Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jouko-Pouko

Sivuja: [1] 2
1
Yleistä keskustelua / Vs: PulseAudio 0.9.15 julkaistu
« : 24.04.09 - klo:16.40 »
Nyt on U9.04 asennettu ja sen ansiosta tuli näkyviin tuo ajaaskelin mainitsema Kytkimet-välilehti. Sieltä on nyt valittuna IEC958. Tuota toista vaihtoehtoa sieltä ei löydy, tuo on ainoa. Sen jälkeen olen varmistanut, että PCM-2- ja Digitaalinen-1-kohdissa on äänenvoimakkuus täysillä eikä mykistystä päällä (noita valintoja ei aiemmin ole edes ollut). Olen kokeillut valita Laite-kohtaan sekä HDA NVidia (Alsa mixer) että Generic 10de NVIDIA MCP67 HDMI (OSS Mixer) (jota ei aikaisemmin ole myöskään ollut), mutta en ole saanut ääniä kuulumaan silti digitaalisesti. aplay -l kertoo nyt tällaista:
Koodia: [Valitse]
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: NVidia [HDA NVidia], laite 0: VT1708B Analog [VT1708B Analog]
  Alalaitteet: 2/2
  Alalaite #0: subdevice #0
  Alalaite #1: subdevice #1
kortti 0: NVidia [HDA NVidia], laite 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

Eli tuo NVIDIA HDMI -kohta on ilmestynyt uuteen Ubuntuun päivittäessä. Tuo taitaa kuitenkin olla se HDMI-piuhalla televisioon kulkeva ääni eikä tuo S/PDIF-piuhalla vahvistimeen kulkeva ääni. Joka tapauksessa, en ole saanut ääntä edes televisiosta ulos. Jos saisin äänet edes televisiosta ulos, sekin olisi plussaa. Tulisivat sentään oikeasta suunnasta elokuvaa katsellessa.

Kertokaahan nyt, mitä voisin tehdä. Olen yrittänyt tuota speaker-testiä ajaa Päätteessä, mutta se tuntuu testaavan koko ajan pelkkää etuvasenta, eikä siitä ole ollut mitään hyötyä.

PS: Amarok 2 tuntuu olevan aivan surkea entiseen verrattuna, eikä se edes suostu soittamaan musiikkia. Miten saan asennettua vanhan Amarokin takaisin? ???

2
Sellainen pieni ongelma ilmeentyi U8.10 -> U9.04 -päivityksen jälkeen, että kaikki "kansiot" näyttävät tekstitiedostoilta, eli niiden "kuvakkeet" ovat tekstitiedostokuvakkeita. Mitenhän tämän saisi korjattua?

3
Oletko poistanut Käynnistettävistä ohjelmista Gnomen asetuspalvelimen? Itselläni se ainakin aiheutti samanlaisen ongelman. Sen pitää siis käynnistyä järjestelmän mukana, jotta ulkoasuasetukset tulevat käyttöön.

4
Ensimmäinen satsi on postitettu. Tulevat kun tulevat, loputkin..   :D
Tänään tuli ainakin minulle paita perille. Näyttää hienolta. :) Kiitokset Storckille. ;)

5
Yleistä keskustelua / Vs: PulseAudio 0.9.15 julkaistu
« : 17.04.09 - klo:01.51 »
Jostain syystä digilähtösi ei nyt näy. Olet aivan oikeassa että sen pitäisi näkyä esim. tuossa "aplay -l"  -listassa, näkyy itselläni siellä näin:

**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: NVidia [HDA NVidia], laite 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
  Alalaitteet: 0/1
  Alalaite #0: subdevice #0
kortti 0: NVidia [HDA NVidia], laite 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0
Näin on. Olen ennenkin yrittänyt kysellä, mistä se mahtaa johtua, mutta ei ole vastausta vielä tullut. Toivottavasti joku nyt keksii, mitä voisi lähteä edes yrittämään tämän korjaamiseksi. Kohta tietysti tulee 9.04, ehkä se toisi korjauksen tuohon ongelmaan...

