Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Sami Lahtinen

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Toimivia emolevyjä
« : 18.02.08 - klo:13.06 »
Moi

Tarvitsisin tietoa toimivista emolevyistä, jotka on hankittu viimeisen puolen vuoden aikana (eli toisin sanoen on vielä myynnissä). Mielellään ainakin emolevyn malli ja distro/Ubuntun versio millä on todettu toimivaksi.

Kiitokset vastaajille jo etukäteen.

--
Sami Lahtinen

2
Julkaisimme uuden version GPL-lisenssillä jaettavasta GoaH laskutus/tilaushallinta -ohjelmistosta. Laitoin infoa tänne, kun ei näytä vielä löytyvän esim. Googlen kautta hirvittävän helposti, kun projekti on siirretty uuden domainin http://www.goah.org alle.

Projektia koskeva keskustelu käydään news-palvelimella goah.org ja projektin sivuilla on myös testattavissa demo-asennus.

GoaH 1.2.x versio jäädytetään tuohon pisteeseen ja kaikki voimavarat keskitetään 2.0 version koodaamiseen, joka aloitetaan koodin puolesta puhtaalta pöydältä, myös tästä lisäinfoa löytyy edellä mainitulta news-palvelimelta. Version jäädyttäminen, ei tosin tarkoita sitä, että bugeja ei korjattaisi, jos ja kun sellaisia löytyy.

--
Sami Lahtinen

3
Julkaisin tänään uuden version GoaH - laskutusohjelmistosta, versio on 1.2.4-1.

Ohjelmisto on ladattavissa osoitteessa http://www.sourceforge.net/projects/goah . Asennusohjeet löytyy paketista tiedostosta GoahReadMe.txt. Erillistä päivityspakettia edelliseen versioon ei ole saatavilla ainakaan toistaiseksi, koska kukaan ei ole ilmoittautunut edellisen version käyttäjäksi, joten turhaa työtä välttääkseni, en sitä tehnyt. Jos kuitenkin sellaiselle tulee tarvetta, niin sen teen.

Uudet ominaisuudet

    * Laskureskontra on tehty "valmiiksi". Nyt pystyy tekemään hakuja ja tulostamaan listaukset.
    * Printtien alta löytyy inventaarilista, joka tulostaa kaikki tuotteet inventaariota varten.
    * Valikkorakenne uusittu kokonaan
    * Pankkiviite muodostetaan automaattisesti
    * Laskutuksessa annetaan laskutuspäivämäärä, eräpäivä lasketaan annetusta laskutuspäivämäärästä.
    * Laskutettavien listassa näkyy laskujen yhteissumma

Bugi-korjaukset

    * Varaston arvo päivittyy kun tuote on lisätty
    * Laskun muokkauksen bugit on korjattu


--
Sami Lahtinen
4
Yleistä keskustelua / GoaH - Laskutusohjelma julkaisu
« : 09.05.07 - klo:00.14 »
Pistin ensimmäisen version jakoon Linuxille tehdystä laskutus/tilaushallinta -ohjelmasta, joka kantaa nimeä GoaH. Projekti on alkanut vuonna keväällä 2005 ja on ollut muutaman yrityksen päivittäisessä testikäytössä syksystä 2005 lähtien.

GoaH pyörii Apache + Postgresql alustalla ja on 99,9% Perl/Cgi-pohjainen, muutamiin kohtiin on lisäilty hieman JavaSkriptiä, mutta ohjelman pitäisi olla täysin käytettävissä myös ilman sitä. Todennäköisesti systeemi pyörii myös muilla tietokannoilla ja web-palvelimilla, mutta ei ole koskaan testattu.

Käyttöliittymä on siis selainpohjainen. Selainpuolella ei ole testattu kuin summittaisesti IE:tä, mutta Firefox on päivittäisessä käytössä.

Koko projekti lähti käyntiin perlin harjoittelun tiimoilta, joten koodi kaipaa varmasti paljon järkevöittämistä, siistimistä ja parantelua, sekä muutamia perusjuttuja pitää rakentaa vielä lisää, mutta koska aika on rajallista, niin mielellään otan vastaan apua. Joten jos perl taipuu ja kiinnostusta on, niin halukkaat, ottakaa yhteyttä ;) Luonnollisesti apua tarvitaan monessa muussakin kohdassa, kuin pelkästään koodaamisessa.


Ohjelman pääominaisuudet

- Tilauskäsittely (tilaus, lähetys, laskutus)
- Varastonhallinta
- Asiakashallinta
- Muistiot
- Työlista
- Tuntisyöttö
- Kilometrisyöttö


Ohjelma löytyy sourceforgesta https://sourceforge.net/projects/goah/

Ohjelmistolle löytyy myös erillisenä tiedostona aloitusopas samasta osoitteesta.

--
Sami Lahtinen
sami.gulfnen(at)elisanet.fi

Sivuja: [1]