Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jallu59

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7
21
Yleistä keskustelua / Hommia Oulun seudulla
« : 22.04.13 - klo:18.24 »
Oulun seudulla toimivat herätys:

Hankintailmoitus:
Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut / perusopetus- ja nuorisopalvelut : Koulujen Linux-järjestelmä ja käyttöpalvelut

http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2013-010776/

Ystävällisin terveisin
Jallu59
Entinen Oululainen(1966-1974)

22
Moi

Yritän tehdä äänilevyä lahjaksi ja jotkut kappaleet löytyvät vain youtubesta. Mitenkähän saisi kätevimmin äänet irti noista videoista ? En oikein itse löytänyt sopivaa ohjelmaa.

T:Jallu59

23
Moi

Mikä olisi turvallisin tapa kopioida kuolemaa tekevältä kiintolevyltä Vistan palautusosio muistikulle, jotta sen voisi kopioida takaisin uudelle levylle, joka on mahdollisesti erikokoinen kuin alkuperäinen.

Ensimmäisen yritelmän tein gparted:illa joka käyttää ntfsclonea. Kopioniin jälkeen totesin dokumentaatiosta, että se pitäisi palauttaa samalle sektorille, kuin alunperinkin, mikä on pienemmän levyn tapauksessa mahdotonta ja isomman kanssa epäkäytännöllistä.

Olisiko parempia ehdotuksia ?

T:Jallu59

24
Laitealue / Viallisten sektoreiden blokkaus
« : 01.11.12 - klo:19.21 »
Moi

Tässä läppärissä on Vistan jämähdysten seurauksena revitty sähköt johdosta pois, mistä on seurannut viallisia sektoreita, niin paljon, että smart-systeemi ei enää kykene uudelleen allokoimaan niitä.
Seurauksena on joka bootissa natkutus Smart-failuresta.

Saisikohan jollakin softalla ne bad-blokit mapattua pois käytöstä, jotta uudelleen allokointi taas onnistuisi, jos siihen tarvetta ilmenisi ja boottinatkutus lakkaisi? Lisävirheitä ei ole tullut sen jälkeen, kun koneeseen vaihdettiin Xubuntu 12.04 pääkäyttikseksi.

T:Jallu59

25
Riesanani on tällä hetkellä tässä läppärissä(AMilo Li2727), etten pääse millään salaamattomille sivuille, vaan Foxini täydentää aina väkisin nettiosoitteen alkuun https://. Millä tuon saisi estettyä. Koneessa on käytössä Xubuntu 12.04 64-bit ja Firefox 15.0. Omassa vanhassa 32-bittisessä ei mielestäni tuota ongelmaa ole.

Onko ajatuksia, miten tuon ratkaisisi ?

T:Jallu59

26
Laitealue / Winkkarilla kryptatun muistitikun luku
« : 10.09.12 - klo:15.58 »
Mitenkähän saisi luettua W7:lla kryptatun muistitkun. Ompussa se kysyy oitis salausavainta. Xubuntu 12.04 LTS availee vain sen ilman kyselyjä ja tiedostot ovat edelleen salattuja eli käyttökelvottomia.

Mikä neuvoksi ?

T:jallu59

27
Moi

Vedinpä pöytäkoneeseeni Ubuntu 12.04:n puhtaalta pöydältä tutkiakseni Unityn nykytilaa. Muuten olen tullut sen kanssa toimeen, mutta printteriä en saa asennettua.

Aikaisemmilla versioilla rinnakkaisliityntäinen printteri(OKI OL-600ex) tunnistui heittämällä ja tarjosi oikeat asetukset automaattisesti.

Nyt kun yritän lisätä printteriä niin minun pitäisi syöttää URI tai valita verkkotulostin ja kumpaakaan ryhmää tuo rakkine ei edusta. Jos valitsen verkkotulostimista vaihtoehdon LPD/LPR-palvelin tai -tulostin, niin pääsen kyllä valitsemaan printterin ja ajurin, mutta jotain menee pieleen, kun printteri ja tulostusjono eivät kohtaa.

Miten tuo pitäisi konffata, jotta sen saisi toimintaan ?

Vinkeistä etukäteen kiittäen

MUOKKAUS: RATKAISU oli asentaa paketit printconf ja foomatic-db, niin bootin jälkeen löytyi liityntä LPT1 ja sille pystyi asentamaan halutun ajurin.

