellä versiolla kokeiltu) ja kopioi FM-kansio tikulta kotikansioon polkuun .wine/drive_c/Ohjelmatiedostot/
4) Päivitäpeli versioon 8.02. Patch löytyy vaikkapa täältä. Se asennetaan kopioimalla sse samaan kansioon kuin fm.exe ja tuplaklikkaamalla. Jos se ei itse löydä fm.exeä samasta kansiosta, klikkaa "browse" ja etsi fm.exe.
5) Tarvitset vielä jostain crackin, koska itselläni ainakaan peli ei aidolla levyllä toimi. Samaa olen lueskellut ulkomaisilta foorumeilta.
6) (Valinnainen.) Jos sinulla on vanhoja tallennuksia, niin ne lähtevät toimimaan, kun kopioit windowsista "omat tiedostot" -kansiosta löytyvän "Sports Interactive" -kansion wineen polkuun "/home/sinunkäyttäjänimesi/.wine/drive_c/windows/profiles/sinunkäyttäjänimesi/Omst tiedostot/
7) Peli käynnistyy navigoimalla fm.exen kanssa samaan kansioon. Sitten komenna
Koodia: [Valitse]
wine fm.exe Mikäli peli ei käynnisty valittaen resoluutiosta tai full screenistä, niin kannattaa kokeilla ikkunassa ajamista. Se onnistuu komentamalla
Koodia: [Valitse]
wine fm.exe  -small_screen -windowed
Tein tuosta myös käynnistimen työpöydälle, mutta se ei jostain syystä tee mitään. Kokeilin myös antaa graafiselta puolelta suoritusoikeudet, mutta ei auttanut.

Vanhalla winellä tuo Omat tiedostot  löytyi muistaakseni hieman erilaisesta polusta. Joku, joka tietää, kommentoikoon tänne.

Sitten varsinaiseen ongelmaan: Pelaan tätä EEE 901:llä ja tila riittää sopivasti pystysuunnassa. Vaakatasossa sen sijaan olisi toivomisen varaa. Kaikki valikot eivät mahdu tuohon tilaan, joskin peli ei käytä koko tilaa työpöydältä. Resoluutio tässä koneessa on 1024x600. Kokeilin winestä laittaa sen emuloimaan työpöytää ja resoluutioksi 800x600, mutta eipä sekään auttanut. Lisäksi kokeilin venyttää ikkunaa vetämällä laidasta sivulle, mutta winen työpöytä levisi, mutta peli-ikkuna ei seurannut perästä. Pistän tuohon vielä kuvan tilanteesta: http://www.aijaa.com/v.php?i=2763790.png

32
Laitetaan vähän tarinaa omista asennuksista tämän läppärin kanssa, jos vaikka jollekulle olisi iloa. Alussa on Hardy-hörinää, jota ei saatu toimimaan. Intrepid-tarinointi alkaa tästä.

Koneen tiedot
Acer Aspire 5024WLMi
AMD Turion64 ML-34 1.8GHz 1MB 35W
ATI XPRESS 200M piirisarja
ATI Mobility Radeon X700 128MB PCI-E
2x 512MB Kingston DDR400 CL3.0
80GB
DVD+-R/RW Dual
LAN 10/100/1000
WLAN 54
Broadcom 802.11g 3.140.16

Näyttö:
|LG/Philips LP154W01-A5|
|Koko|15,4""wxga 1280x800

Uusin yritys (17.7.2008)
Nyt toimii Hardy. Asennettu 8.04.1-livelevyltä. Tässä viestissä tarkemmin tuosta asennuksesta.


Päivitys Gutsysta Hardyyn

Tämä meni heittämällä läpi. Koneessa oli jo valmiina fglrx-ajuri näyttikselle ja Broadcomin Wlan oli saatu toimimaan acer_acpi asentamalla ja fw-cutteria käyttämällä.

Työpöytätehosteita en saanut toimimaan, vaan tuli virhe "composite extension not enabled". Tämän kanssa olen taistellut jo Feistyssa ja Gutsyssa onnistumatta. Kerran sain xgl-serverin asentamalla toimimaan, mutta suorituskyky laski järkyttävästi. Pelkkä ikkunan piirtäminen näytölle kesti minuutin verran.

Puhdas Hardyn asennus

Live-levy antoi vain mustaa kuvaa ladatessaan työpöydän. Tämä on tuttu juttu jo aiemmista versioista. Kokeilin myös valita suoraan asennuksen, mutta eipä asentunut vieläkään. Alternate-levyllä meni asennus läpi kolmannella yrityksellä. Kaksi ensimmäistä buuttia asennuksen jälkeen toimivat, mutta tänään päivä asennuksen jälkeen antoikin yhtäkkiä mustaa ruutua. Lisäksi näytönohjain ilmeisesti tunnistuu väärin, koska rajoitetut ajurit tarjoaa "Ati Fire GL"-ajuria, jota en asentanut. Ajureissa ei näkynyt myöskään Broadcomille ajuria, vaikka laitteiston testaus sen tunnistaakin verkkokorttina.

Näköjään joka toisella buutilla näyttö pimenee ja joudun buuttaamaan komentoriviltä. Sain langattoman toimimaan, kun asensin b43-fwcutterin, joka ei ollut asennettuna. Luulin, että tuo asentui jo asentaessa (järkevä lause). Joka tapauksessa tuolla sain firmwaren kohdilleen. Sitten piti vielä asentaa acer_acpi google codesta löytyvien ohjeiden avulla. Nyt valo etupaneelissa palaa ja homma skulaa.

