Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - mora

Sivuja: [1] 2
1
Tällaisen päivityksen menivät tekemään microfoftilla joka tekee oikein inhottavan boottaus-loopin,  aiheuttaa harmaita hiuksia jos koneella Linux. MS ilmoittaa ongelman näin.
Lainaus
Some users cannot install this security update if their computers meet the following conditions:
    Have a multiple-boot configuration of Windows and various distributions of Linux
    Use a non-Windows boot loader
    Have Windows and Linux installed on separate drives
Näyttää itsellä toteutuvan kaikki em. kohdat. Onkohan joku tällä foorumilla keksinyt toimivan ratkaisun ongelmaan? MS-tuen ohje on että
Lainaus
To work around that issue, you can either use Windows as the default boot loader or you can change your BIOS settings to enable the Windows boot loader directly when you install this update.

Koska MS ei vaivaudu ihan oikeasti perehtymään aiheuttamiinsa ongelmiin Linux-yhteisölle niin en aio tuota ohjetta kokeilla ???
Sain loopin pois päältä sillä että päivitysasetuksissa valintaan
Lainaus
Tarkista päivitykset, mutta anna minun valita, ladataanko ja asennetaanko ne
Tällä valinnalla looppi poistui, mutta tietoturvapäivitys jää sinne kummittelemaan asentamattomana.

2
Yleistä keskustelua / DRM:n poisto pdf:stä
« : 01.02.15 - klo:15.29 »
Olen tässä viikonloppuna yrittänyt lukuisilla ohjelmilla poistaa eräästä pdf:stä DRM:ää, onnistumatta, alla listaa joilla yritin.
-calibre
-azwsoft drm removal
-pdf epub drm removal
-epubsoft adobe pdf epub pdf removal

Edelliset keskustelut tällä foorumilla aiheesta oli aika vanhoja. Tämän pdf:n DRM edellyttää FileOpen-plugin asennusta, ja sitten se laskee että saa tulostaa vain kerran [EDIT]/laite ja avata vain kolmella koneella. Onkos joku viime aikoina saanut purettua tämäntapaisen DRM:n?

3
Androidissa on sellainen perusominaisuus että laitteen kaikille käyttäjille pitää ladata sovellus erikseen. Inhottavinta tämä on maksetuissa sovelluksissa; itse liitin acer iconia A3-tablettiin fyysisen bluetooth-näppiksen jota varten piti ostaa app jolla saa ääkköset skulaamaan. Ja nyt tämä sovellus on siis vain omalla käyttäjätilillä tabletissa.

Löytyy Multi-user app, jonka avulla kaikki sovellukset pitäisi olla jaettavissa. Tämä taas vaatii roottauksen, ja se ilmeisesti pitää tehdä tietokoneen avulla, ja siihen voi ilmeisesti käyttää ainakin? Ubuntua tai Windowsia. Onkohan tästä kokemuksia?

4
Sain kotiverkon valmiiksi. Kellarin teknisessä tilassa olevassa sähköpääkeskuksessa on nyt datan ristikytkentäkeskus, ja nykyisen operaattorin (Sonera) ADSL-modeemi.

 • Ristikytkentäkeskukselta menee 2-3kpl tupla-CAT6-kaapelit talon kaikkiin huoneisiin.
  Keskuksen alle laitoin D-linkin DNS 320LW-palvelimen joka modeemin yhdessä ethernet-paikassa.
  1 ethernet työ-PC:lle
  1 ethernet IP-TV:lle
  1 ethernet Zyxelin WLAN-reitittimelle 1-kerrokseen

  Zyxelin reitittimeltä paluu-ethernet keskukselle jossa paluukytkentä 1-kerroksessa olevalle PS3:lle.

Tällä järjestelyllä kaikki "toimii", mutta ainoa "ongelma" että kun tein palvelimella olevalle medialle streamauksen, niin nyt PS3:lla kaikki media tulee yhtenä "pötkönä". Fyysisesti tuo steamaus ei muuttanut mediatiedostojen sijaintia, mutta PS3 ei löydä kirjastoista mitään sisältöä, vaan kaikki media löytyy vain "all movies" ja "all images"- kansioista.

