Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - santjul

Sivuja: [1]
1
Kiitos, tämä toimi.

2
Acer Aspire ES 13, Ubuntu 14.04, kosketuslevy ei toimi? Eikä sitä näy asetuksissa? Mikä vikana?

3
Taitaakin olla vain kyseisen levytyypin ominaisuus: https://communities.intel.com/thread/57717

Lainaus
Newer eMMC flash devices have a small partition (several megabytes) that is used to store OEM security keys (for things like DRM or encrypting private app data under something like Android). Linux implements support for the Replay Protected Memory Block partition in the form of ioctls. It's a pretty raw access layer, most of the implementation on these devices rightfully lives in userland instead of the kernel.

Virheen voi varmaankin jättää huomiotta ja edetä Ignore-valinnalla.


UEFI-asennuksessa voisi kokeilla kytkeä Secure bootin pois päältä. Tai vaihtoehtoisesti sallia Ubuntun käynnistyslataajan boottaus tämän ohjeen mukaan: http://itsfoss.com/no-bootable-device-found-ubuntu/


Tämä toimi, kiitoksia!

4
Koko kone on kolme viikkoa vanha, voiko olla levy jo menossa rikki?

Ei toimi tuokaan.

5
Ongelma liittynee UEFI:in ja koneen biosin asettamiin vaatimuksiin.

Kokeile korjata asennus Boot-Repairilla: http://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/

Jos ei auta, vaihda kone biosin boottiasetuksissa legacy-tilaan ja asenna Ubuntu uudelleen (käytä koko levyä tai tee mukautettu osiointi ja tee levylle uusi msdos-osiotaulu).


Kumpikaan ei auttanut.

6
Kun se on "Valmistaudutaan asentamaan Ubuntu" -kohdassa niin se valittaa tämmöistä:

"Warning!

Error fsyncing/closing/dev/mmcblk0rpmb: Input/output error

-retry-     -ignore-"

Retrystä ei tapahdu mitään.

EDIT: Sanoo saman "Tyhjennä levy ja asenna Ubuntu" -kohdassa, kahteen kertaan.

Olen koittanut kahta eri USB-tikkua

EDIT2: Tuo eMMC-kovalevy näkyy tällaisena: mmcblk0


7
Jos kone käynnistyy tikulta saatko asennusmedialla koneen käyntiin? Muistaakseni siellä oli valinta käynnistä ensimmäiseltä kovalevyltä. Väliaikaiseksi ratkaisuksi voit asentaa lataajan tikulle. Katso nyt BIOS asetukset aluksi ja kaikki muistikortit ym usb-paikoista pois. Levy pitää näkyä BIOSsissa ja olla se ensimmäinen käynnistyvä levy.

Kone käynnistyy suoraan tikulta eikä kysy mitään vaikka BIOS:sissa
"Boot priority order:
1. EMMC: ...."

Tuolta kovalevyltä löytyy ne tiedostot, sen näki kun käynnisti tuolta tikulta. Mitään valintaa en löytänyt, että käynnistä ensimmäiseltä levyltä. Tietokoneen malli on Acer Aspire ES1-331

8
Olen koittanut eMMC-kovalevylle asentaa Ubuntua ja ei vain millään suostu toimimaan. Saan sen siis asennettua, mutta asennuksen jälkeen kone sanoo "No bootable device", enkä löydä sitä Ubuntua mistään. Olen koittanut 32-bit ja 64-bit 14.04 LTS ja  64-bit 15.10, ei vain toimi. Mikä vikana?

EDIT: Koitin siis USB-tikulta asentaa, DVD ei ole vaihtoehto. Tietokone ei löydä tuota 32-bittistä. Molemmissa 64-bittisissä, kun sen tarkistaa se löytää 2 virhettä.

Otsikkoa muokattu -Storck

Sivuja: [1]