Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jussike

Sivuja: [1] 2 3 ... 49
1
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Tapatalk
« : 07.06.14 - klo:09.38 »
Kyllä monien muidenkin maiden ubuntu-forumit löytyvät Tapatalkista, joten miksi Canonical ei suostuisi Suomen forumille kyseistä pluginia asentamaan? Minä vaan kysyn. :)

2
Pöytälaatikossa olisi Raspberry Pi ja Behringerin UCA202 äänikortti. Noista oli tarkoitus tehdä musiikkistreamin vastaanotin, mutta äänen pätkimisen takia on projekti kesken. Jos pätkimisongelmat saisi ratkottua, niin tuon varmaan saisi myös suorittamaan huonekorjauksen eikä pöytäkoneen äänijärjestelmään tarvitsisi koskea ollenkaan.

Ratkaisuehdotus: Raspi roskiin ja Beagle bone black tilalle. Toimii juurikin tuolla UCA:lla. Just testattu. Aikani hajoilin myöskin  raspin kanssa tuohon. Ei vaan toimi. Itsellä taka-ajatuksena olis tehdä korjain autoon tuosta.

EDIT: Kotistereosetissä ollut brutefir käytössä x86-pohjaisena, drc:llä muistaakseni generoin suotimet. Ihan kivasti parantaa ääntä. :)

3
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Forums:iin murtauduttu
« : 22.07.13 - klo:14.49 »
Suosittelen vaihtamaan salasanan tänne - varsinkin jos monessa paikassa sama salasana.

Hmm, eikös nimenomaan niihin muihin palveluihin (ja tietysti tännekin), joissa mahdollisesti on sama salasana?

4
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Forums:iin murtauduttu
« : 21.07.13 - klo:13.58 »
Koskeekos tuo myös tätä Suomen foorumia?

5
Puppy Linux.

Siitä on sellainenkin versio, johon voi asentaa Ubuntun .debbejä suoraan, joten softasta ei tule pulaa niinkuin monessa muussa pikkujakelussa. Tietenkään kaikki (mikään) ei ole yhtä kaunista kuin Ubuntussa, mutta karua ja toimivaa on yleensä ollut.

6
En usko, että Linux-ytimen kehittäjät on edes kiinnostunut käyttöasteesta työpöytäkäytössä. Kehitystyö tietysti jatkuu, koska pörräähän Linux joka toisessa kodinkoneessa, joka toisessa serverissä sekä jokaisessa Android-luurissa. Lisäksi GNU on hyvä käyttis työpöydälläkin ja sillä on riittävästi käyttäjiä ja kehittäjiä, jotta kehitystyö pysyy yllä. Ei liene hankala arvailla, miksi GNU ei syrjäyttänyt Windowsia ja Macia työpöytäkäytössä. Suljettujen softien (ammattisoftat, pelit, ym.) toimittajien ja lisälaitevalmistajien laiskuus sekä tietysti esiasennettujen GNU/Linux-koneiden vähyys markkinoilla.

Mielestäni Linux on edelleenkin menestystarina eikä floppi.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 28.08.12 - klo:22.41 »
Iteki tuli tommonen Raspberry hommattua.
Koesavut on otettu, Debianilla ja Archilla. Androidiakin voisi koittaa.

Itellä on taka-ajatuksena koittaa jos tuo taipuisi kivasti autokäyttöön. Kaapista löytyy wanhoja LCD-ruutuja ja sopivalla ohjaimella vois virittää lapsille viihdekeskuksen taakse. :)
Toinen käyttötarkoitus autossa voisi olla äänentoiston taajuuskorjaus brutefir-ohjelman avulla. Softa on käytössä jo kotona ja tekee kyllä hyvää äänelle.

Lisäys:
Ja Farnellin verkkokaupasta tuli melko nopsaan.

Korjaus: Partcohan se oli eikä Farnell

8
Mietin että jos asentaisin koko koneen ihan puhtaana asennuksena ja asennuksen yhteydessä niputtaisin levyt?
Puhdasta serveriä en tästä tee, vaan desktoppi jää koneelle pyörimään ihan varmuuden vuoksi koska se toimii backuppina käytönkin puolesta.

