Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lady Owl

Sivuja: [1]
1
(En ollut ihan varma kategoriasta, saa tarvittaessa siirtää parempaan...)

Olen jumissa. Käytössäni on vanha IMB T41, eli non-pae-kone. Päivitys -> 12.04 vielä sujui, vaikka uusi asennus ei olisi enää onnistunut, ja lisäsin silloin Ubuntun rinnalle Lubuntu-työpöydän. Kaikki pelitti. Puoli vuotta myöhemmin sitten yritin päivittää -> 12.10... kun en tajunnut että sitä ei kannata noin vain koittaa enää edes päivittämällä. Ja nyt Synaptic sitten valittaa rikkinäisistä paketeista/riippuvuuksista (linux-image-extra-3.5.0-23-generic) enkä saa päivitettyä mitään.

Mitä vaihtoehtoja tässä on? Olen koittanut etsiä ratkaisuvaihtoehtoja, mutta löytämäni ohjeet joko menevät yli hilseen (tässä tilanteessa tunnen itseni todellakin aloittelijaksi) tai sitten eivät ainakaan sovi tilanteeseen jossa homma on jo mennyt pieleen. Tämä on kakkoskone, mutta silti haluaisin pitää ajan tasalla, tuo ykköskone kun on usein muussa käytössä. Ubuntu-työpöytää ei tarvitse saada (turhan raskas tälle koneelle), mutta kun nyt edes pääsisi päivittämään ohjelmia.

Saako tämän jotenkin korjattua, vai pitääkö asentaa koko systeemi uusiksi? Kotihakemisto on onneksi erillisellä osiolla.

2
Tähän en ole löytänyt ainakaan sellaista vastausta netistä jonka tietäisin soveltuvan tai jonka ymmärtäisin...

Päivitin 12.04->12.10 (Ubuntu & Lubuntu) joitakin viikkoja sitten, ja muistelen että silloin tuli jotain hämminkiä. Valitettavasti lokinpito on viime aikoina jääänyt, joten paljon tarkempaa en muista. Sen jäljiltä yhtä kaikki jäi sitten pari virheellistä riippuvuutta. Kun yritän asentaa rikkinäiset uudestaan (Synapticilla), yksitellen tai vuorotellen, saan tällaisia virheilmoituksia:

Koodia: [Valitse]
E: Internal Error, No file name for linux-image-generic:i386
Koodia: [Valitse]
E: Internal Error, No file name for linux-image-extra-3.5.0-18-generic:i386
Miten tuon saa korjattua?

3
Tässä taas yksi ihme tilanne meikäläisen koneella. Balancionin vuoksi vaihdoin jossain vaiheessa Sunin Java SE6:n, se kun ei toimi jdk:lla. (En takaa että olen tehnyt sen täysin oikein.) Jossain vaiheessa (en oikein tiedä milloin, kuukausia sitten ja minkä muutoksen vuoksi) lakkasivat jnlp:t avautumasta oikein. Sen jälkeen on Java-tilanne vielä muuttunut, juuri päivitin tuon Sunin/Oraclen Javan tuoreeseen versioon löytämilläni ohjeilla.

Nyt sitten palasin ihmettelemään tuota jnlp:tä. Firefoxin asetuksissa on "Käytä sovellusta Firefox-selain (oletus)", enkä saa siihen Java Web Startia vaihdettua vaikka löydän javaws:n.  ???

Nämä java-asiat(kin) ovat minulle aika hepreaa, mitä tälle pitäisi tehdä? Edellisellä koneella joskus vuosi-pari sitten oli vielä kunnossa...