Ongelmaksi tuli että kun käyttää palvelimen mediatoistimena PS3:a pitää selata tuhansien kuvien/videoiden luetteloa, ja nämä ei ole mitenkään loogisessa järjestyksessä (esim. aika) koska eri tallennuslaitteilla on erilaiset tallennusnimet.

Onko joku keksinyt tavan jolla saisi kirjastoitua mediat järkevällä tavalla?

[EDIT] Harkitsin myös "PS3 Media Server"-softaa, mutta sen asennustiedostosta Avast löysi pöpöjä joten jäi asentamatta.

5
Laitealue / Toinen kovalevy katosi biosista
« : 20.05.13 - klo:17.11 »
Olen asentanut Win 7 yhdelle kovalevylle ja Ubuntun toiselle. Vaihdoin kovalevyjet paikat ja kokeili uudestaan, bios ei vieläkään tunnistanut kuin toisen, mutta laitettuani boottausjärjestyksessä ekaksi juuri sen näkyvän niin vihdoin kone boottasi oikein ja grub toimi. Windowsin laitehallinta kylläkin tunnistaa 2 kovalevyä, eli onkohan vikaa Biosissa? [EDIT] Bios tunnistaa sen toisenkin kovalevyn, muttei anna sitä boottausvalikkoon.

Kun olin päässyt pälkähästä niin tein Ubuntulla koko järjestelmän varmuuskopion koska Win 7 varmuuskopiointi ei jostain syystä toimi; tästä heräsi pari kysymystä:

1) Tekeekö ubuntun varmuuskopiointi samalla myös Windowsin varmuuskopioinnin?
2) Millä voisi testata onko tuo toinen "kadonnut" kovalevy hajoamassa?
3) Ehkä vika on emolevyssä tai virtalähteessä?

6
Oli alla ubuntu 8.10 ja toisella levyllä windows 7. Asensin DVD:ltä, ja asennusvaihtoehdoksi valitsin "poista ubuntu 8.10 ja asenna 12.04". Uudelleenkäynnistyksessä herjaa että GRUB 1.5 ja error. Nyt siis käynistyy vain DVD:ltä ja tässä kirjoitan kokeilu-tilassa, uudelleenasennusta en uskalla vielä kokeilla kun näyttää niin pahalta. Mikä neuvoksi?

7
Grubissa on kyllä windows 7 listalla, mutta sen valittuani kone palaa takaisin samaan käynnistysvalikkotilaan. Päivitetty Ubuntu 10.04 käynnistyy ihan oikein. En löytänyt haulla tähän toimivaa ohjetta. 7:n uudelleenasennus olisi viimeinen teko kun sen alle jo asennettu aika paljo sovelluksia ja tehty kaikenlaiset säädöt kohdalleen. Asennuksessa valitsin grub-kysymykseen "asenna paketinhaltijan versio", olisi ehkä pitänyt valita se että säilytetään se aiempi joka ainakin toimi oikein (oli 1.97 beta)

8
Mitenköhän onnistuisi otsikon grubista ylimääräisten käynnistyslohkojen poisto? Itselläni on jo turhan monta käynnistysvaihtoehtoa, ubuntun päivityksen mukana kun siihen tulee uusi osa lisää ja tällä hetkellä muistaakseni versiot 14-19 + jokaisen recovery modet + win 7. Kohta ei enää ehdi nuolella valita jos ei ole skarppina käynnistettäessä

9
Onkohan ihan normaalia että tämä otsikon grub tutkii tarkkaan kaikki päällä olevat usb-muistit käynnistyksessä? Minun koneella buuttausaika moninkertaistuu jos sattuu tuo ulkoinen muisti olemaan päällä

10
Multimedia ja grafiikka / Monikanavaääntä ei tule
« : 16.11.09 - klo:20.27 »
Eli äänikorttina Terratec Aureon 5.1 PCI, ja äänentoistolaitteena Logitechin 6-kanavainen X-530. Nyt ääni toistuu vain subbarista, keskikaiuttimista ja surround-kaiuttimista, mutta takakaiuttimet pysyy hiljaa...Windowsissa kaikki toimii moitteetta. Mikähän on oikea säätö ääniasetuksissa? Jos valitsen laitteelle ääniasetukseksi jotain muuta kuin "Analog Surround 5.1 Output" niin kaikki äänet katoaa

