Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tha-Fox

Sivuja: [1] 2 3 ... 166
1
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 01.01.13 - klo:15.53 »
Sain tuon oman miniläppärin päivitettyä 12.04:ään, mutta ilmeisesti näytönohjaimen ajureissa on jotain pielessä, koska jokainen toiminto graafisessa ympäristössä tapahtuu kuin hidastetussa filmissä. Onko teillä heittää jotain kevyitä distroja tuohon tilalle? ArchBang on tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona, mutta tuosta OpenBoxista ei ole WM:nä mitään kokemusta. Tarkoitus olisi pyhittää tuosta matkalankku, jolla voi kirjoittaa pieniä dokumentteja matkalla.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: RSA key fingerprint -vaihto?
« : 29.11.12 - klo:00.45 »
Ja onnistuu myös seuraavalla loitsulla, johon hostnamen tilalle tulee se vastapään koneen nimi.

Koodia: [Valitse]
ssh-keygen -R hostname

3
Miksi sinulla on Xorg palvelimessa? Todennäköisesti et tarvitse sitä, sillä komentorivin pitäisi riittää palvelinkäyttöön.

Hyvä kysymys! Ensinnäkään en ole täysin sinut tuon komentorivin kanssa ja toisekseen, tarvitsen mm. Webminin kaltaisi sovelluksia kokonaisuuden hallintaan. Eli käytettävyyden takia.

Onpa aikaa kun webminin kanssa kokeilin. Mutta eiköös tuo ole selainkäyttöinen juttu, eli se ei kai X:ää tarvinne?

Mutta minulla on kaikissa palvelimissa X (jopa tuotantokoneissa), ihan sen takia että haluan käyttää editoria joka vaatii tuon palvelun.


Oikeassa olet. Webmin toimii selaimella, eikä vaadi palvelimelta X:ää.

4
Onkohan liikenne servein ja asiakasohjelman välillä salattua kun käytetään Owncloudia.?
https yhteys on ainakin konfiguroitavissa ja toimii, en muista onko se oletuksena käytössä.

Ei ole oletuksena, mutta asennellessa löysin itse hyvät ohjeet ainakin ngingx:lle ja apachelle.

5
Juttelin tästä asiasta taannoin Soneran asiakaspalvelun kanssa ja pienen selvittelyn jälkeen sieltä ei osattu sanoa, miksi MX:t ohjaa "väärin". Näinköhän tuolla yritetään pitää toistaitoisten ylläpitämät spämmipalvelimet kurissa  ;D

6
Laitealue / Vs: Ubuntu 12.04 ja näyttikset temppuilee
« : 18.10.12 - klo:02.26 »
Tein omaan EEE 901 -miniläppäriin vastaavan päivityksen ja päätyi myös tuohon "checking battery state" ja välkytteli sitä ennen ruutua. Tuossa meni ilmeisesti jo päivitysvaiheessa jotain reisille, koska virtuaalikonsoliin kirjautuessa ilmoitti versioksi 10.04. Jouduin asentamaan vielä reilusti paketteja, ennen kuin pääsin tuosta eteenpäin. Tässä omat loitsimiset lyhyesti:

1) Yritin saada asennuksen loppuun komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
2) Sain virheen, ettei jotain python-pakettia pystytty konfiguroimaan. Lisäsin f-parametrin edelliseen komentoon korjatakseni riippuvuudet, mutta ei toiminut.

3) Kiersin python-paketin konfigurointia seuraavasti.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get -f install -o APT::Immediate-Configure=false
4) Ajoin normaalin päivityksen komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
5) Kone käynnistyi nyt graafiselle puolelle, mutta sain vain sinisen ruudun, ei ollut kuitenkaan BSOD.

6) VIrtuaalikonsolissa huomasin, ettei koneelle ollut asentunut missään vaiheessa unitya. Asensin sen
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install unity
7) Koneella ei ollut myöskään lightdm:ää, joten asensin senkin ja samalla kysyttiin, haluanko käyttää gdm:ää vai lightdm:ää oletuksena. Valitsin jälkimmäisen, buuttasin koneen ja nyt pystyn kirjautumaan koneelle.

Kone on tolkuttoman hidas ja esim. päätteessä ei näy mitään tekstiä, vaikka siihen kirjoittaa. Ilmeisesti näytönohjain ei pelitä ihan täysillä tai sitten miniläppärin tehot eivät vain riitä. Pitänee katsella siihen jotain kevyempää tilalle.

[offtopic]
Palvelinraudassa kaksi näytönohjainta kiinni  :o
[/offtopic]

7
Lainaus
Itsellä on noin, mutta eihän se arvailu mihinkään vähene ilman fail2bania, se vain on tuloksettomampaa Wink

Jos en nyt ihan väärässä ole niin salasanojen arvailu loppuu kun ottaa salasanan kyselyn pois kokonaan siinä vaiheessa kun avaimet on asennettu eli että pääsee vain avaimella, ei salasanalla lainkaan.  Tietty avaimiakin voi yrittää arpoa mutta aikalailla  toivottomampaa kuin salasanan arvailu.  En lainkaan kiellä että lisäsuojana voisi olla hyvä idea lukita automaattisesti ip-osoite jos jostain osoitteesta epäonnistuu toistuvasti. 