4
1. Nyt menee hermot... minulla _oli_ mikin asetukset kunnossa - ensimmäinen testipuhelu tällä nimenomaisella läppärillä skypen testinumeroon, tarvitsi vain mikin asetuksista poistaa vaimennustäppä, ja toimi. Sitten yritin saada videokuvankin toimimaan, onnistumatta. Tänään koitin miesystäväni kanssa jutella, mutta ääntä ei kuulunut kumpaankaan suuntaan. Kun aiemmin aina on ongelma ollut tässä päässä (ed. koneella), rupesin sitten säätämään asetuksia vanhaan tapaan elikkäs vaihtamaan mitä linjaa kuuntelee (aiemmin jostain syystä piti aina uudelleenkäynnistyksen jälkeen vaihtaa mikki 1 toiseen ja sitten takaisin, ennen kuin kuului). No, tällä kertaa vika olikin siellä päässä, mutta sen korjaannuttua ei sitten minun päässäni toiminutkaan enää - ja nyt ei sitten tunnukaan mikään asetusyhdistelmä toimivan  ??? Ihan kuin olisi jokin muukin asetus muuttunut jossain vaiheessa. Nyt en enää muista sitäkään, mitä asetukset olivat alunperin  >:(

Ulkoinen mikki (kuulokesetti), liitäntä 3.5. Pistän seuraavassa viestissä niiden parin komennon tulokset, joita täällä on muiltakin näissä ongelmissa kyselty... Ubuntu ei ole puhdas asennus, vaan päivitys, mutta vasta päivityksen jälkeen olen skypeä edes testannut. Skypessä näkyy vaihtoehtona vain PulseAudio, sitä en osaa sanoa mitä Multimediajärjestelmän valitsimissa olisi ollut valittuna silloin kun ääni vielä puheluihin välittyi... vaihtoehtona siellä on tuon lisäksi ALSA, OSS (x2), mukautettu ja vaimennettu.

2. Toinen sitten tuo video. Creativen Webcam Vista. Asensin Multimediajärjestelmän valitsimet, ja siellä testatessa näyttää videokuvaa. Skypessä (2.2.0.35) kuitenkaan ei, vaikka sielläkin näyttää kyllä laiteluettelossa webcamin. Testasin Skypen blogista löytämääni ohjetta, libv4l-0 olikin jo valmiiksi asennettuna mutta sitten törmäsin tähän:

Koodia: [Valitse]
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
ERROR: ld.so: object '/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
Muita ehdotuksia, mitä voisi yrittää? Kuulemma joskus näyttää Skypen testiruudussa mustaa, vaikka sitten puhelun aikana toimii, tällä kertaa ei ole näin vaan puhelun aikana ei suostu edes käynnistämään videota.

Jos tähän löytyisi melkein-noviisille ymmärrettäviä ohjeita niin olisin kovin kiitollinen...

5
Tällainen ongelma Ubuntu 11.10:n kanssa, enkä keksi miten tämän kanssa edes etenisi:

- Sovellusvalikoima jumittaa totaalisesti. Tällä kertaa, kun käynnistin Unityn 2D:nä, sain sentään näkyviin painikkeet "kaikki sovellukset", "asennetut", "historia" ja hakukentän, mutta siihen se sitten jääkin eikä ohjelma reagoi yhtään millään lailla, en saa sitä edes suljettua.

- Dash ei löydä ohjelmia. Mikään sen ohjelmien etsimiseen viittaava vaihtoehto (esim. Internet-sovellukset) ei reagoi. Tiedostot löytyvät normaalisti.

Pääsen siis kiinni vain palkeissa oleviin harvoihin ohjelmiin. Valitettavasti pääte ei ole yksi niistä. (En tosin osaa paljonkaan päätteen kanssa, mutten säikähdä jos neuvona on koittaa jotain komentoa.)

Mitä tässä voisi tehdä?

