Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Teme73

Sivuja: [1] 2
1
Ubuntu tietokoneissa / Facebook sovellus työpyödälle?
« : 15.05.20 - klo:18.27 »
Hei!
Saako Ubuntu 18.04 mitenkään asennettua Facebookin ohjelmaa ns. työpöydälle? En takoita nyt Facebook messengriä vaan ihan itse facebook sovellusta josta pääsisi tekemään, seuraamaan ja  kommentoimaan julkaisuja ilman kirjauntumista  nettiselaimen kautta. ( niin kuin esim. tableteissa on)

Kiitos jo etukäteen!!

2
Hei!
Kuinkas saan näkymään toisen sisäisen kiintolevyn uudelleen? Levy-hallinnassa levy näkyy ihan oikein
/dev/sdb1. Eli ilmeisesti levy pitää liittää uudelleen, mutta mikä olisi oikea komento?

3
Hei!

Ubuntu 18.04.1 Lts ei hae päivityksiä. Ruutuun tulee seuraavanlainen teksti. Kuinkahan päivitykset saisi toimimaan taas?


4
Hei!
Ongelmana on se, että en saa näkymään ulkoisen web-kameran kuvaa esim. Muikusssa. Muikku näyttää vain kannettavan integroidun kameran kuvaa eikä siinä ole mahdollisuutta valita usb-kameraa.

Katsoin päätteessä seuraavalla käskyllä kameroita
Koodia: [Valitse]
ls /dev/video* ja se antaa seuraavanlaisen tuloksen.
Koodia: [Valitse]
/dev/video0  /dev/video1
Jos oikein ymmärrän niin Ubuntu tunnistaa kummankin kameran. Kuinka saisin näkymään Logitechin kameran Muikussa ja muissa sovelluksissa?

5
Ubuntu tietokoneissa / Oracle Virtualbox päivitys!
« : 05.08.18 - klo:20.18 »
Hei!
Kuinka onnistuu VirtualBoxin päivitys siten, että "Windowsin asennus" säilyisi vai onko se edes mahdollista? Kyse olisi päivitys 5.1 -> 5.2. versioon. Nyt kun yritän päivittää sitä Gdebi-paketinasentajalla niin se antaa seuraavan viestin

Virhe:rikkoo olemassa olevan paketin 'virtualbox-5.1' joka on ristiriidassa seuraavien kanssa:'virtualbox'. Mutta'/tmp/mozilla_tero/virtualbox-5.2_5.2.16-123759~Ũbuntu~xenial_amd64.deb' tarjoaa sen seuraavasti: virtualbox

Sitten vielä toinen kysymys Virtualboxiin liityen. Saako Virtualboxin kautta liitettyä Iphonen usb-piuhan kautta windowsiin. Tällä hetkellä iphone kytkeytyy aina ubuntun puolelle ja kuvien siirto ei onnistu siinä. Vai onko kuvien siirtoon Iphonesta joku muu keino?

6
Hei!
Asensin 18.04 Lts:n vanhaan Asus x66ic koneeseen. Ubuntu asentuu koneeseen hyvin ja näyttäisi toimivankin ihan hyvin, mutta kone ei sammu vaan jumiin ubuntun logo vaiheeseen sammuttaessa. Koneessa on Kingstonin ssd-levy ja näytönohjaimena on nvidian geforce gt 220M - 1Gb. Koneen saa vain sammumaan väkisin virtanäppäintä pitkään painamalla.

Liittyykö ongelma tuohon näytönohjaimeen vai mistä olisi kyse ja kuinka asian voisi korjata?

kiitos etukäteen!

7
Hei!
Jouduin asentamaan Ubuntun uudelleen ja nyt en saa asentumaan millään Oraclen Virtualboxia. Kun latasin ohjelman Oraclen sivuilta ja yritin asentaa niin sivupalkkiin tulee vain kysymysmerkki ja teksti "odotetaan asennusta". Mutta mitään ei tapahdu.

8
Hei!
Google Chrome selain asentui ihan hyvin , mutta se ei käynisty. Ja kun yritän käynnistää sen päätteestä niin tulee tälläinen:

Koodia: [Valitse]
google-chrome
[4867:4867:0805/091846.151874:ERROR:account_tracker.cc(356)] OnGetTokenFailure: Invalid credentials.
[4867:4867:0805/091846.151898:ERROR:account_tracker.cc(356)] OnGetTokenFailure: Invalid credentials.

Mitä tämä tarkoittaa ja kuinka sen saisi korjattua?

9
Hei!
Ubuntu 16.04 ilmoittelee uusista päivityksistä, mutta sitten kun yritän asentaa päivitykset niin tulee tälläinen ilmoitus ruutuun

"Vaatii luottamattomien pakettien asentamista

Tämä vaatii pakettien asentamista varmentamattomista ohjelmistolähteistä."

Kuinka saan päivitykset asennettua?

