Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Subudhinath

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle areena
« : 28.06.07 - klo:00.59 »
Vielä vähän KMPlayer mainoksia:

Yle perustelee Windows media formaatin käyttöä DRM:llä... hassua taas on että KMPlayerillä pääsee tosi helposti kenties ehkä jopa vahingossa tuota DRM:ää purkaamaan. Ei muuta kuin klikkaamalla oikealla olevaa punaruutu-nappulaa ja sitten "Start recording".  :P

2
På svenska / Feisty4U :)
« : 20.04.07 - klo:00.57 »
Alla Ubuntumirros är ganska belastade nu då Feisty just kom ut och tom. torrentarna strulade lite, men här lägger jag upp olika images vartefter jag fått ner dem: http://hyddon.ronnqvist.fi/public/distros/ubuntu/

3
  Hei!

Olisin lisännyt Pietarsaaren Linux-käyttäjä ryhmä tähän: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Paikallistiimit
...mutta en oikein tajunnut miten sen sivun muokkaamista onnistuisi vaikka se onkin olevinaan wiki-sivu.  :-\

No mutta joka tapauksessa lisäsin tietojamme tähän: http://linux.fi/index.php/K%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4yhdistykset
Aloitetaan siitä :)

  t.Simon

4
På svenska / Jeppis Linux UserGroup
« : 19.04.07 - klo:01.13 »
  Hej!

Jag (Simon Rönnqvist) och ett par kompisar Petter Blomqvist och Maku Grundvall ha sådär av oss själva arbetat med att sprida (Ubuntu/Kubuntu) Linux. Iom. att vi alla är från Jakobstad (och jag flyttar tillbaka dit i sommar) kom vi fram till att vi så småningom nu startar Jeppis Linux UserGroup (JepLUG) och gör vår verksamhet lite mer organiserad och synlig. Till en början (redan innan tanken på JepLUG föddes) började vi smida planer på att i sommar ha något skivutdelningsjippo med Ubuntu/Kubuntu skivor och demonstrera systemet för folk. (Har 55st skivor på kommande.) "Spread Ubuntu-love" som man brukar säga. :D Så vi kunde ju börja vår 'officiella' verksamhet här nu sådär blygsamt me att smida vidare på planerna. Ordet fritt!  ;)

  hälsn.Simon
PS. Ni exil-Jeppisbor som ser dehär får gärna delta virtuellt.
PS #2. Ja samaa suomeksi, Pietarsaaressa ei tarvitse kääntää... jokainen puhuu oma kieltään, toiset ymmärtävät kuitenkin. ;D

5
Hördu Jussi, du skriver ju nästan perfekt svenska själv...  ;D

6
Digiexpoon olisi hienoa saada joku Ubuntu-koju, ongelmana on vaan että ne eivät mitään ilmaisia ole.

No, tarkoitinkin että ehkä joutuisi uhraamaan vähän rahaakin. Mutta jos porukka on muutenkin valmis uhraamaan aikansa ja energiansa tällaiseen niin miksei vähän rahaakin löytyisi? (Itse mulla ei ole elämäntilanteen vuoksi paljon aikaa uhrattavana, mutta vaikka en nyt ihan rikas ole niin voisin kyllä heittää ainakin parikymmentä euroa vähän riippuen muiden ihmisten innostuksesta.)

Toinen vaihtoehto tulevaisuudessa olisi jos meillä olisi virallinen Ubuntu yhdistys niin ehkä vois jotain tukea Mark Shuttleworthin kukkarosta saada. Onhan ympäri maailmaa Ubuntu-tapahtumia aina välillä järjestettyjä, mistä niihin rahat löytyy?

7
No koko Vista homma on nyt mennyt, mutta ehkä ihan muuten vois järjestää joku Linux-demo jossain julkisessa paikassa. Ehkä sellaista vaaisi jonkun verran rahaa, mutta jos intoa muutenkin löytyy niin miksei? Ehkä joku messu olisi kaikkein paras paikka, mutta kyllä esim. Kamppikin on ihan jees.

  t.Simon

8
  Hei!

Tuliko näistä suunnitelmista yhtään mitään?
Kävin nopsaa itse vilkaisemassa mitä kaikkea heillä nyt oli siellä.

Kokeilin nopeasti Vistaa... (Theme on aika XP:n, MacOS X:n ja Ubuntun välimuoto ja effektit ovat aika compiz/beryl ja starttivalikko on vähän SuSE-mainen.) Sitten kävin juttelemassa edustajan kanssa, sanoin rehellisesti että itse tulen Linux- ja Mac-taustalta... "Miksi mun kannattaisi valita Vistaa?" No ei ne oikeastaan pystyneet siihen kovin hyvin vastata, koska ne eivät tieneet paljon noista muista järjestelmistä. Mutta loppujen lopuksi lähinnä Windows yhteensopivuus lienee olla ainut tärkeä syy, jos sellaisesta olisi tarvetta. Sen mikä ne taas pystyivät kertomaan oli Vistan edut edellisiin Windows versioihin verrattuna.