Jallu59

28
Ubuntun kehitysversio / Laajennuksen päivitys / FF10
« : 31.01.12 - klo:20.51 »
Moi

Mulle tulee näissä L/K/Xubuntu 12.04:ssa olevissa Firefoxeissa vähän väliä ilmoitus laajemmuksen päivityksestä:
Päivitysikkunassa on seuraava teksti:
Lainaus
Laajennuksen päivitys
Jokin tutkimuksista vaatii uudemman version Test Pilotista. voit
päivittää Test Pilotin laajennusten hallinnasta.                             
Ja "Päivitä"-painike

Kyseisestä painikkeesta ei tapahdu mitää, eikä laajennusten hallintakaan löydä päivityksiä sille.

Onko teillä muilla vastaavaa ilmennyt ?

T:Jallu59

29
Mikä Linuxsofta toimii yhteen Outlook-kalenterin kanssa ?

Kaveri sai uuden koneen ja nyt keskustellaan käyttisvaihtoehdoista.

T_Jallu59

30
Hei

Olisi tuossa yksi muuten potentiaalinen Xubuntun käyttäjä, jonka koneen hyydyttää Vista, mutta kyseinen atk-kömpelö post-teini (41v) käyttää kommunikointiinsa pääsasiassa Windows Live Messengeriä. Löytyykö avoimesta tarjonnasta jotain clienttiä, jolla hoitaa samat hommat mäsän tilien kanssa vai täytyykö alkaa käyttää WLM:ää Winen päällä ?

Minä en tätä asiaa tunne, kun olen vuodesta 2005 käyttänyt Ubuntua ja vanhaa meseä käyttäneet omat teinitkin kasvoivat ulos kotoa  jo viime vuosikymmenen alkupuolella.

T:Jallu59

31
Ubuntun kehitysversio / Test Pilot päivitys
« : 31.12.11 - klo:17.00 »
Mulle tulee FF10:n ja ikaisemmin FF9:n kanssa operoitaessa silloin tällöin ikkuna, jossa tarjotaan "Test Pilot"-laajennukseen päivitystä. Kuitenkin jos klikkaan "Päivitä" painiketta mitään ei tapahdu.

Päivittyykö tuo teillä Precisessä ?

T:Jallu59

32
Tänään taas tuo foorumin takkuamispeikko yrittää nostaa päätään. Viiveet ovat jo häitisevän pitkiä, sivun aukeamiseen menee noin 6-7 sekuntia, missä ajassa jo hiukan ehtii hermostua.

Toivottavasti kyseessä on tilapäinen ilmiö, esimerkiksi jonkun huoltoajon takia. aika näyttää.

T:jallu59

33
Päivitettyäni Xubuntu Oneiric:ini äsken on systeemi sellaisessa tilassa, että pakettienhallintaa liittyvät ohjelmat eivät toimi. Esimerkiksi päivitysten hallinta ja Synaptic vain vilauttavat ikkunaa ja kuolevat- Johtolankaa antaa ehkä seuraava virheilmoitus:
Koodia: [Valitse]
jallu@xamilo:~$ sudo aptitude
Ouch!  Got SIGSEGV, dying..
Onko systeemi vielä uitettavissa kuiville, vai onko uudelleenasennus ergonimisin vaihtoehto ?

T:Jallu59

34
Xubuntuni Onericiin päivityksen yhteydessä tarjottiin valittavaksi kdm, gdm ja lightdm, ja koska en tuossa vaiheessa tiennyt mikä tuo lightdm on valitsin gdm:n. Tulin kuitenkin asiaa tutkittuani toisiin ajatuksiin ja poistin gdm:n. Lightdm oli jo asennettuna. Kuitenkin joudun nyt komentoriviltä kirjautumaan sisään ja vasta sen jälkeen käynnistämään lightdm:n ja kirjautumaan uudelleen graafiseen istuntoon.

Miten tuon lightdm:n saisi käynnistymään jo xubuntua käynnisttetäessä ?

T:Jallu59

35
Päivittelinpä minäkin läppärini  Xubuntuni Oneiric:iksi ja sivu
www.yle.fi/uutiset
saa Firefoxilla koko X:n jumiin. edes Alt+SysRq+k ei toimi. Ainoastaan Alt+SysRq+b ja Alt+SysRq+o toimivat.

Poistin Voikon käytöstä ja poistin ja asensin flashin uudelleen. Ei auttanut.
Myös näyttötehosteet olen poistanut, jotka päivityksen yhteydessä olivat kytkeytyneet päälle.