11
Pitäisi saada pelastettua evolutionissa olevat sähköpostit. Mulla siellä se oman sähköpostikansion lisäksi yksi webmail josta siirrän mailit siihen evolutionin omaan saapuneet-kansioon. Missähän tämä Evolutionin saapuneet-kansio sijaitsee, tarkoitus olisi käydä kopioimassa ne käynnistyslevykkeen avulla varmuuden vuoksi, en pääse nimittäin sisääkirjautumaan normaalin grubin kautta, syy miksi oli Windows 7 asennus joka tuhosi Grubin, sitä ennen olin päivittänyt Jauntyn Karmiciin, tästä enemmän toisessa ketjussa

12
Elikkä 7 pron asennuksen jälkeen ei tule enää käynnistysgrubia josta valita käynnistysosio, käynnistyy siis suoraan 7:aan. Ei se ubuntu-osio mihinkään ole kadonnut koska asensin 7:n vanhan vistan osioon ja vistan poistaen, tarkistin vielä sen koon eli sama kuin aiemmin eli 1/3 koko levystä, 2/3 on yhä "jossakin"

13
9.04:llä kaikki äänet toimi ok, päivityksen jälkeen ei mitään ääniä. Ajoin järjestelmän testauksen myös, siellä sama juttu eli ei tullut mitään ääniä. Tässä pöytäkoneessa emona Asus P5Q Pro, äänikorttina Terratec Aureon 5.1 PCI. Äänet-sovelluksessa laittestot-välilehdessä näkyy 2 vaihtoehtoa, CM8738 sekä sisäinen äänentoisto, sovellukset-välilehdellä valittuna "sisäinen äänentoisto". Missähän vika?

14
Laitealue / Tulostusongelma taas HP Laserjet P1005
« : 21.05.09 - klo:11.25 »
Oli aiemmin tökkimistä myös Hardylla ja Intrepidillä samas P1005-tulostimen kanssa. Nyt 9.04 asennuksen jälkeen ubuntu pyytää asentamaan HP:n pluginin, ja pääte herjaa: (ja siis tulostin ei toimi)
Koodia: [Valitse]
Downloading firmware to device hp:/usb/HP_LaserJet_P1005?serial=BC07Q3R...
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/hplip/ui4/plugindialog.py", line 266, in NextButton_clicked
    if d.downloadFirmware():
  File "/usr/share/hplip/base/device.py", line 2450, in downloadFirmware
    log.debug("%s bytes downloaded." % utils.commafy(bytes_written))
  File "/usr/share/hplip/base/utils.py", line 362, in commafy
    return unicode(locale.format("%d", val, grouping=True))
UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decode byte 0xc2 in position 3: ordinal not in range(128)
error:  The printer you are trying to setup requires a binary driver plug-in and it failed to install.  Please check you internet connection and try again.  Visit  http://hplipopensource.com  for more infomation.
Internetyhteys kyllä toimii, mutta tässä kohtaa pääte aiheutti kyllä jonkinlaisen katkoksen yhteyteen ja viimeinen herja saattaa olla ihan tosikin

15
Olin purkamassa adoben flaspluginia usr/lib/mozilla/plugin-kansioon ja kappas, ei anna tallentaa sinne, herja:
Lainaus
Sinulla ei ole oikeuksia purkaa arkistoja kansioon "file:///usr/lib/mozilla/plugins"

Olen omalla tunnuksellani mutta root-käyttäjäryhmässä ja kaikki oikeudet pitäisi olla. Miksi siis en saa koskea ko. kansioon? Tai siis oikeasti mitä pitäis tehdä että SAAN tallettaa/purkaa tähän kansioon?