Tarkoitus on varmistaa tiedot mäkiltä -> linux koneelle kerran kuukaudessa.

Kuulostaa toimivalle. Netatalkiin pitää sitten laittaa muutama flägi, että sen saa toimimaan timemachinen kanssa. (jos nyt ees sitä haluat tuohon käyttää)

Lainaus
Sen verran tartun tuohon, että eihän esim. raid 1:llä tapahdu datalle periaatteessa mitään, vaikka levy paukahtaakin, puhumattakaan raid 5:stä tai raid 6:sta.

Kiintolevyissä on semmonen kiva ominaisuus, että ne saattaa rikki mennessään korruptoida dataa ilman, että se ilmenee luku/kirjoitus -virheinä. Näin ollen esim. Linuxin softaraid 1 saattaa pahimmillaan korruptoida dataa ehjällekin levylle, jos se päättää synkronoida korruptoituneen datan toiselle raid1:n puoliskolle.

9
Sain Ubuntu koneen näkymään finderissa Netatalkin avulla, mutta nyt en ymmärrä kuinka saisin  kaikki levyt näkyviin? Nyt kotikansio näkyy vain jaettuna.

Editoi /etc/netatalk/AppleVolumes.default

Lainaus
Pitäisikkö nuo laittaa softaraidilla yhdeksi levyksi (2x250) ja saiko sillä yhdistettyä eri kokoisia levyjä 500 + 320?

Raid on 'väärä' työkalu tuohon.
LVM taikka sitten jokin edistyneempi tiedostojärjestelmä, kuten btrfs tai zfs.
http://linux.fi/wiki/LVM

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mitä vikaa on komennossa?
« : 16.11.11 - klo:21.04 »
Kyllä kaikki on vaikeaa Ubuntussa!

Mitä luulet auttaako itku? Windows on yhtä lähellä kuin lähin rahapussi, jossa on rahaa. Saat kaupan päälle viruksetkin ja niitä(kään) ei ole vaikeaa saada toimimaan.

Jos Ubuntu ei jakeluna miellytä, voit rakentaa kaiken itse: http://www.linuxfromscratch.org/lfs/

11
Onnistuiko ajurin kääntäminen ja asentaminen? Virheilmoja?

Ehkä se yrittää käyttää taas sitä kernelin omaa, kun oireet samat?

Koodia: [Valitse]
lsmod

Jossai vaiheessa taisin mainita sen kernelin mukana tulevan ajurin blacklistaamisesta..

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu hyytyi
« : 26.09.11 - klo:00.54 »
Vastaisuuden varalle:

http://linux.fi/wiki/SysRq

"Yleensä jumittuneen järjestelmän uudelleenkäynnistys kannattaa tehdä yhdistelmällä r-e-i-s-u-b."

Sinun tapauksessasi ois todennäköisesti auttanut alt+sysrq+k, joka ois tappanu X:n ja palauttanut koneen kirjautumisruutuun.

Eli ei ratkaise vähimmässäkään määrin ongelmaasi, mutta estää jälkipyykkiä jos kone jumiutuu. Eli ei koskaan reset-nappia ennen kuin on kokeiltu sysrq-loitsuja. Joskus toki tulee tilanteita, että reset-nappi on ainoa vaihtoehto.

Sysrq-komennot yleensä toimivat silloinkin, kun näppäimistö ei muuten reagoi näkyvästi mihinkään.

13
Ahaa joo. Eli tuota pitäis hieman modata tota sisästä korttia ensin(jos sen halaut toimimaan):
http://rfswitch.sourceforge.net/?page=laptop_matrix

Travelmate 290:ssa on eri WLAN-piiri kuin 290E:ssä... joten...


EDIT: olihan siinä mainittu muutkin kuin toi ipw-piiri, joten voisi tuota kokeilla.. :)

14
Dodii edistystä.

Nyt jos haluat, että jonain kauniina aamuna et joudu kääntämään ajuria uudelleen niin kernel pitäisi asettaa holdiin, joka siis estää sen päivittymisen. Kaikki muut turvallisuus ym. päivitykset tulevat silti koneelle normaalisti.

