Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Mario92

Sivuja: [1] 2
1
Olen haeskellut netistä vastausta pari tuntia löytämättä vastausta. Joko en osaa hakea tai sitten ketään ei ole kiinnostanut asia/osannut ratkaista asiaa.

Kun esim. USB tikku laitetaan kiinni Linuxiin näkyy siellä kaikki Windowsissa piilossa olevat tiedostot. Olen laittanut boottaavan Linuxin tikkuun ja Windowsin puolella piilottanut ne tiedostot, koska niitä ei normaalisti tarvitse. Linuxissa ne saisi piiloon lisäämällä pisteen tiedostonimeen, mutta silloin ei enää tikkulinux toimisi :(

Päinvastoin sama homma: Linuxin piilotiedostot ja luotu roskakansio näkyvät Windowsin puolella. Olin tikulle piilottanut filuja kansioon ja laittanut pisteen kansion nimen eteen, sitten kaveri tarvitsi tikkua ja tuo kansio näkyikin Windowsissa suoraan! Sama juttu jos poistelee tiedostoja kännykästä, niin sinne ilmestyy aina tuo .Trash* kansio ensimmäiseksi.

Eli miten
A) saisi Windowsin piilotiedostot olemaan piilotettuina myös nautiluksessa
B) Voisi muokata Linuxissa tiedostojen attribuutteja jotka sitten toimisivat Windowsissa
C) Voisi piilottaa tiedostoja ilman pistettä tiedostonimessä Linuxilla
D) Estäisi Linuxia luomasta .trash* kansiota tikuille

Olisin tosi kiitollinen jos joku osaisi auttaa edes jossain kohdassa.

2
Karmic on ollut yllättävän positiivinen minissä. Bootti tarpeeksi nopea ja wlan valokin toimii suoraan :D

Ongelmana on tullut eteen ulkoisen näytön kanssa pelailu. Aiemmilla versioilla olen vain laittanut minin kiinni ulkoiseen näyttöön jos käytän sitä ns. kotioloissa ja kaikki on pelannut hyvin.

Karmicin asennuksen jälkeen ei toiminutkaan niin hienosti. Kun yritin laittaa ulkoista kiinni näyttö muuttui vain harmaaksi ja ainoastaan hiiri näkyi oikein. Jos säädin jomman kumman näytön leveyttä 1024->800 alkoi toimimaan, mutta kuva oli jommassakummassa näytössä pikselinen. Myöhemmin tajusin ottaa compizin pois ja alkoi pelittämään.
Ihan hyvin näinkin pärjää, mutta kaipaa hyödyllisiä compiz ominaisuuksia ja silmäkarkkia. Samoin masennun kun en enää voi heitellä ikkunoita sillein jännästi. Olisiko kenelläkään hajua minkä takia tähän asti toiminut moitteetta, mutta karmicissa ei?

3
Rupesi noita levyjä olemaan koneella enemmänkin ja ei jaksanut aina VLC:llä säätää, joten päätin asennella Amarokin. 2.0* versio tuntui hieman raskaalta, joten päivitin versioon 2.1.1 joka tuntuu toimivan tosi sutjakkaasti miniläppiksellä ja oli enemmän sälää.

Ongelmana tuli että välillä Amarok tykkää muokata itse albumeja. Ensimmäisenä oli fripSiden levy, jonka se muokkasi olevan Black Eyed Peasin tuotantoa ja jouduin käsin muokkaamaan kaikki kappaleet oikeiksi. Nyt lisäsin Cascadan albumia ja kappas vaan se laittoi albumin nimeksi jostain syystä "Reset Generation" (joka on jo laitettuna ja täysin eri esittäjän) eikä levyn tietoja voi muokata eikä kappaleita kuunnella!

Ajattelin että koko tietokannan uudelleenskannaus voisi toimia, joten otin kaikki kansiot pois jotta kokoelmassa olisi 0 kappaletta. Sitten laitoin samat kansiot takaisin, skannasin, mutta silti sama ongelma.

Tämän jälkeen yritin muokata kappaleiden tageja, siirtämällä niitä eri kansioon ja muokkaamalla tiedostonimeä. Ei auta.

Mikä voi aiheuttaa tällaisen? ja onko mitenkään mahdollista esim. tyhjentää kokoelmaa ettei sitä olisi koskaan edes haettu?