Ideoita ?

Mihin kannattais kitistä tuosta taviskäyttäjillekin tulevasta jakeluversiomainoksesta? Se aiheuttaa vain sekaannusta, koska taviskäyttäjä ei voi edes suorittaa kyseistä päivitystä.

Muoks: Lisätestia: Areenan flashit toimivat. Olen ymmälläni.
Muoks2: Veikkauksen www.veikkaus.fietusivu toimii, mutta kun sieltä klikkaa lotot, niin taas hyytyy koko X ja alt+sysrq+b(tai+o) on ainoa, mikä toimii.
Muoks3: Chromium toimii OK.

T:Jallu59

36
Meninpä katselemaan vähän hienosäätöohjeita Ubuntu Suomen wikistä tällä appivanhemille rakennettavalla 64-bit Nattyllä ja Firefox5:llä ja etusivu antoi osittain HTML-koodia ?

Toistuuko ilmiö muilla ? FF5:n bugi vai wikisoftan ?

T:Jallu59

Tällaista
Koodia: [Valitse]
Ajankohtaista:

    Yhteisön kokous joka toinen tai kolmas sunnuntai. RSS-syötteessä tarkemmat tiedot:

<div class="container"> <a class="top-login-item" href="http://loco.ubuntu.com/openid/login?next=/meetings/team/ubuntu-fi/rss/" title="Log In">Log In</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com">Ubuntu.com</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com/community">Community</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com/support">Support</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com/partners">Partners</a> </div> <div class="container"> <a class="main-nav-item " title="Show All Teams" href="http://loco.ubuntu.com/teams/">Teams</a> <a class="main-nav-item " title="Show All Events" href="http://loco.ubuntu.com/events/">Events</a> <a class="main-nav-item current" title="Show All Meetings" href="http://loco.ubuntu.com/meetings/">Meetings</a> <a class="main-nav-item " title="LoCo Council" href="http://loco.ubuntu.com/loco-council/">LoCo Council</a> <a class="main-nav-item " title="About LoCo Teams" href="http://loco.ubuntu.com/about-loco/">About LoCos</a> <a class="main-nav-item " title="IRC Chat" href="http://loco.ubuntu.com/irc/">IRC Chat</a> <h1 id="top-logo"> <a href="http://loco.ubuntu.com/"> <span id="the-logo"></span> <span id="loco">LoCo Team Directory</span> </a> </h1> </div> <div class="container" id="sub-nav-container"> <form id="site_search_form" action="http://loco.ubuntu.com/search/" method="get"> <input id="id_q" type="text" name="q" maxlength="100" /> <input type="image" src="http://loco.ubuntu.com/media/img/search.png" title="Search" alt="Search" /> </form> <hr class="divide" /> </div> <div class="container"> <h2>This Page Does Not Exist!</h2> <p> <ul> <li><a href="http://loco.ubuntu.com/teams/">You can browse the full list of teams.</a></li> <li><a href="http://loco.ubuntu.com/events/">You can browse the full list of events.</a></li> <li><a href="http://loco.ubuntu.com/events/venues/">You can browse the full list of venues.</a></li> </ul> </p> <p>If you believe the reason you are here is a bug in the LoCo Team Directory please <a href="https://bugs.launchpad.net/loco-directory">Report it!</a></p> <hr class="divide" /> <hr class="divide" /> </div> <div class="container"> <div> <div class="lang_switcher"> <form name="lang-switcher" action="http://loco.ubuntu.com/language/" method="get"> <input name="next" type="hidden" value="" /> <select name="lang"> <option value="ar">Arabic</option> <option value="bn">Bengali</option> <option value="bg">Bulgarian</option> <option value="ca">Catalan</option> <option value="cs">Czech</option> <option value="cy">Welsh</option> <option value="da">Danish</option> <option value="de">German</option> <option value="el">Greek</option> <option value="en">English</option> <option value="es">Spanish</option> <option value="et">Estonian</option> <option value="es-ar">Argentinean Spanish</option> <option value="eu">Basque</option> <option value="fa">Persian</option> <option value="fi">Finnish</option> <option value="fr">French</option> <option value="ga">Irish</option> <option value="gl">Galician</option> <option value="hu">Hungarian</option> <option value="he">Hebrew</option> <option value="hi">Hindi</option> <option value="hr">Croatian</option> <option value="is">Icelandic</option> <option value="it">Italian</option> <option value="ja">Japanese</option> <option value="ka">Georgian</option> <option value="ko">Korean</option> <option value="km">Khmer</option> <option value="kn">Kannada</option> <option value="lv">Latvian</option> <option value="lt">Lithuanian</option> <option value="mk">Macedonian</option> <option value="nl">Dutch</option> <option value="no">Norwegian</option> <option value="pl">Polish</option> <option value="pt">Portuguese</option> <option value="pt-br">Brazilian Portuguese</option> <option value="ro">Romanian</option> <option value="ru">Russian</option> <option value="sk">Slovak</option> <option value="sl">Slovenian</option> <option value="sr">Serbian</option> <option value="sv">Swedish</option> <option value="ta">Tamil</option> <option value="te">Telugu</option> <option value="th">Thai</option> <option value="tr">Turkish</option> <option value="uk">Ukrainian</option> <option value="zh-cn">Simplified Chinese</option> <option value="zh-tw">Traditional Chinese</option> </select> </form> </div> </div> <div class="copyright"> © 2008-2011 Canonical Ltd., Ubuntu Community. Ubuntu is a registered trademark of Canonical Ltd.<br /> <a href="http://loco.ubuntu.com/about">About the LoCo Team Directory Project</a><br /> LoCo Team Directory version 0.3.4 (rev 447) </div> </div>