10
Hei!
Nyt on sellainen ongelma ettei ubuntu 16.04 ns. kymäkäynnistys ei onnistu ensimmäisellä kerralla.  (näyttö jää aivan mustaksi) Eli kun kone on ollut jonkin aikaa sammutettuna niin Ubuntu ei käynnisty ennen kuin sen käynnistää virtanapista uudelleen.

Kone on Lenovo 540P ja päivitin biosin uusimpaan versioon, mutta se ei auttanut.
Löytyykö tähän jotain ratkaisua?

11
Hei!
Haluaisin kysyä, että olenko ymmärtänyt oikein Ubuntun palauttamisen varmuuskopiosta?  Eli jos kiintolevy sattuisi menemään rikki niin riittääkö että minä vaan asennan Linuxin uudelle levylle ja sitten palautan Kotihakemiston siihen niin kone on samanlainen (ohjelmat mukaanlukien) kuin ennen levyn rikkountumista. (käytän siis varmuuskopiointiin Ubuntun mukana tulevaa ohjelmaa)

Vai täytyykö koko levystä ottaa Image ja palauttaa kone sitä kautta?

12
Hei!
Löytyykö Ubuntuun Adobe Acrobat pro/dc vastaavaa ohjelmaa? Tarkoituksena olisi saada sellainen ohjelma jolla voi täyttää ja tallentaa PDF-lomakkeet, kuten Adoben Acrobat Pro/dc:lla.

13
Hei!

Kuinka saan muutettua oikeuksia ulkoiselle levylle? Tällä hetkellä on kirjoitusoikeudet vat root-käyttäjällä. Ulkoiselle levylle olisi tarkoitus tehdä varmuuskopio.
Levyn polku on /dev/sdd1ja liitoskohta on  /media/jarjestelma/652aa144-daf5-4621-b77f-8e289f052a0c

14
Ubuntu tietokoneissa / En saa Cairo-dockkia asentumaan!
« : 20.08.16 - klo:17.56 »
Hei!
Olen yrittänyt asentaa Cairo-dockkia Ubuntu 16.04 LTS :ään, mutta se ei vaan asennu. Olen käyttänyt seuraavia käskyjä päätteessä.

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plug-ins

Oletteko saaneet Cairo-dockin toimimaan 16.04 versiossa ja mitä siinä pitää tehdä edellä mainittujen käskyjen lisäksi?

15
Hei!
Kaffaine hävittää jostain syystä äänet katseltaessa usb-tikun kautta tv:ta. Äänet kuuluvat muutaman minuutin ja sitten ne häviää. Kanavan vaihto tai Kaffainen käynnistäminen palauttaa äänet taas hetkeksi.

Onko tähän onglelmaan jotain ratkaisua olemassa?

16
Laitealue / Kaffaine ei löydä kanavia!
« : 06.08.16 - klo:20.22 »
Hei!
Kaffaine ei löydä jostain syystä kanavia. Usb-tikkuna on Terratec XXS ja ubuntun versio on 16.04.

Oisko jollain neuvoja joita voisi kokeilla?

17
Ubuntu tietokoneissa / Ongelma Skypen asennuksessa!
« : 09.02.16 - klo:18.44 »
Hei!
Olen yrittänyt asentaa Skypeä sekä päätteen ja sovellusvalikoiman kautta siinä onnistumatta. Tuollaisen virheilmoituksen antaa kun yrittää sovellusvalikoiman kautta asentaa.:

Pakettien riippuvuuksia ei voi selvittää

Tämä virhe saattaa johtua tarvittavien ohjelmistopakettien puuttumisesta tai asennuskelvottomuudesta. Myöskään keskenään ristiriidassa olevia paketteja ei voida asentaa samaan aikaan.


Mitä pitäisi tehdä?

18
Hei!

Onko Ubuntua mahdollista asentaa ulkoiselle usb-ssd levylle, siten ettei se sekoita Windowsia? Kuinka Ubuntu saadaan bootattua ulkoiselta levyltä?

19
Moi!
Kuinkas saisin asennettua Ubuntun Windows 10 Pron rinnalle Lenovo T540P koneeseen? Koneesssa UEFI bios ja secure boot mode, tosin se ei ole päällä enää. Ubuntu ei asennu "normaalilla asennuksella" oikein Windowsin rinnalle.

Käytin konetta jo liikkeessäkin, mutta siellä sanottiin vain ,että  näihin uusiin Windowsien kanssa joissa on UEFI bios on todella monimutkaista ellei mahdotonta saada Ubuntua oikein asennettua Windowsin rinnalle. Onko asia tosiaan näin?

Koneessa on 480 gigan ssd-levy jolle olen tehnyt valmiiksi 120 gigasen osion Ubuntun asennusta varten.

Mitä pitäisi vai onko homma tehty täysin mahdottomaksi? Oisko jollain selkeitä ohjeita?

Kiitos jo etukäteen!

20
Hei!

Mikähän mahtaisi olla hyvä Adobe Acrobat Prota vastaava ohjelma Ubuntuun? ( jolla voi tehdä ja muokata PDF-tiedostoja)


Sivuja: [1] 2