6
Yleistä keskustelua / Vs: PulseAudio 0.9.15 julkaistu
« : 17.04.09 - klo:00.02 »
Kävin oikein kellarissa kurkkaamassa toisesta Linux koneestani, siellä on vanhemmassa koneessani äänipiiri VIA 8235 (ei HD-audio) ja sielläkin näkyi tuo IEC-valinta.  Mitä näkyy mikserin Laite-rivillä, onko siellä jotain "VIA HD audio --- Alsa", tms ?  Katsoitkohan varmasti ruksilistan loppuun asti (jatkuu piilossa, pitää pyörittää loppu esiin..) ?  Joudun aika paljon arvailemaan kun omissa koneissani ei näytä olevan tasan samaa piiriä että voisin verrata suoraan...
Laiterivillä lukee: HDA NVidia (Alsa mixer)

Katsoin kyllä ruksilistan loppuun asti.

7
Yleistä keskustelua / Vs: PulseAudio 0.9.15 julkaistu
« : 16.04.09 - klo:20.47 »
En tarkoittanut tuota vaan siellä yläpalkissa oikealla eli kellon vieressä on pieni kaiuttimen kuva, klikkaa hiiren oikealla sitä ja valitse menusta "Avaa äänenvoimakkuuden hallinta". Paina aukeavan ikkunan oikeassa alanurkassa olevaa "Asetukset" nappia ja laita sieltä kaikki ruksit.  Tämän jälkeen pitäisi näkyä 4 lehteä eli "tabia", Toisto-Nauhoitus-Kytkimet-Asetukset. Käy "Kytkimet" lehdellä ja laita ruksit IEC958 -kohtiin.   
Kaikki ruksit on laitettu jo. Minulla löytyy tuolta vain 3 välilehteä: Toisto-Nauhoitus-Asetukset.

8
Yleistä keskustelua / Vs: PulseAudio 0.9.15 julkaistu
« : 16.04.09 - klo:13.30 »
Jos olisi mahdollista, että tuolla ne saisi toimimaan, niin voisiko joku neuvoa, miten tuo asennetaan ja miten sitä sitten käytetään sen jälkeen.

https://launchpad.net/~themuso/+archive/ppa

Tuolla on pakettivarasto. Valitse valikosta Ubuntu-versiosi ja lisää se sitten ohjelmalähteisiin.
Lisäsin tekstin "deb http://ppa.launchpad.net/themuso/ppa/ubuntu intrepid main" kohtaan Ohjelmalähteet -> Kolmas osapuoli. Nyt kun painan Sulje-nappia, tulee teksti: "Tiedot saatavilla olevista ohjelmista ovat vanhentuneita". Painan "Lataa uudestaan", niin tulee virhe:
Koodia: [Valitse]
W: GPG-virhe: http://ppa.launchpad.net intrepid Release: Seuraavia allekirjoituksia ei voinut varmentaa koska julkista avainta ei ole saatavilla: NO_PUBKEY 0B47F0A6B88A1AA8
Mitä tein väärin?

Näkyy olevan VIA-merkkinen koodekki, en tiedä onko tuo jokin poikkeus mutta itselläni toimi optinen ääni heti (Realtek ALC888 koodekki, HD-Audio, kone Fujitsu Siemens Amilo Pi3680) kun kävin mikserissä (äänenvoimakkuuden säätimet) laittamassa ruksit kohtiin "IEC958" ja "IEC958 Default PCM".  Nämä ruksin paikat ja paljon muuta eivät näkyneet mikserissä ennen kuin laitoin "Avaa äänenvoimakkuuden hallinta"/"Asetukset" napin takaa ruksit kaikkiin.
Tarkoitatko tuolla mikserillä nyt tuota "Ääniasetukset"-kohtaa? Olen hiukan hukassa, mitä asetuksia minun pitäisi sieltä valita. Tällä hetkellä kaikkiin on valittu "ALSA - Advanced Linux Sound Architecture". Pitäisikö sieltä valita "PulseAudio-äänipalvelin" vai mikä? Ongelmana on se, että "aplay -l" sanoo vain:
Koodia: [Valitse]
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: NVidia [HDA NVidia], laite 0: VT1708B Analog [VT1708B Analog]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0
Eli digitaalista ulostuloa ei löydy edes tuolta. Auttaako tuo uuden PulseAudion asentaminen siis tässä tapauksessa? ???

9
Yleistä keskustelua / Vs: PulseAudio 0.9.15 julkaistu
« : 15.04.09 - klo:20.15 »
Olisiko tuon avulla mahdollista saada digitaaliset äänet ulos optisella kaapelilla S/PDIF:istä? Äänikorttini on VT1708B High Definition Audio 8 -Channel CODEC, enkä ole vielä tähän mennessä saanut optisia ääniä Linuxin puolella koneesta ulos.