Pähkinäkuoreessa ne mainitsi nämä uudet asiat Vistassa (Linux-kieleen käännettynä):
- compiz/beryl
- beagle (hakusysteemi joka pystyy etsimaan vähän sitä ja tätä, esim. sähköpostejä ja tiedostoja)
- tietoturvaa?

MacOS X:n puolella kans löytyi tuollaista jo silloin kun viimeinen MacOS X versio tuli, ja kohta tulee seuraava.

Ilmeisesti suurin ero järjestelmien välillä (niin kauan kun ne toimivat ilman viruksia, jne.) on softavalikoima. Ja Linuxiin rupee tulemaan yhä enemmän kaupallista softaa opensourcen rinnalle.

  t.Simon

9
Yleistä keskustelua / Impulssikäynti Vista-bileissä
« : 03.02.07 - klo:00.40 »
  Hei!

Luin äskein tätä: http://blog.tonyyarusso.com/planetubuntu/ubuntu-canadas-toronto-chapter-brings-the-penguin-to-the-ice-house/
Joku vähän vastaava idea kans tuli mulle, mutta kun on lapsi ja paljon tekemistä en välttämättä ehdi. :-(

Tosiaan olisi ihan jees jos joku pieni porukka olisi esim. sunnuntaina (eli viimeisenä päivänä) kannettavien kanssa näyttämässä mitä kaikkea vistamaisia namuja (compiz/beryl) ja paljon muutakin mikä Linuxista löytyy ja selittämässä Linuxin eduista (ja miksei rehellisesti kans Windowsinkin eduista, se lisäisi kai uskottavuutta). Sunnuntaina Vista-juhlien teemat ovat suunnattuja lapsipeiheille, joten ehkä joku gCompris:in näyttäminen ja semmosta olisi paikallaan.

Lisätietoja tapahtumasta: http://www.vistalaunch.fi
Ehdota paikka ja aika tähän niin katsotaan saisimmekö kokoon pieni porukka.

  t.Simon
PS. Laiton tätä samaa viestia FLUG:in postituslistalle.

10
  Hei!

Vieräilin tätä sivustoa: http://www.ubuntu.com/support/local
Ihmettelin minkä takia UbuntuSuomille ei löydy viitteitä... ehkä joku administraattori täällä haluaisi sen lisätä siihen?

  t.Simon

11
No yleensä markkinapalstoilla niillä on sellainen systeemi että otsikon alussa laitetaan M: (myydään), O: (ostetaan), V: (vaihdetaan), jne. Ehkä vois kans kesksiä H: sitten jos halutaan merkata että jotain on Huuto-kaupassa. Toisin on kyllä mahdollista laittaa Huuto.net kohteen kiinni milloin tahansa. Aika usein joku on halunnut sopia kaupasta ja ostaa heti, ja itse olen kyllä aina suostunut siihen (mikäli tarjous on ollut tarpeeksi houkutteleva). Mutta tietysti myyjä ei välttämättä suostuisi... toisin myös tavallisessä myynnissä usein laitetaan "Tarjota!" taikka "hintapyyntö X€"... tällaisessa tapauksessa myyjä saattaa kans jäädä odottamaan tarjouksia.

Hmmm... nyt tästä aiheesta on jo tullut keskusteltua aika paljon... Voisko tehdä niin että tehtäis markkinapaikan kokeeksi, kirjoittaisimme siihen vähän ohjeita (kuten M:, O:, V:, jne. ostikon alkuun) ja yksinkertaiset säännöt (vois vaikka esim. ottaa Hopeaompun markkina-säännöt http://www.hopeinenomena.net/viewtopic.php?t=3058 malliksi). Vois katsoa mitä siitä tulisi, ja myöhemmin tarvittaessa joko poistaa tai kehittää markkinapaikamme.

12
Jos linux - yhteensopivuukisa haetaan - olisi ehkä oivempi paikka lähteä kauppaamaan ja ostelemaan jostain suomen linux - forumeilta (sfnet?) jossa kuulijoina olisi muitakin kuin ubuntaattoreita.

