Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - _Pete_

Sivuja: [1] 2 3 ... 82
1
Tässä yksi väline mitä haet:

https://firejail.wordpress.com/

Pelkillä tiedoston oikeuksille ei tuota saa ikinä aikaan.

2
Laitealue / Vs: Levy katoilee koneesta [RATKAISTU]
« : 17.01.20 - klo:14.48 »
Tämä piti oikein tarkistaa kun kirjoitin vain mutu tuntumalla  ...

Tämä menisi yhden ohjeen mukaisesti jotenkin näin :

Koodia: [Valitse]
mdadm --create --verbose /dev/md0 --level=mirror --raid-devices=2 /dev/sdXX1 missing
mkfs -textXSE /dev/md0

Tämä ohje ei suoraan toimi koska pari vipua on muutettu siten ettei voi käyttää suoraan mutta tämä olisi se tapa miten tätä käytettäisiin (kirjoitin tahallaan pari vipua väärin jottei synny halua kopioida suoraan käyttikseen).

ja

ja sitten levyn lisääminen pakkaan :

Koodia: [Valitse]
mdadm /dev/md0 --add /dev/sXa1
Itse en ole testanut tätä (vielä ...).

Mitä järkeä on "mutu" tuntumalla pistää "ohjeita" jotka ei edes toimi tai pidä paikkaansa?

3
Laitealue / Vs: Levy katoilee koneesta [RATKAISTU]
« : 17.01.20 - klo:10.39 »

Kun ongelma poistui niin nyt on hyvä aikaa käydä ostamassa toinen kovalevy rinnalle ja luoda sille raid1. Mielestäni raid1:sen voi perustaa myös yhdelle levylle.

 Ja tarkistaa kovalevyn smart tiedot.

raid1 tarkoittaa sitä että pitää olla kaksi fyysistä levyä, joiden sisältö on identtinen. Eli sitä EI voi perustaa yhdelle levylle.

4
Mahtaako tuonne Megaan uskaltaa mitään kovin henkilökohtaisia tms. tietoja lähetellä? Ei tuon perustajat mitään mallikansalaisia ole. Google driveä on tullut käytettyä varastona tärkeämmille asiakirjoille ja tiedostoille.

Itsekin olen vailla pientä http hostaus tilaa, riittäisi joku 100MB, johon voisi ajastetulla scriptillä lähetellä muutamia tiedostoja, jotka sitten ladataan parille eri laitteelle säännöllisesti. Ei oikein viitsisi tuon takia tietokonetta päällä pitää 24/7 ja uppikaistan pienuuskin ahdistaa toimintaa.

Esm. Hezneriltä vLinux 6€/kk. Sisältää 40Gt levytilaa.

5
Tietokantakokeiluni ovat valitettavasti tyssänneet jo ennen niiden alkamista ongelmaan, että en ole saanut mysql:ää käyntiin.

Mysql on asennettu virtuaalikoneeseen pilveen ja sitä voi käyttää etänä päätteen avulla. Nanoilu ja muu päätekäyttö onnistuu, mutta mysql ei.

Kirjastossa ja netissä on paljon ohjeita mysql:n käytöstä, mutta mistään en ole onnistunut löytämään ohjeita, kuinka saisi tietokannan siihen tilaan, että sille voisi päätteeltä laittaa jonkun pienen kokeiluohjelman.

Jos tarkoitus opetella kannan käytön alkeita niin alussa helpompi laittaa se suoraan omalle koneelle ilman virtualisointeja (joiden ymmärtäminen/käyttäminen monimutkaistaa itse asiaa).

Mitä tarkoitat "kuinka saisi tietokannan siihen tilaan, että sille voisi päätteeltä laittaa jonkun pienen kokeiluohjelman." ?
Ihan oikeastiko olet heti SQL ohjelmia tekemässä ?

6
Joskus pyörittelin jotain 1970-luvun loppupään Unixia qemulla. Jännä kokemus, toisaalta tutun oloinen Linux&FreeBSD kokemuksella toisaalta niin maan hemmetin vieras....

Super rispekt!!

7
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Unix v0
« : 21.11.19 - klo:07.29 »
Tässä on jotain maagsista:

https://www.youtube.com/watch?v=L5MKwp2uj2k

:)

8
Tehdäänköhän retrokoneille vielä pelejä?

Miksiköhän tuntuu siltä että kun katsoo jotain PC:tä vaikka 1980- tai 1990-luvulta, niin ei se kyllä retrokoneelta tunnu.

Toki, tässä esimerkiksi tänä vuonna julkaistu C64 peli:

https://www.protovision.games/games/sams_journey.php?language=en

9
Pelit / Vs: Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 08.11.19 - klo:08.29 »
OpenRa.

Tämä loistava, nettipeleissäkin "paljon" pelaajia!