Jos olisi mahdollista, että tuolla ne saisi toimimaan, niin voisiko joku neuvoa, miten tuo asennetaan ja miten sitä sitten käytetään sen jälkeen.

10
21 s. Ihan kohtuullista, koska käynnistyksessä ajetaan pari skriptiä (conky), AWN, CheckGMail ja jonkin verran noita Ubuntun omia ohjelmia: Gnomen asetuspalvelin, Ikkunointiohjelma, PulseAudio Session Management, Tracker, Tracker-sovelma, Update Notifier ja Virranhallinta.

Voisikohan noista Ubuntun omista ohjelmista vielä poistaa jotain?
- Asetuspalvelimen kun poistin, niin teema ei lähtenyt käyttöön käynnistyksessä.
- Virranhallinnan kun poistin, niin näyttö meni pimeäksi 25 minuutin jälkeen leffoja katsellessa, vaikka olin säätänyt sen ajan paljon suuremmaksi.
---- Saisiko tuon virransäästön otettua pois käytöstä jotenkin kokonaan? Sammutan aina näytön, kun en ole koneella, joten se on minulle täysin turha. Olen muutenkin säätänyt asetukset kohtaan "Ei koskaan", mutta jos tosiaan ei käynnistä tuota virranhallinta-ohjelmaa, niin se käyttää vakioasetuksia.

Näkyykö tuossa kuvassani mitään muuta, minkä voisi poistaa nopeuttamiseksi? Tiedän, että 9.04 julkaistaan kohta, mutta eiköhän nuo samat asetukset toimi siinäkin melko hyvin sitten. :)

[ylläpito on poistanut liitteen]

11
Nostanpa tätä ylöspäin, kun en ole yhtään vastausta saanut. :)

Ongelmana on vissiin siis se, että jokin ohjelma ei lähde käyntiin. Onko se nyt sitten Nautilus vai mikä? Saako sen ohjelman käynnistettyä manuaalisesti jotenkin päätteellä? Uloskirjautumisessa menee kuitenkin turhan pitkään aina, pitäisi keksiä jokin nopeampi tapa. ???

12
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä musiikkia kuuntelet ?
« : 10.04.09 - klo:08.31 »
Metallimusiikkia, ja sen alakategorioista tärkeimpinä thrash metal ja melodic death metal. Lempibändit: Stam1na, Mokoma ja Pantera.

http://www.last.fm/user/Boratzunam

13
Ilouutisia Yle Areenan kanssa ongelmissa oleville ihmisille: http://www.digitoday.fi/viihde/2009/04/06/yle-areenan-uusi-versio-nyt-kaikkien-testattavissa/20099034/66?rss=6 :)

Lainaus
Yle on julkaissut Areena-videopalvelun uuden version julkiseen testikäyttöön. Suurin muutos on se, että palvelu käyttää flash-videota entisen Windows Median sijaan. Sen ansiosta Areenan videot näkyvät nyt helposti myös muilla kuin Windows-koneilla.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ongelmia flashin kanssa
« : 04.04.09 - klo:14.43 »
Todennäköisesti sinulle ei ole enää gnash:ia asennettuna, kuten ei pitäisikään olla, kun haluat vain toimivan Adoben Flash:in.
Voit toki yksitellenkin koittaa poistella noita gnash-paketteja: http://packages.ubuntu.com/search?keywords=gnash&searchon=names&suite=intrepid&section=all vaikka ne lähtee kauniisti kerralla.
Synaptic on selkeä graafinen paketinhallintatyökalu, vaikka vain tarkistamaan, mitä koneella on - ja mitä ei.
Ei ollut mitään gnash-paketteja enää asennettuna Synapticin mukaan, mutta sitten tajusin (vihdoin) katsoa Synapticista onko mitään Swfdec-paketteja asennettuna, ja sieltähän löytyi tuo swfdec-mozilla, jonka poistamalla ainakin suurin osa flasheista lähti toimimaan. Ilmoittelen, jos ongelmia vielä ilmenee.

Minkähän ihmeen takia Firefoxista ei saa poistettua noita liitännäisiä ollenkaan? Pitää tuolla tavalla Synapticin kautta poistaa. Melko omituista minusta.

