Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - pelko

Sivuja: [1] 2
1
Multimedia ja grafiikka / Yle-dl putkitus mplayerille
« : 13.06.16 - klo:19.13 »
Hei.
Linux-wikissä on ohje yle-dl:n tulosteen putkittamisesta mplayerin syötteeksi:
Koodia: [Valitse]
yle-dl http://areena.yle.fi/videontunnus -o - | mplayer -

Muistaakseni tämä toimi joskus, vaan ei toimi enää.  Hirveän pitkä tekstiseinän jälkeen loppukaneetti on seuraava:
Koodia: [Valitse]
IOError: [Errno 32] Broken pipe

Kevyet systeemit vaatii kevyet softat, ja areenan www-käyttöliittymä ei sellainen ole. Vieläkö tämä putkitus on jollain konstilla mahdollista?

2
Ubuntu tietokoneissa / Tmux + GPM
« : 24.07.15 - klo:14.05 »
Hei.

Koeponnistan x-vapaata käyttöliittymää ykköskoneellani vanhaa miniläppäriä silmällä pitäen.
Tmux tehostaa moniajoa ja ruudunkäyttöä valtavasti, GPM-hiiri helpottaa tiettyjä asioita. Huomasin kuitenkin, että ohjelmat, jotka toimivat nätisti GPM-hiiren kanssa (Elinks, Midnight Commander, Mcedit jne.) suoraan konsolissa, eivät ota klikkauksia vastaan ollessaan käynnissä tmuxin sisässä.

Lisäksi olen laittanut .tmux.conf:iin muutaman rivin, joiden avulla voin valita ikkunoita ja muuttaa ruutujen (pane) kokoja hiirellä, siis silloin, kun tmux pyörii terminaaliemulaattorissa X:ssä. En tiedä, onko tmux itsessään yhteensopiva gpm:n kanssa, enkä välitä, vaikken voisi käyttääkään näitä komentoja hiirellä konsolissa, mutta työtehoa lisäisi ehkä suuressakin määrin, jos saisin hiiren komennot tmuxin läpi siinä pyörivään ohjelmaan. Liekö tämä mahdollista, ja jos on, niin kuinka?

Tässä hiiren toimintaan vaikuttava pätkä .tmux.confista:
Koodia: [Valitse]
setw -g mode-mouse on
set -g mouse-resize-pane on
set -g mouse-select-pane on
set -g mouse-select-window on

(X:ssä ja terminaaliemulaattorissa pyöriessään tmux tosiaan päästää hiirikomentoja läpi esimerkiksi elinksille, joten miksei olisi mahdollista päätteessäkin.)

3
Hei.

Nykyisessä kokoonpanossani katselen kahdelta näytöltä xfcetä ja yhdistettyä työpöytää (Twinview). Näytöt ovat kytketyt Nvidian erilliseen PCI-E -näytönohjaimeen.
Koneessani on vapaana lisäksi VGA-ulostulo, joka on siis emolevyintegroidun, Intelin valmistaman näytönohjaimen ulostulo.
Kysynkin, onko mahdollista saada konsoli näkymään emolevyintegroidun näytönohjaimen VGA-ulostulosta Nvidian näyttäessä edelleen X:ää kahdella ruudulla? Pyhä tavoite on siis ainoastaan saada SSH-yhteys/irssi pikkuruutuun ja pyhittää kaksi graafiseen työskentelyyn.


Kiitoksia etukäteisesti jo!


4
Yleistä keskustelua / Salaatko kotikansiosi?
« : 26.11.13 - klo:20.31 »
Salaatko kotikansiosi?
Sisällöstä ei tarvitse puhua  ;)

5
Hei.

Yritin nyt sitten sunnuntain ratoksi tätä uutta Debian kutosta asentaa. Asennusmuotona verkkoasennus ja sekä normilevyn vedos levyllä että tikulla kokeiltu ja myös luottokortti-CD:n vedos tikulla. Ja aina pysähtyy verkkolaitteiden tunnistukseen, graafisena tai ei. Ei näy palkkiakaan eikä mitään. Debian 5.0 näyttää verkkolaitteiston tunnistuksessa pyytävän ipw2200-bss.fw-pakettia, mutta kun ei sitä anna vaan jatkaa ilman niin hyvin tunnistuu laitteisto. Onko tässä nyt joku ihan yksinkertainen juttu, vai asennanko vaan 5.0:an ja päivitän siitä?


Kiitos.

