Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Minna S

Sivuja: [1] 2 3
1
Yritän asentaa läppärille (Asus X751N) uusinta Minttiä. Kone ei suostu buuttaamaan tikulta vaikka tikun tunnistaakin biosissa. Tikku on uusi, tänään hankittu eli ei pitäisi olla vika tikussa.

2
Käytän tällä hetkellä Cinnamonia mutta olisin kiinnostunut kokeilemaan Matea. Cinnamon kaatuu päivittäin, jopa useamman kerran päivässä. Voinko jotenkin ilman uudelleen asennusta ottaa Maten käyttöön?
Mintin versio on 18.2

3
Äänet hävisivät, ulostulolaitteena valeulostulo. Mitään muita vaihtoehtoja ei ole. Eilen äänet toimivat normaalisti. Tälläsiä komentoja löysin Googlettamalla mutta ratkaisua ongelmaan en löytänyt. Nyt tarvittaisiin apua!
Koodia: [Valitse]
sudo alsa force-reload
Unloading ALSA sound driver modules: snd-seq-midi snd-seq-midi-event snd-rawmidi snd-seq snd-hwdep snd-pcm snd-seq-device snd-page-alloc snd-timer.
Loading ALSA sound driver modules: snd-seq-midi snd-seq-midi-event snd-rawmidi snd-seq snd-hwdep snd-pcm snd-seq-device snd-page-alloc snd-timer.
Koodia: [Valitse]
aplay -l
aplay: device_list:268: äänikortteja ei löytynyt...
Käyttöjärjestelmä on Mint 17.1 ja Cinnamon

4
Olen yrittäny asentaa Darktablen uutta versiota 1.4 Mint Oliviaan näillä ohjeilla https://launchpad.net/~pmjdebruijn/+archive/darktable-release
Jostakin kumman syystä vanha Darktablen versio 1.1.3 ei päivity tuohon uuteen versioon. Osaisiko joku neuvoa uudemman version asennuksessa?

5
Yritän päivittää mint 13 mutta tulee tälläisiä virhe ilmoituksia

Koodia: [Valitse]
 Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Vrhe http://packages.medibuntu.org precise/non-free i386 Packages              
  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Vrhe http://packages.medibuntu.org precise/free Translation-fi_FI              
  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Vrhe http://packages.medibuntu.org precise/free Translation-fi                
  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Siv http://packages.linuxmint.com maya/upstream Translation-en                
Vrhe http://packages.medibuntu.org precise/free Translation-en                
  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Vrhe http://packages.medibuntu.org precise/non-free Translation-fi_FI          
  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Vrhe http://packages.medibuntu.org precise/non-free Translation-fi            
  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Vrhe http://packages.medibuntu.org precise/non-free Translation-en            
  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)
Noudettiin 1 590 kt ajassa 9s (161 kt/s)                                      
W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/Release.gpg nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/i18n/Translation-fi_FI nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/i18n/Translation-fi nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/free/i18n/Translation-en nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/i18n/Translation-fi_FI nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/i18n/Translation-fi nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

W: Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/precise/non-free/i18n/Translation-en nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-5 - Konenimeen ei liity osoitetta)

mitä ihmettä nuo virheet tarkoittaa  ???

6
Asensin Windosin kautta tikulta usb-kovalevylle YUMIn avulla http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/ tikulle uusimman Mintin. Tikulta asensin sen usb-kovalevylle. Asennus meni hyvin mutta kun seuraavan kerran käynnistin koneen ei auennut Windows eikä Mint. Windowsia käynnistettäessä tulee ilmoitus

Koodia: [Valitse]
error: no such device: sit pitkä numerosarja ja grub rescue>
vääntäisikö joku minulle ratakiskosta ohjeet selvällä suomenkielellä?
Kone on mieheni ja hän tarvitsee joskus Windowsia mutta muuten käyttäisi Mintiä.

Asennuksen tein usb-kovalevylle sen takia, etten koneelle asennettaessa onnistuisi hävittämään Windowsia ja sitten kävikin näin  :'(

Neuvoista olisin enemmän kuin kiitollinen

7
Elikkäs yritän asentaa mieheni läppärille (Compaq Presario CQ57) Ubuntu 12.04.
Uusi osio on kelvoton?! Juuritiedostojärjestelmää ei ole määritelty?! Mikä meni vikaan ja miten korjata tilanne?
Näiden ohjeiden mukaa yritin asennusta http://www.linuxbsdos.com/2012/05/17/how-to-dual-boot-ubuntu-12-04-and-windows-7/

8
Multimedia ja grafiikka / Kuvankäsittely ohjelma
« : 18.03.12 - klo:17.14 »
Löytyykö Ubuntuun kuvankäsittelyohjelmaa jolla pystyy korostamaan kuvasta eri värejä tähän tapaan niinkuin näissä kuvissa? Ja, jos löytyy niin saisiko pientä opastusta miten homma tehdään.
9
Eli mitenkäs onnistuu Gnome3:ssa paneelin fontin värin vaihto? Edellisessä Gnomessa homma hoitui Gnome color chooserilla mutta ei onnistu enää.

10
Onko olemassa erillistää ohjelmaa Crunchbagiin, jolla näytön kirkkautta voi säätää? Miniläppärin (Acer Aspire one) omista näppäimistä ei tapahdu mitään. Kätevin olisi Tint2:ssa appletti, jos vaan sellaisen osaisin sinne laittaa.