<div class="container"> <a class="top-login-item" href="http://loco.ubuntu.com/openid/login?next=/meetings/team/ubuntu-fi/rss/" title="Log In">Log In</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com">Ubuntu.com</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com/community">Community</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com/support">Support</a> <a class="top-nav-item" href="http://www.ubuntu.com/partners">Partners</a> </div> <div class="container"> <a class="main-nav-item " title="Show All Teams" href="http://loco.ubuntu.com/teams/">Teams</a> <a class="main-nav-item " title="Show All Events" href="http://loco.ubuntu.com/events/">Events</a> <a class="main-nav-item current" title="Show All Meetings" href="http://loco.ubuntu.com/meetings/">Meetings</a> <a class="main-nav-item " title="LoCo Council" href="http://loco.ubuntu.com/loco-council/">LoCo Council</a> <a class="main-nav-item " title="About LoCo Teams" href="http://loco.ubuntu.com/about-loco/">About LoCos</a> <a class="main-nav-item " title="IRC Chat" href="http://loco.ubuntu.com/irc/">IRC Chat</a> <h1 id="top-logo"> <a href="http://loco.ubuntu.com/"> <span id="the-logo"></span> <span id="loco">LoCo Team Directory</span> </a> </h1> </div> <div class="container" id="sub-nav-container"> <form id="site_search_form" action="http://loco.ubuntu.com/search/" method="get"> <input id="id_q" type="text" name="q" maxlength="100" /> <input type="image" src="http://loco.ubuntu.com/media/img/search.png" title="Search" alt="Search" /> </form> <hr class="divide" /> </div> <div class="container"> <h2>This Page Does Not Exist!</h2> <p> <ul> <li><a href="http://loco.ubuntu.com/teams/">You can browse the full list of teams.</a></li> <li><a href="http://loco.ubuntu.com/events/">You can browse the full list of events.</a></li> <li><a href="http://loco.ubuntu.com/events/venues/">You can browse the full list of venues.</a></li> </ul> </p> <p>If you believe the reason you are here is a bug in the LoCo Team Directory please <a href="https://bugs.launchpad.net/loco-directory">Report it!</a></p> <hr class="divide" /> <hr class="divide" /> </div> <div class="container"> <div> <div class="lang_switcher"> <form name="lang-switcher" action="http://loco.ubuntu.com/language/" method="get"> <input name="next" type="hidden" value="" /> <select name="lang"> <option value="ar">Arabic</option> <option value="bn">Bengali</option> <option value="bg">Bulgarian</option> <option value="ca">Catalan</option> <option value="cs">Czech</option> <option value="cy">Welsh</option> <option value="da">Danish</option> <option value="de">German</option> <option value="el">Greek</option> <option value="en">English</option> <option value="es">Spanish</option> <option value="et">Estonian</option> <option value="es-ar">Argentinean Spanish</option> <option value="eu">Basque</option> <option value="fa">Persian</option> <option value="fi">Finnish</option> <option value="fr">French</option> <option value="ga">Irish</option> <option value="gl">Galician</option> <option value="hu">Hungarian</option> <option value="he">Hebrew</option> <option value="hi">Hindi</option> <option value="hr">Croatian</option> <option value="is">Icelandic</option> <option value="it">Italian</option> <option value="ja">Japanese</option> <option value="ka">Georgian</option> <option value="ko">Korean</option> <option value="km">Khmer</option> <option value="kn">Kannada</option> <option value="lv">Latvian</option> <option value="lt">Lithuanian</option> <option value="mk">Macedonian</option> <option value="nl">Dutch</option> <option value="no">Norwegian</option> <option value="pl">Polish</option> <option value="pt">Portuguese</option> <option value="pt-br">Brazilian Portuguese</option> <option value="ro">Romanian</option> <option value="ru">Russian</option> <option value="sk">Slovak</option> <option value="sl">Slovenian</option> <option value="sr">Serbian</option> <option value="sv">Swedish</option> <option value="ta">Tamil</option> <option value="te">Telugu</option> <option value="th">Thai</option> <option value="tr">Turkish</option> <option value="uk">Ukrainian</option> <option value="zh-cn">Simplified Chinese</option> <option value="zh-tw">Traditional Chinese</option> </select> </form> </div> </div> <div class="copyright"> © 2008-2011 Canonical Ltd., Ubuntu Community. Ubuntu is a registered trademark of Canonical Ltd.<br /> <a href="http://loco.ubuntu.com/about">About the LoCo Team Directory Project</a><br /> LoCo Team Directory version 0.3.4 (rev 447) </div> </div>

