Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Erkkimon

Sivuja: [1]
1
Yritin saada Katsomon videot toimimaan Linux-wikin ohjeiden mukaisesti (Launchy & Moonlight-version huijaaminen & Netflix-Desktop). Mikään niistä ei kuitenkaan (enää) toiminut. Jouduin pakon edessä kehittelemään omaa ratkaisua ja sain sen itse asiassa toimimaan.

Käytännössä tein skriptin, joka päättelee videon desktop-katseluosoitteesta videon mobiilikatseluosoitteen, lataa mobiilikatseluosoitteen uskotellen Katsomolle olevansa iPhone, kaivaa esille videon latauslinkin ja toistaa sen VLC:llä. Skripti on siis oikeastaan aika yksinkertainen ja se näyttää seuraavanlaiselta:

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
wget -U=iPhone -O ~/.katsomo $(echo ${1} | sed "s/www/m/g")
vlc $(cat .katsomo |grep \"video\/mp4\" | sed "s/<.*src=\"//" | sed "s/\"\/>//")

HUOM! Vaikka olen kirjoittanut skriptin, jokainen sitä käyttävä on itse päättänyt käyttää sitä eli en ota sen mahdollisesti aiheuttamista harmeista vastuuta, vaikka sen ei sellaisia ole tarkoitus aiheuttaa. Skriptin sisältö on selkeästi jokaisen luettavissa.

Skriptin voi asentaa itselleen komentamalla seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
cd ~ && wget turkanen.tilaa.nl/static/katsomo && sudo mv katsomo /usr/local/bin/katsomo && sudo chmod a=rx /usr/local/bin/katsomo
Skriptiä siis voi käyttää siten, että surffaa haluamansa videon katseluosoitteeseen (osoiterivillä näkyy katsomo.com/progId=jotain) ja kopioi osoitteen. Sitten menee terminaaliemulaattoriin ja komentaa syntaksilla katsomo videon_katseluosoite. Tosielämän esimerkki voisi siis olla:

Koodia: [Valitse]
katsomo http://www.katsomo.fi/?progId=165747
Kun skripti on asennettuna, kyseisen komennon pitäisi toimia sikäli kuin esimerkkivideo on katsottavissa Katsomossa.

Jatkokehitys selainpluginiksi

Lienee täysin selvää, ettei terminaalin kanssa räpeltäminen ole välttämättä kaikkein kätevin tapa katsoa videoita Katsomosta. Se ei myöskään ole kaikkein aloittelijaystävällisin vaihtoehto. Skriptille pitäisi mielestäni saada selainkäyttöliittymä eli käytännössä sen ympärille kannattaisi rakentaa selainlaajennus.

Oma visioni selainlaajennoksesta on seuraavanlainen:
  • Jos osoiterivillä on merkkijono katsomo.fi/progId= niin työkaluriville ilmestyisi namiska, jota klikkaamalla voisi avata Katsomon videon VLC:ssä.
  • Kun nappulaa klikkaisi, selain kutsuisi katsomo-skriptiä antaen senhetkisen osoitteen skriptille parametriksi ja video aukeaisi VLC:ssä.

Moisen laajennuksen tekeminen ei voi olla äärettömän vaikeaa: osoiteriviä kuunteleva nappula, joka kutsuu skriptiä klikattaessa. Minulla ei kuitenkaan ole tarvittavaa osaamista eikä muutamaan kuukauteen aikaa opiskella, miten moinen tehdään.

Pystyisikö siis joku rakentamaan tälle bäkendille frontendin? Veikkaan, että aika moni ilahtuisi.

Toivottavasti saadaan Katsomo vihdoin selätettyä. :)

2
Noniin, mulla on Acer Aspire 1 ZG5, jossa on integroitu 3G-kortti. Siinä on 3G toiminu varmaan neljä vuotta, mutta se lopetti vuosi sitten toimintansa. Irtisanoin sitten liittymän, kun meni hermo.

