Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eranii

Sivuja: [1]
1
Pelit / Oil Rush ja 0 A.D.
« : 07.02.11 - klo:21.54 »
Joitain mielenkiintoisia peliprojekteja tullut eteen hiljattain:

Oil Rush - kaupallinen Tower Defence -tyyppinen peli. Kuvat ja videot vaikuttavat kyllä hyvältä.

0 A.D. - Open source -strategiapeli, joka on edelleen kehityksen alla. En ole tarkemmin perehtynyt, mutta mieleen tulee ensimmäisenä Empire Earth tai Age of Empires -pelisarjat. Kuulin edellisen kerran projektista ubuntuforumsin kautta viime syksynä, ja sittemmin projekti näyttää menneen hyvin paljon eteenpäin.

2
Starcraft-pelaajana tuli myös itselläkin kokeiltua peliä linuxin puolella. Ihan suoraan out-of-the-box peli ei toiminut, mutta WineHQ:sta löytyvillä ohjeilla peli pyöri mukavasti ~40fps.

Mikäli satut omistamaan AMD:n X6 -prosessorin, niin ainakin viime vuoden puolella kernelin <.34 versioissa olevan bugin vuoksi prosessorin kellotaajuus ei muutu automaattisesti (Turbocore-ominaisuus) rasituksessa, kuin sen pitäisi. Tämä voi näkyä peleissä rankkanakin hidasteluna. Korjausta odotellessa ongelman voi ohittaa helposti esim. lisäämällä työkalupalkkiin CPU-monitorin ja asettamalla prosessorin kellotaajuuden käsin, tai käyttämällä terminaalissa cpu-freq -komentoa... Jostain syystä peli myös kaatoi koko koneen itsellä aina lopetettaessa, riippumatta siitä, oliko käytössä Windows 7 vai XP -tila. Useimmilla ilmeisesti toimii XP-tilassa moitteetta. Muuten kyllä toimi hyvin peli myös itsellä.

Edellä puhumani TC-toimintoon liittyvän päivityksen pitäisi olla jo .34 kernelissä. En itse enää pääse testaamaan tosin, kun jouduin poistamaan pelin osiolta loppuneen tilan vuoksi pari viikkoa sitten... Kertokaahan ihmeessä jos joillain on jo kokemuksia :-)

http://www.linuxpromagazine.com/Online/News/Phenom-II-X6-Performance-Under-Linux-Below-Expectations?category=13393

Sivuja: [1]