Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - _Pete_

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 93
41

Mutta miksi päivitykseen tarvitaan soketteja, kun päivitystahdin on kuitenkin oltava vuorokautta hitaampi ja viikko on ihan sopiva sekin. Mitä haittapuolia olisi, jos päivityspyyntö lähetettäisiin vain tavallisen html-sivun kautta.

Johtunee siitä että kaikki nettiliikenne kulkee sokettien kautta linuxissa.

42

Missä olisi harrastelijatasoiselle käyttäjälle sopiva opas dy.fi -palvelun käyttämiseen. En koskaan ole ymmärtänyt, mitä koneella pitää suorittaa, että dy.fi -domainit pysyvät käytössä. Mitä se noin viikon välein ajettava ohjelma tekee ja voiko sen toteuttaa millä kielellä vain.

Täällähän se on kerrottu:

https://www.dy.fi/page/clients



dy.fi -sivulla voi ilmeisesti varata haluamiaan domainnimiä ja siitä ehkä selviää yrityksen ja voinee selvitä erehdyksen kautta.

Sivujen uudelleenohjauksen voi tehdä html/javascriptillä tai php:llä, mutta miten se tehdäään dy.fi-palvelun kaltaisissa paikoissa. Oletus on, että siellä se tehdään tehokkaammin ja näppärämmin.

Pointtihan tässä on se että nimipalvelussa (DNS) on osoite jolla pääsee suoraan (koti)palvelimeesi ilman koodissa tehyjä uudelleenohjauksia.


43
GIT tuntui turhan massiiviselta ratkaisulta omaan käyttööni, joten kirjoitin oman scriptin, jolla saan vanhat versiot talteen.
Täyttää minun tarpeeni.


Tämähän on siis täysin eri asia mitä GIT tekee. Lähdekoodin kanssa oleellista on nähdä muutokset eri versioiden välissä
ja myös että mihin tahansa aikasempaan versioon pääsee helposti käsiksi.


44
Tuota versionhallintaa tässä koitan kovasti opiskella, mutta huonolla menestyksellä. Aivoni on säädetty eri logiikkaan. Mutta siitä huolimatta joku git:n perustaito pitää tässä hankkia.

Miten te käytätte gittiä tai githubia? Mikä on tuossa helpoin? Asentaa joku plugin IDE:lle, graafinen git-ohjelma vai ihan komentoriviltä?

Erityisen ilahduttavaa olisi, jos joku osaisi suositella hyvää tapaa/pluginia Gitin käyttöön Geanyn kanssa. Tarve toistaiseksi enemmän paikallinen (itsenäinen ohjelmointi) kuin githubin käyttö.

Perusjutut on hyvä ymmärtää ensin komentorivin kautta. Sitten kun ne hallussa on paljon helpompi käyttää IDE plugineita kun oikeasti tietää mitä mikäkin toiminto tekee :)

45
Hetzner pilvikoneesta (kuten muistakin vastaavista) pystyy ottamaan snapshot ja palauttamaan myöhemmin tähän tilaan. Tämä oivallisen hyvä juuri päivitys kokeiluun.


46
Yleistä keskustelua / Vs: Open AI - Chat Gpt -botti
« : 21.12.22 - klo:11.52 »
ChatBotin todellinen tarkoitus paljastunut!

47
Raspi korteille saatavilla ihan "normaali" Ubuntukin jos haluaa pitäytyä tutussa ja turvallisessa.

48
Hyvä että onnistui.

Mutta kannattaa muistaa, että kun kyse on vain tulosten järjestämisestä, ei sillä ole suurta merkitystä tekeekö sen haussa vai koodissa. Likimain sama määrä dataa liikkuu tietokannan ja ohjelman välillä.

Sillä on suurikin merkitys tehdäänkö järjestäminen yksi vai kaksi kertaa.

49
Tässä yhden avoimen lähdekoodin ohjelman kehittäjäyhteisö alkanut miettiä ohjelmankehittämisen tehostamista. Ohjelmisto on koodattu C++:lla ja siinä käytetään aika paljon Qt::tä. Ohjelman käyttämä omaperäinen tietokantamuotokin on ollut keskustelun alla. On ollut tarpeita tehdä siitä loogisempi ja helpommin hallittava. Ohjelmointikieliä on ollut esillä Java, Python, Ruby, Go ja sitten on voinut ehdottaa itse jotain kieltä.

