Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - maarit.s

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Core20 päivitys [RATKAISTU]
« : 17.05.23 - klo:16.49 »
Normaalisti päivitykset tulevat Ohjelmistopäivitysten kautta. Nyt Ubuntu Softwareen on tullut Core20 päivitys, joka pitää hyväksyä salasanalla. Koska en tiedä mikä tämä päivitys on, niin en uskalla päivittää sitä noin vaan. Otin kuvakaappaukset Ubuntu Softwaren sivuista, joita en nyt osaakan laittaa tähän kyselyyn näkyville.

Mikä tämä Core20 on? Onko se tarpeellinen, kun on myös mahdollisuus poistaa se? Lisäksi myös kiinnostaa Ibus Table. Onko sekin tarpeellinen, kun siinäkin on vaihtoehto poistaa se?  Käyttöjärjestelmä on Ububtu 20.04 LTS.
2
Ubuntu tietokoneissa / Pending update- viesti
« : 10.12.22 - klo:08.28 »
Ubuntu 20.04 LTS:n kalenterissa on ollut jo jonkin aikaa viesti:

" Pending update of "snap-store" snap. Close the app avoid disruptions. (12 days left)"

Viesti on ollut jo 10 päivää, joten luultavasti aikaa ei ole enää kuin 2 päivää. Mitä tämä viesti tarkoittaa ja tarviseeko minun tehdä jotain?


3
Minulla on kaksi Canonin printteriä, MG2550S ja MP280. Kumpaakaan en ole saanut toimimaan. MG2550S näkyi asetusten tulostimessa "2500 series" tulostimena, mutta ei tulostanut mitään. MP280 ei edes näy asetusten tulostimessa, vaikka olen yrittänyt lisätä tulostimen. Lisäämisen jälkeen ponnahtaa vain laatiko, joka etsii ajureita.

Mitä pitäisi tehdä, että tulostimet toimisiva? Entisessä Ubuntu 18.04.1 LTS:ssä kumpikin tulostin toimi ihan noin vaan, sen kun tökkäsi piuhat kiinni.

4
Ubuntu tietokoneissa / The update information is outdatet
« : 13.03.16 - klo:11.19 »
Yläpalkkiin on tullut varoituskolmio, jota klikkaamalla tulee tällainen teksti:
Lainaus
The update information is outdatet. This may be caused by network problems or by a repository, that is no longer available. Please update manualy by selecting 'Show update'  from the indicator menu, and watching for any failing repositories.

Mikä mättää? Käyttöjärjestelmä on Ubuntu 14.04 LTS.

5
Iltalehden TV-klipeissä on ollut vähän aikaan tällainen ongelma, että ääni surisee ja särisee eikä puheesta saa mitään selvää. Esimerkiksi tämä klippi särkee ääntä http://www.iltalehti.fi/iltvviihde/201512290092130_a2.shtml.

YouTubessa musiikkivideot toimivat ja Yle Areenakin toimii. Iltasanomien TV-klipeissä ei ole ääniongelmaa.

Kone on Fujitsu Siimens PC, Fujitsu irtokaiuttimet, todennäköisesti emolevyyn integroitu äänikortti, käyttöjärjestelmä Ubuntu 12.04 LTS ja selain Firefox 43.0.


6
Minulla on vanha Osborne-merkkinen pöytäkone. Siinä oli aiemmin Ubuntu 12.04 LTS asennettuna. Kone oli käyttämättömänä jonkin aikaa, minkä jälkeen se ei oikein toiminut ja se ei suostunut tekemään päivityksiä. Yritin korjata ongelman asentamalla uudestaan Ubuntu 12.04 LTS, mutta se ei suostunut asentumaan.

Konessa on 80 GB kovalevy, muistia 993,5 Mib ja prosessorina Intel Pentium(R) 4 CPU 2,80GHz x 2. Onko mahdollista saada kone eloon jollain käyttöjärjestelmällä, mielellään suomenkielisellä?


7
Minulla on nyt "uusi" kierrätystietokone (PC), jossa on muistia 4 Gb ja neliydinprosessori 2,33 Ghz. Koska muistia on tasan 4 Gb, kumpi Ubuntu, 32 vai 64 bittinen, on parempi vaihtoehto koneelleni toimivuuden kannalta? Mitä eroa yleensä ottaen on 32 ja 64 bittisellä asennuksella?

Nykyinen käyttöjärjestelmä on 12.04 LTS 64 bit.


8
Tänään tuli päivitystenhallintaan uusi kerneli 3.2.0-55, jonka päivittämisen menin itse sössimään keskeyttämällä sen. Kone kyllä lähti käyntiin uudella kernelillä, mutta koska päivitys jäi kesken, se ei varmaankaan toimi kunnolla (en ole testaillut). Kun huomasin sössineeni, avasin päätteen ja laitoin tällaista koodia

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Heti tämän perään tuli ilmoitus "sudo: ei kyetä ratkaisemaan tietokonetta xxxx". Salasanan jälkeen kone kuitenkin touhusi aikansa ja ilmoitti lopuksi, että olisi 0 päivitettyä, uutta asennusta, poistettavaa ja päivittämätöntä. Saman jutut päätteellä tulivat myös, kun avasin koneen edellisellä eli 3.2.0-54 kernelillä.

Nyt varsinaiseen kysymykseen. Voinko/kannattaako minun poistaa uusi 3.2.0-55 kerneli synapticissa, kun olen avannut koneen 3.2.0-54 kernelillä ja tämän jälkeen päivittää uusiksi joko päivitystenhallinnan tai päätteen kautta? Käyttöjärjestelmänä on Ubuntu 12.04 LTS.


