Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ululu

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: mokkulan nopeus ubuntu vs. windows xp
« : 12.01.10 - klo:22.52 »
Minulla oli vielä 14 päivän kokeilu aika jäljellä soneran 2v sopimuksessa joten pistin mokkulan menemään asiakaspalautuksena takaisin tänään sillä en ollut tyytyväinen yhteyteen.

Mikäli tcp udp liikenteessä ilmenee nopeuseroja niin tällä sivulla olevia asetuksia voisi joku ehkä kokeilla http://fasterdata.es.net/TCP-tuning//linux.html

Kun on kokemuksia lueskellut niin vaikuttaa siltä että joillakuilla soneran mobiiliyhteys toimii linuxista hyvin, en ole kuitenkaan vielä nähnut yksiselitteistä testitulosta siitä että jostakin linux kokoonpanosta toimii yhteys samalla nopeudella kuin windowsista.

Tässä keskustelussa http://www.mcabee.org/lists/nanog/Feb-09/msg00635.html vaikutti olevan samankaltaisen ongelman oireita, syynä oli viallinen kytkin http://www.mcabee.org/lists/nanog/Feb-09/msg00666.html (tosin tämä ilmeisesti koski kaikkea verkkoliikennettä)
... jokin viallinen laite saattaisi ehkä aiheuttaa ko. ongelman tietylle alueelle soneran verkosta

2
Laitealue / Vs: mokkulan nopeus ubuntu vs. windows xp
« : 12.01.10 - klo:02.24 »
Koetin kikkailla selaimen headerian kanssa käyttämällä http://chrispederick.com/work/user-agent-switcher/
... kuitenkaan ei ilmennyt muutosta verkon toiminnassa.

Löysin jostain vanhojen asioiden uumenista windows 98 vmware imagen ja päätin kokeilla sitä, eli siis vmware asennettuna debianiin ja quest os on win98, sitten sen kautta explorer selaimella nettiin niin pitäisi ainakin headerit olla windows maailmasta.
... ilmeni että yhteys toimii vmwaren kautta windowsisa samoin kuin hostina olevassa debianissa.

Testasin yhteyttä latailemalla tiedostoja download.fi:stä sekä speedtest:llä, ja huvikseni kokeilin myös soneran omaa nopeustestiä - se antoi seuraavanlaisia tuloksia:

Windows 7 = 2,46 m
Debian firefox selaimella joka esiintyy IE:nä = 0,39
Debian = 0,4 m
Debianissa virtualisoituna windows 98 = 0,4 m

koetin sftp:llä ladata tiedostoa jostakin, nopeus vaikutti samalta kuin http liikenteessä

... toisaalta pystyn sujuvasti katsomaan debianista uutiset streamina http://areena.yle.fi/lista/115/uusimmat

Ongelma saattaa siis ehkä löytyä jostakin verkkokerroksen osasta mikä on vmwaren virtuaaliyhteyden ja usblaiteajureiden välissä.

3g upload nopeutta hidasti aikoinaan liian pieni puskuri option.c tiedostossa http://liquidat.wordpress.com/2008/11/28/fixing-umts-upload-performance-on-linux/ voiko olla että soneran yhteys käyttää/ei käytä jotain ominaisuutta verkkoliikenteessä mitä muilla operaattoreilla on eri tavalla, ja mikä jotenkin tukkisi jonkin puskurin yksittäisen yhteyden kohdalla?

3
Laitealue / Vs: mokkulan nopeus ubuntu vs. windows xp
« : 10.01.10 - klo:13.44 »
Löytyiskö ketään muuta kuin Soneran asiakasta joilla mokkulan nopeus on eri Linuxissa ja Windowsissa? Eli Saunalahti, Elisa tai DNA.

ks. viestini toisessa keskustelussa http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29763.20

Eli testasin DNA ja Sonera liittymiä samoilla laitteilla: mokkula ja nokia puhelin.
Tulos: Soneran kohdalla kokemus on sama kuin HandeH:lla mutta DNA toimii aivan kuten pitääkin.

Eli ongelma liittyy nimenomaan soneran liittymään, tämän vahvistaa myös mmj:n testi jossa mokkula kiinni Telewellin TW-3G Flash-reitittimessä.

On vaikea uskoa että sonera tahallisesti hidastaisi yhteyksiä linuxista kun kuitenkin täyteen kaistaan pääsee useilla yhtäaikaisille latauksilla.

HandeH kerroit aikaisemmin että ubuntu hardyssa yhteys toimi nopeammin, testasitko yksittäisen vs monen latauksen eroa siinä?

Huomasin jotain vielä kummallisempaa soneran yhteydessä, joidenkin streaming videoiden katsominen onnistuu täydellä kaistalla esim. nelonen tai yle areena videot tulivat 100 - 300 kbs, normaalisti tiedoston lataaminen tai youtuben katsominen tulee 10-20 kbs  ???

ps. kokeilin yhteyttä myös slax live cd:llä, siinä yhteys toimi jonkin verran paremmin kuin debianissa - vaikkakin oli vain kolmasosa windows nopeudesta, kumpa vain saisi selville mikä eri käyttöjärjestelmien verkkokokoonpanossa tarkkaan ottaen vaikuttaa yhteyteen?

4
Ubuntun kehitysversio / Vs: Karmic ja mokkula
« : 10.01.10 - klo:04.55 »
Soneran liittymä tuntuu toimivan koneellani paljon hitaammin linuxissa kuin windowsissa.

Tein hieman kokeiluja koska käytössäni on tällä hetkellä Sonera sekä DNA mobiilinetit.

Käyttiksenä Debian Lenny ja ajurina option.ko. (Samassa koneessa on myös windows jolla molemmat yhteydet toimivat täydellä nopeudella   :-\)

Laitteina Huawei e1552 (josta lsusb ilmoittaa vendor=12d1 product=1001)
sekä nokian kännykkä 6220 classic

Liittymät: Sonera 3.6 megan ja DNA 2 megan nopeudella


Sonera simkortti + huawei
nopeus noin 20 kps
useampi yhtäaikainen lataus voi nostaa nopeuden jopa 300 kps

Sonera simkortti + nokia
nopeus noin 20 kps
useampi yhtäaikainen lataus voi nostaa nopeuden jopa 300 kps

DNA simkortti + huawei
nopeus noin 200 kps

DNA simkortti + nokia
nopeus noin 200 kps


Elikkä hitaus ei johdu laitteesta vaan soneran liittymästä.

Mikäli lataan tiedostoa soneran liittymällä niin se tulee noin 20 kps nopeudella, mutta jos lataan kahta tiedostoa yhtäaikaa niin nopeus nousee noin 40 - 60 paikkeille eli tuplaantuu, useilla yhteyksillä pääsee kaistan koko nopeuteen joten esim. bittorrent liikenne sujuu hyvin.

Arvelin ensin että ongelma on usbserial tai option moduuleissa joten kokeilin airprime sekä sierra moduuleja sekä asensin uuden kernelin(2.6.32.2) jossa arvelin olevan paremmat ajurituet. - mikään näistä ei kuitenkaan muuttanut soneran liittymän toimintaa.

Kokeilin myös umtsmon ja vodavone-mobile-connect ohjelmilla yhteyden ottamista, mutta liittymä toimi täysin samallatavoin.

Toimiiko soneran liittymä jollakulla asianmukaisesti linuxissa?

Sivuja: [1]