Niin... aika usein näin on... mutta sitten toisin kyllä Linux-distroissa on aikamoisia eroja. Mielestäni tämä on yksi tärkeä syy miksi niin harva raudanvalmistaja edes yrittää tukea Linuxia, niillä on siis melkein mahdotonta luvata että jotain saisi jollain tietyllä tavalla/ajurilla toimimaan kaikeissa distroissa. Toinen syy on tietysti kans varmaan Microsoftin/Applen ja valmistajien väliset sopimukset, tietysti ehkä joku iso firma kuten Novell vois jotain samankaltaista järjestää Linuxille... mutta sitten se taas todennäköisesti olisi omalle distrolleen...

Paras lääke tähän taitaa pidemmän päälle olla: http://www.linuxbase.org/
Toinen lääke meille tässä ja nyt voisi olla juuri tällainen palsta Ubuntu-ihmisille. Jos jotain siellä myydään niin voidaan olettaa että myyjä on sen testannut juuri Ubuntussa. Tämä olisi erinomainen palvelu varsinkin aloittelijoille.

13
minusta olisi ihan ok jos kaupankäynnille olisi oma alifooruminsa, kuitenkin huuto.net ilmoitusten mainostaminen olisi sielläkin vähintään epäilyttävää ja moinen toiminta on itse asiassa kielletty huuto.netin säännöissä (kuten myös useimpien ostetaan/myydään palsojen säännöissä).

[edit]
ja väitteeni tueksi minä nyt kaivoinkin sen kohdan säännöistä:
http://huuto.net/fi/saannot.php3

Lainaus
Jokaisella Huuto.Netiin ilmoitetulla tuotteella on oma url-osoite, jonka avulla tuotteeseen voidaan viitata vaikkapa omalta kotisivulta tai sähköpostiviestistä. Kuitenkin kuten yleiseen netikettiin kuuluu, esimerkiksi tämän osoitteen massapostittaminen suurelle joukolle ihmisiä tai oman kohteen mainostaminen sellaisissa uutisryhmissä tai keskustelupalstoilla, joiden säännöt kieltävät mainostuksen, ovat kiellettyjä asioita, ja ne johtavat kohteen poistamiseen huutokauppalistoilta.

Foorumiin kirjoittaminen ei ole sama kuin massapostittaminen. Tietääkseni ei myöskään ainakaan vielä tämän foorumin sääntöjen mukaan moiset linkit olisivat kiellettyjä, mikä tulkintani mukaan tarkoittaisi ettei se sittenkään Huuto.net:in puolestakaan olisi. Huomioi ylläolevassa sääntölainauksessa: "joiden säännöt kieltävät mainostuksen"

Eräs Hopeisen ompun moderaattori tulkitsi sen kans ilmeisesti samalla tavalla: http://www.hopeinenomena.net/viewtopic.php?p=109761#109761
(Sori jos viitan Maccisivustolle koko ajan, mutta olin melkein 15 vuotta käyttänyt Maccejä kun noin vuosi sitten vaidoin Ubuntuun.  ;D )

Hmmm... olisiko todellakin Huuto.net-linkki myyntipalstalla epäilyttävä? No onhan myönnettävää että Huuto.net:ssä ilmenee epäillyttäviä asioita (kuten Ubuntu ilmaislevyjen myyntiä)... Mutta toisin voin omasta kokemuksestani sanoa että noin 15 kauppojen jälkeen mua on vain kerran yritetty kusettaa, ja silloin kävin paikan päällä hakemassa PCMCIA-verkkokortin (jonka piuha oli liimattu kiinni korttiin vaikka siitä ilmoituksessa ei ollut mainintaa). (Eli ei kovin paha juttu.)

Kans kerran ostaja ei halunnut huutamansa tuotteensa koska se ei ottanut selville tarpeeksi yksityiskohtia etukäteen, sen en edes laske kusetuksena vaan lievänä sääntöjenrikkomisena. Kolmas ja viimeinen tapaus oli sellainen jossa ostaja lupasi tulla noutamaan tuotteensa toistuvasti monta kertaa tulematta, mutta vihdoin loppujen lopuksi tulikin. Eli mun tilastojen mukaan neljä viidesosaa kaupoista sujuu ongelmitta, ja ne muut eivät välttämättä ole niin pahoja epäonnistumisia.

Huuto.net:ssä on muuten toi palaute-systeemi jonka avulla voidaan ainakin nähdä jos joku on saanut paljon hyvää palautetta (taikka joskus pahaakin/neutraaliakin). (Tietysti jotkut sen feikkaa feikkitunnuksilla, mutta jos vähän tarkistaa ketkä ovat antanut palautetta ja mistä tuotteista niin kyllä näkyy. Varsinkin jos jollain on parikymmentä pistettä niin olisi aika työllästä sen feikata.)

