Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jotte

Sivuja: [1] 2 3
1
Löysin googlettamalla ratkaisun, joka oli kaiken lisäksi helppo. Avataan vain other-valikosta Main Menu ja poistetaan ruksi(t) debianin kohdalta, ja kas tuplaikonit ovat poissa!

2
Koneelleni on asennettu Linux Mint 12. Mistä johtuu, että gnome 3 työpöydän application-näkymässä esiintyy moni ohjelma kahdella ikonilla? Toinen on lisäksi suttuisempi ja jopa erilainen kuin toinen. Esim. Firefox esiintyy toisaalta perinteisellä tuliketun ikonilla toisaalta Mintin omalla ikonilla. Ikonia ei voi poistaa esim. hiiren oikealla näppäimellä. Siinä ei ole poisto-optiota. Mikä neuvoksi? Avusta kiitollinen.

3
Hei
Siirryin käyttämään gnome 3:a unityn tilalle. Minusta gnome 3 on monin tavoin toimivampi (esim. työpöytiä ainakin 6 ja ne hienosti esillä työpöydän oikeassa reunassa) ja tyylikkäämpi kuin unity. Unityssä työpöytiä oletusarvoisesti vain neljä ja ne ovat hankalasti saatavilla. Compizin asennus rikkoi ainakin minulla koko työpöydän. Oli palatta gnome 2:een.
Makuasioita ne tietenkin ovat, yksi tykkää yhdestä toinen toisesta. Yhtä ominaisuutta kaipaisin kuitenkin työpöydälleni, sellainen oli vielä gnome 2:ssa. Nautilukseen sai mukavia taustoja, minullakin oli useamman vuoden ajan ne maitokaakaon värisellä taustalla olevat pienen lapsen jalanjäljet (gnomen logo).

Onko gnome 3:n Nautilukseen lisättävissä tällaista ominaisuutta? Miksi shutdown ja samalla restart -ominaisuudet on poistettu gnome 3:sta? Sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys tapahtuu vain log outin kautta.

4
Olen nyt asentanut itselleni Lucid Lynxin. Hyvin tuntuu toimivan ainakin omassa käytössäni. Eräs seikka kuitenkin ihmetytti. Näyttöni toimii resoluutiolla 1900x1200. Aluksi splash screenikin totteli tätä resoluutiota, mutta luulen, että nvidian ajureiden asennuksen jälkeen splash screenin resoluutio muuttui joksikin huomattavasti pienemmäksi, koska screenin keskellä oleva ubuntu teksti ja logo muuttuivat paljon isommiksi. Miksi? Miten voisi korjata? ???

5
Ei auttanut muu kuin poistaa uusi Kaffeine sudo apt-get --purge remove kaffeine -komennolla. Samoin poistin .kde/share/config/kaffeinerc -tiedoston sekä .kde/share/config/kaffeine -hakemiston. Sen jälkeen asensin Debianin paketin kaffeine_0.8.7-1_amd64.deb ja kas kummaa TV toimii ja tarvittavat kanavat löytyvät.

6
Kuulostaapa kyllä järin omituiselta. Mitä muita kanavia siinä samassa nipussa on MTV3 lisäksi?

Asiasta vähän kolmanteen, mikä tuo sinun laite on (TDA10023 on piiri joka on useassa laitteessa)?

Se on Anysee E30 C Plus

Jeh, mun laite <3

http://dvb.swelcom.fi/ kertoo että samassa nipussa on mm. Nelonen D. Näkyykö sinulla siis Nelonen (ei Nelonen HD)?

Periaatteessa kaikki ilmaiset kanavat: TV1, TV2, Nelonen HD, Yle Teema, TV7 jne. Huomasi muuten, että Sub myös puuttuu kanavalistalta.

7
Kuulostaapa kyllä järin omituiselta. Mitä muita kanavia siinä samassa nipussa on MTV3 lisäksi?

Asiasta vähän kolmanteen, mikä tuo sinun laite on (TDA10023 on piiri joka on useassa laitteessa)?

Se on Anysee E30 C Plus

8
Päivitin juuri Ubuntuni Lucid Lynxiin. Halusin myös kokeilla, joko Kaffeine tässä versiossa näyttää TV-kanavat oikein. Digiboksina on Philips TDA 10023 DVB-C. Karmicissa sen Kaffeine ei toiminut. Täytyi käyttää aikaisempaa Kaffeinen versiota 0.8.7, jolloin kaikki toimi hyvin. TV-kanavien lähteenä on fi-HTV.
Lynxin Kaffeine latasi kaikki muut kanavat paitsi MTV 3:n. Onko muilla esiintynyt samaa kummallisuutta? Miten MTV 3:n saa liitettyä kanavalistaan?

9
Olisinko uhkarohkea ja asentaisin tyhjälle alustamattomalle osiolle em. kokeiluversion? Seuraavissa asioissa on epätietoisuutta:
1. Päivittyykö RC automaattisesti varsinaiseksi 10.04 versioksi, kun se julkaistaan, vai pitääkö lopullinen versio asentaa uudelleen?
2. Tunnistaako RC koneella olevan Windows 7:n ja ottaa sen käynnistysvalikkoon?
 ???

