Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zordo

Sivuja: 1 ... 7 8 [9]
161
Laitealue / Vs: Asus EeePC1101HA näyttö
« : 11.05.10 - klo:22.08 »
Kannattanee koittaa myös  eeeuser.com sivuston forumeja. Siellä tosin on havaittavissa normaaliakin suurempia ennakkoluuloja kokeneempien käyttäjien puolelta Ubuntua kohtaan - epäilisin että kyseessä on jotain henkilökohtaisia kehityshuolia Ubuntua koskien :D. Veikkaisin, että nuo erimielisyydet Ubuntua kohtaan kertovat myös sen, että miksi Ubuntun toimiminen ainakin 1000h:ssa ja 901:ssä on kunnossa mikäli ei tarvitse wlania koneessaan(9 versioissa toimi helposti ja ilman ongelmia). Tältäkin itkulta oltaisiin vältytty, jos nuo wlanin toimimattomuudet(joskus toimii josku ei) oltaisiin kerrottu ennenkuin ihmiset ehtivät koittaa uutta versiota - sillä tunnin mittaisella jaksolla, kun se sattumalta toimii.

162
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 06.05.10 - klo:08.53 »
Nyt kun kohta viikon olen käyttänyt tätä uutta Ubuntua, on eteen tullut turhankin paljon ongelmia. Ensinnäkään Anysee ei toimi "out of the box", enkä siihen pahemmin ole kerinnyt perehtymään.

Omalla kohdalla auttoi synapticista saatava paketti   libxine1-ffmpeg.Kumma juttu, että kahden näytön käyttö toimii paremmin eeepc:llä kuin normipöytäkoneella - epäilemättä syy näytönohjaimessa atin 4830. Ikkunoiden raahaus ruudusta toiseen ei toimi, vaikka rastii sieltä atin ajurivalikosta sen päälle. Lisäksi hiirellä ei pääse kuin toisen ruudun etummaiseen reunaan.

Toinen kysymys koskee Ubuntun grubia. Tällä hetkellä koneessa kiinni kaksi kovalevya. Ubuntu on toisella ja Win7 toisella. Eihän tuo Ubuntun asennus sotke tuolta toiselta kovalevyltä boottaamista - eli pystyykö win7 kovalevyltä boottaamaan windowsiin ilman tuota Ubuntun grubbia(muuttamalla biossista kovalevyjen boot orderia)? Lisäksi tuolla Ubuntun kovalevyllä on vielä kummittelemassa win7 rc:n bootloader, voiko sen osion poistaa?

163
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 03.05.10 - klo:05.31 »
Tässä oma 10.04 miniläppärille. Oikea, ja alapaneeli menevät piiloon itsekseen.

164
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 02.05.10 - klo:19.57 »

Mikä sen ajurin nimi on?

Laiteajurit ilmoittaa nimeksi

Laiteohjelmistot DVB-korteille
Ubuntu-kehittäjien testaama
Lisenssi: Suljettu
This package provides non-free firmware used by Linux kernel drivers.
This currently contains firmware for DVB-cards.


En tarkkaa nimeä tiedä, mutta tuo on siis se mitä tarjotaan asennettavaksi sen jälkeen, kun laittaa usb-kaapelilla tuon e30c+:n kiinni ja klikkaa laiteajurit auki.          järjestelmä-->ylläpito-->laiteajurit

Kaffeinea käytän ja asensin tuon   libxine1-ffmpegin.

165
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 02.05.10 - klo:05.44 »
Kokeilin äsken Mythbuntua enkä saanut ainakaan heittämällä Anyseen usb-digiä toimimaan. Lspci ei näyttänyt mitään siihen viittaavaa. Laiteajureista activoin kyseisen laitteen restricted-ajurin. Onko kenelläkään parempaa tietoa toimiiko kyseiset vempaimet uusimassa 10.04 ubuntussa?

