Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - eheh

Sivuja: [1]
1
Osaisiko joku kertoa miten saan näytönohjaimen tuuletinta säätävän scriptin käyntiin automaattisesti Kubuntun käynnistyksen yhteydessä ja pois päältä sammuttaessa?

Itse nvclock -ohjelmaa käyttävä script on tehty Ubuntulle olevien ohjeiden mukaan. Näissä ohjeissa tuon käynnistyskomennot asennetaan gdm:n tiedostoon:

Koodia: [Valitse]
start-stop-daemon --start --oknodo --nicelevel 15 --pidfile /var/run/auto_fan.pid -m -b --exec /usr/bin/auto_fan

start-stop-daemon --stop  --oknodo --pidfile /var/run/auto_fan.pid

Kde:n ja kdm:n kanssa näille sopivaa kohtaa en löytänyt. Järjestelmäasetukset > Automaattikäynnistys osoittautui liian haastavaksi minulle heti siinä vaiheessa kun yritin lisätä nämä kohtaan Komentojonotiedosto ja se alkoi herjaamaan hyväksyvänsä vain .sh -loppuisia tiedostoja.

Mikä siis olisi järkevä ja toimiva keino automaattiseen käynnistykseen Kubuntussa?

2
Sovelmia, aktiviteetteja, virtuaalityöpöytiä, työtiloja, widgettejä, plasmoideja, sovelmajoukkoja... Kuka näissä enää pysyy perässä? En minä ainakaan.

Suljin sitten aktiviteetin nimeltä "nimetön" ihmettellessäni että mikä se on ja mihin sitä tarvitaan, kun mitään vihjettä, vinkkiä tai ohjetta siitä ja sen merkityksestä ei ollut tarjolla, joten yritin päästä selville sen sielunelämästä kokeile-mitä-tapahtuu periaatteella. Sinne katosi tuttu työpöytä kaikkine sovelmineen.

Suljetulla aktiviteetilla olevat sovelmat näkyvät olevan käynissä kun sovelmien valikkoa katselee. Millä saan joko suljetun aktiviteetin palautettua tai suljettua sovelmat, jotta voin rakentaa työpöytäni uudestaan?

3
Yleistä keskustelua / 64-bit Flash jälleen saatavilla
« : 15.09.10 - klo:22.37 »
Adobe on tuonut jälleen saataville 64-bit version Flashistä. Vielä se on esiversio, mutta ilmeisesti silti parempi kuin aiempi (sittemmin haavoittuvana jakelusta poistunut) versio. Aiempikin 64-bit versio toimi paremmin kuin nykyinen npwrapperin läpi ajettu 32-bit flash, eli tämän voisi ottaa jälleen käyttöön.

Mikähän olisi oikea työjärjestys vanhan pluginin kaapimiseen pois ja uuden asentamiseen, vieläpä niin, että myöhemmin voisi ottaa kivuttomasti jälleen käyttöön Ubuntun tarjoaman flashplugin-installerin ja sitä kautta ohjelmapäivitykset (olettaen, että 64-bit flash sinne löytää tiensä)?

http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/

4
Onko täällä kokemuksia Pardusista? Minusta se vaikuttaa fiksun oloiselta distrolta ja siinä on piirteitä jotka näkisin mielelläni oman koneeni linuxissa:

- Pardusin takana on ammattilaisia ja sitä kehittää Turkin tiedeinstituutti. Tämän olettaisin tuovan laadukkuutta ja varmuutta mm. bugien korjaukseen. Pardus on jo käytössä monissa Turkin virastoissa.
- Se on tarkoitettu helppokäyttöiseksi ja suunniteltu tavallisille käyttäjille. Kaiketi siis säästyisi joukolta pitkäpiinaisia googletuksia, man-sivujen lukemisia, CLI komentojen vipujen arvailua ja config-tiedostojen editointeja.
- Se on oma itsenäinen jakelupakettinsa, eikä toisen distron päälle kasattu viritys. Ongelmat ratkotaan siellä missä ne ovat, eikä kiertämällä tai muilla virityksillä periaatteella "kunhan tässä nyt toimii". Pidemmän päälle siis olettaisin tämän näkyvän suoraviivaisena lähestymistapana, yksinkertaistavan distroa ja siten johtavan vähempiin ongelmiin.
- Keskittyy KDE:hen. Ei mitään puolivillaista KDE:ta, kuten niin monessa muussa distrossa, vaan alusta lähtien suunniteltu KDE:n varaan.
- Rullaava distro. Päivittyy siis koko ajan, eikä isoissa könteissä kuukausien välein. Itse käyttöjärjestelmällä ei niinkään ole merkitystä, mutta distron mukana tulevat ohjelmat pitäisin mielelläni ajan tasalla ilman että niitä varten täytyy metsästää uusia epävirallisia asennuspaikkoja.
- Nätti kuin sika pienenä. :)