Mitään muuta en ole tehnyt, mutta rajoitettuihin ajureihin on nyt jostain ilmestynyt oikeat laitteet, eli näytönohjain, wlan-kortti ja modeemi. Yritän nyt päivittää näytönohjaimen ajurit. Ennen asentamista työpöytätehosteet sanoo "desktop effects could not be enabled".

Ja näköjään buutin jälkeen työpöytätehosteet toimivat oikein ja elämä hymyilee viimeinkin korvasta korvaan  ;D Toivottavasti tästä tarinasta on jollekin iloa. Kysymyksiä saa esittää, vastauksia saatika niiden laatua ei taata.

Edit: Noin viikko sitten alkoi Hardy tekemään "hard lockeja" käynnistymisen jälkeen. Kyseessä ehkä jokin kerneliin liittyvä "vika", ei varmaa tietoa. Siirtyminen takaisin Gutsyyn poisti ongelman ja nyt odotellaan, että tuohon ongelmaan löytyy korjaus. Siihen asti Gutsy pyörii tässä värkissä. Tuosta ongelmasta enemmän täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=18161.msg135011#msg135011

Lucid

Lucid testattu Kubuntulla 64-bittisenä. Oletuksena toimii kaikki muu paitsi langaton kortti. Se vaatii edelleen langallisen yhteyden, jotta saa ladattua kortin firmwaren. Splash screen ei näy käynnistyksessä, vaan näyttää pyörivää kursoria. Tämän jälkeen vilauttaa hetken latausikkunaa ja sitten ilmestyy kirjautumisikkuna.

33
Pelit / UltraStar Deluxe [RATKAISTU]
« : 18.04.08 - klo:15.32 »
Onko joku saanut tuon UltraStar Deluxen asennettua? Tuossa on ilmeisesti kaksi tapaa pelata, mikäli oikein ymmärrän.

1) Windows-versio Winen avulla. Löysin sen asennukseen tällaisen ohjeen: http://ultrastardeluxe.xtremeweb-hosting.net/viewtopic.php?f=22&t=52 Mutta tuossa näyttää olevan jonkin verran ongelmia ja säätämistä. Toisaalta en ole oikein perillä, saako uudemmalla winellä ja ohjelmaversiolla (jos sellainen on  ???) helpotusta asentamiseen.

2) Suoraan deb-paketin asentaminen. http://ultrastardx.sourceforge.net/page/2/ Tuossakin todetaan suoraan, että bugeja löytyy.

Yritin asentaa myös UltraStar NG:tä suoraan synapticilla, mutta se ei koskaan lähtenyt käyntiin. Mutta jos siis joku on saanut edes jonkin version UltraStarista toimimaan suht ongelmitta, niin ohjeistus olisi oikein tervetullutta.

34
Eli yritän asentaa Ubuntua (Gutsya) koulukoneelle Vistalta ottamalleni 30 gigan osiolle. Ongelma on, että asennus tökkää aloitusruudun jälkeen. Eli kun valitsen "start or install Ubuntu", kone ei tee mitään, kunnes ehkä minuutin tai parin jälkeen ilmoittaa, ettei cd-rom-aseman mounttaus onnistunut. Tämä sama tapahtui myös, kun yritin asentaa 6.06:n server-versiota tälle samalle koneelle. Lisäksi testasin kaverin koneella tuota Gutsy-cd:tä, jolloin kone taas tilttasi samaan virheeseen. Koetin myös vaihtaa omasta koneestani cd-rom-aseman, ei vaikutusta. Ja asemat siis toimivat Vistassa moitteetta. Ajattelin seuraavaksi testata tuomalla kotoa dvd:n jolla on asennettu onnistuneesti useampaankin koneeseen. Mutta olisiko jollakulla ajatusta, mistä moinen virhe voi johtua? Varsinkin, kun se tulee useammalla eri levyllä, koneella ja asemalla?

35
Onko mahdollista saada koko kovalevyä varmuuskopioitua kerralla? Läppärissä on siis 80 gigan kovo, jossa on ubuntu ja xp omilla osioillaan. Nyt on hankinnassa useamman sadan gigan kovo varmuuskopiointiin ja omaksi pikku tietovarastoksi  ::) Lueskelin täältä noita ketjuja, joissa ehdoteltiin omia skriptejä ja ohjelmia kuten (g)rsync tai sbackup. Katselin niiden kotisivuja ja manuaaleja ja kaikissa oli puhetta vain Linux-järjestelmän kopioinnista. Mutta toimivatko nämä ntfs-muodossa olevan osion osalta myös? Ja jos otan backupin ihan vain tar-palleroisen tekemällä, niin mahtaneeko Windows asentua palleroa purkamalla? Jotenkin epäilen sitä, vaikka Ubuntu nätisti palautuukin. Vai olisiko "helpoin" ratkaisu tehdä erikseen esim. Nortonilla levykuvia Windows-puolesta ja hoitaa noilla em. softilla Ubuntu?
Noista automaagisista skripteistä vielä sen verran, että onko ohjelmaa, joka osaisi tunnistaa, kun USB-asema kiinnitetään ja alkaa tekemään varmuuskopiota? Tuleva USB-asema on kiinni vain satunnaisesti, kun sieltä jotain tarvitsee. Eihän se toisaalta iso vaiva ole tehdä kopiointia manuaalisesti, mutta epäilyttää tuo user errorin mahdollisuus tässä ratkaisussa.

36
Eli siis välillä nyppii, jos yritän graafiselta puolelta muokata tekstitiedostoa, niin se ei anna tallentaa muutoksia. Oletan tämän johtuvan oikeuksien puutteesta. Tiedän, että sudo geditillä saa tekstieditorin aukeamaan, mutta onko mitenkään mahdollista muokata tekstitiedostoja graafisesti ilman päätteen käyttöä?

Sivuja: 1 [2]