Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - salmela

Sivuja: [1]
1
Terve

Ubuntu 20.04 LTS versio ja ikivanha Fujitsun kone. Sain ohjelmistopäivitykset ohjelmasta ilmoituksen epäonnistumisesta ja terminalista sudo apt-get upgraden jälkeen:
dpkg: virhe: duplicate file trigger interest for filename 'usb/lib/gtk-3.0/3.0.0/immodules' and package 'libgtk-3-0:i386'
libdvd-pkg: Package libdvdcss2-1.4.3.-1 was removed, stop processing...

Netistä hain ohjeita mutta mikään ei tunnu toimivan, en saa pakettia ilmeisesti poistettua enkä uudelleenasennettua. kone ei suostu päivittymään tälle hetkellä vaan ilmoittaa virheestä, joka keskeyttää prosessin.

Anteeksi kuvauksen epämääräisyys, olen ubuntun käyttäjänä "vanha" mutta tähän asti lähes ongelmitta onnistunut käyttämään enkä siis ymmärrä kauhean hyvin päätteen käskyjen päälle...

2
Olen melko uuno linuxin suhteen edelleen, vaikka ubuntun linuxia lähes vuosikymmenen olen jo käyttänyt.

Ongelma: tuolla pannuhuoneen nurkassa surrasi vuosi "serverinä" läppäri, johon olin liittänyt 2 x gigan usb-kovalevyt. Levyt olivat peilaavia (RAID1) keskenään ja tallensin siis dokumentit kovalevyille enkä läppärille. Läppärillä surisi ubuntun LTS versio, muistaakseni 12.04.

Kävi niin onnellisesti, että läppärin oma kovalevy laukesi ikääntymistään.

Kone oli jo lähes 10v vanha, joten päätin luopua siitä ja hankin uudemman käytetyn läppärin ja asentelin uuden 14.04 LTS:n. Yritin laittaa ulkoiset kovalevyt yhdessä ja erikseen koneeseen kiinni, mutta en saa niitä liitettyä siten, että pääsisin kovalevyjen sisältöön kiinni. Levynhallintaohjelmalla levyt normaalisti näkyy toimii, mutta en löydä "liitä taltio" tyyppistä komentoa mistään.

Millähän saan ulkoiset kovalevyt käyttöön yhdessä tai erikseen, yleensähän usb kovaleyt tulee näkyviin automaattisesti vain tyrkätessä piuhan kiinni.

Olen siis tumpelo koneiden kanssa. Toivottavasti tähän löytyy joku ratkaisu, kovalevyt sisältävät melkoisen määrän dokumentteja, joiden luulin olevan turvassa RAIDattuani ne peilaavaksi?

Ari

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Näyttö pimeänä?
« : 14.10.11 - klo:19.15 »
Tervehdys

Olen käyttänyt linuxia ja ubuntua about 2009 alkaen päivittäen aina puolivuosittain julkaisut. Mikään linuxvirtuoosi en ole, mutta en mikään tumpulakaan. Kaikki mikä liittyy päätteen käyttöön on aina yhtä vaikeaa, vaikka sitäkin olenkin käyttänyt. Sitä edeltävää windows ja machistoriaa on 10 vuotta ja linuxiakin viimeiseen asti graafisena haluan käyttää. No se siitä.

LInuxkäyttis (=ubuntu distro) mulla on tällä hetkelläongelmitta  5:ssä koneessa, 11.10 3:ssa koneessa ja 10.04 lts kahdessa ilman mitään ongelmia.

Ongelmia alkoi tulla kesällä vaimon markettiläppäriin, joka on mallia acer emachines e727. Asennus 11.04 meni ongelmitta, mutta päivitysten myötä uudet kernelit alkoivat ryppyillä, lähinnä siten että käynnistys joko pysähtyi mutta useimmin näytön valo sammui kesken käynnistyksen enkä enää saanut sitä syttymään. Viimeinen kernel joka toimi ongelmitta 11.04:ssa oli numerosarjaltaan 2.6.35.28, ja sitä tulikin käytettynä tähän asti. Kirkasotsaisena toivoin että ongelma korjaantuisi 11.10 päivityksen jälkeen, no ei korjaantunut.

Viimeisen kernel jolla kone käynnistyy edelleen on tuo yllämainittu. 11.10 asennuskin jotenkin tökki verrattuna muihin koneisiini, mm. työpöytä ja sähköpostiasetukset nollaantuivat.

Onko ehdotuksia, miten voisin saada näytön valon syttymään uudemmilla kerneleillä tai ylipäänsä sytytettyä. Jotain muuta mitä voisin tehdä?

salmela

4
Tervehdys

Olen hukassa mpd:n asennuksen kanssa. Innostuin asiasta, kun sain vuoden takaisen mikrobitin käsiini, jossa oli Tapio Berschewskyn artikkeli asiasta (1/2010). Mulla oli yks läppäri nurkassa ja asensin ubuntu 10.04 ltsn siihen. Melkoisen orjallisesti tein jutun mukaan ratkaisut (mpd:n asennuksen suhteen), ainoa poikkeus oli musiikin laitto ulkoiselle kovolle (läppärissä on säälittävän pieni kovo).

Ongelma on se, ettei database tiedosto suostu asentumaan, käsky pysähtyy allaolevasti pääteohjelmassa:

soitin@soitin:~$ sudo mpd --create-db
listen: Failed to listen on 192.168.0.183 (line 70): Address already in use
Keskeytetty
soitin@soitin:~$

Mää en ole mikään linux virtuoosi, jonka vuoksi apua kaipaan. Nettiä olen pari yötä penkonut, eikä sieltä ratkaisua löytynyt. Tuo IP osoite on läppärini osoite ja pitäisi olla oikein.

Auttakaa miestä mäessä.


Muokkaus (Tomin): Merkkasin ratkaistuksi

Sivuja: [1]