Tällä hetkellä käytössä Mint 7 Gloria Gnomella. Periaatteessa Ubuntu 9.04.

E: Näköjään muokkaamalla tageja, muuntamalla polku ja boottaamalla kone asia hoituu xD
Omaa aihetta ei voi poistaa, joten jos jollakin on parempi keino niin antaa tulla.

4
Pelit / Reset Generation
« : 08.02.09 - klo:19.14 »
Ihastuin Reset Generation nimiseen peliin ja nyt onkin pulma. ::)

Pelin PC versio vaatii Windowsin ja antaa ainoastaan IE6 ilmoituksen (Ihme sinänsä, sillä peli toimii myös Firefoxilla Windowsin puolella)

Noh. Minä luovutan ja ajattelin pelata peliä pelkästään kännykällä, mutta netti pätkii aina välillä. Sitten löysin tämän ja sain pelin latauksen käynnistymään vaihtamalla Useragenttini Firefox Windowsiksi. Peli sanoo FileNotFound ja kirjoittaja ei kerro vastausta.

Olisiko älyköillä hajua miten saisi toimimaan RG:n linuxissa? Pelin PC versio käyttää javaa.

5
Viimeaikoina olen törmännyt uudessa minissä seuraavaan ongelmaan, jossa konetta ei voi välillä sammuttaa.

Kuuntelen musiikkia, suurimmaksi osaksi nettiradioita, VLC:llä joka kerta kun kone on auki. Noin joka kolmas kerta käy niin, että sammutusnappia painettaessa koneen valikot jämähtävät ja parin minuutin päästä tulee viesti, jossa lukee:
Lainaus
"Konetta ei voi sammuttaa!
VLC: Playing some media
VLC: Playing some media
VLC: Playing some media
...
"
Tai jotain sinnepäin. Missään ei tuntuisi olevan kuitenkaan ongelmaa, paitsi tosin VLC:n ilmoitusalueen kuvake on jännän näköinen.

En ilmoituslaatikosta ole saanut kuvaa, koska sammutan koneen nykyään pitämällä käynnistysnapin pohjassa. Tosin kone on alkanut käynnistymään hitaammin ja välillä käynnistyy tekstiversiona niin ajattelin laittaa asiasta tänne. Tuossa alhaalla tosin kuva ilmoitusalueen kuvakkeesta ja sammutusnapista :)

[ylläpito on poistanut liitteen]

6
Terve taas :)

Ostin tuosta kaverilta viikon vanhan miniläppärin. Yritimme opiskelijatovereiden voimin saada asennettua siihen ubuntua, sillä tuo alkuperäinen Linpus ei oikein innostanut ensinnäkään siksi, että siihen ei saanut asennettua ohjelmia (Gimppiä ja xChattiä jäin kaipaamaan).

Ensimmäisenä yritimme lataussivulta löytyvää miniläppäriasennusta, joka ei ensin suostunut menemään tikulle ja levyasemaa ei koneessa ole. Tähän vinkkinä, että tuohon miniläppäriasennukseen voisi tehdä ohjeet.

Toisena kokeilimme UNetbootin ohjelmaa. Kokeilimme kolmea eri tikkua eikä onnistunut.

Kokeilimme myös monia tee-se-itse-ohjeita - onnistumatta.

Miten saisin ubuntun ks. läppäriin?

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu + Puppy
« : 29.08.08 - klo:10.46 »
Olen mietiskellyt, että miten onnistuisi Ubuntun ja Puppyn yhteiselo samalla koneella, kun ubuntu on tässä koneessa hieman hitaanpuoleinen.
Käykös asennus samalle kiintolevylle mitenkään vai olisiko tikku parempi? Jos tikku, niin paljon tilaa tarvitsee ja onko yhtä nopea kuin kovolta?
Ja toimiiko netti, IRC ja DVD:t oikein puppyssä?