Nyt kuitenkin tarvitsisin taas ihan oikeasti 3G-yhteyttä, mutta homma ei toimi. Ennen minulla oli Saunalahti, ja sen aikana 3G lopetti pelaamisensa. Tämän jälkeen myöskään N900-puhelimeni (Saunis) ei ole toiminut modeemina. Eikä ole 3G toiminut satunnaisestikaan, kun kännykän simiä olen läppäriin tarpeen tullen mallaillut. Ja käpy on palanut sen miljoona kertaa.

Nyt minulla on DNA:n kortti. Sekään ei pelaa. Ajattelin, että 10.10 alkaa olemaan rikki. Kokeilin 11.10-versiota. No ei toimi. USB-modeswitch on asennettu:

erkkimon@netbook:~$ sudo apt-get install usb-modeswitch
[sudo] password for erkkimon:
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
usb-modeswitch is already the newest version.

Tässä lsusb:

erkkimon@netbook:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8644:800b  
Bus 001 Device 003: ID 064e:d101 Suyin Corp. Acer CrystalEye Webcam
Bus 004 Device 002: ID 0af0:7211 Option

Mitäköhän tässä pitäisi nyt tehdä, että tuon 3G-yhteyden saisi potkimaan?

3
Tavoite: Asentaa Ubuntu miniläppärille

Realiteetit: 1 kpl miniläppäreitä; 1 kpl iMac -pöytätietokoneita; 0 kpl Windowseja; 0 kpl GNU/Linuxeja

Menestys: Yritetty konvertata .iso-tiedostosta .img-tiedosto ja siirtää sen sisältö dd:llä tikulle Ubuntu-sivuston lataussivulla olevien ohjeiden mukaan. Ei ole onnistunut. USB-tikku löytyy buuttivalikosta, muttei buuttaa vaan avaa GRUBin. Ideoita? Onko joku onnistunut?

4
Onnistuuko asennus? Kokemusta? Arvioita? Muita innostuneita kokeilijoita?

5
Mikä ohjelma luo Ubuntun asennuksessa generoidun konffin? Olen nyt ihan solmussa noiden hemmetin uuid-härpäkkeiden kanssa kun tuli deletoitua vääriä kohtia grubin konffista. En saa nyt toista Linuxiani pystyyn. Olisi helpointa pistää joku softa havaitsemaan olemassa olevat kernelit.

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Pelkkä base system
« : 07.07.09 - klo:23.37 »
Tässä on nyt EEE PC:llä ollut ongelmaa kaikissa muissa asennusvaihtoehdoissa kuin normaalissa desktop-asennuksessa. Ongelmanahan on se, etten halua kokonaista desktop-asennusta vaan ainoastaan järjestelmän toiminnan kannalta pakolliset paketit. Useimmiten homma kaatuu siihen, ettei installeri osaa asentaa linux-generic -pakettia (tai muutakaan kerneliä toisin valittaessa). No tämä oli introa, en kaipaa noihin apua kun on varmasti helpompikin tapa edetä. Ei nimittäin luulisi olevan mitenkään ongelmallista redusoida järjestelmä base systemin tasolle; eli asentaa desktop-asennus ja poistaa siitä kaikki ylimääräinen.

Osaisiko joku kertoa, mitä paketteja desktop-asennuksessa on base systemiin sisältyvien pakettien lisäksi? Tai miten voisin saada sen selville fiksusti?

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Ei nettiä, ei CD-asemaa
« : 06.07.09 - klo:21.19 »
Tarvis asentaa Ubuntun serveriversio tai minimaalinen asennus. Ongelma on se, että mulla on GSM-laajakaista, joka ei toimi tekstipohjaisissa asennuksissa. Muuta nettiä ei tänne saa. APTonCD ei oikein ole hyvä juttu, kun on kysymys miniläppäristä eli ei ole CD-asemaa.