Olen niin tottunut käyttämään tuota Lisää/Poista sovelluksia -ohjelmaa, että ei meinaa muistaakaan, että tuollainen Synaptic-pakettienhallintakin on olemassa. :-[

Kiitokset gdm:lle ja juyli:lle nopeista vastauksista!

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ongelmia flashin kanssa
« : 04.04.09 - klo:13.26 »
Sinne on jäänyt konfiguraatio-tiedostoja jotka aiheuttavat hieman närää.

Poistetaan kaikki "--purge remove" avulla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get --purge remove swfdec-* gnash* flashplugin-nonfree
En nyt saanut tuota jostain syystä toimimaan. ???

Koodia: [Valitse]
joukopouko@joukopouko-desktop:~$ sudo apt-get --purge remove swfdec-* gnash* flashplugin-nonfree
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Huomautus, valitaan libswfdec-0.6-90-dbg lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.6-0 lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.7-1 lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.8-0 lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.7-dev lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.7-1-dbg lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan swfdec-mozilla lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.8-0-dbg lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.8-dev lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-dev lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.6-0-dbg lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.6-90 lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan libswfdec-0.6-dev lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan swfdec-gnome lausekkeella "swfdec-*"
Huomautus, valitaan gnash-cygnal lausekkeella "gnash*"
Huomautus, valitaan mozilla-plugin-gnash lausekkeella "gnash*"
Huomautus, valitaan konqueror-plugin-gnash lausekkeella "gnash*"
Huomautus, valitaan gnash-common lausekkeella "gnash*"
Huomautus, valitaan libgnash0 lausekkeella "gnash*"
Huomautus, valitaan gnash lausekkeella "gnash*"
Huomautus, valitaan gnash-tools lausekkeella "gnash*"
E: Pakettia gnash* ei löytynyt

16
Nyt on ilmennyt suuria ongelmia kaikkien flash-tiedostojen kanssa.

Minulla oli ensin asennettuna Macromedia Flash -liitännäinen, jonka asensin Lisää/Poista sovelluksia -ohjelman kautta. Sen kanssa ilmeni kuitenkin jonkin verran ongelmia, joten poistin sen ja asensin Swfdec-Flash-soittimen Lisää/Poistan kautta. Se asensi oman liitännäisensä asennuksen jälkeen myös Firefoxiin. Se kuitenkin toimi entistä huonommin.

Yritin välillä poistaa jo sen ja asentaa Macromedia Flash -liitännäisen uudestaan, mutta se ei toiminut. Nyt olen poistanut tuon Swfdec-ohjelman, mutta sen liitännäinen on vieläkin Firefoxissa, enkä saa sitä poistettua mistään.

Nyt sitten asensin Synapticin kautta ubuntu-restricted-extras-paketin, mutta flashit eivät toimi vieläkään. Swfdecin liitännäinen (Shockwave Flash 9.0 r999) on otettu pois käytöstä Firefoxissa ja liitännäisistä löytyy Shockwave Flash 10.0 r22, joka on siis sama kuin Lisää/Poistan "Macromedia Flash -liitännäinen". Voisi siis luulla, että se toimisi, mutta ei. Itse asiassa tällä hetkellä flashit eivät näy ollenkaan, niiden tilalla on vain tyhjää.

Osaako kukaan antaa hyviä neuvoja? ??? Miten tuon ylimääräisen liitännäisen saa poistettua Firefoxista?

17
Tämä ei ole iso ongelma, mutta kun se tapahtuu päivittäin, niin hiukan harmittaa. Eli Amarok ei aukea ikinä suurennettuna, vaikka sen on sulkenut siinä tilassa. Joka kerta joutuu siis klikkaamaan "Suurenna ikkuna" -nappia, että ohjelman saa menemään kokoruutuun. Onko tätä mahdollista korjata millään? Haluaisin sen siis aukeavan aina suurennettuna. Tietenkin kun se on käynnissä ja sen avaa, niin se aukeaa kokoruutuun, mutta jos sen sulkee ja avaa sitten, niin ei aukea.

18
Laitealue / Vs: Ubuntu yhteensopiva kone (n.500€)
« : 01.04.09 - klo:17.31 »
Tällaiseen ratkaisuun päädyin. Lapstoresta

Intel Core Duo E8400
Asus P5QL
Sapphire HD4830 512ddr3
Samsung 320Gb
Kingston 4Gb ddr2 800mhz
Samsung SH-S223F
Antec Sonata III

Toimiiko tuossa Ubuntu?
Ainakin P5QL Prossa näyttäisi toimivan hyvin (https://wiki.ubuntu.com/Asus_P5QL_Pro).