6
Laitealue / Geforce FX 5500 ja kaksi näyttöä
« : 27.10.10 - klo:16.06 »
Hei.
Nvidiasta ja kahdesta näytöstä on keskusteltu ennemminkin, mutta kun ei ole onnistunut verta pieremällä ja volttia heittämälläkään niin aloitan sitten taas uuden aiheen. Anteeksi. Kysymys on eittämättä knoppi.

Siis tilanne on sellainen, että minulla on antiikkinen Nvidia GeForce FX 5500 ja kaksi dellin 15" näyttöä. Haluaisin saada ne rinnakkain, mutta siten että paneelit olisivat vain toisella näytöllä ja kokoruudun ikkunat olisivat kummallekin näytölle omat. Kun säädän Nvidian suljetun ajurin asetuksista näytöt rinnakkain (Twinview), saan paneelit venähtämään kummallekin näytölle ja kokoruudun ikkuna valtaa koko näytön. (Sitten kun on liikaa rahaa niin teen näin neljällä videotykillä mutta vielä ei ole sen aika  ;))
Niin, Ubuntuhan toimii ilmankin tuota ajuria, mutta KDE jäätää ikäväisesti ja paneelit lagaa ja gnomenkin puolella kaikki tökkii Quadrapasselista alkaen. Ei hirveemmin pelailla eikä edes Google Earthilla leikitä.

Kiitos ja anteeksi
Pelko

7
Hei.
Sain käsiini tietokoneen, jossa on 1,7Ghz prossu, 512Mt muistia, 120Gt kovo ja otsikon näyttis. Nyt kun tuossa ajelehtii yksi turha Windows 7-lisenssi, niin arvelin että ennen Ubuntun asentamista voisin jännittää aivoverisuoniani ja kokeilla seiskaa. En ole nähnytkään kun painajaisunissa.
Minimivaatimusten mukaan prossu riittää kuten miten, kovo riittää hyvin. Muisti ei riitä alkuunkaan mutta sitä saa lisää kaapista. Jos laittaisi vaikka gigan tai puolitoista.
Suuri kysymys onkin näyttis. The Wikipedian mukaan pitää olla DirectX9 WDDM-ajurituella. DirectX9 vissiin löytyy. mutta mikä on tuo WDDM ja löytyykö se minun lankustani?

Kiitos ja anteeksi,
pelko

8
Laitealue / Näytönohjainsuosituksia
« : 15.08.10 - klo:22.27 »
Morjes.

Suositelkaa minulle näytönohjainta ja/tai tuoteperhettä.

Tällä hetkellä käytössä museoesine Ati Radeon 9000, josta joudun luopumaan sen takia, että se ei enää toimi Ubuntu 10.04:n kanssa.

Vaatimukset:

  • AGP-väylään.
  • Ehdoton Linux/Ubuntu yhteensopivuus.
  • Riittävät liitännät: katso seuraava kohta
  • Kahden rinnakkaisen näytön tuki. (VGA + DVI tai VGA + VGA)
  • Samaan aikaan kahden näytön kanssa tuki työpöytätehosteille.
  • Hinta alle 40€. Myös käytetyt on kelpaavat!

  • (Windows 7 yhteensopivuus olisi kiva, saatan sitä kokeilla jossain vaiheessa. Tarkoittaa lähinnä DirectX 9  WDDM-ajurituella.)

Onko tällaisia olemassakaan?


Niin, tämä ei varsinaisesti ole ostoilmoitus, mutta jos jollain on kuvaukseen täsmäävä näyttis turhana niin voin ostaa :)

Ja jos jollekin moderaattorille tulee hyvä mieli siitä että siirtää tämän kauppapaikkaan niin olkaatten hyvä.


Kiitoksia erinomaisen runsaahkosti.

9
Asentaminen ja käyttöönotto / SuperLTS [ratkaistu]
« : 26.05.10 - klo:20.59 »
Kallistakaa korvianne sekaville pelkohoureille:

Tulinpa tässä ajatelleeksi, että kun en pidä päivittelemisestä niin miksen asentaisi merkkipohjaista Ubuntu Serveriä ja siihen ubuntu-desktoppia? Mitä muuta pitää ottaa huomioon kun tuo loitsu? Onkos server editioinissa jotain, joka kannattaa poistaa suotta viemästä prosesseja? Pitääkö GDM tms. kamaa asentaa erikseen?

Kiitos.

10
Laitealue / Hakkaanko ubuntua tähän rautaan?
« : 02.05.10 - klo:17.16 »
Hei.
Saisin halvalla koneen. Laitevaatimukset täyttyvät, mutta ne nyt aina on mitä on. Yksinkertainen kysymys: hakkaanko Ubuntun koneeseen? Entä toimiiko kaikki osat edes linuxissa? Entäs näytönohjaimen puolesta, onko esim Compizia toivoakaan pyöritellä?