Missä ovat ne vanhat kunnon asennuslevyt, joilla oli kaikki asennukseen tarvittavat paketit? Onko sellaisia asennuslevyjä Ubuntulle?

8
Oisko täällä jengi kiinnostunu Fluxbuntun tapasesta kevytdistroprojektista. Eli lähtökohtana ois Ubuntun minimaalinen asennus. Päälle laitettais Compiz-fusion ja mahdollisesti gimmie. Jos gimmie ois liian epävakaa, niin tiedostomanageriksi Nautilus. Ei mitään paneeleita, niin säästetään pystytilaa. Idea nimittäin kumpusi miniläppäreiden näytön tilanpuutteesta. Oon testaillu Compiz-fusionia ständölounina tässä mun miniläppärillä ja oon aika tyytyväinen.

Mulla on tässä compiz-fusion, jossa vasemmassa yläkulmassa on exposé. Oikeessa yläkulmassa spaces ja vasemmassa alakulmassa fade to desktop. Eli tehtäväpalkin sijaan ikkunoiden vaihtelu tapahtuu ring switcherillä tai exposélla. Todella kätevää. Yleisimmin käytettyjä ohjelmia varten on keybindingit, eli mitään turhaa valikkoa ei oo missään. Jos tarvii avata ohjelma, jota varten ei oo keybingiä, se avataan gnome-do:lla, jolla voi tehdä kaikkea muutakin kivaa. Tray on toteutettu fbpanelilla, johon on ladattu ainoastaan tray-plugini. Se on oikeessa alakulmassa ja se piiloutuu sinne ja näkyy ainoastaan niin erikseen haluttaessa.

Eli käyttis ei ois välttämättä nyypiölle kovin ystävällinen, mutta tehokäyttäjälle kätevä. Sen lisäks compiz-fusion ei vie muiden ikkunamanagereiden/työpöytäympäristöjen tapaan koneen resursseja, vaan näytönohjain (joka muuten käytännössä idlais) hoitaa homman.

Toi tray on vähän ruma ja kontekstiinsa sopimaton, joten ois kätevää, jos jostain sais jonku fiksun tray-ratkasun. Se kuitenkin tarvitaan. Kivoinhan ois varmaan compiz-fusionin tray-plugini, mutta sellasta ei oo. Ei joku osais tehä? Ja muitakin ideoita vastaanotetaan. Innovatiiviset ideat eivät ole kiellettyjä!

9
Ubuntu tietokoneissa / Gimmien asennus
« : 03.07.09 - klo:16.48 »
Oon yrittäny asentaa tota gimmietä alienilla rpm:istä ja kokeillu jonku checkinstallilla vääntämää debbiä. Kokeilin myös itse kääntää, mutta jostain syystä ei toiminut. Saahan ton toimimaan, mutta mitä sitä suotta keksimään pyörää uudestaan. Jossainhan noita Ubuntun debbejäkin on oltava, kun Feistyssä sen sai ilmeisesti suoraan universe-repoista. Mistäköhän löytäisin gimmien debin?

10
Laitealue / Jaunty ja 3D-kiihdytys (Intel 945GM)
« : 13.04.09 - klo:00.27 »
Kuva tökkii esimerkiksi pelatessa aivan järkyttävän pahasti. Sen lisäksi glxgears ilmoittaa keskimääräiseksi FPS:ksi 17! Onko asialle tehtävissä jotain?

erkkimon@lappy:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)

11
Pelit / BZFlag jumittaa
« : 11.04.09 - klo:14.29 »
Mikäköhän pissii, kun BZFlag ilmoittelee aika ajoin, että "Your jitter is too high". Kun ammuksia on liikenteessä 5+, kone alkaa jumittelemaan ihan täysillä. Sitten minut potkitaan aina välillä kivasti jitterin takia servereiltä. Nettiyhteydestä se tuskin johtuu (en oo ihan selvillä siitä että mitä toi jitter meinaa), koska oon testannu pelata puolmegasella mokkulalla, 8-megasella WLANilla ja 8-megasella letkuyhteydellä. GLX-gears toimii. Kyllähän tuosta näyttiksestä pitäisi olla BZFlagia pyörittämään.