6
Laitealue / Mediakoneeksi sopiva laitteisto - mini-PC?
« : 05.06.09 - klo:18.49 »
Tarkoituksena olisi hankkia uusi kone, josta sitten musiikit stereoille, dvd:t tv:lle ja kyllä sitä muutenkin käytettäisiin, joskin läppäri varmaan pysyy pääasiallisena tietokoneena. Ubuntu käyttiksenä olisi yksi vaihtoehto, enemmänkin pohdin tässä että mikä laitteisto olisi sopiva, kun olen ihan pihalla nykyisistä tarjolla olevista vaihtoehdoista... ??? Sen verran tajuan, että periaatteessa melkein mikä vaan keskusyksikkö käy, kunhan ei ole liian äänekäs - ohjelmistothan siinä taitaa enemmänkin ratkaista. Meillä on kuitenkin 2 rajoitusta: osista ei mun taidoilla koota (selviän juuri ubuntun perusasennuksesta, sen vaativammasta oikein en), ja sen pitäisi mahtua tuonne tv-tason kaappiin, eli pystymallinen ei käy. Vaakamallinen kyllä, tai sitten sellainen pienehkö laatikko mitä on. (Mac Mini olis hieno mutta liian kallis nykybudjettiin...)

Varmaan täältä löytyy kokemuksia sopivista?

(otsikkoa muokattu)

7
Kun oli ongelmia ulkoiselta dvd-asemalta boottaamisessa, asensin UnetBootinilla PartedMagicin. Olin kuitenkin alkuun epävarma osioinnin kanssa, enkä tehnyt sitä sittenkään sillä kertaa. En siksi antanut UNetBootinin poistaa itseään heti wintoosaan palatessani. No, nyt, huomattavasti myöhemmin, on levy osioitu, mutta mistäs kummasta nyt saan poistettua ohjelman? Eihän se enää wintoosan (XP) käynnistyessä sitä ehdottele... Mieluusti hoitaisin tuon poistamisen ennen kuin asennan rinnalle Ubuntun.

8
Koitin tuossa uudemmassa läppärissäni testata live-cd:tä, mutta peijakas - eihän se suostu boottaamaan ulkoiselta dvd-asemalta, vaikka miten päin BIOSin asetukset laittaisin (testasin jopa kovalevyn ottamista pois boottilistalta). Kyseessä LG Express TX (joka on varsin mini, siksi ulkoinen asema).

Mitäs nyt  :-\ Löytyykö vielä joku jekku, vai pitääkö mun testata jotain netti- tai usb-tikkuasennusta? (vai osaiskohan se sitäkään, kun ei kerran usbssä oleva dvd-asema kelpaa) Oisin mieluusti testannut toimivuutta livecd:llä ensin, ja aikomuksena on myös jättää wintoosa rinnalle...

Pieni tarkennus: koneessa ei tietenkään ole erikseen cd- tai korppuasemaa.
Edit 2: BIOSin listassa kyllä on asemakin listattuna, ja myös yleisemmin "external drive" - eli liekö vika sittenkään siinä ettei BIOS osaisi usb:n kautta bootata...?

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Tulostusongelma
« : 22.11.07 - klo:16.55 »
Miehen mukana tuli huusholliin HP Deskjet 845c, jonka Ubuntu (Feisty) tunnisti oikein nätisti. Väritulostin, mutta käytössä vain musta värikasetti, ja siksi olen tulostuksen ylläpidon kautta laittanut printout mode = normal grayscale (black cartridge). Testisivua printatessa vehje vaikuttaa tekevän työn, viipottaa edestakaisin rivi riviltä, mutta paperi (tai siis kaksi) tulee kuitenkin valkoisena ulos ???

Sama tulos OOo:sta tarvitsemaani paperia tulostaessa. Jostain ketjusta sain idean kokeilla tiedoston muuttamista pdf:ksi, ja sen sain sitten Evincen kautta tulostettua, asetuksena mustavalkovedos.

Mitäs kautta tätä oikein lähtisi ratkomaan? Itse epäilen ainakin väriasetuksia, mutta mistä kaikkialta niitä oikein löytyy, ja miten ne saisi sille mallille ettei joka kerta printatessa tarvitse käsin rukata asetuksia?