16
Yleistä keskustelua / Uusi verkkopankkitunnistautuminen
« : 18.05.09 - klo:14.25 »
Kauppalehden maanantaina ilmestynyt Digi-teema kertoo tulossa olevasta uudesta sähköisestä tunnistautumista käsittelevästä laista seuraavasti:
Lainaus
Kauppalehti 18.5.2009. Laki vahvasta sähköisestä tunnistamisesta ja sähköisistä allekirjoituksista helpottaa jatkossa sekä julkisten palvelujen että pankkiasioiden hoitoa. Tunnistaminen tapahtuu kännykän avulla. Se vaatii uudenlaisen SIM-kortin, jonka Turva-PIN -koodin ja turvallisen tekstiviestin avulla henkilöllisyys voidaan luotettavasti varmentaa

Toivotaan että Ubuntun koodaajat seuraavat tässä kehitystä ja saavat tarvittavat ohjelmat pakettivarastoihin kun tulee ajankohtaiseksi kun palvelu on käytössä 2010. Artikkelin mukaan vastaavantyyppinen järjestelmä on tulossa muihinkin Euroopan maihin

17
Otsikossahan ongelma jo tulikin. Sammuttaessa näyttö jää yleensä kirkkaalle siniselle, joskus menee muuten pimeäkssi mutta ilmoitus "power down". Kokeilun vuoksi testasin myös VGA:n toimintaa ja sehän toimii kuten pitääkin.Ongelma ei johdu ubuntusta koska vista käyttäutyy aivan samalla tavalla sammuttaessa eli HDMI ei sammuta ja VGA sammuttaa. Niin, siis sammuessa näytön virtakatkaisimen merkkivalo pitäisi mennä keltaiselle, mutta nyt HDMI:llä liitettynä myös se jää vihreälle. Näytönohjaimena Leadtekin PX9800GT ja näyttölaite BenQ HD2200, näytöltä ei äänikaapeleita eteenpäin koska äänet menee erillisen äänikortin kautta suoraan. Ajurit on asennettu sekä vistaan että ubuntuun, muuten kaikki toimii ja tarkkuus on erinomainen. Liekö jotain mitä pitäisi BIOS:in asetuksiin säätää?

18
Olin kopioimassa ulkoiselta muistilta koneelle tiedostoja 16G, herjasi että muistia omissa tiedostoissa vain 6G vapaana. Ihmettelin ja tsekaksin osion gparted:lla, sen mukaan tässä osiossa käytössä 6G ja vapaana 644G. Miksi siis tähän vapaana olevaan 644G ei pääse tallentamaan?

19
Mitä asetuksia pitää muuttaa Kdenlivessä (0.7.3) että saa haettua suoraan ulkoiselta kovalevyltä videoita? Nyt open-käskyn kautta ei avaudu mahdollisuutta päästä ulkopuolisiin muisteihin käsiksi. Varmaan ihan simppeli juttu mutta kysyn kun ei haulla löytynyt

USB-piuha oli huonosti kiinni

20
Tein tässä puhtaan asennuksen 9.04:stä, 64-bittinen. Puhtaalla tarkoitan että asensin koko DVD-levykuvan kun se ilmestyi 24.4. kandidaattipäivitystäkin kokeilin mutta oli tiettyjä harmeja javan kanssa. Joitakin ongelmia tullut firefoxin kanssa;

1) MTV3:n videot ei lähde pyörimään, sen sijaan YLE Areena toimii moitteetta. Ubuntu resticted extras on asennettuna

2) Sun Java 6 jre on asennettuna pakettienhallinnassa, mutta Sampopankki ei avaudu. Itse asiassa koko Firefox kaatuu kun pankin ohjelma aloittaa turvaratkaisun tarkistamisen. Siitä pääsee yli kun samalla sivulla menee käyttää jotain toista valikkoa javatestauksen kestäessä

3) Otin työpöydän tehosteet (ulkoasun visuaaliset tehosteet) pois päältä, tämä aiheutti sellaisen "bugin" että Firefoxissa esim. tälle sivulle kirjoitettaessa teksti meni peilikuvaksi eli kirjoitus oikealta vasemmalle, tosin tämä tapahtuu vain satunnaisesti ja seuraavalla selainistunnolla teksti saattaa tulla taas oikein

Sivuja: [1] 2