Toinen asia jonka vois nähdä turvana on että "Huuto.Netin käyttäjäsopimus on juridisesti sitova ja pätevä": http://huuto.net/fi/huuto-faq.php3#4.3

Mutta jotta voisimme välttää ikävyyksiä (kuten oikeudenkäyntejä) Huuto.net porukka on meille kans antanut vähän vinkkejä  ::) :
http://huuto.net/fi/ohje-turvallisesti.php3

Jees, no se siitä... jos joku haluaa tietää lisää niin ne voivat käydä klikata Huuto.net-sivuilla olevaa Ohjeet-nappulaa.  :D

No, nyt päätteeksi mun on todettava etten ole ihan vakuutunut siitä että pelkillä myynti/osto-ilmoituksilla (ilman Huuto.net-linkkiä) esim. tässä foorumissa pärjäisi paljon paremmin. Päin vastoin mulla on pari huonoja kokemuksia tavallisista myyntipalstoista vaikka en niissä tehnytkään paljon kauppoja (ilman Huuto.net-linkkejä). Mielestäni Huuto.net:in sitovuus ja palautesysteemi lisää turvallisuutta merkittävästi.

14
Pitää kai punnita riski riitoista vastaan tällaisen paikan hyödyistä.

Vois vaikka katsoa Macci-foorumi http://www.hopeinenomena.net/ esimerkkinä, siellähän niillä on markkinaosasto, kukin voi itse käydä katsomassa ja itse päättää... nostaako se Hopeaomppu-sivuston laatua vai ei. Itse voin sanoa että yleisin syy miksi siellä käyn on juuri myynti/osto-ilmoituksia varten.

Ja, sitten pitää tietysti muistaa että vaikka Hopeaompusta löytyisi riitoja niin ei välttämättä täältä löytyisi. Me ollaan heitä rennompaa porukkaa, eikö niin?  ;)

15
Laitoin juuri tyyllikkään Samsung YP-F1 1Gt Ogg/mp3/wma/asf-soittimen (+radio&sanelin) Huuto.nettiin:
http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=30783456

Hei, voisimmeko muuten saada luotua markkinaosaston, niin että löytyisi joku järkevä paikka tällaista varten. Esim. Ogg-soittimet taitaa kiinnostaa Linux-ihmisiä, kans muuta Linux-ystävällistä rautaa varten olisi kiva löytää paikan.

16
Laitoin juuri tyyllikkään Samsung YP-F1 1Gt Ogg/mp3/wma/asf-soittimen (+radio&sanelin) Huuto.nettiin:
http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=30783456

17
  Hei!

Keräilen Ubuntu levyjä, ja kokoelmastani puuttuu ainoastaa Ubuntu 4.10 Warty:n AMD64-versio. Olisin tosi iloinen jos joku voisi sellaisen mulle lahjoittaa (voin maksaa postikulut ja vähän vaivasta). Jos joku taas tarvitsee Breezy tai Hoary levyjä niin sellaista kyllä minulta löytyy, jopa muut Warty levyt saattaisia kaveriltani löytyä.

  t.Simon
PS. Pitäisikö muuten perustaa tänne markkinapaikkaa? Mulla olisi esim. Ogg-soittimen myytävänä... sellaista saattaisi kiinnostaa juuri (Ubuntu) Linux käyttäjiä. Kans jos tarvitsee 100% varmasti Ubuntu-yhteensopivaa rautaa niin markkinapaikka olisi varsinkin aloittelijoille näppärää.

18
Laitealue / Telewell TW-TA128USB ISDN modeemi toimimaan?
« : 16.10.05 - klo:15.06 »
  Hei!

Kaverini on muuttanut Ubuntu koneensa mumminsa luokse maalle, johon ainoastaan saatiin ISDN yhteyden.
Niillä on siellä Telewell TW-TA128USB ulkoinen (USB) ISDN modeemi jonka pitäisi saada toimimaan koneensa kanssa. Toivosin ettei Windowsin käyttäminen Ubuntun tilalla olisi ainoa ratkaisu. (OK kuramodeemin vaihto voisi olla toinen... mutta mihin sitten kannattaisi vaihtaa? Ja ehkä se ei viittiskään...)

Tietoa modeemista: http://www.telewell.fi/tuotteet/tw_ta128_usb/tw_ta128usb.shtml
Tietoja ajurista: http://www.telewell.fi/ESITTEET/SF/twta128usb.htm

  t.Simon

19
Ja kunde nog säkert översätta första sidan (och kanske lite till) till Svenska... det är ju ändå inte så mycket text.
Men det finns ju också jättebra svenska Ubuntu sidor i Sverige: http://www.ubuntulinux.se/

Sivuja: [1]