Tällä hetkellä Pardusia tosin ei vielä saa 64-bittisenä (suunniteltu tulevan huhtikuussa 2010) eikä sitä ole suomennettu.

Linkkejä: Pardus Wikipediassa, Pardus.org, Foorumi.

Periaatteessa siis vaikuttaa minusta lupaavalta, kunhan 64bit versio julkaistaan. Mutta kertokaapa kokemuksianne; onko Pardusin kanssa ollut ongelmia ja törmääkö helposti siihen ettei haluttua ohjelmaa olekaan vielä käännettynä Pardusille? Miten hyvin tämä toimii käytössä verrattuna vaikkapa Kubuntuun tai Mandrivaan?

5
Laitealue / Näytönohjain vaihtui -> äänet pätkii
« : 25.08.09 - klo:12.07 »
Käytössä ollut näytönohjain hajosi ja jouduin siirtymään integroidun näytönohjainpiirin käyttöön. Tämän seurauksena videoiden katselu VLC tai Dragon soittimilla muuttui ongelmalliseksi. Videoiden ääni pätkii ja siinä on häiriövinguntaa, mikäli ruudulla tapahtuu jotakin muuta yhtä aikaa. Ääni toimii pätkimättä kun ei koske mihinkään.

Näytönohjaimen vaihto tapahtui seuraavan operaation mukaisesti:
- Risa kortti ulos ja monitorin johto kiinni integroidun piirin porttiin
- Biosin nollaus emolevyltä
- recovery bootin kautta grafiikkaongelmien korjaus
- nVidian binääri-ajureiden asennus suljettujen ohjainten asennustyökalun kautta

Rikkoutunut kortti oli myös nVidian piirillä, joten koneessa oli ennestäänkin nVidian ajurit. Äänipiiri on integroitu Realtek ja nyt käytössä on integroitu näytönohjainpiiri nVidia 6150. Ääni toimii ongelmitta toisessa käyttöjärjestelmässä ja Linuxin puolella usb-äänikortin kautta. Käytössä Kubuntu 9.04.

1) Mikä on vialla tai mistä vikaa kannattaisi etsiä (biosissa jotakin vialla, irq ongelmia, ajurit asennettu väärin, ...)?
2) Miten vika korjataan?
3) Mikä on oikea tapa asentaa uusi näytönohjain, kun korvaan rikkoutuneen ohjaimen uudella (edelleen nVidia)?

6
NVidian ajureista on laitettu päälle "Separate X screen" ja tv:ssä näkyy musta ruutu sekä sekä X:n perinteinen ristimallinen hiirikursori, mutta ei mitään muuta työpöydältä. TV:ssä näkyy myös käyttöjärjestelmän käynnistyksen ja sammutuksen aikaiset tiedot. Yhteys tv:hen siis toimii.

VLC:n asetukset pitäisi kaiketi olla kohdallaan, mutta kuva ei mene perille (Asetukset>Kaikki>Video>Ulostulomoduulit käyttöön X11 tai XVideo ja näiden asetuksista edelleen päälle "Vaihtoehtoinen koko näytön tila" myös "Screen for fullscreen mode" valintoja on kokeiltu). Näillä asetuksilla kokoruututilaan siirtyminen vaihtaa videoiden näytön monitorilta jonnekin, vaan eipä näy TV:ssä.

Täytyykö tv-näytössä saada ensin pyörimään kde, jotta videot näkyisivät siellä, vai mistä tämä on kiinni?

7
Laitealue / Kubuntu 9.04 tulostin ei asennu
« : 13.06.09 - klo:16.32 »
Printteristä virta päälle, jolloin tulee teksti, että uutta laitetta asennetaan ja kohta tulostimen kuva ilmestyy ilmoitusalueelle. Itse tulostin ei kuitenkaan ilmesty näkyville mihinkään. Open Officen ainoa näkyvä tulostin on Generic Printer, jolla tulostus aiheuttaa virheilmoituksen "Virhe tulostettaessa", Gimp ei näytä kuin mahdollisuuden tulostaa tiedostoon. KDE:n tulostinasetuksista ei löydy printteriä. Järjestelmä on 64 bittinen.

