Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Urmas

Sivuja: [1]
1
Laitealue / "Plug'n'Play" Skype/AMSN kamera? [RATKAISTU]
« : 09.03.09 - klo:09.10 »
Onks tietoo? VARMAA tietoo?   ;D

Tuttavaperheen kone (Gutsy) tulossa päivitykseen. Perheen piltti mesettää ja skypettää kavereidensa kanssa. Ja nyt pitää saada webbikamera. Tulin kokeilleeksi yhtä Logitechia (vaati pirusti säätämistä) ja Creativen Webcam Vistaa (Rastageeksin ajurilla). Tuo Rastageeks-virityskin vaatii (ainakin Hardyssa) pientä säheltämistä aina kerneliä päivitettäessä.

Jotenka: onko foorumilaisilla käytössä kameraa, joka [mielellään helpohkon] asennuksen jälkeen "vaan toimii" Skypessä (ja mielellään myös AMSN:ssä) Hardyssa tai Intrepidissa (tai Jauntyssa)? On nimittäin vähän usko rapissut tuohon https://wiki.ubuntu.com/SkypeWebCams -listaan.

 ???


2
Yleistä keskustelua / Soneran nimipalvelimet
« : 16.03.08 - klo:12.10 »
"Voin suoraan todeta, että pikkuisen kyrsii."   ;D  Eilisestä lähtien esim. MIKÄÄN Proboardsin foorumi (tai muukaan sivu, esim. http://www.proboards.com/ ) ei aukea. Soneran häiriötiedotteista ei (tietenkään   ??? ) löytynyt mitään relevanttia, mutta Google Google:


"Soneran verkossa on ollut ongelmia torstaista lähtien reitityshäiriön takia. Muun muassa Sampo Pankin Soneran laajakaistayhteyttä käyttävät asiakkaat eivät ole päässet pankin sivuille.

– Tällä hetkellä Soneran yhteyttä käyttävät asiakkaat eivät pääse meidän sivuillemme. Yhteys on pätkinyt torstaista lähtien. Muiden operaattorien asiakkailla ei ole ollut ongelmia, kertoi Sampo Pankin viestintäjohtaja Hannu Vuola perjantaina puolenpäivän aikaan.

Soneran viestintäjohtaja Timo Saxen sanoo, että varsinaista vikaa ei ole löytynyt, mutta laitteiden välillä on ollut ongelmia.

– Nimipalvelimien välillä on ollut hitautta, joka vaikuttaa siihen, kun meidän asiakkaamme ottaa yhteyttä esimerkiksi Sampo Pankin sivuihin. Tieto on kulkenut hyvin hitaasti. Nyt näyttäisi siltä, että sekä nimipalvelin että verkko on kunnossa."

( http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset/sonera_selvittää_verkkoongelmia_3505454.html )


Ihan vaan mielenkiinnosta: aukeaako http://www.proboards.com/ muilla Soneran uhr... käyttäjillä? Ja jatkokysymys: onko tietoa semmottisesta proxysta jota EI ylläpidä Kelju K. Kojootti? Sitä meinaan kohta tarvitaan, jos tämä jatkuu.

3
Aaria oopperasta kaveri kysyy, enkä osaa vastata.

Eli /dev/sda1 liitetään käynnistyksen yhteydessä -> ikoni ilmestyy työpöydälle -> ei hyvä.

Jos ei liitetä buutissa, ja sieltä pitää hakea jotain, pitää rukata fstabia -> ei ikonia, mutta muuten ei hyvä.

Jos se perhanan levy mountttautuisi käynnistyksen yhteydessä ilman, että se keleen ikoni ilmestyy työpöydälle -> tosi hyvä.

Onnistuuko?

4
Ubuntu tietokoneissa / PAIKALLINEN: Juuritaltio
« : 03.06.06 - klo:16.01 »
Päivitin Breezystä Dapperiin päivitysten hallinnan kautta. Kaikki näyttäisi muuten olevan paremmin kuin hyvin, mutta Tiedostohallintaan "Tiedostojärjestelmän" viereen on ilmestynyt uusi "kovalevynkuva": nimi: "PAIKALLINEN: Juuritaltio". Kansiot ja kansioiden muokkauspäivät samat kuin "Tiedostojärjestelmän". Sijainti: computer:/// . Taltio: Paikallinen. Omistaja/ryhmä: root.

Mitä ihm...  ::)

5
Ubuntu tietokoneissa / Oikeudet takaisin?
« : 03.01.06 - klo:10.20 »
Räpläsin  ::) eilen "käyttäjät ja ryhmät" osastoa... taisi olla silmät ristissä...

Aamulla oli ilmoitus kahdesta päivityksestä. Yritin ladata; ei oikeuksia. Kirjauduin "Gnome-istuntoon", sama homma. Ei päästä mihinkään "Järjestelmä -> Hallinta" valikon osaan. Ei siis myöskään katsomaan "Käyttäjiä ja Ryhmiä". Kädetön kysyy: mitäs nyt? Tulinko maalanneeksi itseni nurkkaan?

Kyseessä on "yhden käyttäjän kone" = 1 käyttäjä, 1 salasana (toimii sisäänkirjauksessa ja sudona). Olen ladannut Automatixin, joka luo root passwodin, joten sellainen on olemassa.

Sivuja: [1]