Itselläni on siis salasana-autentikointi kielletty. Pointti onkin siinä, että ei se arvailu siitä vähene, vaikkei sisään pääsekään edes oikealla salasanalla. Samalla tavalla ne koputtelut nakuttaa lokeihin rivejä.

8
Onkohan ownCloud jo ylimitoitettu ratkaisu? Mutta tuolla saisi kätevästi kaikkea muutakin, kalenterin ja yhteystietojen synkkaa, musiikin streamausta jne.

9
Käytän usein ifconfig-komentoa koneen ip-osoitteen selvittämiseen. Tänään tuli tarve lukaista kyseisen komennon man-sivua ja yllätyin kohtalaisesti huomatessani seuraavan rivin:

Lainaus
WARNING: Ifconfig is obsolete on system with Linux kernel newer than 2.0.

IP-komentoa on toki tullut käytettyä Arch Linuxin puolella, jossa ifconfigia ei tueta, mutta ehkä sitä voisi ruveta käyttämään muuallakin tuon rivin lukemisen jälkeen :)

10
Eikös ssh:n saa konfiguroitua hyväksymään kirjautuminen vain oikealla avaintiedostolla? Jolloin luulisi ainakin salasanan arvailujen tyssäävän siihen.

Itsellä on noin, mutta eihän se arvailu mihinkään vähene ilman fail2bania, se vain on tuloksettomampaa ;)

11
Tuli hankittua työkoneeksi HP 2560P ja otin Win 7:n sijaan SuSElla. Se ei kauheasti yllättänyt, että MS-toimialueeseen liittäminen, verkkotulostus ym. onnistui heittämällä, mutta esim. WWAN-portin toimiminen suoraan oli positiivinen yllätys. Ja onhan se hauska katsella asiakkaiden ilmeitä, kun käynnistää koneen :D

12
Eli tiedän kyllä että tuo raidi on siitä huono että kun yksi levy hajoaa, niin kaikki data menee, mutta haenkin tällä hetkellä vain järkevää käyttöä tuolle koneelle ja noille kovoille.

Sen verran tartun tuohon, että eihän esim. raid 1:llä tapahdu datalle periaatteessa mitään, vaikka levy paukahtaakin, puhumattakaan raid 5:stä tai raid 6:sta.

13
Itse suosittelisin asentamaan Buffaloon OpenWRT:n, jossa VPN tulee mukana, kunhan konffaa toimintaan. Asensin itse ensin omaan Buffalooni DD-WRT:n, mutta lueskeltuani jonkin aikaa netistä googlettamiani keskusteluja päätin vaihtaa OpenWRT:hen, koska siinä kehitys tuntui noista keskusteluista vedettyjen johtopäätösten perusteella olevan terveemmällä pohjalla. Molemmilla saat kyllä taatusti tarvitsemasi tehtyä.

Ja jos on rahaa ja tilaa, johon sijoitella laitteita, komppaan ehdottomasti odysseusta :)

14
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 20.05.12 - klo:01.12 »
Ois muuten näppärä tietää, miten sen apt-getin asetukset säädetän, että sais tuon isomman kiintolevyn käyttöön päivityksiä varten..

Jos muistan vielä oikein, niin teet ensin hakemiston, jota haluat käyttää ja sitten annat päivityskäskyn muodossa

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get -o dir::cache::archives="/väliaikainen/päivitysten/välimuistin/sijainti" upgrade

15
Kiitos Asmo vinkistä! Tämähän on juuri sellainen purkki, jota olen NASsiksi hakenut. Pieni ja saa Archin pyörimään sisään. Onko miten hiljainen? Tuo eSata-portti on tietysti hieman ongelmallinen, koska ymmärtääkseni siitä ei saa virtaa, joten ulkoiseen asemaan tarvitsee lisää piuhaa virtaa varten.

16
Vanhaan vastaukseeni viitaten kokeilin Moss 2007 + SP2, työasemassa openSuSE 12.1 KDE:llä, selaimena Firefox. Esim. Exceleissä tiedostot aukeavat selaimen kautta nätisti LibreOffice Calciin, mutta vain read-only -tilaan. Maceissa ontuu myös tallentaminen, mikäli kirjastoissa edellytetään kuittaamista. Jos kuittaaminen poistetaan käytöstä, Mac toimii moitteetta.

17
Kannattaa varmaankin tarkistaa, mitä rautaa sisältä löytyy ja googlailla sen mukaan näin ensi alkuun. Ainakin Fujitsun vanhaan palvelinrautaan asennellessa erilaisia rautakonfiguraatioita samalle mallille löytyi ihan kiitettävästi.

18
Wikipediasta löytyy ihan mukava listaus erilaisia LDAP-palvelinohjelmistoja: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LDAP_software

Noista ei kyllä itselle ole entuudestaan tuttuja kuin OpenLDAP ja AD.

19
Saat siitä sen 1,5 TB käyttöön ja loppu jää käyttämättä.

20
Yleistä keskustelua / Vs: Google+ (SPYW)
« : 30.01.12 - klo:08.38 »
Nyt ihan suoraan sanovat yhdistävänsä kaikista heidän palveluistaan kerätyn tiedon yhteen profiiliin.
Olin todella yllättynyt, ettei näin ollut jo. Positiivista on ainakin se, että sopimuksista on helpompi pysyä perillä.

Jos lähdetään foliohattuilemaan, niin mistäs tiedät, ettei näin jo ollut? ;)

Sivuja: [1] 2 3 ... 166