Mun kone on Acer Aspire One A150.

erkkimon@lappy:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 02)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter (rev 01)

12
Olis aika riemullista, jos sais esimerkiks W-lanin ja 3G:n yhdistymään ilman keyring managerin salasanaa. On nimittäin ärsyttävää näpytellä sitä salasanaa vähän väliä, kun se salasana on niissä tässä tapauksessa käytännössä turhia. Mitenköhän onnistuisin moisessa?

13
Laitealue / Acer Aspire One A150 + Ubuntu
« : 28.02.09 - klo:06.48 »
Onko joku saanu toimimaan? Miten?

14
Laitealue / Asus EeePC 901GO XP 3G HSUPA + Ubuntu
« : 15.02.09 - klo:07.05 »
Yritin etsiä netistä tietoa siitä, että löytyykö Elisan läppäripaketin mukana tulevan läppärin sisäänrakennetulle 3G:kortille tukea. Enpä löytänyt. Tietääkö joku, saako sitä 3G:tä toimimaan Ubuntussa, tai onko joku jo kenties empiirisesti testannut asiaa? Voisin ottaa paketin, jos tuon 3G:n saa toimimaan Linuxilla.

http://www.gsm.fi/elisa_laajakaista_laite.php?p=281

15
Laitealue / Brother DCP-7010 ei lähde toimimaan
« : 08.07.07 - klo:00.32 »
Printteri toimi Dapperilla ihan mukavasti, vaan ei Feistyllä. Kun yritän asentaa tulostimen "Tulostimet" -työkalulla, käyttis ilmeisesti tunnistaa printterin, mutta tarjoaa sille 7025-ajuria 7010:n sijaan. 7010:aa ei löydy listasta ollenkaan. Kiva kun Ubuntun kehittäjät ovat nyt sitten jättäneet sen pois... :/

16
Hämmästyksekseni huomasin, ettei niinkin hyvässä ohjelmassa kuin Rhythmboxissa ole ominaisuutta, jolla voisi esim. vaihtaa biisiä avaamatta soitinta. Ei kukaan satu tietämään mitään plug-inia, jolla sais asetettua Rhythmboxiin kuumia näppäimiä? Kaikkea muuta hienoa koodikikkaretta löytyy, muttei noin perustavanlaatusta, yksinkertasta ja tärkeetä ominaisuutta sisältävää sellasta...

17
Parin Windowsin pitäis päästä käsiks palvelimen NFS-hakemistoon. Linuxeilla ja *BSD:illä se onnistuu ihan kivasti, mutta Windows vaikuttaa vähän ongelmalliselta. FTP ei tule kyseeseen, koska se vaatii alituista kirjautumista, eikä siis toimi kun tiedostoja pitäisi muokkailla eri koneilta vähän väliä. Onko mitään softaa, millä se onnistuisi?

18
Ubuntu tietokoneissa / APT sekaisin?
« : 11.12.06 - klo:01.21 »
Enpä ole koskaan saanut APT:ta sekaisin. Mm. portage on joskus mennyt paskaksi, mutta se taas on ollut helppo korjata käsin, koska sen rakenteeseen pääsee helpommin sisään. Mulla tais nyt apt mennä särki, enkä oikein tiedä, miten korjaisin sen. Eli ensin yritin asentaa gpartedin, joka ei suostunut yhteistyöhön. Sitten yritin asentaa qtpartedin, joka ei suostu asentumaan rikkinäisen gpartedin asennuksen takia. Gpartedia puolestaan en saa koneesta pois, koska APT ei suostu poistamaan sitä, koska rikkinäinen gparted on järjestelmässä. Pastean vähän tulostetta:

Lainaus käyttäjältä: apt
erkkimon@mauri-pentti ~ $ sudo apt-get install qtparted
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  acroread-escript libatk1.0-dev libglib2.0-dev x11proto-xinerama-dev
  libpango1.0-dev x11proto-render-dev libxrender-dev libcairo2-dev
  libpng12-dev libfontconfig1-dev libxcursor-dev x11proto-randr-dev
  libgtk2.0-dev libfreetype6-dev x11proto-fixes-dev libxrandr-dev
  libexpat1-dev libxft-dev libxfixes-dev libxinerama-dev
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
The following extra packages will be installed:
  gparted
Recommended packages:
  jfsutils ntfsprogs xfsprogs
The following NEW packages will be installed:
  qtparted
The following packages will be upgraded:
  gparted
1 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 41 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
Need to get 0B/529kB of archives.
After unpacking 2359kB of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? y
Selecting previously deselected package gparted.
(Reading database ...
dpkg: serious warning: files list file for package `gparted' missing, assuming package has no files currently installed.
144075 files and directories currently installed.)
Preparing to replace gparted 0.2.5-1.1ubuntu11 (using .../gparted_0.2.5-1.1ubuntu11_i386.deb) ...
Unpacking replacement gparted ...
dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/gparted_0.2.5-1.1ubuntu11_i386.deb (--unpack):
 fork failed: Cannot allocate memory
dpkg: error while cleaning up:
 fork failed: Cannot allocate memory
dpkg: error while cleaning up:
 fork failed: Cannot allocate memory
Errors were encountered while processing:
 /var/cache/apt/archives/gparted_0.2.5-1.1ubuntu11_i386.deb
Processing was halted because there were too many errors.
Running prelink, please wait...
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
erkkimon@mauri-pentti ~ $

Lainaus käyttäjältä: apt
erkkimon@mauri-pentti ~ $ sudo apt-get -f remove gparted
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  acroread-escript libatk1.0-dev libglib2.0-dev x11proto-xinerama-dev
  libpango1.0-dev gparted x11proto-render-dev libxrender-dev libcairo2-dev
  libpng12-dev libfontconfig1-dev libxcursor-dev x11proto-randr-dev
  libgtk2.0-dev libfreetype6-dev x11proto-fixes-dev libxrandr-dev
  libexpat1-dev libxft-dev libxfixes-dev libxinerama-dev
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
The following packages will be REMOVED:
  gparted
0 upgraded, 0 newly installed, 1 to remove and 41 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
Need to get 0B of archives.
After unpacking 0B of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? y
dpkg: error processing gparted (--remove):
 Package is in a very bad inconsistent state - you should
 reinstall it before attempting a removal.
terminate called after throwing an instance of 'std::logic_error'
  what():  basic_string::_S_construct NULL not valid
Errors were encountered while processing:
 gparted
Aborted (core dumped)
erkkimon@mauri-pentti ~ $

Mihinkäs sormi nyt laitetaan?

19
Onko Linuxille yhtään varteenotettavaa sävellysohjelmaa/nuotitusohjelmaa ja sample-kirjastoa? Itse olen tottunut käyttämään Sibeliusta ja Garritania (http://www.garritan.com/). Linuxille tuskin löytyy yhtä hyviä, mutta onko mitään vastaavaa?

20
Luulisin, et Ubuntussa ois joku kätevä tapa toteuttaa rootin oikkien vaativien ajettavien fileiden ajaminen bootin yhteydessä. Init-skripteillä sun muilla kivoilla kikkareillahan toi onnistuis, mut kun entisenä Gentoo-käyttäjänä innokkaasti kääntelin aikoinaan Ubuntuun kerneliä käsin, niin opin, ettei kannata tehdä käsin mitään, mikä on Ubuntussa automatisoitu. Eli jotain hakemistoa, johon laitetaan symlinkkejä osoittamaan haluttuihin skripteihin tai binääreihin tj?

Sivuja: [1]