Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zordo

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Taitaa DaVinci Resolve 15 olla paras ilmaisista ohjelmista linuxinkin puolella. Vähän työläs asentaa ja vaatii nVidian kortin cuda 3.0+ tuella.

2
Helpointa voi olla siirtää win7:n käyttö virtuaalikoneen puolelle.

3
Secure boot päällä ei saa nVidian suljettuja ajureita käyttöön. Uefin asetuksia kahlaamalla saat sen pois päältä. Suorituskyky peleissä avoimilla ajureilla melko heikkoa ja usean näytön tukikin heikohkoa.

4
Pelit / Vs: Insurgency - realistinen FPS-shootteri
« : 13.08.16 - klo:15.55 »

Epäilyttää ainakin yksi asia:  peli pyörii siis Source-enginellä. Sen ongelma linuxilla on ainakin HL2:ssa ja CS:S:ssa se, että kun pelin grafiikka-asetuksissa kytkee ruutusynkkauksen (lukitsee esim. 60 frames per second) päälle, niin syntyy viive hiiren liikkeessä. Onkohan tuo korjattu tuossa Insurgencyssa?
Ainahan vsync tuo viivettä. Siinä laitetaan ruutuja odottelemaan ennen kuin ne piirretään näytölle. G-sync tai free-sync näytössä korjaa tuon, mutta en tiedä toimiiko linuxin puolella.

5
Ubuntun puolella käyttänyt vain kauko-ohjaamiseen joten jäi tuo tiedostosiirron toiminta testaamatta. Dolphinilla(kde:n tiedostoselain) näyttäisi pääsevän puhelimen tietoihin käsiksi.

6
KDE-connect on hyvä ohjelma tiedostojen siirtelyyn ja samalla saa myös kauko-ohjauksen yms. Ainakin omalla koneella toimii mallikkaasti synapticin kautta asennettuna ihan perus-Ubuntulla.

7
Yleistä keskustelua / Vs: ASUS vivopc?
« : 06.01.16 - klo:01.48 »
Asrockin beebox myös ihan lupaavanoloinen celeron-boxi. Samaan hintaan saa 8GB dual-channel muistia ja msata/2,5" ssd:n kylkeen.
https://www.youtube.com/results?search_query=beebox
http://www.asrock.com/microsite/Beebox/

8
Kde-connect. Asenna puhelimeen ja pitäisi pelittää wifin kautta melko mallikkaasti kun ovat samassa verkossa.

9
Laitealue / Vs: Ääni pätkii USB-äänikortilla
« : 04.10.15 - klo:00.45 »
Muut laitteet voi myös vaikuttaa. Saan oman dac:in sekaisin, jos kytken liikaa tavaraa emon usb-paikkoihin - ilmeisesti kaista ei riitä.

10
Se hyppää aina n. puoleksi minuutiksi täysille, kun käynnistää jonkun ohjelman. Päivittelin ajurit uusimpaan vakaaseen versioon ja hieman helpotti. Enää 5C ero windowsin puolelle. Näissä uusissahan ei tuulettimet lähde päälle kuin vasta jossain 65C:ssa joten tuskin on mitään hirveää virrankulutuseroa.

11
No siis windowsin puolella ei työpöydällä nouse 970:n kellot sieltä alimmasta lokerosta. Ubuntun puolella paukkuu 1GHz rikki todella usein. Lämmöissäkin on 10-15C ero.

12
Eipä ole näkynyt muistinkäytössä merkittävällä tavalla. Sama 2/8GB käytössä työpöydällä muutaman selainvälilehden kera(Maten puolella 600MB). Vielä kun saisi näytönohjaimen kellot pysymään idletasolla työpöytäkäytössä...

Ja ainakin Cities Skylines toimii viritelmän jälkeen ilman repeilyjä. Aiemmin boottasin mieluummin windowsin puolelle pelaamaan.

13
http://forum.linuxmint.com/viewtopic.php?f=56&p=951298

Tuolta löydetyt ohjeet korjasivat oman koneen ongelmat niin selaimessa kuin videotoistossakin. On vaan niin uskomatonta, että näinkin oleellisia korjauksia joutuu googlettelemaan ympäri muidenkin jakeluiden forumeita - puhumattakaan siitä, että tuon joutuu ylipäätään itse säätämään päälle. Vai aiheuttaako tuo sitten ongelmia muissa tilanteissa? Omassa koneessa on Kubuntu 15.04 ja GTX 970 nVidian 352.30-ajureilla. Uusi thread, koska mitä ilmeisimmin auttaa muillakin näytönohjaimilla.

Ideana siis muokata /etc/X11/xorg.conf
Jokaiselle käytössä olevalle monitorille
Koodia: [Valitse]
{ ForceFullCompositionPipeline = On } rimpsu perään. Uudelleenkäynnistys ja ongelma on poissa.