Laitoin myös tuon restricted ajurin ensin, ja sen jälkeen asensin libxine1-plugineja synapticista(tuo edellä oleva linkki opensusen forumille). En ole satavarma siitä, että mikä noista plugaripaketeista laittoi virittimen toimimaan, koska latasin ne kaikki kerralla ihan varmuuden vuoksi. Kaukosäätimestä on patterit loppu, joten sen toimimisesta en osaa sanoa.
Oma virittimeni on mallia anysee e30c+.

166
Tuo kernelin päivitys kävi helposti, ajurin asennuksessa piti käyttää vähän omaa järkeäkin(huomata se, että ajurin asennusohjeessa asennettiin vanhempaa ajuria), ja nyt nopealla testillä sain yhteyden joka kerta(7/7). Täytyy toivoa, että julkaisuversioon päivittäessä ongelma ei palaa...

167
Tuo katkeilu lakkasi sen jälkeen, kun asensin Ubuntun restricted extras-paketit(voi tietty olla sattumaakin, mutta ennen tuota pätki jatkuvasti, ja nyt kestää parikin tuntia putkeen - ei ole katkennut enää kesken koneen käytön). Yhteyden muodostus takkuaa vieläkin - joudun nakuttamaan fn+f2:sta tuurista riippuen parikin minuuttiia, mutta kyllähän tuo lopulta onnistuu.


edit.   Katkeilee vieläkin

Tuossa Timon launchpad-linkissä kuvailtu ongelma kyseessä. Täytyy odotella, että tuoko julkaisuversio korjauksen, vai joudunko kernelin vaihtopuuhiin.

168
Ongelmat alkavat jo ihan yhteyttä luodessa koneen käynnistyksen jälkeen. Joskus päästää sisään ja joskus ei.
 Tuo virransäästö saattaa olla se katkeamisen aiheuttava tekijä, koska yleensä poikkasee juuri forumille kirjoittelussa tai lukiessa - esim. antoi tuossa katsella eilisten nhl-pelien koosteet putkeen ihan rauhassa(+45min).

169
Ongelma ratkaistu(kierretty) asentamalla normiversio tuon unr:n sijaan. Wlan ei ole ainakaan vielä aloittanut pätkimistä.

edit. Ilo oli taas hyvin lyhytaikaista. Sama temppuilu alkoi. Tällä kertaa pääsin tosin asentamaan jopa Chromiumin ja Gimpin wlanin kautta kunnes taas alkoi pätkiminen.
Heti ensimmäisenä laitoin päivitysten hallinasta asentumaan kaikki mitä tarjolla. Täytyykö asennuksen jälkeen ladata synapticilla jokin paketti mistä löytyy tuki tuolle wlanillekin? Onko joku saanut eeepc:nsä toimimaan vakaasti wlanin ja wpa2:n kanssa?

170
Asensin tuossa eilen illalla eeepc 1000h:on tuon 10.04:n unr:n, ja kaikki tuntuu muuten toimivan riittävän hyvin(kaikki fn+-komennot eivät toimi), mutta wlan pätkii yhteyttä poikki ikävästi. Kone listaa kaikki alueen langattomat verkot, mutta jo yhteyden luomisessa tulee ongelmia(kyselee jatkuvasti wpa-salasanaa), ja kirjautumiseen vaaditaan n.10 yritystä - onnistuneen kirjauksen jälkeenkin yhteys menee aina jossain vaiheessa poikki ja alkaa taas wpa2-salasanan kyselyruletti. Wlan on biossista laitettu päälle, koska jostain syystä asentaessa se heitetään oletuksena pois päältä. Eeebuntu 3:lla ainakin wlan toimi hyvin ihan ootb, joten ratkaisun luulisi olevan jossain löydettävissä, mutta itse en ole löytänyt mistään apuja.

Onko tuolla nbr:llä mitään etuja normiversioon nähden noilla miniläppäreillä? Käytän aina kuitenkin gnome-työpöytää ja piiloon meneviä dockeja.

Täytynee koittaa vielä uutta asennusta, että josko ongelma katoaisi sillä - epätodennäköistä, mutta ainahan sitä voi toivoa.
Sivuja: 1 ... 7 8 [9]