8
Ubuntu tietokoneissa / Firefox ja ylläpito
« : 13.05.08 - klo:22.30 »
On ollut tällaiset kaksi pientä ongelmaa, joista en ole jaksanut laittaa viestiä:
1. Uuden ubuntun asennuksen jälkeen firefoxin käynnistymisen jälkeen "työskentele yhteydettömässä tilassa" on ruksittuna. Kun poistan ruksin, suljen foxin ja käynnistän uudelleen, on se  taas ruksittuna.
2. Kun lisään/poistan/päivitän ohjelmia, niin kun olen hyväksynyt jutut, niin kone yrittää käynnistää sitä salasanan kyselyä, mutta yleensä se ei aukea ja lisää/poista/päivitä sovellus jää päälle ilman virkaa.

On ollut jo monta viikkoa ja ei häiritse kauheasti, joten ei kiirettä :)

9
Laitealue / Näyttö sammuu hardyssä [ratkaistu]
« : 26.04.08 - klo:10.34 »
Asensin uuden Ubuntun. Lataa nopeammin ja toimii muuten, mutta kun kirjautumisikkuna aukeaa, niin kannettavan näyttö sammuu! Siis ei mene mustaksi vaan sammuu. Sama oli ulkoisella näytöllä! Sama kävi 7.10 jos painoi videoulostulo-nappia (tai mikä sen nimi olikaan..)

kirjoitan tätä pimeässä nurkassa kännykällä, joten vastatkaa pikimmiten... :'(

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Foorumikaveri pulassa
« : 16.04.08 - klo:16.21 »
Foorumikaveri hieman pulassa:
http://www.pelikulma.net/keskustelu/viewtopic.php?t=6780

Onko tietäväisiä?  :-\

11
Yleistä keskustelua / Näytä kotisivusi
« : 08.04.08 - klo:22.29 »
On tullut noilta omilta kotisivuilta parikin kappaletta palautetta, että "Minullakin on paremmat sivut kun sulla"
Eli ideana sama, kuin näytä työpöytäsi topicissa ;)

Jos omistatte kotisivut, linkittäkää, jos ette omista, niin miksi ette?

12
Yleistä keskustelua / Ubuntu kännykkäteemat
« : 04.04.08 - klo:22.00 »
Eli olen ITSE tehnyt nokian s40 puhelimille ubuntu teemat (Hardy sekä Gutsy), koska en sellaisia itse löytänyt mistään.
Tein 3 eri versiota eri kokoisille näytöille, mutta en vielä osaa s60 puhelimille, joten älkää kyselkö!
Teemat löytyvät uusilta wap sivustoiltani, eli menkää sinne puhelimellanne!:
http://mario92.wippiespace.com/mobiili/
Laitan myöhemmin myös lataukseen tietokoneella jahka jaksan tänne!

Teemat luonnollisesti ilmaisia ja laittakaa kaverillekin linkki lataukseen ;)

13
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu kauppaan
« : 24.03.08 - klo:23.48 »
Olen tuossa mietiskellyt, että miten kävisi, jos elektroniikkakaupassa laitettaisiin ubuntun dvd (joka olisi halvempi kuin windows) hienoissa kuorissa windowsin vierelle? Valitsisivatko kuluttajat ubuntun sen halpuuden ja vapauden levittää ja käyttää sitä?
Olisiko mahdollista saada ubuntu suuriin kauppoihin ja hienoihin gigantin tv-mainoksiin vai onko ubuntu vapaa käyttöjärjestelmä, joka ei sekaannu tällaisiin kaupallisiin juttuihin?
Jos Matti Meikäläinen menee kauppaan ostamaan tietokoneen, ei hän ole välttämättä kuullutkaan Ubuntusta/linuxista.

Olisiko tuo mahdollista? Mitä microsoft ja kaupat ajattelisivat? Esitinkö liian paljon kysymyksiä? Onko tälläistä suunnitteilla?

14
Mielipiteitä :D:

Voinko näiden perusteella sanoa osaavani käyttää gimppiä ???

15
Yleistä keskustelua / Mielipidettä kaivataan
« : 24.02.08 - klo:13.22 »
Kaipaisin hieman mielipidettä:
Tosiaan koneessani on nyt 10gt kiintolevyllä sekä windows, että ubuntu, eli ahdasta on.
Ainoat syyt, minkä takia pidän kumpaakin on, että Nokian Theme Studio ja wormsit eivät toimi linuxilla (edes winen avulla tai tosi hitaasti) ja se, että pelkään linuxin menevän "rikki" helpommin kuin window$. En tiedä mistä johtuu tuo käsitys, mutta on vain sellainen tunne.  :-[

Eli:
1.Onko ubuntulle olemassa teemojentekoohjelmaa nokian puhelimiin?
2.Onko muuta mahdollisuutta saada worms toimimaan kuin wine?
3.Onko käsitykseni rikkimenosta aivan bullshittiä vai onko siinä jotain perääkin?

