Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tussari

Sivuja: [1]
1
Moro

Yritin asentaa OpenXDK:ta lähdekoodeista, mutta ei ota onnistuakseen. Noudatin ohjeita http://openxdk.maturion.de/installing.html sillä erotuksella, että korvasin komennon
Koodia: [Valitse]
./configure --prefix=/usr/local/openxdk --host=i386-mingw32
# komennolla
./configure --prefix=/usr/local/openxdk --host=i586-mingw32msvc

Make kaatuu virheilmoitukseen
Koodia: [Valitse]
../../../.././newlib/libc/ctype/ctype_.c:91: error: ‘_ctype_’ aliased to undefined symbol ‘_ctype_b+127’
make[6]: *** [ctype_.o] Error 1

Jos joku on saanut openXDK:n asennettua, niin voisi kertoa miten siinä onnistui. Ja käytössä hardy.

2
Välillä Opera kuormittaa konetta raskaasti, etenkin Youtube-vierailujen jäljiltä (eli syy lienee Flashin?), kone lämpiää ja pöhisee kuin viimeistä päivää, ja Operaa ei saa edes tapettua "sudo killall opera" -komennolla.

Koodia: [Valitse]
minä@kones:~$ top
  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND
 7001 minä      20   0  516m 346m  14m R   99 34.6  98:33.84 opera

Onko jotain kovempaa konstia tappaa prosessi vai täytyykö tyytyä koneen buuttaamiseen?

Niin ja Kubuntu käytössä.


EDIT: No hetihän se ratkesi, aina tulee hätäiltyä topicin aloittamisessa. Ratkaisu oli lähettää KILL-signaali SIGTERM-signaalin sijaan, jonka killall-komento vakiona lähettää.

3
Siinähän se otsikossa tuli jo sanottua, eli tarvitsisin skriptiä, joka muuttaisi hakemiston kaikkien tiedostojen nimistä ääkköset aakkosiksi.
Tälläistä sain pähkäiltyä tuolta Pienet näppärät skriptit -ketjusta, mutta se uuden tiedostonimen vääntäminen vielä puuttuu (käsittääkseni muuten pitäisi toimia):
Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash

# Muuttaa kansion kaikkien mp3-tiedostojen (ja miksei muidenkin) nimistä
# skandit pois (ä->a, ö->o, å->a).

for fileName in *.mp3 ; do
        #muutetaan nimi
        newFileName= # mitähän tässä?
        mv "$fileName" "$newFileName"
done

Niin ja toimisiko tuo sitten kaikille tiedostoille, jos *.mp3:n tilalle laittaisi *.* kuten kuvittelisin.

4
Moro.

Lyhye(hkö)sti:
Sain kitaraohjaimen toimimaan ohjeiden(https://help.ubuntu.com/community/Xbox360Controller) mukaan ja toimi hienosti Frets on Firen kanssa, mutta sitten kun asensin lisää kappaleita peliin ja yritin käynnistää peliä uudelleen, se jämähti mystisesti ja jouduin käynnistämään koneen uudelleen, mutta sen jälkeen ei sitten kitaraohjain enää toiminutkaan.

Yritin modprobella ensin poistaa ja sitten lisätä xpadia uudestaan, mutta modprobekin jämähti ja kun modproben tappaa ctrl+c:llä, dmesg:llä kyllä kitaraohjain näkyy, mutta se ei silti toimi.

Mitähän olisi tehtävissä?

EDIT: Pitipä taas hätäillä...ongelma ratkesi kun antoi modproben jauhaa vähän kauemmin ennen tappoa. Silti mystistä miksi se jämähtää?

5
Pelit / [RATKAISTU] X-moto 0.4.0 pakettienhallinnassa?
« : 19.02.08 - klo:10.46 »
Löytyykö jostain pakettilähteestä x-moton uusin versio, kun minulla löytyy vain ikivanha versio ja kun käsipelillä yritin uutta asentaa, niin ei toiminut. Googlella en osannut löytää tietoa.

6
Ongelma on seuraava: päivitin Feistystä Gutsyyn, jonka jälkeen en ole saanut yhteyttä omaan WPA-salattuun verkkoon. Langaton kyllä toimii suojaamattomiin ja WEP-salattuihin, mutta olisihan se mukava saada WPA:kin pelittämään.

Onko siis jotakin keinoa komentoriviltä ottaa yhteys verkkoon, kun nm-tool kyllä näyttää WPA-suojatutkin verkot, mutta KNetworkManagerillä ei yhdistäminen onnistu.

Sivuja: [1]