Koodia: [Valitse]
echo "linux-image-generic hold" | sudo dpkg --set-selections

ja kernelin hold-tilanteen voi tarkistaa
Koodia: [Valitse]
dpkg --get-selections | grep linux-image

Jos taasen haluat ehdottomasti kernelin päivittyvän normaalisti, niin unohda edelliset ja aja kernel-päivityksen jälkeen ajurihakemistossa:
Koodia: [Valitse]
make clean
make
sudo make install

..olettaen, ettei kernel-headereiden päivittyessä tule lisää konflikteja sen kääntyvyyden kanssa...

15
Niin siis tosiaan tuo ohjeistus ircissä jäi kesken, kun kääntäminen silloin hajosi ja molempien piti siirtyä tahoillemme.

Tuon maken jälkeen ajetaan toi mainittu komento, jolla käännetty moduuli asennetaan. Sen jälkeen vanha moduuli pitää ottaa pois käytöstä ja ottaa käännetty moduuli käyttöön modprobe-komennolla.

Sitten laitetaan uusi moduuli latautumaan bootissa, jos se ei tapahdu automaattisesti ja asetetaan vanha ajuri blacklistiin, jolloin se tule vahingossa käyttöön.

tuke81: Siis toi sisäinen broadcom on mystisesti hard locked -tilassa, vaikka fyysistä kytkintä kääntelisi mihin asentoon tahansa. Googlen mukaan ongelma ei ole tuntematon kyseisessä laitteessa, mutta valmista ratkaisua ei ollut tarjolla.

Ja tohon ulkoiseen usb-tikkuun uudessa kernelissä pitäisi olla ajuri, mutta se ilmeisesti on vielä keskeneräinen kun ei toimi. Valmistaja tarjoaa itse käännettävät ajurit, jotka pitäisi nyt saada testattua. Niissä on tietysti se ongelma, kun kerneli päivittyy niin joutuu kääntämään uudelleen ja näemmä eivät ole ihan ajan tasalla muutenkaan kun eivät suoraan käänny uutta kerneliä vasten.

16
Toi modprobe ei sit pysy bootin ylitte voimassa..

<offtopic>On muuten ihan uskomattoman tukossa tää foorumi taas. Tänkö takia mun foorumiaktiivisuus romahti jo kauan sitten...</offtopic>

17
Hei

Tarinoimme äsken kanssasi ircissä aiheesta.

Koitapa vaikuttaako rfkill list all -tulosteeseen jos teet tämän:
Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -r acer-wmi

Jos tuo poistaa blocked--tilan sisäisestä wlanista niin sitten ongelma alkaa ratketa. Tuon sinun Acerin kanssa on siis muillakin ollut ongelmia on blocked-tilan kanssa.

EDIT:typo

18
Laitealue / Vs: PCMCIA Wlan -kortti Linuxille?
« : 31.05.11 - klo:01.51 »
Joko ostit?

Sori huono foorumiaktiivisuus...

19
Laitealue / Vs: PCMCIA Wlan -kortti Linuxille?
« : 10.05.11 - klo:14.24 »
Mulla ois N-sarjan pcmcia-kortti, lähes käyttämätön, tarpeettomana. Toimii ulos laatikosta ath9k-ajurilla, jota ei tarvitse asentaa erikseen.

Sit ois myöskin Asuksen RT2500-pohjainen pcmcia-kortti, mutta se on sen verran legacy-kamaa, että nykyiset ajurit ei taida enää olla kovin ylläpidettyjä Linuxissa.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitysmurheita Nattyssa
« : 10.05.11 - klo:14.08 »
Onko vakavastakin virhetoiminnasta kyse?
Ei.

Lainaus
Miten voisi korjata?

Mitä lienetkin asentanu PPA-repoista niin sitä ei ole enää saatavilla.
Poista kyseinen PPA käytöstä mistä se valittaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 49