16
Multimedia ja grafiikka / NRJ nettiradio
« : 19.02.08 - klo:19.10 »
Yritin etsiä aihetta, mutta oli vanha (sillä on tullut 6 uutta nettiradioo)

Eli kun yritin avata NRJ:n nettiradioita se jämähtää mainokseen. Outoa on se, että firefox sanoo liitännäisen puuttuvan, ei löydä tarvittavia liitännäisiä ja nettiradio kuuluu alkumainoksen ajan  :-\

Esim YleX ja the Voice kuuluu (sekä firefoxilla, että rytmilaatikolla), mutta tuotakin tykkäisi kuunnella, varsinkin kun on 6 uutta kanavaa :)

17
Ubuntu tietokoneissa / Vista teema? [ratkaistu]
« : 12.02.08 - klo:10.55 »
En tiedä onko oikeassa paikassa :D

Eli tuli tuossa mieleen, että kun esim. firefoxiin ja operaan on olemassa jo satoja vista skinejä, niin onko mahdollista saada ubuntuu ns. vista-like -teema ???

Tuo vista on kyllä kaatuileva, mutta se on kyllä niin silmäkarkkia ;D

18
Ubuntu tietokoneissa / Java ongelmia Ubuntu 7.10:ssa
« : 02.02.08 - klo:18.14 »
Nyt on taas tullut möhlittyä ja kunnolla, joten laitan taas viestiä tänne.  ;)

Halusin pelata nettipelejä, kun sain vihdoin netin toimimaan. Flashin kanssa ongelmia ei ollut, mutta asensin tuon ensimmäisen java pluginin (en muista nimeä) sun javan tilalta.  :-[

Tästä johtuen suurin osa java peleistä/ohjelmista netissä ei toimi. Asensin sitten java sunin sen jälkeen seuraavallakoodilla:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install sun-java5-jre sun-java5-plugin
Koitin myös ladata uusinta javaa erillisenä pakettina http://www.java.com/ sivulta, mutta kaikki paketit ovat "rikki".

Ongelma ei korjaantunut, en löydä mistään toista asentamaani javaa, firefox sanoo ladatessa sovellusta "error loading applet", minulla on java sun asennettuna jotenkin ja minulta lähtee hermo...

19
 :D Eli...
Minulla oli tuossa ongelma vähän aika sitten tuon 6.06 version kanssa saada Tietokone->Bluetooth->Kännykkä->GPRS.
Tuota ongelmaa en vieläkään ole ratkaissut...

MUTTA nyt minulla on 7.10 asennettuna, ajattelin päivityksen auttavan. päinvastoin...
Nuo vanhat ohjeet mitä tuolta sivuilta löytyy eivät toimi enää. :-\  Että voisiko joku ystävällisesti laittaa viestiä tästä  :(

Liittymäni saunalahti, Puhelimeni nokia 6151, Bluetooth Jabra A320s, bluez-gnome asennettuna ja olen hankkimassa datakaapelia, jos auttaa.

huomaa myös, että olen vasta noviisi, joten vääntäkää rautalangasta  ;)

HUOM! koneessani ei ole nettiä, muutakuin windows ME:n puolella, jossa ks. systeemi pelaa.

20
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / RSS-Syötteet liian lyhyet...
« : 23.01.08 - klo:22.51 »
Olen tehnyt Ubuntu Suomen keskustelualueiden RDD-Syötteistä Widgetin WidSets(c) ohjelmaan.
http://www.widsets.com/

Haluaisin vain huomauttaa pari asiaa:
1. Tuo on hyvä ohjelma kännykköihin, joten kannattaa ladata. Nimimerkkini on sama  ;)
2. Tuon RSS-syötteiden lyhyyden takia, viestit näkyvät vain osittain eli aiheeseen on vaikea päästä :-\
3. Tietääkö joku minne pitää laittaa viestiä tästä???

Sivuja: [1] 2