Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - katariinasuuri

Sivuja: [1]
1
Otsikon laitteen ostin Prismasta tarkoituksena saada (pöytä)kone toimimaan toisessa huoneessa, jonne ei saa langallista modeemia, mutta en pääse kovinkaan pitkälle asennuslevyn kanssa kun se herjaa jotain vakavasta ongelmasta:
"The program  ASSetWiz.exe has encountered a serious problem and needs to close. We are sorry for the inconvience. This can be caused by a problem in a program or a deficiency in Wine" ja sitten käsketään Winen sivuille, en löydä vastausta.
Asennusvelho alkaa asentamaan sitä, mutta tyssää tuohon.

Eikö tämä reititin (?) käy Linuxille?

2
 dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

Yritin saada Javan toimimaan mutta se ei onnistu kuten ei myöskään mitkään päivitykset. Synaptic antaa myös otsikon ilmoituksen ja sulkeutuu itsekseen. Tuntuu että koko kone on aivan jumissa, mitähän pitäisi tehdä?

3
Yritin lueskella foorumia vastauksen toivossa mutta en löytänyt sopivaa ohjetta.
Ongelma on siis seuraava- jonkin aikaa sitten koneesta vain hävisi äänet, 7-8 vuotta vanha pöytämallin kone kahdella pienellä kaiuttimella. En silloin kiinnittänyt asiaan niin huomiota kunnes äsken sain ladattua Spotifyn Winen avulla ja ohjelma ilmoitti, ettei löydä koneesta äänikorttia. Ymmärtääkseni kone on päivitetty, sikäli kun kuvake on niistä ilmoittanut ja olen sitten ne suorittanut. Mitähän minun tulisi tehdä? Olen aivan käsi ongelman kanssa. Voiko äänikortti yksinkertaisesti vain mennä rikki?

aplay -l komennolla (jonka löysin toisaalta keskusteluista) tulee päätteeseen seuraava teksti:

**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: V8233A [VIA 8233A], laite 0: VIA 8233A [VIA 8233A]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0
kortti 0: V8233A [VIA 8233A], laite 1: VIA 8233A [VIA 8233A]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

edit *RATKESI SIIS JOTENKIN ITSEKSEEN*

4
Hölmö taas kyselee. Asensin Ubuntun uudelleen, Java testisivun mukaan toimii (se ukkeli pyörii näytöllä), mutta mitä ohjelmaa/ohjelmia tarvitsee että voi katsella esim YouTubesta videonpätkiä ja/tai Veikkauksen nettiarpapelin saa toimimaan?  Em sivustolla arpasivu avautuu mutta niitä arvan kuvia ei lävähdä ruutuun (mitä voi kokeilla vaikka ilmaiseksi).

Yritin mm katsella tämän sivun klippiä

http://search.wellcome.ac.uk/search?q=cache:_GIJ0z02owIJ:www.wellcome.ac.uk/News/Media-office/Press-releases/2008/WTX050443.htm+taxi+driver&access=p&output=xml_no_dtd&ie=UTF-8&client=corp_live&site=Corporate_site&proxystylesheet=corp_live&oe=ISO-8859-1

mutta kuvaa ei tule, pelkkä musta ruutu ja "play"-nuolen kuvake, video ei aukea.

5
Ongelma lähti siis tästä:
Kone toimii- Ubuntu Feistyllä- todella hitaasti, ei suostu päivittämään uusinta versiota koska ei ole tilaa. Katsoin sitten levynkäytön analysoinnista miten tilaa on, ja jos ymmärsin oikein, "media"-tiedostossa on gigakaupalla elokuvaa, joka on dvd:llä, joka on DVD-asemassa (en pysty poistamaan ko tiedostoja, ei siis anna "poistaa roskakoriin"). Pystyn toistamaan elokuvaa mutten saa poistettua levyä ts aukaistua luukkua laisinkaan, onko tämä asema nyt jotenkin "kiinteä" osa koneen muistia(?).
En osaa selittää paremmin, mutta tahtoisin dvd aseman luukun auki ja poistaa levyn... :-\
6
Mitä teen? Haluaisin sen hienon pilkkipelin toimimaan, ja joku sanoi tällä Winen versiolla sen toimivan, mutta mutta kun pakettienhallinta tuollaista varoittaa niin uskaltaako päivittää?

7
Yritin siis ladata suositeltuja päivityksiä -  "xserver-zorg-core" - mutta jotain ei mennyt perille koska sain seuraavanlaisen viestin:

W: Tiedostoa http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/x/xorg-server/xserver-xorg-core_1.3.0.0.dfsg-12ubuntu8.1_i386.deb ei voi noutaa
  403 Forbidden


Voisiko joku neuvoa, mikä avuksi?

8
Etsiskelin tältä palstalta neuvoja mutten löytänyt, helppoon ja toimivaan kalenteriohjelmaan, josta näkisi edes kuluvan kuukauden nopsasti ja mahdollisesti voisi tehdä merkintöjä. Windowsille kai joitakin oli, löytyykö Linuxille?

Kiitän vastauksistanne :)

9
Hei taasen. Yritin siis asentaa noita otsikossa mainittuja päivityksiä, joita päivitysten hallinta lämpimästi suosittelee, mutta vastaus on aina tämä:

 E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
 E: _cache->open() failed, please report.


Tumpelo ei taas tajua, mikä mättää, missä vika ja mitä pitäisi manuaalisti suorittaa?

Kone on takkuillut muutenkin, mm jotkut "pop-up" -ikkunat, Tomboy-muistilaput jne.  jymähdyttävät hiiren/nuolen/kursorin  toiminnan aivan täysin ja toisinaan konetta avatessa resoluutio on vaihtunut hyvin omituisen näköiseksi "venytetyksi" näytöksi.

Jos aiheeseen on jossain ketjussa apu, neuvotteko polun. Kiitän avustanne!

(..Ja näköjään kirjoitetun tekstin esikatselu ei tahdo toimia, jää vaiheeseen "Ladataan esikatselua")

10
Ei mahda mitään mutta kun ei tyhmä ymmärrä niin ei ymmärrä:

..Yritin siis tällä käskyllä, jonka luin toisaalta ohjeista, saada javan asentumaan ( ja ennen sitä Javan sivuilta ja ties mistä..):
  "sudo apt-get install sun-java5-jre sun-java5-plugin"

vastaus- "E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem."
No, yritin tuota dpkg- käskyä, sain vastaukseksi  "pyydetty toiminto vaatii pääkäyttäjän oikeudet"
Tarjosin salasanaa, käyttäjätunnusta, ei vaikutusta.

Synaptic-pakettienhallinta ei toimi, herjaa "E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
E: _cache->open() failed, please report."

Yritin Päivitysten hallintaa, viesti "Ohjelmaluettelo on rikkinäinen
Mitään ohjelmia ei voida asentaa tai poistaa. Korjaa ongelma käyttämällä Synaptic-pakettienhallintaa tai komentoa "sudo apt-get install -f" päätteessä."

Olen aivan hukassa koneen kanssa, mitä on mennyt vikaan ja mitä nyt puuttuu, osaisiko joku auttaa?
Tämä on Ubuntu 7 Feisty.

Kiitos!

11
Hei! Etsin vastausta em laitteen yhteensopivuuteen Linuxin kanssa mutten löytänyt vastausta (korjatkaa jos vastaus löytyy..). Mahtaako kyseinen laite toimia tässä järjestelmässä?
Kiitos jo etukäteen!

Sivuja: [1]