9
Pitkästä aikaa olisin kuunnellut musiikkia YouTubesta, mutta ääntä ei kuulu (kuvat toimii). Iltasanoman ja Iltalehden netti-Tv:n klipeissä ääni toimii, joten äänikortissa ei ole vikaa. Kysyin myös ystävältäni, jolla on Windows 7 ja Firefox, hänellä kuuluvat YouTube-videoiden äänet.

Onko kenelläkään muulla ongelmia YouTube-äänien kanssa? Miten saisin äänet kuulumaan?

Käyttöjärjestelmä on Ubuntu/Xubuntu 12.04 LTS ja selain Firefox 24.0. Käytössä oli myös YouTube Unblocker, jonka poistin, mutta toimenpide ei auttanut ääniongelmaan.

No niin, tuntien veivaamisen jälkeen ja heti kun täällä kysyin ongelmasta, ratkaisu löytyi ihan omin voimin. Videon alalaidassa olevasta kaiutin-ikonista kun laittaa äänet päälle, niin johan kuuluu.


10
Minulla on koneen toisella kovalevyllä Ubuntu 12.04 LTS ja toisella Xubuntu 12.04 LTS. Kummallakin on varmaan kymmenkunta kerneliä, jotka todennäköisesti hidastavat konetta, varsinkin Xubuntua. "Päivitysongelma" vastauksista huomasin, että niitä voi poistaa joko Synapticin kautta tai päätteellä sudo apt-get purge linux-image-x.x.x.x-generic - komennolla.

Synaptic on minulle vieras paikka, jossa en osaa tehdä mitään, mutta päätteellä toivon onnistuvani paremmin.

Mikäli arvaan oikein, kernelit poistetaan päätteellä yksitellen laittamalla edellä mainitun sudo komennon x.x.x.x paikalle poistettavan kernelin numerot, vai onko tähän jokin oikotie, jolla saa useampia kerneleitä poistettua kerralla. Miten minä saan näkyviin listan kerneleistä? Konetta avatessa ne vilahtavat näkyvillä muutaman sekunnin.11
Ubuntu-restricted-extras asentaminen tökkäsi siihen, kun tarvitsisi poistaa oheisen kuvan mukaisesti Libav-juttuja. Asennanko joka tapauksessa vai poistanko Libavit? Ovatko ne tärkeitä? Miten ne poistetaan?

12
Ubuntu tietokoneissa / Varoitus päivitystenhallinnassa
« : 09.02.13 - klo:11.11 »
Päivitysten hallinta ilmoitti päivityksistä, jotka totuttuun tapaan laitoin päivittymään. Homma katkesikin varoitukseen luottamattomista paketeista (ei ole ikinä ennen moista tehnyt). Suljettuani varoituksen palauduin päivitysten hallintaan. Onko pakettienhallintaan päässyt joku haittaohjelma? Riittääkö, että poistan rastin varoitetusta päivityksestä ja uskallanko päivittää muut pakettienhallinnan päivitykset?
  


13
Ubuntu tietokoneissa / Firefoxin kirjanmerkit
« : 26.10.12 - klo:21.23 »
Ihmettelen miksi Firefoxin kirjanmerkit toimivat eri tavoin Xubuntu 12.04 LTS:ssä ja Ubuntu 12.04 LTS:ssä.
Xubuntussa saat hiiren kakkospainikkeella valikon esiin ja voit poistaa tarpeettomia kirjanmerkkejä, mutta Ubuntussa hiiren kakkospainikkeella avautuu ko. sivu. Miten Ubuntussa saisi kakkospainikkeen avaamaa valikon?

14
Minulla on vanha käytettynä hankittu Osborne-merkkinen tietokone, johon on asennettu Ubuntu 10.04 LTS.

Kiintolevy on 20 GiB, josta käytettävissä 10,3 Gib.
Muisti : 489,1 MiB
Suoritin 0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2,80 Ghz
Suoritin 1: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2,80 Ghz
Netti on 1 Megan kiinteä laajakaista.

Voinko/kannattako minun päivittää 12.04 LTS versioon vai pysynkö vanhassa 10.04:ssä. Tämä on minun ainoa kone, joten en halua tehdä kokeiluja ja saada konettani sekaisin.

15
Minulle on tullut muutaman kerran liitteenä kuvassa näkyvä virheilmoitus, niin myös tänään. Kävin Synaptic-pakettienhallinnassa, mutta en tajua mitä siellä pitäisi tehdä. Sen jälkeen Päätteessä kirjoitin apt-get, jonka jälkeen tuli liitteessä näkyvä lista käskyjä. Enempää en sitten osannut tehdä.

Tarvitseeko minun tehdä jotakin ja jos, niin neuvoisitteko niin, että minä ymmärrän. Kiitos.

Unohdin ihan. Minulla on Ubuntu 10.04.

16
Minulla on ikisen vahassa koneen rotiskossa Ubuntu 10.04. Nyt aivan yhtäkkiä työpöydän ylälaidassa olevasta paneelista hävisivät Ubuntun häkkyrä, Sovellukset, Sijainnit ja Järjestelmä. Jäljelle jäi vian Firefoxin käynnistys-namikka ja ohje-namikka.

Mitä tapahtui? Mitä teen?

Sain hävinneet tiedot näkyviin paneeliin valitsemalla Lisää paneeliin  -> Valikkopalkki, Gnomen valikkopalkki, joten ei ongelmaa enää.

Tästä hässäkästä voitte päätellä, etten ole kovinkaan kokenut Ubuntu-käyttäjä. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän käyttöjärjestelmään.

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1]