Onko vinkkejä, miten avoimen lähdekoodin projektin voisi portata C++:sta Pythoniin? Ohjelma on monikielinen, joten ensimmäisenä on tullut kysymys, miten Pythonilla voi koodata monikielisyyden (Internationalization, Localization). Pythonilla tietääkseni voi kutsua myös C++ -moduuleita, jos on jotain kriittisiä koodinpätkiä.

Aluksi kannattaa tutkia sitä onko vastaavaa ohjelmistoa jo mahdollisesti tehty toisella ohjelmointikielellä. Siis ellei välttämättä halua keksiä pyörää uudestaan alusta asti.


50
Ongelma on serverillä jolla dynaaminen ip-osoite. Normaalikäytössä homma toimii mutta sähkökatkon jälkeen noip2 ei käynnistykään.

Käsittääkseni ongelma on siinä että routeri nousee sähkökatkon jälkeen takaisin ylös hitaammin kuin serveri joten noip2 ei saa osoitetta bootissa ja jää sen takia käynnistymättä.

Jonkunlainen kilke crontabiin joka tarkistaa jos noip2 ei ole käynnissä niin käynnistää sen?  Jotain muuta? Kiitollisena otertaan vastaan ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi?

Asetuksiin voi laittaa "update interval in minutes" päivitys välin minuuteissa. Jos tämän laittaa pieneksi niin se on yksi ratkaisu. Toisaalta silloin voi turhaan
päivittää liian tiheästi.


51
Hezner saa tilattua palvelimia joissa nextcloud on valmiiksi asennettu:

https://docs.hetzner.com/cloud/apps/list/nextcloud/


52
Sen voi asentaa aika monella tapaa: docker / snap / "vanilla" ... Itsellä asennettu jälkimmäisellä eli ilman snap tai docker containereita:

https://gist.github.com/MarGraz/3b15d318954acbaed0d61eb89c9d334d

Sekin saattaa vaikuttaa asiaan mihin ubuntu  versioon on sitä asentamassa, tuossa linkin ohjeessa se tehdään 20.04 versioon.



53
Yleistä keskustelua / Vs: Palomuurisääntöjen muokkaus
« : 19.09.22 - klo:08.36 »
Tarkoitan sitä verkkoa jonka kautta internet sinulle ryömii. Tuleeko se TV-kaapelista vai phelinkaapelista vai mikä on se teknologia jota varten signaalin muunnos  tarvitaan?

 Yhteys on langaton modeemi. Eli kotimokkula/matkamokkula tai mikä lie virallinen nimike. Ylempänä kerrottu merkki ja asetukset.

Mobiiliyhteydet ovat lähtökohtaisesti jo valmiiksi NAT takana ellei siihen erikseen ole ostanut julkista IP-palvelua. Jos/kun näin on niin koko palomuurisäätö on täysin turhaa koska se mikä porttikyselyihin vastaa on palveluntarjoajan IP josta NAT ohjaus menee koti modeemille ja siitä vielä NAT kautta varsinaiseen koneeseen.


54
http://localhost/~haapakorpi/index.php --->

Forbidden

You don't have permission to access this resource.

...?

Onko tuo kuvakaapuksesi kokonaisuudessaan se mitä yrität?

Siitä puuttuu aloitus tagi ja sen takia ei kuvan mukaisesti edes kuulu toimia php:nä


55
Daven kanava on yksi omista suosikeista. Hän on sentään ex. Amigisti kuten itsekkin! :)

56
Kokeile sen lento-ominaisuuksia frisbiigolfradalla  :D

58
tuo että ohjaat tulostuksen > kautta muualle kuin stdout tarkoittaa sitä että ei ole mitään putkitettavaa seuraavalle ohjelmalle.

Jos haluaisi putkitta niin pitää poistaa > ohjaus tiedostoon ja sen sijan olla putkitus | muualle.


59
Manuaalisesti imuroidun paketin saa asennettua komennolla dpkg:

sudo dpkg -i <polku deb tiedostoon>


60
Yleistä keskustelua / Vs: Lennart Poettering
« : 08.07.22 - klo:07.49 »
Eikö se ole hyvä. WSL puuttuu vielä systemd tuki :)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 93