Logista löytyy tällaista:
Koodia: [Valitse]
kernel        [18319.277084] usb 2-1: new full speed USB device using ohci_hcd and address 6
kernel        [18319.493543] usb 2-1: configuration #1 chosen from 1 choice
kernel        [18319.516226] usblp0: USB Bidirectional printer dev 6 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x1094
hal_lpadmin        Running hal_lpadmin
hal_lpadmin        hal_lpadmin triggered by usblp kernel module
hal_lpadmin        Getting device ID from the usblp HAL entry ...
hal_lpadmin        Device ID for /dev/usb/lp0: MFG:Canon;MDL:iP3000;DES:Canon iP3000;CMD:BJL,BJRaster3,BSCCe;
hal_lpadmin        Written device ID into HAL database entry: MFG:Canon;MDL:iP3000;DES:Canon iP3000;CMD:BJL,BJRaster3,BSCCe;
hal_lpadmin        add
hal_lpadmin        Printer reported by HAL: Canon iP3000 0000:00:0b.0
kernel        [18321.321129] ppdev0: registered pardevice
hp        io/hpmud/pp.c 627: unable to read device-id ret=-1
hal_lpadmin        URIs: ['usb://Canon/iP3000', 'hal:///org/freedesktop/Hal/devices/usb_device_1d6b_1_0000_00_0b_0_if0_0_printer_noserial']
hal_lpadmin        HPLIP Fax URIs: None
kernel        [18321.376627] ppdev0: unregistered pardevice
hal_lpadmin        Calling GetReady
hal_lpadmin        Device ID: MFG:Canon;MDL:iP3000;DES:Canon iP3000;CMD:BJL,BJRaster3,BSCCe; URI:usb://Canon/iP3000
hal_lpadmin        PPD: gutenprint.5.2://bjc-PIXMA-iP3000/expert; Status: 1
hal_lpadmin        Did not add printer with URI usb://Canon/iP3000, no exact model fit found
Ajurit on olemassa (gutenprint) ja toimii "Perfectly": http://openprinting.org/show_printer.cgi?recnum=Canon-PIXMA_iP3000
Asennettuna on noita gutenprinttejä vaikka mitä: http://bayimg.com/LaALfAacP

Tulostin kaiken ymmärryksen mukaan on täysin toimiva, joskin tällä hetkellä taitaa valitella jonkin yksittäisen värin olevan vähissä.

Mikä siis on vialla ja millä sen korjaisi?

8
Olen nyt useamman tunnin koittanut saada vaihdettua DNS:t mutta ei tunnu homma onnistuvan.

Mitä siis täytyy tehdä vaihtaakseen nimipalvelimet?

/etc/dhcp3/dhclient.conf editointi, niin että sinne lisää "prepend domain-name-servers nnn.nnn.nnn.nn nnn.nnn.nnn.nnn;" tai saman vaihtaen "prepend" komennon "supersede" komennoksi ei tunnu auttavan. Verkkoa on koitettu uudelleen käynnistää komennoilla: "sudo ifconfig eth0 down" & "sudo invoke-rc.d NetworkManager restart" sekä tietokoneen uudelleenkäynnistyksellä. (Nämä ohjeet siis eivät toimineet: http://kubuntuforums.net/forums/index.php?topic=3102729.0 )

/etc/resolv.conf viittaa verkkoa jakavaan adsl-boksiin, eikä siitä tunnu mihinkään muuttuvan:
# Generated by NetworkManager
nameserver 10.0.0.2


/etc/network/interfaces sisältää vain nämä tiedot:
auto lo
iface lo inet loopback


Network Management - KDE Hallintamoduuli ei näytä yhtään liittymää, joten sitä kautta en edes pääse käsiksi aktiiviseen ja toimivaan lankaliittymään. Wired ja VPN -tabit ovat aktiivisia, mutta molemmat siis tyhjää täynnä. Widgetistä näkyy vain ip-osoite.

En myöskään tiedä mistä Network Management sammutetaan, jos sitä tarvitaan ongelman ratkaisuun.

Sivuja: [1]