Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - walterboy

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Ongelmia hd3850 kanssa.
« : 18.08.09 - klo:13.47 »
Kaverilla on ongelmia radeon hd3850 kanssa. Näyttö alkaa vilkkumaan ja kone jumittuu avattaessa sovelluksia tai soitettaessa musiikkia. Koneeseen on asennettu atin suljettu ajuri "Laiteajurit" ohjelmalla. Vapaan ajurin kanssa ei taasen pysty pelaamaan :/. Onkohan vika jossain asetuksissa, vai missä? Harmittava juttu kun se on vasta-alkaja linuxin puolella..

2
Koneella olevien videoiden(.avi ja .flv) katselu ei onnistu millään ohjelmalla (mplayer, vlc, totem on testattu). Ohjelma joko kaatuu tai koko työpöytäympäristö kaatuu ja palauttaa kirjautumisikkunaan. Firefoxilla sentään onnistuu mm. .flv ja .swf. Kaikki tarvittavat koodekit pitäis olla asennettu, ainakin ubuntu-restricted-extras -metapaketti. Käytössä on Jaunty -beta. Voikohan kyseessä olla eri koodekkien ristiriitaisuuksia?

EDIT (Tomppeli): Se ratkaistu tulee ensimmäiseen viestiin...

3
Laitoin tuossa eilen aika yksinkertaisen suojatun apache2 serverin pystyyn jossa olis tarkoitus säilyttää kuvia, videoita yms. Kun en itse ole mikään asiantuntija niin kysyisin että saako apache2:sella säädettyä niin, että kuvista näkyis sellaiset "pienoiskuvat", vai tarvitaanko ominaisuuden toteuttamiseen jotain ohjelmointikieltä?
Kiitoksia etukäteen:)
T. Walter

4
Tuollaista virheviestiä pukkaa kun yritän päivittää Jaunty Jackalopeen:

W:Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/jaunty-updates/Release nouto ei onnistunut  Unable to find expected entry  partner/binary-i386/Packages in Meta-index file (malformed Release file?)
, W:Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/jaunty-security/Release nouto ei onnistunut  Unable to find expected entry  partner/binary-i386/Packages in Meta-index file (malformed Release file?)
, E:Joidenkin hakemistotiedostojen nouto ei onnistunut, ne on ohitettu tai käytetty vanhoja.

Yritin vaihtaa Ruotsin palvelimeen, mutta se ei auttanut.
Onko muille foorumin jäsenille ilmennyt samanlaisia ongelmia?

//muoks, otsikkoa muokattu.

5
Ubuntu tietokoneissa / Firefox ongelma [Ratkaistu]
« : 15.12.08 - klo:20.42 »
Kun käynnistän Firefoxin, niin se ei näytä gnome-paneelia eikä pienennä, suurenna, ja sulje- nappeja. Firefox on ikäänkuin jossain kokoruutu tilassa... Napit saa kyllä näkyville F11:sta painamalla, mutta se ei tallennu seuraavaan käyttökertaan, joten joudun joka kerta painamaan F11:sta. Onkohan jossain jotain asetusta jolla saataisi kokoruututila vakiona pois? Itse en löytänyt ainakaan Firefoxin graafisista "Asetuksista" apua ongelmaan..

Ongelma korjaantui foorumilaisten neuvoja seuraamalla:) Kiitos!

6
Kyseessä on langallisella yhteydellä toimiva kokoonpano Ubuntun uusimmalla Intrepid Ibexillä. Ifup eth0 sanoo että "Ignoring unknown interface eth0=eth0" Graafisesti verkon konffaaminen ei jostain syystä onnistu. En vain osaa määrittää eth0:aa :-(
lshw -C network näyttää Intelin 82573L verkkokortin.
Ifconfig  -a näyttää vain lo:n.
Olen aika newbie Linuxin käytössä, joten en välttämättä osaa asioita jotka guruille olisi itsestäänselvyyksiä :P
Voisitteko te kokeneemmat säätöpojat auttaa:)

7
Laitealue / Wlan ongelma
« : 02.07.08 - klo:17.06 »
Kaikki alkoi siitä kun poistin synapticilla oliko se nyt "tarpeettomia paketteja" jotain python bindingejä ja muita sellaisia, jotka olivat synapticin mielestä tarpeettomia. Sen jälkeen ei ole langaton netti toiminut ( ei löydä verkkoja eikä voi valita langatonta verkkoa (netin asetuksissa näkyy vain langallinen yhteys sekä point to point yhteys). Onko mahdollista että voisi asentaa kokonaan uudelleen vaikka koko ohjelman?`(siis sen jolla valitaan verkkoasetukset) vai onko mahdollista saada jotain kautta tietää että mitä menin poistelemaan?
Kiitos etukäteen jo vastauksista ::)

[ylläpito on poistanut liitteen]

8
Asensin Ubuntu 8.4 Vistan rinnalle omalle osiolleen. Ongelmana on se, että GRUB ei löydä Vistaa, vaan näyttää vaan Ubuntun. Haluaisin välillä käyttää vistaakin(pelaamiseen), joten onko ketään joka osaa antaa neuvoja? Olisin kiitollinen.

9
Terve!

Olisi sellainen ongelma että w-lan yhteys ei toimi Hardy Heronin 4 alpha versiossa. Ilmeisesti siinä on joku ajuri- ongelma koska kannettavan (aspire 3000) w-lan valo ei ole päällä. ubuntun mukaan se ajuri on kuitenkin asennettu. Verkon Asetuksissa ei edes ollut "langaton yhteys" vaihtoehtoa vaan kolme langallista yhteyttä! Ongelmia ei ollut ennen kuin päivitin gutsystä. Olen aika uusi Ubuntun käyttäjä niin en välttämättä osaa kaikkia komentoja:)
Jos en sa langatonta toimimaan, niin voitteko kertoa että miten sen Hardy Heronin saisi poistettua koneelta ja palautettua Gutsy, jos mahdollista.
Kiitos etukäteen, Walter

[ylläpito on poistanut liitteen]

10
Terve.

Mulla on acer aspire 3000 jossa on ubuntu gutsy 7.10 asennettuna. Olen suhteellisen uusi linuxin käyttäjä enkä löydä oikeita ajureita (tais olla joku SiS 760gx) gpu:lle (grafiikkaprosessorille). Sen takia ei yksinkertaisimmatkaan 2d saati sitten 3d pelit pyöri. :-\ Jos niitä ajureita ei ole tuolle mallille, niin voisitteko kertoa että mikä olisi paras yhteensopiva ajuri?

Kiitoksia etukäteen.

Sivuja: [1]