Emolevy: MSI KT3 Ultra2
Prosessori: AMD Athlon XP 2000+ (En ole täysin varma onko kyseinen prossu,
muistelisin että on.)
Muisti: 2x 256Mbit Kingston 400MHz CL3 (KVR400X64C3A/256) yht. 512Mb
Näytönohjain: Radeon 9000 128M
Kovalevy: Samsung SpinPoint SV4002H 40 GB - IDE-paikkaan
Nettikortti: En tarkalleen tiedä mikä, yksi ethernet portti.
Virtalähde: HEC 300W (hec-300ar-ptf)


Pelko kiittää
Pelko kuittaa.

11
Multimedia ja grafiikka / Nostalgiamediasoitin hakusessa
« : 19.04.10 - klo:15.01 »
Kallistakaa korvanne pelon sekaville pelkohoureille:

Tarkoittaa sitä, että näytöllä kappaleen etenemisestä ei kertoisi tavallinen tylsä aikajanapalkki, vaan vanha, pyörivä kelanauha tai vinyylilevy.  :)
Kappaleen nimi olisi kiva lukea siinä levyn tai nauhakelan keskellä niinkuin nauhoissa tai vinyyleissä lukeekin, pyörimässä kelan mukana.

Tiedostomuodoista tärkeä lähinnä mp3 ja ogg, wma ihan sitä varten että jos kavereitten tikuilta soittelen. Soittolistat on enemmän kuin kivoja, joko ohjelman omia tai sitten ulkoisia pls/m3u/tms. tiedostoja. Jos soittolistat on ohjelmien omia, niin niitä olisi kiva voida viedä m3u-tiedostoihin, että voisi tehdä soittolistoja nokian kännyllä olevista biiseistä ja siirtää listan puhelimeen, kun luurin työkalu tähän on aika ankea.

Ehdotella saa, vaikka määritelmä ei täysin täyttyisikään.

Ps. Mukava yksityiskohta olisi tottakai kierrosnopeuden muuttaminen, mutta menee jo hifistelyn puolelle ja lienee liikaa vaadittu  ;)


Kiitän ja katoan,

Pelko.

12
Yleistä keskustelua / Elisa Viihde
« : 04.04.10 - klo:22.11 »
Moi.

Nyt kun kovasti markkinoivat Elisa viihdettä ja ensi viikolla soittaavat että tilataanko.

Onko kokemuksia, nyt kun saisi avauksen ilmaiseksi niin kannattaako tuo tilata?
Miten nopeasti luvattu sadan megan netti toimii (wlan rajaa sen sinne <54 megaan)

Eli onko mielestäsi hinta/laatusuhde oivallinen vai ei niin oivallinen ja miksi?

http://www.elisa.fi/viihde

13
Hei.
Tuossa on käyttämättömänä Compaq Presario 7479, josta arvelin värkätä kotipalvelimen. Ideana olisi, että

a) Pystyisin käyttämään koneen hurjaa 15gt levyä tallennusmediana ykköskoneelta käsin
b) Kykenisin pitämään nickini irkissä 24/7.

Tällaisesta palvelinräpellyksestä ei ole juurikaan kokemusta, vaikka linuxeja olen käyttänyt jo monta vuotta.

Ongelmia aiheuttaa tässä lähinnä ram-muisti: 120mt  :-\
Mikähän distro tähän pitäisi olla ja millä ohjelmilla sitä pitäisi virittää käyttöön soveltuvaksi, miten ohjelmia käytetään? Onko joku kirjoittanut aiheesta manuaalia? Linux.fi ei valottanut suunnattomasti.

 Tällä hetkellä asennettuna VectorLinux Light edition ja ykköskoneena Ubuntu 9.10.

Kiitos.


EDIT:

Palvelin hurisee nyt tyytyväisenä komerossa ja tyytyväinen olen minäkin. Näin sen tein:

1. Asensin palvelinkoneelle Ubuntu 9.10 server editionin.
2. Asensin palvelinkoneelle OpenSSH-serverin.
3. Katsoin palvelinkoneen IP-osoitteen komennolla
Koodia: [Valitse]
ip-addr4. Säädin serverille pääsyn ainoastaan omalla käyttäjätunnuksellani Ubuntu suomen ohjeilla: http://wiki.ubuntu-fi.org/ssh-palvelin
5. Yhdistin palvelimeen tiedostonjakoa varten menemällä päätekoneella Sijainnit->Yhdistä palvelimeen. Osoitteeksi kelpasi kohdassa 3 ongittu IP. Lisäsin vielä kirjanmerkin vaatehuonedata, jota Sijainnit-valikosta klikkaamalla saan yhdistettyä palvelimeen kun olen avannut päätekoneen.
6. Asensin irssin ja screenin palvelimeen.
7. Avasin screeniin irssin palvelimella komentamalla
Koodia: [Valitse]
screen irssi8. Avasin ssh-yhteyden palvelimeen päätekoneen konsolilla komennolla ssh käyttäjätunnus@ip-osoite ja kysyttäessä kirjoitin salasanan.
9. Komensin screen -r ja irssi aukesi naamani eteen vaikka sijaitseekin palvelimella.
10. Kiitin kaikkia auttajia vuolaasti.
11. Otin oheislaitteet pois ja piilotin palvelimen komeroon.
12. Kiitän kaikkia auttajia vuolaasti uudelleen. Kiitos kaikki auttajat!  :)

Toivottavasti tästä on iloa jollekkin joka aikoo räveltää vielä tällaisten juttujen kanssa :)

14
En löytänyt toista vastaavaa aihetta, pyydän anteeksi jos sellainen jossain on. Hakutoiminto ei toimi kätevästi tekstitilassa  ;)

Olen xrandr --outputilla säätänyt näytöt mieleisekseni, jaettu työpöytä ja nätisti pelaa. Häiritsevä elementti on kuitenkin se, että compiz ei toimi kun kaksi näyttöä on kiinni: Jos disabloin kakkosnäytön (Järjestelmä->Asetukset->Näyttö) ja laitan tehosteet päälle, toimivat ne ihan normaalisti. Sitten kun laitan toisen näytön päälle, molemmat ruudut pimenevät ja vain hiiri toimii, liikkuu nätisti näytöstä toiseen. Jos taas pidän molemmat näytöt päällä ja laitan tehosteet päälle, saan näytöt täyteen kummallista raidoitusta (sävy sävyyn oletustaustakuvan kanssa) joka lähtee siirtymällä tekstitilaan, palaamalla graafiselle puolelle ja odottamalla hetki.

KDE:n puolella osa asioista näyttää todella pöljältä, plasmoidit ja mitkä ikinä. Myöskään mitkään läpinäkyvyystehosteet eivät toimi. Gnomessa sentään päätteen ja paneelit saa läpinäkyviksi.

Onkohan ongelmaan ratkaisua olemassakaan vai sopeudunko? Elämä on tylsää ilman ympyrävaihdinta ja työpöytäkuutiota  ;)


Kiitän.

15
Yleistä keskustelua / Mikä musiikki sytyttää?
« : 02.03.10 - klo:14.56 »
Kun täällä yleisellä aluella saa olla keskustelua niin pitäähän sitä yksi aihe olla musiikistakin. Eli mikä musiikki saa menojalan vipattamaan, tukan heilumaan tai muuten vaan kuullostaa miellyttävältä?

Itse kuuntelen progessivista ja ei niin progressiivista suomirokkia, esimerkkinä vaikka Hassisen kone ja muut Ismo Alangon yhtyeet, Pelle Miljoona, Eppu Normaali jne. Sitten ulkomaisesta lähinnä Europop (Abba  8)) ja vanhempi Rock'n' Roll, esim. Mud ja Elvis. Sen raskaampi rock ei uppoa ja uudempi suomirokkikin on jo aika kuraa korvilleni.

Mielipiteitä, keskustelua, kiitos. 

16
Latasin sisäänkirjautumisikkunaan teeman, ja tottuneeseen tapaan purin sen ja katsoin mitä se on syönyt.
http://gnome-look.org/content/show.php/Win2000?content=79060
Tuota arvelin osaksi Win2k-lookkia. Kuitenkin halusin siitä vielä aidomman Windows-loginin. Olen saanut sen jo jotenkin vaatimukset täyttäväksi, mutta tuossa alkuperäisessä Gnome-lookin teemassa linux-pingviinin vieressä möllöttää tietokoneen nimi, käyttöjärjestelmä ja muuta epäoleellista kamaa, joka on tiellä. Samoiten vasemmassa alareunassa näkyy kellonaika, jonka haluaisin pois.
Tämä kaikki taitaa liittyä teeman kansion sisällä olevaan W2kl.xml-tiedostoon, mutta sen sorkkiminen ei enää uppoa ihan luonnostaan, kun kieli on koodia eikä suomea.
Haluaisiko joku kertoa, miten saan nuo turhat roinat pois sotkemasta hienoa login-ikkunaa?
Kiitos.