Tässä oma xorg.conf screen-osuus,  missä alkuperäinen rivi kommentoituna(#) muutetun alla.
Koodia: [Valitse]

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "DFP-0"
    Option         "metamodes" "DVI-I-1: nvidia-auto-select +1920+0 { ForceFullCompositionPipeline = On }, DVI-D-0: 1920x1080_60 +0+0 { ForceFullCompositionPipeline = On }"
    #Option         "metamodes" "DVI-I-1: nvidia-auto-select +1920+0, DVI-D-0: 1920x1080_60 +0+0"
    Option         "SLI" "Off"
    Option         "MultiGPU" "Off"
    Option         "BaseMosaic" "off"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

14
Tikut vaatii pientä kikkailua joskus, että ne näkyy siellä gpartedin puolella - shotissa ei näy. Muistelisin, että pitää irrottaa(poista turvallisesti tms) tiedostoselaimen puolelta ennen kuin näkyy(muista päivittää gpartedin laitelista).

15
sda1
missä a on fyysisen median kirjaintunnus, ja 1 osion numerotunnus.
Usb-tikulla siis pitäisi olla ihan oma kirjaimensa.

16
Laitealue / Vs: GTX 970 ja ubuntu 14.10
« : 03.08.15 - klo:21.10 »
Päivitetään saman raudan osalta kokemuksia puhtaan asennuksen Kubuntu 15.04:n kanssa.
Ajurit sisään ppa xorg edgers:stä, koska Ubuntun puolella ei ole tarjota 970:lle vieläkään ajureita...
Lisäksi verkkoasetukset ipv6:een, jotta toimi ilman langallisen yhteyden off-on sykliä suoraan bootista, ja koostin(composite?) pois koko näytön ikkunoilta jotta pääsi kuvan repeilystä eroon videoissa(lyhyellä testillä opengl 3.1:een vaihto auttoi myös).

kde-connect on muuten melko vähälle huomiolle jäänyt ominaisuus. Toimii täydellisesti android-kännykän kanssa ja ei ole kuvien siirtely ollut ikinä yhtä vaivatonta.

17
Onko tuo 250GB joku museoikäinen? Kokeile asentaa 500GB:lle. 500GB riittää helposti käyttöjärjestelmälle ja peleille - oma Ubuntu on peleineen 60GB ssd:llä.

18
Laitealue / Vs: Akun varaustaso Ubuntu 14.04 LTS
« : 25.01.15 - klo:13.25 »
Akku kuluu nopeasti lepotilassa? Noita nukkumistilojahan taisi olla kaksi erilaista: suspend ja hibernate. Hibernatessa akun pitäisi kestää kauemmin, koska kone sammuu oikeasti.

19
Pelit / Vs: Ongelmia Windows- pelien kanssa
« : 25.01.15 - klo:06.54 »
Ainakaan itse en saanut koskaan 280X:n kanssa ajureita toimimaan kunnolla - ja googlen perusteella sama tarina muillakin. Avoimilla työpöytä oli ok, mutta pelit pelikelvottomia kuvailemallasi tavalla. Suljettuja ajureita en saanut toimimaan - jollain vanhemmalla Ubuntulla(olisiko ollut 12.04) toimi vanhojen ajurien kanssa paremmin. 280x on 7970 ja 280 7950, joten ei voi väittää tuen puutteen johtuvan edes uudesta raudasta.
Itse kiersin ongelman ja vaihdoin takaisin nVidiaan.


Win 10:sta lienee tarjolla testiversio, joten sillä varmaankin saisi pelit toimimaan ainakin hetkellisesti ilman lisäsijoituksia rautaan tai käyttikseen.

20
Laitealue / GTX 970 ja ubuntu 14.10
« : 30.12.14 - klo:09.14 »
Ei vaan toimi. PPA:sta vedin 343-ajurit sisään ja ei suostu enää päästämään työpöydälle. Kokeilin Nouveaun blacklistaamista ja ei auttanut. Kirjautumisruutu kyllä aukeaa komeasti, vaikka kahdelle näytölle, mutta kirjautumisyritys johtaa aina bumerangina takaisin.

Missä menee vikaan?



Vierastilillä kirjautuminen onnistuu.

Loin toisen tilin millä hyvin pikaisella testaamisella vaikuttaisi toimivan. Hieman mystiseksi meni taas.

Saako käyttäjän asetuksia ns. nollattua jollain komennolla? Hölmönä testailin kde-työpöytää ja se tietysti veti unityn aivan sekaisin - ääniä myöden. Auttaisi myös alkuperäiseen ongelmaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9