Huom: lisää aikaan kesäisin 3 tuntia saadaksesi Suomen ajan

Ubuntun käyttö

37
Mitähän minä teen väärin kun en saa audio-CD:tä toimivasti kootuksis usean CD:n kappaleista.

K3b:n Projekti-ikkunassa olen saanut kootuksi haluamanikappaleet eri CD-levyiltä ihan nätin näköiseksi listaksi.
Kun käynnistän polton aloittaa K3b ensimmäisen kappaleen muuntamisen ja seisoo siinä ikkunassa tolkuttoman pitkään ilmoittaen "Converting ..." ja valmista ei tule koskaan.

Miten tuo homma pitäsi toteuttaa, niin että se toimisi ?

T:Jallu59

38
Päivitettyäni konekantani Nattyyn on niihin tullut kiusallinen pimeä hetki bootin yhteyteen.
Vaikka /etc/default/grub tiedostostani on poistettu sanat "quiet" ja "splash" boottiriveiltä tyyliin
Koodia: [Valitse]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
,
niin silti sekä läppäri, että pöytäkone alkvat näyttää jotain tekstiä vasta fsck:n riveistä alkaen.

Mitenkähän ne boottirivit saisi takaisin näkyviin, ninkuin ne toimivat Ubuntuissa 5.10-10.10 ?
Vika on kiusallinen varsinkin asiakaskoneissa. Nyt menee parikymmentä sekuntia, kun ei tiedä käynnistyykö kone lainkaan Grub2-valinnan/automaativalinnan jälkeen.

T:Jallu59


39
Yleistä keskustelua / Typerä versiopäivitysilmoitus
« : 28.04.11 - klo:22.51 »
Ilmoitus Nattyyn päivitysmahdollisuudesta tulee myös ei ylläpitäjille. Tämä ei ole hyvä ratkaisu, sillä monet ummikkokäyttäjät eivät tajua, että asia ei koske heitä, koska heillä ei ole riittäviä oikeuksia. Sen sijaan ilmoitus saa heidät hämmennyksiin ja tulee turhia tukipuheluita käyttäjiltä. >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

Mitenkähän tämän saisi asap kehitystiimin tietoon korjausta varten ?

T:Jallu59

40
Pelit / Triple boot(dual win), miten ?
« : 22.04.11 - klo:09.22 »
Hei pelurit

Kuopukseni haluaisi pelailla vanhoja muumi-pelejä ja muutamia muita W95/W98-pelejä, jotka toimivat hänen entisessä W98-koneessaan. Nyt hänellä on dual-boot XP/Ubuntu, mutta kyseisiä pelejä en ole saanut toimimaan sen puoleen XP:n 98-yhteensopivassa toimintatilassa kuin winelläkään.

Onko kukaan saanut toimimaan usemman winkkarin asennusta, eli ajattelisin lähinnä bootivaihtoehtoina Xp, 98 ja Ubuntu kombinaatiota ?

T:Jallu59


Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7