Minulla ei ole ainakaan mitään kokemusta ATI:n näytönohjaimien toiminnasta Linuxissa, joten se on pieni kysymysmerkki itselleni. Joku varmasti osaa kertoa, miten hyvin ne toimivat.

Muista asentaa sitten 64-bittinen Ubuntu, että saat kaiken keskusmuistin käyttöösi. :)

19
Tässäpä olisi yksi esimerkki tuohon hintahaarukkaan sopivasta koneesta:

Lainaus
Kpl  ID   Tuoteseloste                                  Hinta  Vapaana
=======================================================================
  1  2887 Antec NSK4480B-EC New Solution Series ko     87.90e     0kpl
  1  4348 Kingston Valueram 4GB (2x2048MB) 800MHZ      39.90e     0kpl
  1 12666 Western Digital Caviar Blue 250GB SATA I     40.90e     0kpl
  1 18663 Intel Core 2 Duo E7400 2.80GHz -prosesso    122.90e     0kpl
  1 20052 Samsung SH-S223F/BEBE 22x polttava DVD+/     19.90e     0kpl
  1 30815 Asus P5KPL-CM MicroATX-emolevy LGA775-pr     51.90e     0kpl
  1 31854 Asus EN9600GT/HTDI/512M NVIDIA 9600GT -n    110.90e     0kpl
=======================================================================
Yhteishinta:                                           474.30e
(Löydät sen osoitteesta: http://www.verkkokauppa.com/index.php?path=ostoskori&p_2887=1&p_30815=1&p_4348=1&p_12666=1&p_31854=1&p_20052=1&p_18663=1&fill_empty=1 )

On oikeastaan makuasia, haluaako 4GB 800MHz muistia vai 2GB 1066MHz muistia. Hinnassa ei hirveästi eroa ole. Eli jos haluaa 2GB 1066MHz muistia, niin sitten kannattaa ehkä ottaa tuo Emen suosittelema emolevy, kerta hän on sen toiminnan testannut. :) Itselläni ei tuosta Asus P5KPL-CM -emolevystä ole kokemusta, mutta sen G31-piirisarja on julkaistu niin pitkä aika sitten, että uskoisin sen toimivan uudessa Ubuntussa hyvin.

Yleisesti ottaen kaikki muut osathan toimivat Ubuntussa ihan yhtä hyvin kuin Windowsissakin.

EDIT: Itselläni on tuo M2N68-VM-emolevy (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=30780), joka toimii erittäin hyvin Ubuntussa (paitsi optinen äänilähtö). Se on kuitenkin AM2+-kannalla, joten siihen pitää olla AMD:n prosessori. Vaikkapa http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=20132 tai http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24770

20
Laitealue / Vs: Konetta rakentamassa...
« : 23.03.09 - klo:22.40 »
Oletin tosiaan, että kun pienellä budjetilla ollaan päivitystä tekemässä, niin noita muita osia ei tarvitse uusia. :) Kotelo, virtalähde, optinen (CD/DVD-) asema ja kiintolevy käyvät melko varmasti entisestä koneesta uuteen, kunhan virtalähde on tehoiltaan vähintään 300 W (mieluummin kuitenkin vähintään 350 W). Kolmea kiintolevyä et kyllä välttämättä saa enää kiinni uuteen koneeseen, koska nuo ovat luultavasti (ATA- eli) IDE-liitännällä varustettuja kiintolevyjä eikä SATA, jota nykyään käytetään.

Näytönohjaimesi ei näytä mikään tykki enää olevan, eikä se uuteen emolevyyn enää kävisikään, joten se on kyllä vaihdettava.

En todellakaan suosittele vähentämään muistin määrää, koska rahallisesti siinä ei tosiaan säästä juuri yhtään, ja 64-bittisessä järjestelmässä neljä gigaa on näppärä olla. :)

Ehkä on tosiaan parempi odottaa syksyyn tämän kanssa, mutta jos pelkästään emolevyn, prossun, muistit ja näyttiksen vaihdat, niin 300-400 € on jo ihan kohtuullinen budjetti tuossa iässä. :)

Sivuja: [1] 2