10
Tilanne siis tämä: tarkoituksena olisi tehdä kotiverkon tapainen. Kokemusta ei vastaavasta yhtään missään ympäristössä, yksittäisen koneen olen sentään jo muutamaan kertaan saanut nettiin ::). Hiukkasen olen hukassa termiviidakossa kaiken etsimisen jälkeenkin, joten toivoisin nyt tarkennusta muutamiin asioihin.

Tämän hetken laitteisto:
- vanha kannettava + Ubuntu 7.04, ei wlan (käytännössä jo akuton, joten wlanistakaan ei iloa...)
- vanha pöytäkone + wintoosa, ei wlan
- uusi kannettava (LG Express TX) + wintoosa, jatkossa rinnalla Ubuntu, sis. wlan
- HomPNA-Ethernet-mokkula (Netsys NH300), jossa paikka kahdelle ethernet-piuhalle
- tulostin (HP)

Ensisijaisena tavoitteena olisi päästä käyttämään tuota uutta kannettavaa langattomasti. Kaikille muille langallinen yhteys on ok eikä langattomuudesta hyötyä. Ihan mukava olisi myös jakaa samalla tulostin, vieläpä jos se onnistuisi niin ettei tuohon vanhaan kannettavaan tarvitse liittää enempiä piuhoja. Tiedonsiirtotarvettakin tulee myös varmasti, ainakin kannettavien välillä. Mitään varsinaista palvelinta en kaipaa, pikemminkin satunnaista varmuuskopiointia ristiin tms.

1. Minkä sorttinen vekotin nyt sitten pitäisi ostaa? Reititin? Tukiasema? Joku muu?
2. Vaihteleeko niiden Linux-yhteensopivuus, tai pitääkö se ottaa huomioon että joukossa on kahta käyttöjärjestelmää?
3. Pitäisikö valinnassa ottaa huomioon jotain muuta erityistä?

Olenko nyt ymmärtänyt oikein, että periaatteessa vain liitän kaikki nuo vekottimet uuteen reitittimeen/tukiasemaan/johonkin? Sen verran olen hiffannut, että samballe tulee tarvetta, jotta koneet pääsevät toistensa tietoihin kiinni, mutta kunhan nyt ensin saisi laitteiston kuntoon. (Samballe muistelen myös nähneeni sellaiset ohjeet että jopa minä ymmärrän.)

Muitakin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan - paitsi että tuo HomePNA ei vaihdu ADSL:ään vaikka kuinka joku suosittelisi ;)

11
Yleistä keskustelua / Liityn joukkoonne.
« : 03.01.06 - klo:11.54 »
Tervehdys!

Liitynpä nyt tällekin foorumille, ettei tarvitse aina kolmannella kotimaisella kysellä. Aloitin vuoden asentamalla Kubuntun (tosin homma on vieläkin kesken, sitä sun tätä tekemättä, vaikka peruskäyttökunnossa jo onkin). Linuxia olen käyttänyt nelisen vuotta, tosin en pelkästään (työpaikalla ei ikimaailmassa vaihdeta >:( ) ja mies on hoitanut admin-puolen täysin. Tämä on tarkoitus hoitaa ihan itse. Ehkäpä, kun tuo oppii hoitamaan itse, järkkään vielä kannettavaankin rinnalle Linuxin... Kubuntu kun taisi konffata sambankin, niin että pääsen varmuuskopsimaan kiintolevyn ennen partitiointia.

See you later alligator!

[Edit] Huomasin yhdestä ketjusta, että näköjään ikivanhakin kannettavani saattaisi jaksaa Linuxin graafisena (DamnSmallLinux). Jaksaisikohan sitä niin pitkälle vielä joskus, ihan vain huvin vuoksi... Toistaiseksi olen adminina kyllä aloittelija.

Sivuja: [1]