10
Geph riittä JRE eli että Java run time ympäristö on sille sopiva versio. JDK:ta tarvitaan pelkästään Javao ohjelmien kehitystyöhön.

11
Täällä sanotaan: https://www.osnews.com/story/130773/ubuntu-19-10-released/

"The Ubuntu Desktop installer also introduces installing to ZFS as a root filesystem as an experimental feature."

Joku urhea jo kokeillut kyseistä fiirsöriä? ZFS siirtyminen kiinnostaisi suuresti! Ehkäpä kokeilen ensin VM:ssä ennen omalle deskarille laittoa. :)

12

Eli jos annan tietoihin luku- ja kirjoitusoikeudet erillisissä datakansioissa www-datalle, ne eivät tule kaikkien saataville wgetillä.

Tällöin oikeuksia ei ole ulkopuolisilla, mutta ymmärtääkö Apache olla toimittamatta tietoja eteen päin, jos se itse niihin pääsee käsiksi.Pitääkö Apachessa laittaa joku säätö päälle tällaisen toivottavan tilanteen aikaan saamiseksi.

Apache ei tosiaankaan tarjoile mitään tiedostoja asetetun www-root kansion ulkopuolelta joten jos siinä ajettavalla php koodilla on lukuoikeus tiedostoon niin php pystyy sen lukemaan vaikka onkinin www-root ulkopuolella.

13
Yksi tapa on pistää tiedot tietokantaan.

14
Olihan tuo aika Apple / Steve painotteinen. Ei sillä etteikö olisi merkittävä tekijä tässä mutta se katkera
tyyppi joka ei saanut osakkeita olisi voinut jäädä vähemmällekkin :)

15
Tämä sinun "testaus" aika on varsin mielenkiintoinen. Onneksi oikeita ohjelmia ei testata samalla metodilla :)

16
Se toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä levykuva (esimerkiksi Braserolla) ja kopioida se sitten sinne toiselle koneelle, jossa sen voi liittää levyasemaksi. Tosin levykuvien liittäminen Windowsissa ei ole niin helppoa kuin Linux-jakeluissa tai ainakin se kaipaa jotain lisäohjelmaa.

Win 10 tukee suoraan ISO tiedoston mounttausta -> https://www.windowscentral.com/how-mount-or-unmount-iso-images-windows-1017
FreeNX myös toimiva etätyöpäöytä ratkaisu.

18
Hyvä laittaa siinä vaiheessa kun tarvii. Ja vielä parempi kun ymmärtää että tarvii.

19
5120,

Hei, minulla on tarkoitus pitää 1000 max. kävijää netistä, ja 4000 max. kävijää kotiversio openjdk kanssa, tämä tekee 5000 yhteensä.

Minä olen -80 luvulla oppina koodaamiset, minulla on 8 bittiset luvut aina olleet tärkeitä, tuo 512 on näitä perus bitti lukuja, minä käytän myös koodissani joskus vastaavaa luvun pyöristämistä miellyttävämpään.

Kyseessä oli luvun pyöristäminen miellyttävämpään ja tutumpaan lukuun, olen taiteilija sieluja ja tietenkin lukuja on helpompi muistaa, kun niillä on jokin tarina myös, ei ihan aina pelkkää 100, 1000, 2000, jne..

:) :) :)

--

Eli olet taas kerran käyttänyt ns. stetsoni menetelmää ja luku ei perustu mihinkään oikeaan syyhyn. Oletko jollain tapaa todennut että apachen vakio säädöt ei toimi potenttiaalisten 5000 käyttäjän kanssa? Todellisuus taitaa kuitenkin olla että käyttäjiä on aina alle 10 ?

20
Hei,

Minulla on kolme palvelinta, tarvitsen kahteen apache säädön, niin, että maksimi lataajia voi olla 5000, kuinka tämä tulisi laittaa, ja kuinka paljon muistia voi kulua.

Minulla on seuraavasti ->

Koodia: [Valitse]
# prefork MPM
# StartServers: number of server processes to start
# MinSpareServers: minimum number of server processes which are kept spare
# MaxSpareServers: maximum number of server processes which are kept spare
# MaxRequestWorkers: maximum number of server processes allowed to start
# MaxConnectionsPerChild: maximum number of requests a server process serves

<IfModule mpm_prefork_module>
    ServerLimit           5120
StartServers 5
MinSpareServers   5
MaxSpareServers 10
MaxRequestWorkers   5120
MaxConnectionsPerChild   0
</IfModule>

# vim: syntax=apache ts=4 sw=4 sts=4 sr noet

Onko tuo oikein, vai täytyykö jotakin muutakin säätää ?

Minulla on myös se keepalive = off.

:) :) :)

--

Ihan mielenkiinnosta kyselen että mistä olet päätynyt tälläiseen lukuun kuin 5120? Liittyykö jotenkin max fps laskentakaavaan?

Sivuja: [1] 2 3 ... 82