Liitteenä xml-tiedosto pakattuna, koska xml ei ole tuettu muoto.

[ylläpito on poistanut liitteen]

17
Vai onko se edes metacity KDE:ssa. No joka tapauksessa.

Ongelma on seuraava:
Asensin KDE 4.1:n Ubuntu 8.04:ään jostain epäilyttävistä repoista (joo, ei ehkä fiksua).
Muuten oon tykänny, mutta yksi todella häiritsevä moka tässä on. Metacity-teema on sama kuin Ubuntun puolella, mutta eri värinen. Shottia aiheesta:


Tuo ei ole kiva. Toinen asia on kuvakkeet. Osa näkyy nätisti, osa ei. Shottia siitäkin:


Tuolta hommasin repot: http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-KDE-4-1-On-Ubuntu-8-04-91034.shtml

Muutenhan tämä KDE näyttää aika kivalta.



EDIT: Tapoin kaiken. Poistin tuon kummarepoista asennetun KDE 4.1:en kun ei toiminut oikein kivasti, oli muitakin ongelmia. Odottelen tässä sitten  Ubuntu 10.04:ää ja sen pakettienhallinnasta löytyvää KDE:tä.
TAI osaisiko joku sanoa löytyykö tähän 8.04:ään jostain repoista KDE 4.4:ää tai 4.3:a?

Kiitos.

18
Moro.
Spotifyn wine-asennus ei skulaa ihan niinkuin pitäisi. Tiedosto on ladattuna koneelle, ja hiiren kakkospainikkeen alta valitsen Avaa ohjelmalla "Wine Windows Program Loader"
Tulee seuraavanlainen errori:


Mikä meni vikaan? Failed Download? En usko, yritin (samasta latauslinkistä tosin) monta kertaa, aina samalla tuloksella.
Varmaan monet on saanut toimimaan, olisiko vihjeitä tai neuvoja?

Kiitoksia.




EDIT: Toisen latauslinkin kautta löysin .exe-tiedoston, joka toimii. Mutta: Exe onkin itse sovellus itse, eikä installer. Kysyy tunnuksia jonka jälkeen spotify käynnistyy. Onkohan nyt oikein viisasta säilytellä sovellusta työpöydällä tai jossain muualla kotikansiossa ja sieltä tehdä launcherit työpöydälle? Onko vinkkejä, tai latauslinkkejä johonkin tiedostoon jolla voisin asentaa spotifyn niin että se näkyisi tuolla gnomen valikossa ja palaset olisivat paikallaan winen asettelemina?

Uudelleen kiitoksia.

19
Heippa taas.

Kertokaas musiikkigurut kun aiheesta minua enemmän tiedätte niin mikä ohjelma olisi pätevä virtuaalinen koskettimisto?
Midi-kiippareita ei ole tarkoitus käyttää, vaan pelkästään tietokonetta käyttäen naksutella melodiat.
Wav- tai mp3-tiedostoihin pitäisi hengentuotteet saada tallennettua.
Ohjelman tulee olla ilmainen.

Sitten Audacitystä. Versio on  1.3.4-beta.
Ongelma on seuraava:

Klikkaan pyöreää punaista nauhoitusnappulaa. Aukeaa seuraavanlainen ikkuna:

"Error while opening sound device. Please check the input device settings and the project sample rate."

Sen jälkeen pimeneekin äänet koneesta kokonaan, ne saa toimimaan vasta boottaamalla koneen. Liekkö vika audacityssä itsessään, kun versiokin on vasta beta. Kuitenkaan synapticilla kurkin että vanhempia versioita ei ole tarjolla pakotettaviksi eikä uudempia päivitettäviksi.

Mikäs sit eteen?

20
Heipä.
Ubuntun mukana tuleva ah-niin-mainio rytmilaatikko kieltäytyi enää soittamasta rokkiani.
Avaan rytmilootan ihan normaalisti, ja tuttu musiikkikirjastoni möllöttää paikoillaan. Valitsen artistin ja kaksosnapsautan levyä, ja kappalelistassa kappaleen nimen eteen ilmestyy kieltomerkki. Sitten soitin pomppaa seuraavaan kappaleeseen  ja lyö kieltomerkin siihenkin. Näiin jatkuu kunnes levy loppuu. Hä?

Koodekit on asennettu ja kunnossa, ja esim VLC toistaa musaa tosta vaan. Totem ei edes käynnisty  ???
Poistin kaikki kappaleet listasta ja lisäsin uudestaan, vailla tulosta.

Missä vika?

Sivuja: [1] 2