11
Tuli mieleeni voiko Dosia asentaa cd:ltä ja mistä sellaisia cd-levyjä saisi. Kaapissa seisoo pari vanhaa konetta joihin haluaisin Dosin vanhojen pelien pelaamista varten. Dos disketiti minulla on olemassa mutta kumpaakaan koneista en saanut käynnistettyä disketiltä. Biosistakin yritin asetuksia vaihtaa mutta ei auttanut.

12
Ubuntu tietokoneissa / UNR 10.04 ja paneeli ongelma
« : 30.05.10 - klo:15.50 »
Miten tuohon UNR:n paneeliin saa lisättyä ohjelmia? Joskus olen siihen jotain saanut lisättyä mutta kaikki itse lisätyt ohjelmat on siitä hävinneet. Mitään ohjelmia siitä ei myöskään voi poistaa. Poista paneelista, siirrä ja lukitse paneeliin näkyy harmaana. Paneelia ei myöskään voi muokata, koska en saa näkyviin kyseistä valikkoa.

13
Ongelmana on, että läppärin näppäimistöllä kirjoitettaessa pitää painaa Fn-näppäintä, että saa kirjoitettua kirjaimia. Ongelma on ollut nyt noin kuukauden päivät. Ubuntun versio 10.04. Samalla konella myös 9.10, jossa kyseistä ongelmaa ei ole. Mitään asetuksia en ole muuttanut, enkä ole sellaista kohtaa löytänyt mistä tuon ongelman voisi korjata.
Läppäriin on liitetty myös normaali näppäimistö mutta olisi mukava saada läppärin oma näppäimistö toimimaan normaalisti.

14
Jostai syystä yhdessä koneessa Karmicin kirjautumisikkuna näyttää tältäEli ihan erinäköinen, kuin mikä Karmicissa kuuluu. En kuitenkaan löytänyt mitään, mistä sen saisi vaihdettua. Osaisiko joku neuvoa miten se vaihdetaan?

15
Ubuntu tietokoneissa / 10-sormijärjestelmä
« : 20.11.09 - klo:20.04 »
Löytyykö Ubuntulle suomenkielistä ohjelmaa, jolla voi opetella 10-sormijärjestelmän?

16
Huomasin, että numeronäppäimet ie toimi ollenkaan, vaikka num lockia painasi ja valo palaa. Toinen näppis ongelma on, että tulee isoja kirjaimia, kun caps lock eiole päällä ja pieniä kirjaimia vasta silloin, kun caps locin painaa päälle. Ensin luulin, että vika on näppäimistössä mutta toisessa näppiksessä on sama vika. Mitääe asetuksia en ole muutellut. Miten nuo saisi toimimaan normaalisti?

17
Ubuntu tietokoneissa / Murtautuiko joku koneelleni?
« : 27.07.09 - klo:21.35 »
Elikkä sattui tälläinen tapaus vartti sitte, katselin sängyllä elokuvaa, tietokone auki ja FF auki. Yhtä äkkiä alkaa kone piipittämään pirusti. Ihmettelen ensin hetken, mitä tapahtuu sitten huomasin, että FF:n alareunaan oli ilmestynyt se kenttä, mihin kirjoitetaan, jos haetaan sivulta jotain tiettyä tekstiä, jotain tekstiä kentässä vilisi mutta olin niin kaukana koneesta, että en nähnyt mitä siinä luki. Piiipitys loppui ja hakukenttä hävisi.
Toisilla meidän koneilla ei ollut ketään kuka olisi tuon pystynyt tekemään, eivätkä kyllä osaisikaan.
Toinen tapaus sattui eilen, olin koneella, kun näyttöön tuli ilmoitus "joku muu käyttää työpöytääsi" tai jotain tuonne päin. Eli siis se ilmoitus, mikä tulee käytettäessä etätyöpöytää. Katkaisin yhteyden sama toistui pari kolme kertaa. Toisella koneella oli samaan aikaan poika mutta kielsi käyttäneensä etätyöpöytää, ei tiedä miten se tapahtuu.

Aika huolissaan ja ihmeissään ollaan. Tälläistä ei ole ikinä ennen tapahtunut. Mitä ihmettä tuo oli ja miten tuollaisen pystyy estämään  ???


Tämä tuli varmaankin väärälle aluelle mutta modet varmaan siirtää tämän.

18
Yleistä keskustelua / Spotify kutsuja?
« : 22.04.09 - klo:22.46 »
Olisikohan jollakin antaa spotify kutsu? Olen ympäri nettiä etsinyt mutta en ole onnistunut saamaan.

19
Poika osti itselleen mp3-soittimen. Sen pitäisi olla Linux-yhteen sopiva mutta mitään ei tapahdu, kun liitän usb-kaapelin koneeseen. Kaikki muut usb-laitteet toimivat. Tyttären mp3-soitin tunnistuu ihan niinkuin pitääkin. Pojan Trekstor on jo kertaallen vaihdettu uuteen. Onko vika minussa, laitteessa vai jossain muualla  ??? Olisiko jollain kokemusta tuosta Trekstorista tai muuten antaa vinkkejä ja ohjeita miten saisin laitteen toimimaan.

20
Ubuntu tietokoneissa / Xubuntu ja etätyöpöytä
« : 15.01.09 - klo:22.59 »
Miten Xubuntussa otetaan käyttöön etätyöpöytä? Löysin ohjeita Ubuntulle mutta en Xubuntulle.

Sivuja: [1] 2 3