Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - shka

Sivuja: [1]
1
Hei!
Eka viesti ja ja heti kysyttävää :)
Olen melko aloittelija Linuxissa mutta midiasiat on hallussa kyllä.

Olen pikkuhiljaa siirtämässä massiivista (300000+) musiikkikirjastoa Mäkiltä iTunesista Ubuntuun (Ubuntu Studio 22.04, Quod Libet 4.6.0).

Olennainen osa käytettävyyttä on ollut iTunesin ohjaaminen Apple-skripteillä joita olen trigannut perus DAW-kontrollerilla cc-viesteillä, välikätenä mainio pikku apuri Midi Pipe, johon voi suoraan kirjoittaa Apple-skriptejä. Nyt haluaisin tehdä saman Quod Libetillä, jonka perustoiminnoille on selkeät käskyt olemassa komentoriviä varten.
https://quodlibet.readthedocs.io/en/latest/guide/commands/quodlibet.html

Tuo kaiketi onnistuisi Pure Datalla, mutta se tuntuu hiukan "raskaalta" ratkaisulta, käytän PD:tä muihin asioihin enkä haluaisi pitää sitä koko ajan käynnissä. Löysin myös tuollaisen (Onmidi) joka kyllä menee yli hilseen:
http://www.sreal.com/~div/midi-utilities/

Mikähän olisi yksinkertaisin tapa lähestyä asiaa? Olennaista olisi että komennot liikkuisi mahdollisimman sutjakkaasti ilman viivettä ja kuormitusta koneelle. Olisiko näppäinkomentojen lähettäminen ehkä fiksumpaa?

En varsinaisesti osaa koodata, kaikki tähän asti kirjoittamani skriptit on melkoisen väännön tulosta yrityksen ja erehdyksen kautta, eli vähintäänkin sellaista semi-kädestäpitelyä hakusessa :)

Kiitos,
shka

Sivuja: [1]