10
Ei valitettavasti toimi. Kun Ylen elävästä arkistosta otan esimerkiksi Lasse Pöystin lukemia iltasatuja, tapahtuu seuraavaa: mplayer plugin ottaa yhteyttä arkistoon ja lataa tiedoston, mutta sen jälkeen ilmoittaa stopped eikä näytä videota. Käytössäni on Ubuntu 9.10.

11
Hei
Olen yrittänyt katsoa Ylen arkistosta videomateriaalia. Ei onnistu. Ennen videon alkamista Yle tarkistaa laitteiston ja toteaa, että Windows Media Player puuttuu. Homma kaatuu siihen. Mitä lisäosia Ubuntuun tarvitaan, että onnistuu? Vai onko mahdollista asentaa Winella tai muulla Windowsin Media Player Ubuntuun?
Kiitos vinkeistä jo etukäteen.

12
Laitealue / Mikä HP:n monitoimilaite Ubuntu 8.10:een?
« : 31.10.08 - klo:13.32 »
Olisin todella kiitollinen, jos saisin vinkin siitä, minkä HP:n monitoimilaitteen (printteri, kopio ja skannaus) voisin hankkia Ubuntuuni (8.10). Laitteen hinnan pitäisi olla siinä 300 - 400 euroa. Mieluiten kuitenkin laservehje. Laitteeseen pitäisi löytyä toimivat ajurit, joiden asentamisessa ei sitten tarvittaisi ammattilaista. Olen nimittäin jo pitkään tapellut Samsungin scx-4200 laitteen kanssa. Sen asentamiseen on tarvittu todellisen gurun apua.
Eli siis helposti ja varmasti asentuva ja toimiva monitoimilaite on haussa.javascript:void(0);
Kiitos etukäteen.

13
Kiitos!
Sain tarpeeksi tietoa hankintaa ajatellen.

14
Laitealue / Mikä digitv-kortti Ubuntu Hardyyn?
« : 22.09.08 - klo:10.12 »
Hei
Olisin kovin kiitollinen tiedosta, jolla voisin hankkia Ubuntussa toimivan tv-kortin. Siis minkä merkkinen kortti tulisi hankkia, jotta toimii ilman kovaa viilaamista? Kortti voi olla sisäinen tai ulkoinen, sillä ei ole väliä.

15
Ubuntu tietokoneissa / Paperin koko A 4:ksi Openofficeen
« : 06.06.08 - klo:12.48 »
Muuten niin hyvässä Openofficessa on pieni kiusa, johon toivoisin korjausta. Kun lähdet tulostamaan sieltä jotain dokumenttia, tulostusohjelma tarjoaa aina oletuksena Letteriä sivukooksi. Se täytyy sitten käydä käsin muuttamassa properties-valikossa A 4:ksi. Onko mahdollista muuttaa OO:n asetuksia pysyvästi niin, että oletussivuksi tulee A 4?

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Openoffice-voikko ongelmia
« : 31.05.08 - klo:12.22 »
Suurkiitos Timo Jyrinki! Testaan illalla paremman ajan kanssa.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Openoffice-voikko ongelmia
« : 31.05.08 - klo:09.15 »
Tänä aamuna 31.5. tuli tukku päivityksiä ja siinä openofficen komponenttien päivitykset. Yes! Luulin jo, että nyt voikko asentuu ja ongelma hoituu. Mutta eipä käynyt niin. Voikkoa asennettaessa (apt-get)  tuli seuraavanlainen virheilmoitus:
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.

Since you only requested a single operation it is extremely likely that
the package is simply not installable and a bug report against
that package should be filed.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
  openoffice.org-voikko: Conflicts: openoffice.org-core (>= 1:2.4.0.1) but 1:2.4.1~rc1-1ubuntu1 is to be installed
E: Broken packages

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Openoffice-voikko ongelmia
« : 30.05.08 - klo:20.28 »
Hei Timo Jyrinki
Kiitos tiedoista. Kysyisin kuitenkin seuraavaa: Kuinka kauan korjausta tähän ongelmaan joudutaan odottamaan? On kiusallista, kun joutuu tekemään paljonkin tekstiä ilman automaattista oikolukua ja tavutusta.

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Openoffice-voikko ongelmia
« : 30.05.08 - klo:12.41 »
Sellainen lisätieto, että voikkoa asennettaessa paketinhallinta ilmoittaa, että se poistaa openoffice peruskomponentit. Viittaako tämä siihen, että openoffice on päivittynyt ja nyt voikko ei ole sen kanssa yhteensopiva? 

20
Ubuntu tietokoneissa / Openoffice-voikko ongelmia
« : 29.05.08 - klo:08.07 »
Hei
Tänä aamuna tuli omituisia päivityksiä 8.04:ään. Tuli ilmoitus, että tapahtuu vain osittainen päivitys. Sen seurauksena Openofficesta writer ja calc poistettiin. Kun asensin OO:n uudelleen vuorostaan voikko poistui. Jos yritin asentaa voikkoa uudelleen paketinhallinta ilmoitti, että teksturi ja taulukkolaskenta poistetaan. Näköjään eivät enää asennu rinnakkain. Mitä tehdä? Tarvitsen tavutusta ja oikolukua.
Kiitos etukäteen avusta.

Sivuja: [1] 2 3